:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2004
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2004
Bron: Warner - Datum: 2004-01-02 - Geplaatst door: Werner
DREAMCATCHER

Stephen King blijft de onbetwistbare grootmeester in het horrorgenre. Hij maakt die naam ook waar met Dreamcatcher, waarin zijn helse fantasieën voor de gelegenheid met een vleugje science-fiction gekruid worden. De scenario-adaptatie van de 600 pagina's dikke turf vetrouwde hij toe aan William Goldwin, die zich eerder al met succes aan Kings Misery en Hearts In Atlantis waagde en die werd bijgestaan door regisseur Lawrence Kasdan.

Jonesy, Henry, Pete en Beaver zijn vier vrienden, verbonden door de vreemde krachten die ze op een noodlottige dag in hun kindertijd hebben verworven. Om te ontsnappen aan de demonen van het dagelijks leven gaan ze naar jaarlijkse gewoonte op jachttrip, er zich niet van bewust dat deze ditmaal in niets op de voorgaande zal lijken. Als een vreemde bezoeker aanklopt bij de blokhut om beschutting te zoeken voor de aankomende sneeuwstorm, ontpopt deze zich algauw tot een nooitgeziene terreur. De vrienden en hun onderlinge vriendschap worden zwaar op de proef gesteld en deze opgedoken bedreiging vergt het uiterste van hu krachten.

Er werd een beroep gedaan op een jonge, relatief onbekende, maar evenwel getalenteerde cast om de hoofdrollen te vertolken. Hun jeugdig enthousiasme werd aangevuld met de know-how van oude rot in het vak Morgan Freeman. Een cruciale rol werd vanzelfsprekend ook toegewezen aan de speciale effecten-man, die één vand ehoofdpersonages voor zijn rekening nam en hierin een indrukwekkende prestatie leverde.

Dreamcatcher is verrukkelijk ijzingwekkende sci-fi horror die een alternatieve realiteit tevoorschijn tovert, waar dromen minder bedrogzijn dan je zou wensen en stuk voor stuk in een nachtmerrie veranderen.

Technische fiche:
Regie: Lawrence Kasdan
Cast: Morgan Freeman, Thomas Jane, Jason Lee, Damian Lewis, Timothy Olyphant
Talen: Dolby Digital 5.1 Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Engels voor slechthorenden
Speelduur: 128 minuten
Releasedatum: 14 januari 2004

Extra's:
• Interview met Stephen King
• DreamWeavers - De visual effects van Dreamcatcher
• Weggelaten scènes en origineel einde
• BioscooptrailerKANGAROO JACK

He stole the money... and he's not giving it back.

Het zal je maar overkomen dat het kopstuk van de New Yorkse maffia, Sal Maggio, op een goede dag jouw moeder als aanstaande kiest. Dit lot valt Charlie Carbone te beurt en het wordt helemaal bezegeld als hij ook nog eens de klunzige Louis Fucci ontmoet. Deze haalt namelijk zijn neus niet op voor louche zaakjes, maar heeft er een handje van weg om al zijn ondernemingen hopeloos in het honderd te laten lopen en Charlie mee te sleuren in zijn ongeluk. Als Louis op een dag een kapitale fout maakt, is voor Sal de maat vol. Hij biedt het vriendenkoppel een ultieme kans om deze te herstellen door alsnog een delicate opdracht tot een goed einde te brengen: ze moeten binnen een bepaalde deadline 'down under' een pakje afleveren aan een zekere Mr. Smith. Alleen werpt een onverwachte ontmoeting met de spring in't veld Jack een flinke portie roet in het eten. Deze hopt er vandoor met Louis' vest en daarin het bewuste pakje. Het duo is vertrokken voor een halsbrekende race tegen de tijd doorheen de Australisce outback, achter een kangoeroe aan die de bemachtigde rode trui niet zonder slag of stoot wil prijsgeven.

Vernuftige speciale effecten kenden Jack op sublieme wijze een eigenwijs grappige persoonlijkheid toe, die deze familiekomedie net dat extra beetje spice bezorgt. Producer Jerry Bruckheimer, die eerder al Armageddon en Remember The Titans voor zijn rekening nam, tekende ook voor dit project.

Technische fiche:
Regie: David McNally
Cast: Estella Warren, Bill Hunter, Christopher Walken, Dyan Cannon, Jerry O'Connell, Marton Csokas, Anthony Anderson, Isla Fisher, David Ngoombujarra, Michael Shannon
Talen: Dolby Digital 5.1 Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Spaans, Duits, Engels voor slechthorende, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: 85 minuten
Releasedatum: 14 januari 2004

Extra's:
• 2 audiocommentaren: één met Kangaroo Jack, de andere met Jerry O'Connell, Anthony Anderson, Estella Warren, regisseur David McNally en special effects eindverantwoordelijke Hoyt Yeatman
• Casting sessie: dierenauditie
• Behind The Gas: de soundmixer is op zoek naar het perfecte geluid van een winderige kameel
• Jackie's Leg Dance Grooves: leer de buideldierbewegingen van Jack
• Buideldier-magie: hoe Jack transformeerde van een gewone kangoeroe naar een filmster... in zijn woorden
• Bloopers en weggelaten scènes
• Verborgen extra: sketches en storyboard
• BioscooptrailerAGATHA CHRISTIE

Agatha Christie is de ongekroonde koningin in de wereld van de detective-roman. Crimi-adepten zullen dan ook likkebaarden bij de verschijning van vier onvervalste moordmysteries waar Miss Marple haar (valse?) tanden in kan zetten.

Murder, She Said
Paddington Station. Volgende halte... moord! Weggedommeld in haar coupé, ontwaakt de bejaarde dame Miss Jane Marple net op tijd om getuige te zijn van een vreselijke wurgmoord op een voorbijrijdende trein. "Moord," roept Miss Marple. "U was aan het dromen," antwoordt de politie. Onverschrokken stelt Miss Marple haar eigen onderzoek in. Ze zal de waarheid blootleggen, ook al komen daarbij een paar extra lichamen aan het licht!
Margaret Rutherford debuteert als Agatha Christies geliefde detective Miss Marple in Murder, She Said, gebaseerd op Christies bestseller 4:50 From Paddington (ook verschenen als What Mrs. McGillicuddy Saw!). De vertolking van Rutherford, die haar filmroem te danken had aan het spelen van malle lieve oudjes in klassiekers als Blithe Spirit en The Importance Of Being Earnest, sloeg in als een bom. Met haar merkwaardige uiterlijk en haar nog indrukwekkender talent werd ze de lieveling van het publiek. Ruterford wàs gewoon Miss Marple, het ondernemende oudje dat heel Engeland afspeurde, op zoek naar lichamen, aanwijzingen en een goeie pot thee. Murder, She Said is de filmische evenknie van je gezellig in een hoeke nestelen met je favoriete moordroman.

Murder At Gallop
Wanneer de oude rijkaard Mr. Enderby het loodje legt, komen zijn niet erg getroffen verwanten samen voor het voorlezen van zijn testament. Daar, in een geur van geld en mahoniehout, stelt Tante Cora een pertinente vraag: "Hij werd vermoord, nietwaar?". De familie wimpelt die bewering af, totdat Cora op haar beurt vermoord wordt. Het familiemotto wordt nu: "wie wordt de volgende?". Margaret Rutherford kan zich andermaal uitleven als speurneus Miss Jane Marple in deze spitsvondige detective, gebaseerd op Agatha Christies After The Funeral (ook verschenen als Funerals Are Fatal), Zoals in al haar Marple-mysteries, wordt Rutherford uitstekend bijgestaan door Stringer Davis (in het echte leven haar man) als de gemeentebibliothecaris en Charles Tingwell als Inspecteur Craddock. Murder At The Gallop heeft echter nog een extraatje in petto: Robert Morley (The African Queen, Topkapi) als een erfgenaam van Enderby. Rutherford en Morley vormen een onweerstaanbaar komisch paar, of ze nu samen paardrijden, een danspasje wagen (Rutherford danst de twist!) of elkaar gewoon de loef proberen af te steken. Geniet ervan!

Murder Ahoy
Er is iets niet helemaal in de haak aan boord van de HMS Battledore, een opleidingsschip dat jonge deliquenten de kans geeft om een nieuw leven op te bouwen. Het eerste dat Miss Jane Marple vaststelt als ze op ondezoek uittrekt, is dat iemand de boefjes opleidt tot échte dieven in plaats van brave burgers. Een persoon die er àlles - zelfs moord - voor over heeft om dat zaakje in de doofpot te stoppen. Dat is uiteraard buiten Agatha Christies sympathieke bejaarde detective Miss Marple (Margaret Rutherford) gerekend, die maar al te graag wil uitvissen hoe de vork in de steel zit. Aan verdachten geen gebrek in Murder Ahoy en ook de moord-aan-boord-methodes zijn crimineel geniaal: van met strychnine versneden snuiftabak tot een vergiftigde muizenval. Maar Miss Marple gaat dapper door en haar speurwerk leidt alras naar de dader, die haar meteen een kopje kleiner wil maken. Bereikt Miss Marple veilig de thuishaven? Pas na een pittige dosis spanning...

Murder Most Foul
MacBeth is kinderspel voor Miss Marple. Dus, als ze auditie doet bij een toneelgezelschap, gaat ze meeteen voor The Shooting Of Dan McGrew! Ze slaagt in haar opzet - de regisseur denkt dat ze een goede aanwinst voor het ietwat aftandse gezelschap is. Maar dat betekent natuurlijk niet dat Miss Marple haar speurneus afzet voor toneelschmink en applaus. Ze is er namelijk van overtuigd dat één van haar medeacteurs de rol van een moordenaar iets te letterlijk neemt. Margaret Rutherford (oscar voor beste vrouwelijke bijrol in 1963 voor The VIPs) kruipt voor de vierde keer in de huid van de formidabele Miss Marple in Murder Most Foul, een heerlijk (ont)spannend moordmysterie. In deze sluwe whodunnit, gebaseerd op Agatha Christies populaire detectiveroman Mrs McGinty's Dead, wordt ze bijgestaan door Ron Moody, die later de onvergetelijke Fagin zou neerzetten in de musical Oliver! Het verhaal zelf is een klassiek huzarenstukje boordevol "dode" sporen en wazige motieven. Pas na drie moorden slaagt Miss Marple erin om de daadwerkelijke moordenaar te ontmaskeren. Maar eerst moet ze de dader op gewiekste wijze in de val zien te lokken, op de première van Out Of The Stewpot nog wel. Hopelijk maakt ze er zelf geen potje van. Het doek gaat op!

Technische fiches:
Titel: Murder, She Said
Regie: George Pollock
Cast: Margaret Rutherford, Arthur Kennedy, Muriel Pavlow, James Robertson Justice, Thorley Walters, Charles 'Bud' Tingwell, Conrad Phillips, Ronald Howard, Joan Hickson, Stringer Davis, Ronnie Raymond, Gerald Cross, Michael Golden, Barbara Leake, Gordon Harris
Talen: Mono 1.0 Engels, Duits
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits, Portugees, Roemeens, Turks, Deens, Noors, Zweeds, Pools, Hongaars, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
Speelduur: 83 minuten
Releasedatum: 14 januari 2004

Titel: Murder At The Galop
Regie: George Pollock
Cast: Margaret Rutherford, Stringer Davis, Robert Morley, Flora Robson, Charles 'Bud' Tingwell, Gordon Harris, Robert Urquhart, Katya Douglas, James Villiers, Noel Howlett, Finlay Currie, Duncan Lamont, Kevin Stoney
Talen: Mono 1.0 Engels, Duits
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits, Portugees, Roemeens, Turks, Deens, Noors, Zweeds, Pools, Hongaars, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
Speelduur: 78 minuten
Releasedatum: 14 januari 2004

Titel: Murder Ahoy
Regie: George Pollock
Cast: Margaret Rutherford, Lionel Jeffries, Charles 'Bud' Tingwell, William Mervin, Joan Benham, Stringer Davis, Nicholas Parsons, Miles Malleson, Henry Oscar, Derek Nimmo, Gerald Cross, Norma Foster, Terence Edmond, Francis Matthews, Lucy Griffiths
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits, Portugees, Roemeens, Turks, Deens, Noors, Zweeds, Pools, Hongaars, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
Speelduur: 89 minuten
Releasedatum: 14 januari 2004

Titel: Murder Most Foul
Regie: George Pollock
Cast: Margaret Rutherford, Ron Moody, Charles 'Bud' Tingwell, Andrew Cruickshank, Megs Jenkins, Ralph Michael, James Bolam, Stringer Davis, Francesca Annis, Pauline Jameson, Annette Kerr, Alison Seebohm, Windsor Davies, Neil Stacey, Maurice Good
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits, Portugees, Roemeens, Turks, Deens, Noors, Zweeds, Pools, Hongaars, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
Speelduur: 87 minuten
Releasedatum: 14 januari 2004PUMPING IRON
The 25th Anniversary Special Edition


The Terminator Vs. The Incredible Hulk

In 1977 deed een onafhankelijke documentaire over de wereld van het bodybuilden heel wat stof opwaaien. De film werd een kaskraker en een internationale sensatie. Pumping Iron effende niet alleen het pad voor de fenomenale acteercarrière van één man, hij veranderde in één klap ook de manier waarop we tegen bodybuilding en lichaamsbeweging aankeken. In de hoofdrol: vijfvoudig Mr. Olympia Arnold Schwarzenegger, een 28-jarige bodybuilder die het, op weg naar zijn zesde titel, onder meer opneemt tegen Lou Ferringo, "The Incredible Hulk".

Technische fiche:
Creatie: George Butler, Robert Fiore
Cast: Arnold Scwarzenegger, Lou Ferringo
Talen: Dolby Surround 2.0 Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Deens, Zweeds, Fins, Arabisch, Roemeens, Engels voor slechthorenden
Speelduur: 83 minuten
Releasedatum: 14 januari 2004

Extra's:
• "Iron And Beyond" is een onderzoek naar de impact van Pumping Iron op de fitnessbranche, op Hollywoods visie van de actieheld en Arnolds eigen filmcarrière
• "Iron Insights" bevat een diepteinterview met Arnold Schwarzenegger uit 2003
• Video-bio van Arnold Schwarzenegger: een uitgebreide biografie met eene exclusieve fotogallerij
• "Raw Iron: The Making Of Pumping Iron" - alles over het maken van Pumping IronTHE NIGHTMARE ROOM
Volume 1. Be Scareful What You Wish For
Volume 2. Camp Nowhere


De Nightmare Room bestaat aan de rand van de verbeelding. Het is een plaats waar angsten tastbaar worden, waar huizen echt behekst zijn, waar monsters zich wel degelijk onder het bed schuilhouden. Elke dvd brengt enkele van de huiveringwekkende verhalen uit de The Nightmare Room-boeken van R.L. Stine tot leven.
Jaloers kinderspeelgoed, vervloekingen, leugens die waarheid worden, spookkampen, weerwolven. Je kan het zo gek niet bedenken of je krijgt ermee te maken in één van de Nightmare Room episodes. Wie het aandurft, raapt al zijn moed bij elkaar om binnen te stappen in de Nightmare Room en op ontdekking te gaan in deze Twilight Zone voor jongeren.

Episodes op Camp Nowhere:
- Camp Nowhere deel 1 & 2
- Don't Forget Me
- Full Moon Halloween

Episodes op Be Scareful What You Wish For:
- My Name Is Evil
- Be Scareful What You Wish For
- Tangled Web
- Fear Games

Technische fiche:
Regie: Ron Oliver
Cast: R.L. Stine, Amanda Bynes, Dakota Floeter, Shelly MacLachlan, A.J. Trauth
Talen: Stereo Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Turks, Tsjechisch, Engels voor slechthorenden
Speelduur: 79 minuten
Releasedatum: 14 januari 2004
BEST BUY VALENTINE 2-PACKS

2 dvd's voor een verleidelijke prijs

Omdat Valentijn een feest is voor haar én hem, brengt Warner Home Video op 14 januari unieke filmpacks uit die een romantische kaskraker met een stoere actieprent verenigen. Rest er op 14 februari enkel nog de keuze: de avond inzetten met wilde actie om zich vervolgens in elkaars armen te verliezen bij een romantisch avontuur, of een tedere aanloop nemen om tot de heat of the action over te gaan. Het ruime aanbod laat alvast toe om de hele nacht door te gaan...
De kaart waarmee je je geliefde op dit exclusieve filmavondje kan uitnodigen, krijg je er bovendien gratis bovenop.

Volgende filmkoppels werden gevormd:
• Ocean's Eleven + Three To Tango
• Training Day + Miss Congeniality
• Swordfish + You've Got Mail
• Driven + Practical Magic
• Heat + Proof Of Life
BEST BUY THRILLOGY PACKS

Geen beter excuus om in de koude wintermaanden dicht tegen elkaar te kruipen, dan een collectie onvervalste suspens. Psychologische terreur, spanningmet een zweempje mysteie, meedogenloze seriemoordenaars, wilde achtervolgingen, achterbakse intriges, bovennatuurlijke fenomenen, geen aspect van het genre blijft onaangeroerd.
De Best Buy Thrillogy Packs waarmee Warner Home Video vanaf 14 januari de markt opschrikt, verenigen telkens drie toppers in het genre aan een prijs die de spanning ten top drijft.

Vanaf 14 januari zijn volgende trio's verkrijgbaar:
• Conspiracy Theory + Copycat + Striptease
• Dead Calm + Frantic + Sphere
• The Fugitive + The Bourne Identity + The Pledge
• Just Case + The Devil's Advocate + North By Northwest
• The Fugitive: The Chase Continues + White Sands + Presumed InnocentBEST BUY SPANNEND PACKS

Release 14 januari 2004:
• The Client + The Pelican Brief
• The Devil's Advocate + A Time To Kill

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron