:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: LOONEY TONES BACK IN ACTION
PERSBERICHT: LOONEY TONES BACK IN ACTION
Bron: Warner - Datum: 2004-01-20 - Geplaatst door: Werner
LOONEY TUNES BACK IN ACTION
1 april 2004 op DVD
Inclusief DVD-special met onder meer weggelaten scènes, een exclusieve korte Looney Tunes animatiefilm en een Looney tour op de set

De DVD-release Looney Tunes Back in Action komt in Nederland uit op 1 april a.s. In navolging van de bioscooprelease komt er wederom een variété aan legendarische Looney Tunes karakters voorbij, onder wie Bugs Bunny, Daffy Duck, Tweety, Taz, Yosemite Sam en Marvin the Martian, maar ook Golden Globe winnares Jenna Elfman (Dharma & Greg, Keeping the Faith), Brendan Fraser (The Mummy, George of the Jungle), Academy Award genomineerde Steve Martin (Cheaper By the Dozen, Bringing Down the House, Father of the Bride), Academy Award genomineerde Joan Cusack (High Fidelity, School of Rock), Golden Globe genomineerde Heather Locklear (Uptown Girls, Spin City) en Timothy Dalton (American Outlaws, Licensed to Kill). De DVD biedt naast de film een scala aan speciale extra’s, waaronder een exclusieve korte Looney Tunes animatiefilm, een persoonlijke tour op de set met Bugs en Daffy en weggelaten scènes.

DVD Extra’s:
• Muziekvideo: LOONEY TUNES DISCO van de M-Kids
• Weggelaten scènes: grappige momenten die in de bioscoopfilm zijn weggelaten
• Korte animatiefilm: Whizzard of Ow
• Alternatieve eindes: Ga terug in actie en kies je eigen grappige einde van de film
• De kijk van het konijn en de eend op de special effects van de film: Bang Crash Boom
• Bioscooptrailer

Synopsis:
Aaaah! Het lot van de mensheid is in handen van Bugs Bunny en Daffy Duck, die beiden voor heel wat hilarische en grappige momenten zorgen in een dynamisch familieavontuur, gecombineerd met live action. Volg de Looneys als ze proberen de machtige Blue Monkey diamant in handen te krijgen om te voorkomen dat multinational Acme Corp. de wereldmacht grijpt.

Iedereen is gek op de Looney Tunes!
De Looney Tunes zagen het levenslicht in 1930 en bestaan op dit moment uit meer dan 200 karakters, die in meer dan 1300 cartoons spelen. Tot dusver won het komische gezelschap vijf Academy Awards voor beste korte animatiefilms. De Looney Tunes zijn de meest bekeken animatiefilmpjes op TV en trekken wereldwijd meer dan 20 miljoen kijkers per week. Een en ander heeft onder meer geleid tot de opening van themaparken zoals Warner Bros. Movieworld (Six Flags) in Duitsland en 39 Six Flags parken in 8 verschillende landen. Naast de animatiefilmpjes en de parken zijn alle denkbare producten van de karakters verkrijgbaar, van knuffels tot haarproducten, vishengels, puzzels, broodtrommels, boekjes en telefoons. Circa 1600 licentiehouders hebben sinds 1989 in meer dan 50 landen een omzet van meer dan $ 10 miljard behaald met deze producten.

Looney Tunes Back in Action is de eerste bioscooprelease van Looney Tunes na het succes van Space Jam uit februari 1997. Het succes van deze film was enorm, gezien de omzet van 225 miljoen euro. De 400 licentiehouders zorgden voor een omzet van 1 miljard euro en de film mocht destijds in de Benelux meer dan 1 miljoen bezoekers begroeten. Dit zijn meer bezoekers dan de films Stuart Little, Shrek en Who framed Roger Rabbit. Space Jam staat dan ook op nr. 4 in de Warner Home Video top 5!

1. Harry Potter 1
2. Harry Potter 2
3. Free Willy
4. Space Jam
5. Minoes

Ter ere van het uitkomen van Looney Tunes Back in Action op 1 april zal Space Jam opnieuw worden gereleased op dezelfde dag in een special edition DVD uitvoering. De extra’s op deze DVD zijn:
• Featurette: Jammin with Bugs Bunny & Michael Jorden
• Bugs Vs Daffy: Battle of the Music Video Stars
• Muziekvideo: Seal “Fly Like an Eagle”
• Muziekvideo: Monstars’ Anthem “Hit ‘Em High”

M-Kids
De populaire Vlaamse meidengroep M-Kids bestaat sinds drie jaar. Ze richten zich op Kids en hebben al hits gehad met de singles Indianendans en Poppa Joe. De titelsong Looney Tunes Disco, gezongen door M-Kids, is al sinds november 2003 te horen en te zien op radio en TV. In Nederland is de clip regelmatig te zien op Fox Kids en in Vlaanderen bij TamTam en Boemerang. Looney Tunes Disco behaalde in België een top 5 notering.


Recent nieuws van dezelfde bron