:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: DVD'S FEBRUARI EN MAART 2004
PERSBERICHT: DVD'S FEBRUARI EN MAART 2004
Bron: Warner - Datum: 2004-01-22 - Geplaatst door: Werner
Warner Home Video brengt in februari en maart 2004 de volgende titels uit op DVD:

HOOFDRELEASES

What a Girl Wants (release 5 februari 2004)
Amanda Bynes (Big Fat Liar) speelt Daphne, een wilde Amerikaanse tiener die halsoverkop de grote plas oversteekt om voor het eerst haar aristocratische vader (Colin Firth uit Bridget Jones's Diary) teontmoeten.

Friends seizoen 10 afl. 1-8 (release 18 februari 2004)
Het allerlaatste seizoen Friends! In Amerika is deze al vanaf september te zien op NBC en zijn er volop discussies over hoe het zal eindigen. Trouwt Rachel met Ross of gaan ze apart verder en zal Monica dan toch eindelijk zwanger worden? Voorlopig is het nog even genieten van de eerste 8 afleveringen (van de 23) op DVD. De serie zal in Nederland pas vanaf maart te zien zijn op TV.

Matchstick Men (17 maart 2004)
Roy Walker (Nicolas Cage) is een dwangneuroot en ... meesteroplichter! En dat gaat niet samen, daarom gaat hij in therapie.Tijdens zijn therapie komt hij tot de ontdekking dat hij een 14-jarige dochter heeft van wiens bestaan hij niet op de hoogte was. Met de komst van zijn dochter Angela (Alison Lohman) verandert Roy's leven ingrijpend.

Coupling series 3 (17 maart 2004)
Doe het beste van Friends, Seinfeld en Sex in the City bij elkaar en je krijgt Coupling - de hilarische sexy Britse komedie! De meeste mensen denken elke 6 minuten aan sex. Kort dat in tot elke seconde en je hebt Coupling.

Nijntje & Snuffie/Nijntje & Knorretje (17 maart 2004)
De wereld van Nijntje en haar vriendjes komt echt tot leven met de nieuwe, unieke 3D serie. Je stapt zomaar binnen in het huis van Nijntje en vader en moeder pluis. Of je gaat feest vieren met taart en limonade bij tante Trijn en de vriendinnen Aagje, Nina en Willemijn. Als je met Nijntje op stap gaat in gezelschap van Boris en Barbara maak je uiteraard heel veel avonturen mee.

HUMPHREY BOGART:

They Drive by Night (18 februari 2004)
In They Drive by Night van regisseur Raoul Walsh spelen George Raft en Humphrey Bogart twee broers met een gezamenlijke droom: ze willen als onafhankelijke vrachtwagenchauffeurs binnenlopen.

High Sierra (18 februari 2004)
Amerika, ten tijde van de drooglegging. Net uit de gevangenis ontslagen, stapt gangster Roy Earle (Humphrey Bogart) twee onbekende werelden binnen...: die van de jaren '40 en die van de overweldigende High Sierra.

To have and have not (18 februari 2004)
De Vrije Fransen helpen? Niet als het van de door het leven verslagen Harry Morgan (Humphrey Bogart) afhangt. Maar hij stelt zijn visie bij wanneer de wulpse Marie om een vuurtje vraagt. Al gauw laait de passie tussen Bogart en de 19-jarige debuterende actrice Lauren Bacall huizenhoog op.

Treasure of the Sierra Madre (18 februari 2004)
Goud in de heuvels, hebzucht in mannenharten. Twee berooide zwervers (Humphrey Bogart, Tim Holt) en een doorgewinterde goudzoeker (Walter Huston) ontdekken goud. Hebzucht en paranoia slaan meteen toe. The Treasure of Sierra Madre, grotendeels gefilmd in Mexico met een voor die tijd fenomenaal budget van 3 miljoen dollar, eindigde op een beslissend treffen.

Dark Passage (18 februari 2004)
Bogey is op de vlucht voor het gerecht en Bacall biedt hem onderdak in deze stijlvolle thriller van Delmer Daves, de derde van vier films waarin het beroemde koppel samen te zien is.

BBC

Yes Minister series 3 (18 februari 2004)
De meest politiek incorrecte Britse komedie die de BBC ooit heeft gemaakt nu op DVD met daarop de afleveringen van het derder seizoen.

Absolutely Fabulous - Gay (18 februari 2004)
Ruim baan, Donatella! Scheer je weg, Gisele en co! In deze lange aflevering van Ab Fab treden Eddy en Patsy eindelijk voor het voetlicht. Ze scoorden al fenomenaal in de London Fashion Week, dus wāt houdt hen nog tegen om ook New York te veroveren?

Keeping up appearances serie 1 en 2 (17 maart 2004)
De onvermoeibare sociale streber Hyacinth Bucket ('Bouquet' uitgesproken) zet weer haar beste beentje voor in deze eersteklas sitcom. Hyacinth houdt zich onledig met onzelfzuchtige liefdadigheid voor de lagere klassen (haar zussen inclusief), geeft onschatbare raad aan echtgenoot Richard, en speelt de liefdevolle, oudste dochter voor haar bedlegerige Daddy. Toch vindt ze nog ruim de tijd om haar buren scherp te houden met onverdraagbare ochtendkoffies en diners bij kaarslicht.

OSCARWINNAARS

Goodbye Mr. Chips (17 maart 2004)
Al sinds de dagen van Sir Francis Drake stoomt Brookfield School de aanstormende jeugd van Engeland klaar voor zijn toekomstige taak als steunpilaar van het Keizerrijk. Bange jongens worden er kordate jongemannen. Het kruim van Engeland is opgevoed volgens de Brookfieldtraditie - een traditie belichaamd door de oude schooldirecteur, Mr. Chipping. Of liever: Mr. Chips, want zo wordt hij door iedereen met liefdevol respect genoemd.

The Great Ziegfeld (17 maart 2004)
Wanneer Flo Ziegfelds halfslachtige spektakel geen volk lokt, plaagt een rivaal hem met een welgemikt: "Hoe lopen de zaken, Ziggy?" Deze extravagante filmbiografie levert het antwoord op die vraag en werd daarvoor bekroond met 3 Oscars, waaronder die voor Beste Film.

Grand Hotel (17 maart 2004)
Berlijns meest dure hotel is in de ogen van Dr. Otternschlag de plaats waar mensen komen en gaan terwijl er helemaal niet gebeurt. Dr. Otternschlag is meestal dronken en ziet daardoor niet dat er wel degelijk veel gebeurt. Baron von Geigern die de parels van een danseres probeert te stelen, maar in plaats daarvan haar hart en het hart van de minnares van een machtige Duitse zakenman steelt.

Gaslight (17 maart 2004)
Lichten flikkeren en doven. Voetstappen weerklinken op een afgesloten zolder. Mysterieuze voorvallen die enkel de kwetsbare jonge vrouw Paula ziet en hoort. Op den duur begint ze te geloven dat ze gek wordt. Precies waar haar verraderlijke echtgenoot Gregory op hoopt.

Mrs. Miniver (17 maart 2004)
Kay Miniver vliegt niet in een Spitfire boven Londen. Ze patrouilleert niet door de Noordzee aan boord van een slagschip. Maar ze draagt wel haar steentje bij aan de Engelse oorlogsinspanningen. En wat ze doet, doet ze zo goed dat Winston Churchill Mrs. Miniver belangrijker vindt dan een hele vloot destroyers.

Mutiny on the Bounty (17 maart 2004)
De HMS Bounty zeilt naar Tahiti via Kaap Hoorn...en vaart recht de filmgeschiedenis binnen. Het beroemde American Film Institute rekent de film tot de 100 allerbeste Amerikaanse films ooit. Deze epische verfilming van de muiterij op de Bounty kaapte in 1935 bovendien de Oscar voor Beste Film en zeven andere nominaties weg.

OVERIG

• The in-laws (18 februari 2004)
• Challenge of the Superfriends: Attack of the Legion of Doom (18 februari 2004)
• Mary-Kate & Ashley: So Little Time vol. 1 en 2 (17 maart 2004)
• Ancient Egyptians (31 maart 2004)
• Stephen King's The Stand (31 maart 2004)
• Gettysburg (17 maart 2004)


Recent nieuws van dezelfde bron