:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2004
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2004
Bron: Warner - Datum: 2004-01-28 - Geplaatst door: Werner
WHAT A GIRL WANTS
She doesn't have the right accent.
She doesn't have the right clothes.
But she does have the right attitude!


Daphne Reynolds is een vrolijke Amerikaanse tiener, met één groot hiaat in haar leven: haar vader. Hun verschil in afkomst dreef destijds een wig in het huwelijksgeluk van haar ouders, waardoor haar moeder haar aristocratische Britse vader in de steek liet om haar dochter op te voeden als een hippe Amerikaanse meid, zonder echter de identitein van Daphnes vader te verhullen of er één slecht woord over te zeggen. Op haar zeventiende besluit Daphne dan ook dat het tijd wordt voor wat meer mannen in haar leven. Ze vertrekt halsoverkop naar Londen, waar ze Lord Henry Dashwood confronteert met haar bestaan. Nadat hij van de eerste schrik bekomen is, introduceert Lord Dashwood zijn kersverse dochter in de Britse aristocratische kringen. De ongedwonen Daphne treedt er nagenoeg alle regels van de etiquette vakkundig met voeten en zet tot grote hilariteit van sommigen en absolute afschuw van anderen het wereldje van de 'stiff upper lip' grondig op stelten. Maar als haar onaangepaste gedrag haar vaders politieke carrière in het gedrang brengt, ziet ze zich verplicht haar eigenheid af te wegen tegen de zo felbegeerde vaderliefde. Gelukkig is er haar nieuwe vriend Ian om haar bij te staan met raad en daad.

Dé Valentijnsfilm bij uitstek, met echt voor elk wat wils. De charmante Colin Firth krijgt ongetwijfeld alle mama's op de hand, de lieflijke Kelly Preston doet wellicht menig mannenhart sneller staan, de spontane Amanda Bynes spreekt vast en zeker tot de verbeelding van heel wat jongens en de good looks van debutant Oliver James zullen menig meisje bekoren. Maar de grote troef is en blijft natuurlijk het universele thema: liefde!

Technische fiche:
Regie: Dennie Gordon
Cast: Jonathan Pryce, Eileen Atkins, Anna Chancellor, Colin Firth, Kelly Preston, Amanda Bynes, Christina Cole, Oliver James
Talen: Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Duits, Arabisch, Italiaans, Spaans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 100 min
Releasedatum: 5 februari 2004

Extra's:
• Audiocommentaar door regisseur Dennie Gordon en schrijvers Jenny Bicks en Elizabeth Chandler
• Mode en etiquettes; bekijk wat voor moeite het kost om het mooiste meisje te worden dat ergens aanwezig is!
• Verrukkelijke extra scènes
• Verborgen extra's (Casting sessies)
• Audiocommentaar door Amanda Bynes
• What's A Girl To Wear? Mix en Match. een interactieve test
• BioscooptrailerABSOLUTELY FABULOUS: GAY

Extra lange special

Ruim baan, Donatella! Scheer je weg, Gisele en co! In deze extra lange aflevering van Ab Fab komen Eddy en Patsy eindelijk in de schijnwerpers te staan. Ze scoorden al fenomenaal in de London Fashin Week, dus wát houdt hen nog tegen om ook New York te veroveren?
Pasty - Creatief Directeur, Hoofd Aankoop en Lifestyle Coordinator - is in haar nopjes. Met haar nieuwe conceptuele modezaal Jeremy's - de winkel voor "rijke sloeries met gezichten die zo hard zijn opgespannen dat ze niet zien wat ze kopen" - moet ze voor eens en voor altijd die vaste plaats in de champagnetent veroveren.
Eddy, intussen, brandt van verlangen om haar lieve zoon Serge na een afwezigheid van 12 jaar terug te zien, vooral nu ze te weten is gekomen dat hij homo is. Want, geef toe, kan je als vrouw tijdens de New York Fashion Week een betere metgezel bedenken? Het enige probleem evenwel, is dat Eddy hem eerst moet zien te vinden. De enige vrouw die het adres van Serge heeft is de "homohuwelijk-expert" Goldie (Whoopi Goldberg). Maar ze is formee: geen huwelijk dan ook geen informatie. En nu is het de vraag of Pats bereid is haar - vanwege "moederliefde" - het ja-woord te geven...

Technische fiche:
Creatie: Jennifer Saunders
Cast: Jennifer Saunders, Joanna Lumley, Julia Sawalha, Jane Horrocks, June Whitfield. Gastoptredens: Whoopi Goldberg, Debbie Harry, Graham Norton
Talen: Stereo Engels
Ondertiteling: Nederlands, Portugees, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 53 min.
Releasedatum: 18 februari 2004

Extra's:
• Commentaar van Jennifer Saunders en Jo Plowman
• Fotogallerij
• Weggelaten scènesYES MINISTER SERIES 3

Minister Hacker en Sir Humphrey krijgen in het derde seizoen van Yes Minister opnieuw heel wat politieke noten te kraken en laten ons weer ten volle meegenieten van het strategische getouwtrek in de gangen van het departement administratie. Het gelijkekansenbeleid voor vrouwen, broodnodige besparingen, flaters uit het verleden die opduiken, het oogluikend toelaten van corrupte praktijken, potentiële internationale schandalen, het besteden van de beschikbare fondsen... stuk oor stuk hete hangijzers waaraan ze het hoofd moeten bieden en waarover ze er als vanouds niet altijd dezelfde mening op nahouden, tot hun eigen ongenoegen en het plezier van talloze Yes Minister-adepten.
Als kers op de taart werd aan dit seizoen een extra disc met daarop de episode 'Party Games' toegevoegd: een speciale, extra lange kerstaflevering uit 1984 waarin we precies te weten komen op welke manier Sir Humphrey de onsterfelijke woorden, "Yes Prime Minister" uitsprak.

Disc1:
Equal Opportunities
The Challenge
The Skeleton In The Cupboard
The Moral Dimension
The Bed Of Nails
The Whiskey Priest
The Middle-class Rip-off

Technische fiche:
Creatie: Anthony Jay, Jonathan Lynn
Regie: Peter Whitmore
Cast: Paul Eddington, Nigel Hawthorne, Derek Folds
Talen: Mono Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: ca. 210 min.
Releasedatum: 18 februari 2004

Extra:
• Profielen van de acteursFRIENDS SERIES 10, EPISODES 1-8

Het hing al een tijdje in de lucht, maar eindelijk is het dan zover: het immens populaire Friends gaat zijn allerlaatste seizoen in en bereikt daarmee de (voor een comedyreeks althans) respectabele leeftijd van 10 jaar. Gedurende al die jaren heeft deze reeks wereldwijd ontelbare lachspieren beroerd en desondanks toch nog niks aan komische kracht ingeboet.

De ultieme levensperikelen van het intussen vertrouwde vriendengroepje, zullen druppelsgewijs aan de wereld kond gemaakt worden, maar op het eerste deel is het gelukkig niet lang meer wachten. Nog voor het reilen en zeilen van de New Yorkse bende op televisie onthuld worden, biedt de dvd met de eerste 8 afleveringen de nieuwsgierigen al de gelegenheid om hieraan deelgenoot te worden. Ontluiken de sluimerende gevoelens tussen Rachel en Joey definitief? Kan Ross het hoofd bieden aan de genialeex-vriendjes van Charlie? Of is een eventuele hereniging tussen Ross en Rachel nog aan de orde? Vinden Chandler en Monica een oplossing voor de problematische vervulling van hun kindewens? Heeft Phoebe in Mike de ware liefde gevonden?

Alle fans kijken reikhalzend uit naar wat de scenaristen voor het zestal in petto hebben en de geruchtenmolen omtrent het seizoen loopt al volop, maar over één ding zijn alle bronnen het eens: het einde belooft een absolute knaller te worden.

Technische fiche:
Creatie: David Crane, Marta Kauffman
Cast: Jennifer Aniston, Courteney Cox-Arquette, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer
Talen: Dolby Surround 2.0 Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 22 min. per aflevering
Releasedatum: 18 februari 2004

Extra:
• Toegang tot website via dvd-romCHALLENGE OF THE SUPERFRIENDS:
ATTACK OF THE LEGION OF DOOM


De Aarde wordt bedreigd door de angstaanjagende onverlaten uit de geschiedenis van de misdaad: het Doemlegioen. Om deze verraderlijke invasie een halt oe te roepen, zullen de grootste superhelden aller tijden hun beste beendje moeten voorzetten. Dit is de ultieme uitdaging voor onze Supervrienden! Wees getuige van het onstaan van de Supervriendenlegende in vier spectaculaire en superspannende avonturen! Laat je meevoeren door Superman, Batman en Robin, The Flash, Wonder Woman en vele andere Supervrienden op hun campagne tegen Lex Luthor, The Riddler, Brainiac en de rest van hun vreselijke vijanden. Een titanenstrijd tussen Goed en Kwaad die de aarde op zijn grondvesten zal doen schudden...

Afleveringen:
• Wanted: Ten Super Friend
• Invasion of The Fearians
• The World's Deadliest Game
• The Time Trap

Technische fiche:
Talen: Mono 1.0: Engels, Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, Zweeds, Noors, Deens, Fins, IJslands, Turks, Bulgaars, Roemeens, Kroatisch, Sloveens, Hebreeuws, Portugees, Grieks, Arabisch, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 83 min.
Releasedatum: 18 februari 2004

Extra's:
• Inleiding op de afleveringen door story editor Jeffrey Scott
• Hall of Doom
• Super Vriend of Super Vijand?THEY DRIVE BY NIGHT

In They Drive By Night van regisseur Raoul Walsh spelen George Raft en Humphrey Bogart twee broers met een gezamenlijke droom: ze willen als onafhankelijke vrachtwagenchauffeur binnenlopen. Bijrollen zijn er voor Ann Sheridan als serveerster in een wegrestaurant, waar ze zowel het dagmenu als de dagelijkse roddels opdient en Ida Lupino als een koppige zakenvrouw die ook in romance en moord handelt. Bogart, die een jaar later zijn grote doorbraak zou beleven, schittert in dit fraaie staaltje sociaal bewogen cinema waar Warner Bros. destijds een patent op had. George Raft zet één van de beste rollen uit zijn carrière neer. Voor Lupino betekende de film haar effectieve doorbraak: haar inzinking in de rechtszaal leverde haar een studiocontract op.

Technische fiche:
Regie: Raoul Walsh
Cast: George Raft, Ann Sheridan, Ida Lupino, Humphrey Bogart, Gale Page, Alan Hale, Roscoe Karns, John Litel, George Tobias
Talen: Mono 1.0: Engls, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Arabisch, Roemeens, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden.
Speelduur: ca. 91 min.
Releasedatum: 18 februari 2004

Extra's:
• Gloednieuwe documentaire Divided Highway: The Story of They Drive By Night
• Klassieke muzikale korte film: Swingtime In The Movies
• BioscooptrailerHIGH SIERRA

Amerika, ten tijde van de drooglegging. Net uit de gevangenis ontslagen, stapt gangster Roy Earle (Humphrey Bogart) twee onbekende werelden binnen... die van de jaren '40 en die van de overweldigende High Sierra. Achter dit vlot vertelde verhaal van een mislukte roof en een klopjacht gaat ook een fascinerend portret schuil van een man die door de tijd vergeten lijkt. Earle voelt zich meer verbonden met de dakloze Oakes uit die periode dan met de onervaren boefjes die hij tijdens een catastrofale hoteloverval aanvoert. Dan wijst het jonge meisje waarop hij verliefd is (Joan Leslie) hem af en blijft enkel Marie (Ida Lupino), net als hij zelf een overlever uit de jaren '30, hem trouw wanneer hij door de politie wordt opgejaagd. Dankzij Raoul Walsh' rauwe, intense regie luidde High Sierra een nieuw fiilmtijdperk in. Bogarts vertolkng maakte van hem een ster en blies het gangstergenre nieuw leven in: de oude zwart-wit, goed-slecht contrasten ruimden baan voor de grijze, existentiële ondertonen van de film noir.

Technische fiche:
Regie: Raoul Walsh
Cast: Ida Lupino, Humphrey Bogart, Alan Curtis, Arthur Kennedy, Joan Leslie, Henry Hull, Henry Travers, Jerome Cowan, Minna Gombell, Barton MacLane, Elisabeth Risdon, Cornel Wilde, Donald MacBride, Paul harvey, Isabel Jewell
Talen: Mono 1.0 Engels, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Arabisch, Roemeens, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 95 min.
Releasedatum: 18 februari 2004

Extra's:
• Gloednieuwe documentaire over het maken van High Sierra: Curtains for Roy Earle: The Sotory Of High Sierra
• BioscooptrailerTO HAVE AND HAVE NOT

De Vrije Fransen helpen? Niet als het van een door het leven verslagen Harry Morgan (Humphrey Bogart) afhangt. Maar hij stelt zijn visie bij wanneer de wulpse Marie om een vuurtje vraagt. Al gauw laait de passie tussen Bogart en de 19-jarige debuterende actrice Lauren Bacall huizenhoog op. Deze thriller, die de intriges en pikante dialogen - bepaalde fluitinstructies, bijvoorbeeld - in sneltempo aaneenrijgt, laat evenveel aan onze verbeelding over als hij toont. Door de gewiekste regie van Howard Hawks en de scherpe pennen van scenaristen William Faulkner en Jules Furthman vertoont het verhaal nog weinig gelijkenis met Ernest Hemingways originele roman en des te meer met Casablanca: Franse verzetsstrijders, een bluesy pianist (Hoagy Carmichael) en een bar op Martinique die wel wat wegheeft van Rick's Café Americaine. De drijvende kracht achter de film is echter het droomkoppel Bogart-Bacall wier passie - in én buiten de film - het scherm in lichterlaaie zet.

Technische fiche:
Regie: Howard Hawks
Cast: Humphrey Bogart, Lauren Bacall, Walter Brennan, Dolores Moran, Hoagy Carmichael, Sheldon Leonard, Walter Szurovy, Marcel Dalio, Walter Sande, Dan Seymour, Aldo Nadi
Talen: Mono 1.0: Engels, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Italiaans, Frans, Duits, Spaans, Arabisch, Roemeens, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 96 min.
Releasedatum: 18 februari 2004

Extra's:
• Gloednieuwe documentaire over het maken van de film: A Love Story: The Story of To Have And Have Not
• Klassieke Merrie Melodies Cartoon Bacall To Arms
• Humphrey Bogart en Lauren Bacall vertolken de hoofdrollen in de Lux radio theater productie va 14 oktober 1946
• BioscooptrailerDARK PASSAGE

Bogey is op de vlucht voor het gerecht en Bacall biedt hem onderdak in deze stijlvolle thriller van Delmer Daves, de derde van vier films waarin het beroemde koppel samen te zien is. Vincent Parry (Bogart) is niet van plan om te brommen voor de moord die hem in de schoenen geschoven werd. Hij ontsnapt uit de gevangenis en laat zich via plastische chirurgie een nieuwe gezicht aanmeten. De enige op wie hij kan rekenen is Irene Jansen (Bacall). Agnes Moorehead speelt een markante bijrol als de giftige feeks die zich wentelt in het ongeluk van anderen. De chemie tussen de hoofdrolspelers is onmiskenbaar en wordt nog intenser door de uitzonderlijke tederheid. Ook bijzonder zijn de locaties in San Francisco en het creatieve camerawerk dat ons het gezichtsput - maar niet het gezicht - van Vincent toont tot het verband eraf gaat. Om te voorkomen dat zijn operatie Irene op verkeerde ideeën brengt, bezweert Vincent haar: "Don't change yours. I like it just as it is." En hij is de enige niet.

Technische fiche:
Regie: Delmer Daves
Cast: Agnes Moorehead, Humphrey Bogart, Lauren Bacall, Bruce Bennett, Tom D'Andrea, Clifton Young, Douglas Kennedy, Rory Mallinson, Houseley Stevenson
Talen: Mono 1.0: Engels, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Italiaans, Frans, Duits, Spaans, Arabisch, Roemeens, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 102 min.
Releasedatum: 18 februari 2004

Extra's:
• Gloednieuwe documentaire: Hold Your Breath And Cross Your Fingers: The Story of Dark Passage
• Cartoon Slick Hare: starring Bugs Bunny
• BioscooptrailerTHE TREASURE OF THE SIERRA MADRE

Goud in de heuvels, hebzucht in mannenharten. Twee berooide zwervers (Humphrey Bogart, Tim Holt) en een doorgewinterde goudzoeker (Walter Huston) ontdekken goud. Hebzucht en paranoia slaan meteen toe. The Treasure Of Sierra Madre, groteneels gefilmd in Mexico met een voor die tijd fenomenaal budget van 3 miljoen dollar, eindige op een beslissend treffen. Tegen die prijs, redeneerde Jack Warner, mocht hoofdrolspeler Bogart niet in het stof bijten voor de grote finale. Maar regisseur John Huston liet zich niet vermurwen en zag zijn film meermaals bekroond, onder meer met oscars voor beste regie en beste scenario. Zijn eigen vader won een oscar voor beste mannelijke bijrol. Niet bekroond, maar in de filmannalen bijgeschreven als één van de meest beklijvende rollen ooit, is Bogarts vertolking van een man die voor onze ogen verandert van een sympathieke zwerver in een harteloze schurk die aan zijn eigen hebzucht ten onder gaat. Een halve eeuw later bevestigt de vermelding van de film in de Top 100 American Films van het American Film Institute dat de prent nog niets aan kracht heeft ingeboet.

Technische fiche:
Regie: John Huston
Cast: Humphrey Bogart, Walter Huston, Tim Holt, Bruce Bennett, Barton MacLane, Alfonso Bedoya, Arturo Soto Rangel, Manuel Dondé, José Torvay, Margarito Luna
Talen: Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Italiaans, Frans, Duits, Spaans, Arabisch, Roemeens, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 121 min.
Releasedatum: 18 februari 2004

Extra's:
• Audiocommentaar door Eric Lax
• Bioscooptrailer
• Documentaire "Discovering Treasure"THE IN-LAWS
Ze zijn de trotse vaders van het aanstaande koppel, als ze tenminste het huwelijk halen.

De trouwplannen van zijn dochter bezorgen de Newyorkse tandarts Sheldon Kompett heel wat hoofdbrekens. Trouwens, Vince Ricardo, vader van de bruidegom, heeft al zó lang kopzorgen (is hij nu wel of niet lid van de CIA?), dat hij de kluts bijna helemaal kwijt is. Alan Arkin en Peter Falk verschillen dag en nacht van elkaar, maar samen vormen ze, als The In-Laws, één van de grappigste filmkoppels aller tijden. (In The Wedding Party, de remake uit 2003, worden hun rollen vertolkt door Michael Douglas en Albert Brooks.) Voeg daar het heerlijk geschifte script van Andrew Bergman (BlazingSaddles, Fletch) en de flitsende regie van Arthur Hiller (The Americanization of Emily, The Hospital) aan toe en het resultaat is een wilde, uitbundige komedie die de grenzen van de hilariteit overschrijdt. The In-Laws is een giller van formaat.

Technische fiche:
Regie: Arthur Hiller
Cast: Alan Arkin, Peter Falk, Richard Libertini, Nancy Dussault, Penny Peyser, Arlene Golonka, Michael Lembeck, Paul L. Smith, Carmine Caridi, Ed Begley jr/
Talen: Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Arabisch, Roemeens, Bulgaars, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden.
Speelduur: ca. 98 min.
Releasedatum: 18 februari 2004

Extra's:
• Audiocommentaar door Peter Falk, Alan Arkin, regisseur Arthur Hiller en auteur Andrew Bergman
• BioscooptrailerVERWACHT VOOR MAART:
• Matchstick Men
• Keeping Up Appearances 1
• Keeping Up Appearances 2
• Keeping Up Appearances 3
• Gettysburg (DVD 18)
• Stephen King's The Stand (2-disc)
• Mary-Kate & Ashley: So Little Time Vol. 1 (Olsen Twins)
• Mary-Kate & Ashley: So Little Time Vol. 2 (Olsen Twins)
• Nijntje en Knorretje
• Nijntje en Snuffie
• Grand Hotel
• Mutiny On The Bounty
• The Great Ziegfeld
• Goodbye, Mr. Chips
• Mrs. Miniver
• Gaslight


Recent nieuws van dezelfde bron