:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: THE MATRIX REVOLUTIONS
PERSBERICHT: THE MATRIX REVOLUTIONS
Bron: Warner - Datum: 2004-03-06 - Geplaatst door: Werner
Everything that has a Beginning has an End.

Het onontbeerlijke, explosieve sluitstuk van de ongeëvenaarde Matrix Trilogie - Eén van de succesvolste filmfranchises ooit, die in 2003 alleen al een wereldwijde Box-Office van 1,5 Miljard Dollar realiseerde.

Geestverruimende DVD Extra's Nemen Fans mee op een Exclusieve Reis Achter de Schermen van de Creatie van het Matrix Fenomeen

1 april op DVD bij Warner Home Video

Het einde is naouj en de epische oortog tussen mens en machine bereikt een overdonderende climax op de onontbeerlijke DVD-release van The Matrix Revolutions, het verbijsterende en overweldigende laatste hoofdstuk van één van de meest gerespecteerde en grensverleggende filmreeksen die ooit gemaakt werden. Warner Home Video heeft de releasedatum van The Matrix Revolutions vastgesteld op 1 april 2004.

The Matrix Revolutions werd gelijktijdig in 80 landen over de hele wereld in de bioscoop uitgebracht. een nooitgezien wereldwijd scenario dat resulteerde in een recette van 310 miljoen dollar tijdens de eerste 10 dagen van de release. Als één van de grootste filmfranchises aller tijden, bracht The Matrix trilogie tot op heden het verbiuffende bedrag van 1,5 miljard dollar in het laatje. The Matrix Revolutions werd geschreven en geregisseerd door de gebroeders Wachowski en geproduceerd door Joel Silver. De hoofdrollen worden vertolkt door Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving en Jada Pinkett-Smith.

WHV ondersteunt de release van The Matrix Revolutions met een grootse mediacampagne van hetzelfde kaliber als die voor de release van de DVD van The Matrix Reloaded.

"Als één van de succesvolste filmreeksen die ooit op stapel werden gezet, heeft de Matrix trilogie alle verwachtingen van zowel de fans als de doorverkopers overstegen en zal hij ook in de toekomst het kijkerspubliek blijven verbazen. The Matrix Revolutions wordt in de home entertainmentmarkt geplaatst als het hoogtepunt van de indrukwekkende marketingstrategie die gedurende een jaar voor de franchise werd ontwikkeld. Het is het klapstuk van de reeks, iets wat je doodgewoon moét bezitten," aldus Kris Serrien, Marketing Director WHV.

SYNOPSIS
In het machtige laatste hoofdstuk van de Matrix-trilogie. zette Neo (Keanu Reeves) opnieuw een stap voorwaarts in zijn zoektocht naar de waarheid, een queeste die begon met zijn reis naar de echte wereld aan het begin van The Matrix. Maar deze transformatie liet hem ook machteloos achter, op drift in een niemandsiand tussen de Matrix en de Wereld van de Machines. Terwijl Trinity (Carrie-Anne Moss) de wacht houdt bij Neo's comateuze lichaam, moet Morpheus (Laurence Fishburne) in het reine komen met de onthulling dat de Ene waarin hij een leven lang zijn geloof had gevestigd, niets meer is dan een bijkomend controlesysteem, uitgevonden door de architecten van de Matrix. Tijdens de verbijsterende finale culmineert de lange vrijheidsstrijd van de rebellen in een explosieve veldslag. Het leger van de Machines zaait dood en vernieling in Zion, dat door zijn inwoners agressief verdedigd wordt. Maar kunnen de burgers de onophoudelijke aanvallen van de Sentinelzwermen lang genoeg blijven afslaan om Neo toe te laten zijn krachten volledig te ontketenen en de oorlog te beëindigen?

Technische gegevens:
Releasedatum: 1 april 2004
Speelduur: 129 min.
Leeftijdskeuring: 12 jaar
Geluidskwaliteit: Dolby Digital 5.1
Taalkeuze: Engels, Frans
Ondertiteling: o.a. Nederlands, Engels. Frans, Arabisch

DVD extra's
De twee schijfjes van de DVD-release bevatten vele uren aan extra's:
Revolutions Recalibrated - Een diepgaande achter-de-schermen analyse van het grensverleggende grondwerk voor het laatste hoofdstuk.
CG Revolution - Verken het speciale effectenarsenaal en maak van dichtbij kennis met het maken van de schepsels en omgevingen van de derde film, die veel computergegenereerde beelden bevat
Super Burly Braw Een stoomcursus belicht het ultieme duel tussen Neo en Smith met drie gelijklopende videobeelden: de storyboards, de beelden achter-de-schermen en de definitieve versie van de scene, alles gesynchroniseerd.
Follow the White Rabbit - Bekijk de extra's en selecteer het White Rabbit icoon om dieper in te gaan op het maken van de film.
- Neo Realism: The Evolution of Bullet Time - Bekijk "Bullet Time" van dichterbij en stel vast hoe de techniek evolueerde naar een nog krankzinniger niveau.
- Super Big Mini Models - Waar je bij het verfilmen van schaalmodellen en miniaturen allemaal rekening mee moet houden.
- Double Agent Smith - Hoe deze ongelofelijke scène tot stand kwam, met inbegrip van het werk om Hugo Weaving te vermenigvuldigen d.m.v. body doubles, levensechte mannequins. afgietsels van zijn hoofd en kostuums.
- Mind Over Matter: The Physicality of The Matrix - Wat moeten de acteurs en de stuntmensen kunnen om de spectaculaire stunts van The Matrix uit te voeren?
Future Gamer The Matrix Online - Een inleiding op het massale multiplayerspel The Matrix Online, gecreëerd door de Wachowski Brothers.
3-D Evolution - Overgang naar verschillende niveaus van de Matrix om de conceptuele schetsen, storyboards, previsualisatie en uiteindelijke realisatie van verschillende elementen in Revolutions te bekijken.
Before the Revolution - 3-D tijdslijn die toelaat de verschillende verhaallijnen van de Matrix- trilogy, The Animatrix, en Enter the Matrix gelijktijdig te bekijken.
• Bioscooptrailer
• Internetlinks naar de officiële website van The Matrix en de testsite The Matrix Online
Recent nieuws van dezelfde bron