:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: IBBELTJE
PERSBERICHT: IBBELTJE
Bron: Warner - Datum: 2004-04-19 - Geplaatst door: Werner
IBBELTJE
In navolging van de succesvolle tv-serie
vanaf 16 juni 2004 op DVD

Deze voorjaarsvakantie nog te zien bij Z@ppelin en vanaf 16 juni a.s. beschikbaar op DVD: IBBELTJE. De avonturen van een ondernemend meisje samengebracht in een 6-delige serie van Bos Bros. Film-TV Productions in co-productie met de AVRO en VRT/KETNET. Ibbeltje is gebaseerd op het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt. De regie van de serie was in handen van Ben Sombogaart, onlangs nog gelauwerd voor De Tweeling met een Oscar-nominatie ‘Beste Buitenlandse Film’.

Sombogaart regisseerde al vele bekende kinderfilms en -series. Iedereen kent natuurlijk Abeltje, de eerste grote Nederlandse kinderfilmhit. Maar ook Het Zakmes, Dag Juf tot Morgen en Mijn Franse Tante Gazeuse. Op dit moment werkt hij aan de verfilming van Annie M.G. Schmidt's beroemde kinderboek Pluk van de Petteflet. Deze familiefilm zal de Nederlandse bioscoop tijdens de Kerst 2004 gaan veroveren!

Naast Abeltje brengt Warner Home Video dit jaar diverse Bos Bros. producties uit op DVD. Behalve Ibbeltje zijn dit ook Dag Juf, tot morgen en Mijn Franse Tante Gazeuse.

Synopsis Ibbeltje
Ibbeltje is een grappig, nieuwsgierig en ondernemend meisje dat nergens bang voor is. Ze woont met haar moeder, vader en pratende katten in een slaperig stadje. Als haar moeder op een dag uit angst voor een hond een boom inklimt, ontdekt Ibbeltje dat ze vroeger een kat is geweest. Ze wil hier alles over weten, maar haar ouders ontwijken al haar vragen.

De baas van vader, paraplufabrikant Pinkepank, heeft belangstelling voor Ibbeltjes moeder. Wanneer moeder hem afwimpelt, is hij woedend en haalt vervelende streken uit. Op een dag vist Ibbeltje een parapluutje met een gouden knop uit Pinkepanks vijver. Het blijkt van de heks te zijn waar moeder als kat woonde. Vader verstopt het parapluutje, want het zorgt alleen maar voor ellende. Dat blijkt wel wanneer de heks na jaren weer verschijnt en haar parapluutje terug wil.

In de hoofdrollen Denise van Es, Annet Malherbe en Kees Hulst. De 6-delige serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Annie M. G. Schmidt en geschreven door Maarten Lebens (o.a. Polleke, Krassen in het tafelblad, Madelief).

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron