:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2004
PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2004
Bron: Warner - Datum: 2004-05-19 - Geplaatst door: Werner
MYSTIC RIVER

Na het meermaals bekroonde boek van Dennis Lehane, kon ook de filmadaptatie op een enorme bijval van de critici rekenen, die in hoge mate weenspiegeld werd in de prijzen die dit filmpareftje in de wacht wist te slepen. Mystic River mocht rekenen op in totaal 6 Oscamominates waarvan en 2 werden venzilverd:
Beste Film - Clint Eastwood, Robert Lorenz, Judie Hoyt
Beste Regisseur - Clint Eastwood
Beste Hoofdacteur - Sean Penn (winnaar)
Beste Mannelijke Bijrol - Tim Robbins (winnaar)
Beste Vrouwelijke Bijrol - Marcia Gay Harden
Beste Scenario-adaptatie - Brian Helgeland

Ook bij de Golden Globes uitreikingen vielen hem 5 nominates (Beste Hoofdacteur, Beste Mannelijke Bijrol, Beste Film, Beste Regie en Beste Scenario) te beurt en gingen Sean Penn en Tim Robbins met het beeldje naar huis. Een Screen Actors Guild Award, een National Board of Review Award, een César en tal van andere prijzen en nominaties wissen alle resterende twijfel over de wereldwijde appreciatie voor Mystic River.

Clint Eastwood koos er ditmaal voor om achter de schenmen te blijven en gaf het toneel volledig aan zijn steracteurs. Je kan dan ook echt niet om de sterke vertolkingen van Sean Penn en Tim Robbins heen, maan ook de rest van de cast zet schitterende staaltjes neer.

Jimmy Mankum, Dave Boyle en Sean Devine groeiden als jeugdvrienden op in een bescheiden, wat doodse volkswijk van Boston. Ze brachten er zoals de meeste jongens van hun leeftijd hun dagen door met straathockey. Tot en op een dag een onbekende auto stopte en de bestuurden Dave dwong tot de gruwelijkste rit van zijn leven, die voor hen alledrie een ingrijpende rol zau spelen in hun vendere bestaan.

25 jaar later raakt hun lot opnieuw venstrengeld door een afschuwelijke gebeurtenis. Jimmy's 19-jarige dochter wordt wreed vermoord na een onschuldig avondje uit. Sean, intussen inspecteur, wordt op de zaak gezet om met zijn partner de motieven achter dit schijnbaar zinloze drama te ontrafelen. Hierbij moet hij proberen om de ex-bajesklant Jimmy, verteerd door verdriet en woede en vastbesloten zich te wreken op de moordenaar, steeds een stapje voor te blijven. In dit alles wordt al snel duidelijk dat Dave die nacht the wrong man at the wrong place was. Hij ziet zich opnieuw geconfronteend met de demonen uit het verleden, die zijn mentale gezondheid en gezinsleven bedreigen. Naarmate het ondenzoek vordert, komen onderliggende emoties en waarheden aan de oppervlakte en ontvouwt zich een doorvoeld menselijke drama rond familierelaties, vriendschap en te vroeg verloren onschuld.

Technische fiche
regie: Clint Eastwood
cast: Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon, Laurence Fishburne, Marcia Gay Harden, Laura Linney, Kevin Chapman, Adam Nelson, Tom Guiry, Emmy Rossum, Spencer Treat Clark, Matty Blake, Andrew Blesser, Douglass Bowen Flynn, Jonathan Toga

Taalkeuze in Dolby Digital 5.1.: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden
speelduur: ca 132 min.
releasedatum: 9 juni 2004

extra's:
• Making of Mystic River: from page to screen.THE LAST SAMURAI

Ook dit prachtige historische epos over de geboorte van het moderne Japan kon rekenen op zijn aandeel in de Awards en Nominaties. Niet alleen de imposante venschijning van Ken Watanabe als de samoeraileider Katsumota kreeg een Oscamominatie voor de Beste Mannelijke Bijroi, maar ook de art director en set decoratie, de kostumerng en het geluid, 4 in totaal. 3 Golden Globe nominaties vielen The Last Samurai te beurt in de categorieën Beste Soundtrack. Beste Acteur en Beste Mannelijk bijrol. Regisseur Edward Zwick werd met een National Board of Review Award bekroond en het geheel werd aangevuld met nog een hele serie andere blijken van waardering.

Tom Cruise vertolkt de rol van kapitein Nathan Algren, een getraumatiseerde held uit de Amerikaanse burgeroorlog. Als zijn voormalige overste hem een financieel aantrekkelijk aanbod doet, reist hij naar Japan af om er het kersvers gevormde leger op te leiden in de Westerse krijgskunsten en de omgang met de moderne wapentechnologie. Maar voor hij het weet, raakt hij venstrengeld in de strijd tussen traditie en vooruitgang die zich in deze intrigerende maatschappij afspeelt. De Samoerai, de aloude Japanse krijgers, verzetten zich tegen de evolutie die de keizer in het rijk wil doorvoenen en zijn bereid hun leven in te zetten om deze tegen te gaan. Kapitein Algren wordt van dichtbij met hun sterk op een en discipline geënte levenswijze geconfronteerd en ontwikkelt een groeiend respect voon hun normen en waarden. Een respect dat ook langzaam maar zeker wederzijds wordt.

Technische fiche
regie: Edward Zwick
cast: Ken Watanabe, Tom Cruise, William Atherton, Chad Lindberg, Ray Godshall, Billy Connolly, Tony Goldwyn, Masato Harada, Masashi Odate, John Koyama. Timothy Spall, Shichinosuke Nakamura, Toga Igawa, Satoshi Nikaido, Shintaro Wada, Aoi Minato, Hiroyuki Sanada, Koyuki Kato, Seizo Fukumoto

Taalkeuze in Dolby Digital 5.1.: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels
speelduur: ca 147 min.
releasedatum: 9 juni 2004

extra's:
• Audiocommentaar door regisseur Edward Zwick
• Documentaire "History vs. Hollywood: The Last Samurai"
• Tom Cruise: A Warriors' Journey
• Achter de schermen met regisseur Edward Zwick
• Het maken van een epos: een gesprek met Edward Zwick en Tom Cruise
• "A World of Detail": productieontwerp met Lilly Kilvert
• "Silk and Armor": kostuumontwerp met Ngila Dickson
• Basistraining van het keizerlijke leger'
• "From Soldier to Samurai": de wapens
• Bushido: het pad van de krijger
• Weggelaten scènes
• Filmpremière in Japan
• BioscooptrailerFRIENDS
Series 10, eps. 9-16


Het einde nadert. De 'grand finale' is intussen geen geheim meer aan de andere kant van de oceaan en ook hier moeten we bijna afscheid nemen van onze zes vrienden. Maan niet vooraleer we getuige mogen zijn van nog enige ingrijpende en naar goede Friends-gewoonte grappig ingeklede gebeurtenissen die de koers van hun leven voorgoed zullen wijzigen.

Chandler en Monica zijn zo gemotiveend om een baby te adopteren, dat ze er de hand niet voor omdraaien zich uit te geven voor dokter Bing en dominee Geller als blijkt dat een aanstaande moeder op basis van deze foute info hun dossier uitkoos. Ross krijgt voeling met zijn vrouwelijke kant als hij zich voor een date door Rachel laat kleden, maar zich van shopping bag vergist. Joey's bezitterigheid als het op eten aankomt, kan zelfs een hot date niet overwinnen en zijn deelname als celebrity aan een gameshow etaleert de tekortkomingen in zijn IQ toch iets meer dan goed voor hem is. Intussen is Phoebe volledig ten prooi gevallen aan haar huwelijksroes, maar de stripper op haar vrijgezellenfuif is echt wel beneden alle verwachting en ze maakt de fout om controlefreak Monica als organisator van haar grote dag aan te stellen. Met een kind op komst, maken ook Monica en Chandler serieuze toekomstplannen en daartoe behoort ook de inwisseling van het oude vertrouwde appartement voor een gezellig huisje in de buitenwijken. Voor Rachel staan en dan weer grootse dingen te gebeuren op professioneel vlak.

En zelfs na al die jaren blijken de vrienden nag geheimen voor elkaar te hebben.

Voor de Friends wordt duidelijk een hoofdstuk in hun leven afgesloten. Op de grote apotheose is het nog eventjes wachten, maar van de aanloop erheen kunnen we vanaf 9 juni weer eindeloos genieten op DVD.

Technische fiche:
creatie: David Crane, Marta Kauffman
cast: Jennifer Aniston, Courteney Cox-Arquete, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer

Taalkeuze in Dolby Surround 2.0.: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden
speelduur: ca. 132 min.
releasedatum: 9 juni 2004IBBELTJE

Ibbeltje is een grappig, nieuwsgieng en ondernemend meisje dat nengens bang voor is. Ze woont met haar' moeder, vader en pratende katten in een slaperig stadje. Als haar moeder op een dag uit angst voor een hond een boom inklimt, ontdekt Ibbeltje dat ze vroeger een kat is geweest. Ze wil hier alles over weten, maar haar oudens ontwijken al haar vragen. Op een dag vist Ibbeltje een parapluutje met een gouden knop uit Pinkepanks vijver. Het blijkt van de heks te zijn waar moeder als kat woonde. Vader verstopt het parapluutje, want het zorgt alleen maar voor ellende. Dat blijkt wel wanneer de heks na jaren weer venschijnt en haar parapluutje terug wil.

De 6-delige serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Annie M. G. Schmidt, het scenario werd geschreven door Maarten Lebens (o.a Polleke, Krassen in het tafelblad, Madelief) en geregisseerd door Ben Sombogaart (o.a De Tweeling, Abeltje, Het Zakmes, Buurman Bolle). Ze wordt uitgebracht op 1 DVD.

Afleveringen:
• Een moeder in de boom
• Een vreemd parapluutje
• Geen Sinterklaas
• Bezoek op een bezem
• Een moeder die spint
• Hoera voor Ibbeltje

Technische fiche:
regie: Ben Sombogaart
cast: Chris Bolczek, Leny Breederveld, John Buijsman, Aat Ceelen, Walter Crommelin, Kees Hulst, Jimmy Lange, Jur van der Lecq, Annet Malherbe, Jörgen Raymann, Tjitske Reidinga. Hanneke Riemer, Waldemar Torenstra, Denise van Es, Erik van Muiswinkel

Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Nederlands
speelduur: ca 150 min.
releasedatum: 9 juni 2004

extra's
• Achter de schermen bij Ibbeltje
• Bloopers
• Liedjes LuisterenNIJNTJE
Nijntje en Nina


De wereld van Nijntje en haar vriendjes komt echt tot leven met de nieuwe, unieke 3D serie. Je stapt zomaar binnen in het huis van Nijntje en vader en moeder Pluis. Of je gaat feest vieren met taart en limonade bij tante Trijn en de vriendinnen Aagje, Nina en Willemijn. Als je met Nijntje op stap gaat in gezelschap van Boris en Barbara maak je uiteraard heel veel avonturen mee. Betje Big en haar nichtje Knorretje zorgen voor veel gezelligheid. Nijntje en haar vriendjes spelen graag met Snuffie, het leuke, speelse hondje dat graag avontuurlijke dingen onderneemt En natuurlijk is en, net als in de boekjes van Dick Bruna, voldoende ruimte om ook je eigen fantasie de vrije loop te laten. Veel kijkplezier!

Volgende aflevenngen werden verzameld op de DVD "Nijntje en Nina".
• Nijntje en Snuffle in de speeltuin
• Nijntje voert een vogeltje
• Waar is de beer van Nijntje?
• Nijntje en het zomerfeest
• Nijntje en de kerstbomen
• Het raadsel van Nijntje
• De schaduw van Nijntje
• Snuffies wintenpret
• Nijntje speelt doktertje
• Nijntje leert skiën
• De familie Pluis gaat een dagje uit
• Nijntje harkt de tuin
• Nijntje en Snuffie horen gekke geluiden
• Nijntjes cadeau voor moederdag
• Boris vergeet iets
• Nijntjes dansgroep
• Nijntje telt de bomen
• De wedstrijd van Boris

Technische fiche:
creatie: Dick Bruna
regie: Ellen Meske
cast: Tekst ingesproken door:
- Nederlands: Tanneke Hartzuiker
- Vlaams: Truus Druyts
Liedjes ingezongen door:
- Nederlands: Vera Westera
- Vlaams: Lies Steppe

Taalkeuze in Stereo 2S:
- Kant A: Nederlands
- Kant B: Vlaams
speelduur: ca 90 min.
releasedatum: 16 juni 2004

extra's:
• Documentaire "Achten de schermen bij Nijntje"COUPLING
Series 3 (2-disc)


De 3 dames en 3 heren pakken uit in een geheel nieuw seizoen vol amoureuze en sexuele perikelen. Schrijver Steven Mofat liet zich eens te meer inspireren door beschamende gebeurtenissen uit eigen leven of dat van zijn kennissenkring en deed en een flink schepje bovenop om voor de derde maal op rij tot een hilarisch resultaat te komen.

We vinden Steve en Susan tenug op het hoogtepunt van een relatiecrisis. Het in split screen gevisualiseerde relaas toont hoe beiden troost zoeken in de armen van hun all time friends. En deze hebben natuurlijk niet langer dan tot de volgende aflevering nodig om zelf weer venstrengeld te raken in hun emoties. Jeff is totaal van de kaart als hij zijn relatie met Julia bedreigd ziet door een nieuwe collega op sexuele veroveringstocht die in hem de geschikte prooi ziet. Hij komt a] helemaal in de penarie als hij zich op het pad van de SM waagt. Jane krijgt voeling met haar spirituele zijde als haar aantrekkelijke nieuwe collega een predikant blijkt te zijn. Deze gelooft niet in sex voor het huwelijk, maar blijkt wel beter van Susans fysiek op de hoogte dan iemand van hen zou wensen. Sally en Patrick weten zich al helemaal geen raad met de dubbelzinnige vriendschapsrelatie die zich tussen hen ontwikkelt.

Afleveringen:
• Split
• Faithless, Unconditional Sex
• Remember This
• The Freckle
• The Key and the Couple who weren't
• The girl with one heart
• Perhaps, perhaps, perhaps

Technische fiche:
creatie: Steven Moffat
cast: Sarah Alexander, Jack Davenport. Gina Bellman, Kate Isitt, Richard Coyle, Ben Miles

Taalkeuze in Stereo 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands
speelduur: ca. 204 min.
releasedatum: 16 juni 2004

extra's:
• Achter de schermen
• Interviews met schrijver Steven Moffat en Jack DavenportTHE YOUNG ONES
Series 2


Het studentenleven uit de jaren '80 gulpt weer met het nodige geketter, geklieder en gekletter over het tv-scherm in het tweede en tevens laatste seizoen van de hilarische cultkomedie. Scumbag College neemt deel aan University Challenge, Vyv knijgt een baby, Rik loopt een vriendin op, Neil valt ten prooi aan de ergste verkoudheid sinds mensenheugnis, de hele zooi wordt gegijzeld door de ontsnapte moordenaar Brian Damage (Alexei Sayle) en een trip met een dubbeldekker ontaardt in een hellevaart die de Heilige Cliff ongetwijfeld nachtmerries zou bezorgen.

Afleveringen:
• Bambi
• Cash
• Nasty
• Time
• Sick
• Summer Holiday

Technische fiche:
creatie: Ben Elton, Rik Mayall, Lise Mayer
regie: Geoff Posner
cast: Rik Mayall, Adrian Edmondson, Nigel Planer,Christopher Ryan, Alexei Sayle

Taalkeuze in Mono 1.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands
speelduur: ca 80 min.
releasedatum: 16 juni 2004THE SOPRANOS
Series 4 (4-disc)


Tony Soprano doorstaat harde tijden in Jersey. De neergaande economie heeft de familiezaak geen deugd gedaan. Zijn vrouw Carmela dringt aan op meer financiële zekerheid. Zelfs zijn trouwste luitenanten zetten vraagtekens bij zijn beslissingen. Het hoofd van een rivaliserende bende eist een groter stuk van de misdaadtaart op. Voor het eerst sinds mensenheugenis moet een Soprano daadwerkelijk voor de rechtbank verschijnen. Minstens één van zijn kinderen lijkt niet langer geïnteresseerd te zijn in voortstuderen. En het ziet en niet naar uit dat het allemaal snel goed zal komen.

Dat The Sopranos nog niets aan kracht moest inboeten, getuigen de talrijke Awards en Nominaties waarmee dit seizoen in het spoor van zijn voorgangers treedt. Het mocht rekenen op niet minder dan 4 Emmy's. Voon de 3de maal op rij werd James Gandolfini bekroond als Beste Dramatische Hoofdacteur, oak voor de 3de maal ging Edie Falco met het beeldje in de categorie Beste Dramatische Hoofdactrice aan de haal, Joe Pantaliano lwam eruit als Beste Dramatische Mannelijke Bijrol en het scenario voor de laatste episode Whitecaps bleef ook niet ongehuldigd. Daarnaast vonden we The Sopranos in niet minder dan 9 categorieën tenug bij de nominaties. En ook één van de 4 Golden Globe nominaties werd verzilverd door Edie Falco, die dit eerbetoon voor de tweede maal in ontvangst mocht nemen in de categorie van Beste Actrice in een Dramareeks.

Afleveringen:
• For All Debts Public and Private
• No Show
• Christopher
• The Weight
• Pie-O-My
• Everybody Hurts
• Watching Too Much Television
• Mergers and Acquisitions
• Whoever Did This
• The Strong, Silent Type
• Calling All Cars
• Eloise
• Whitecaps

Technische fiche:
creatie: David Chase
regie: Allen Coulter, John Patterson, Tim Van Patten, Jack Bender, Henry J. Bronchtein, Steve Buscemi, Daniel Attias, Alan Taylor, James Hayman
cast: James Gandolfini, Edie Falco, Lorraine Bracco, Michael Imperioli, Dominic Chianese, Vince Curatola, Tony Sirico, Jamie-Lynn Discala. Robert Iler, Steve R. Schirripa, Drea de Matteo, Steve Van Zandt, Dan Grimaldi, Carl Capotorto, Aida Turturro, Joe Pantoliano, Federico Castelluccio, Maureen Van Zandt, Tony Lip, Sharon Angela, John Ventimiglia, Katherine Narducci

Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Fins, Zweeds, Noors, Deens, IJslands, Pools, Hebreeuws, Engels voor slechthorenden
speelduur: ca 45 min. per aflevering
releasedatum: 16 juni 2004

extra's:
• 4 Audiocommentaren met auteurs Terence Winter, Michael Imperioli, Robin Green & Mitchell Burgess, en de bedenker van de serie, David Chase
• Vooruit- en terugblik op elke aflevering
• Terugblik op seizoen 1, 2 en 3
• Biografieën van cast en crewPOLICE ACADEMY
20th Anniversary SE ('84)
Their First Assignment ('85)
Back In Training ('86)
Citizens On Patrol ('87)
Assignment: Miami Beach ('88)
City Under Siege ('89)
Mission To Moscow


Een oproep gaat buiten.Rekruten komen binnen. Agenten in spe moeten niet langen voldoen aan bepaalde nonmen qua hoogte, gewicht etc. Ook gezond verstand blijkt plots overbodig. U kunt IQ niet spellen? U kunt het noodnummer niet vormen? Geen nood. Wie afstudeert aan deze Police Academy moet enkel bereid zijn om overal de wanorde te handhaven. Gebaseerd op een slapsticktraditie die even oud is als de legendarische kolder van de Keystone Cops, wist Police Academy zich ook een plaatsje te verwerven in de grote Galerij der Gags, met niet minder dan 6 sequels en 2 TV-series (waarvan 1 tekenfilmreeks). De populaire pionier van de inmiddels twintig jaar oude reeks verschijnt nu eindelijk weer ten tonele, met loeiende sirenes en opgepoetste penningen nog wel, voor deze speciale dvdverjaardagseditie. Geniet van de talloze extra's en de hilarische humor van oudgedienden als Mahoney (Steve Guttenberg), Thompson (Kim Catrall), Harris (G.W. Bailey), Hightower (Bubba Smith), Jones (Michael Winslow), Lassard (George Gaynes) en vele anderen. Flikken die het 'm steeds weer flikken. En voor wie de smaak te pakken krijgt aan de hand van dit eerste deel, worden gelijktijdig oak alle zes sequels in een DVD-jasje gegoten. Zonder deze armen der wet zou de wereld er een stuk saaier uitzien.

Technische fiche 20th Anniversary S.E.
regie: Hugh Wilson
cast: Steve Guttenberg. Kim Cattrall, G.W. Bailey, Bubba Smith, Donovan Scott, George Gaynes, Andrew Rubin, David Graf, Leslie Easterbrook, Michael Winslow, Debralee Scott, Bruce Mahler, Ted Ross, Scott Thomson, Brant von Hoffman

Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
speelduur: ca 93 min.
releasedatum: 16 juni 2004

extra's:
• Gloednieuwe digitale omzetting ten gelegenheid van de twintigste verjaardag
• Commentaar door Steve Guttenberg, Michael Winslow, Leslie Easterbrook, G.W. Bailey, Regisseur Hugh Wilson en Producer Paul Maslansky
• Gloednieuwe documentaire over de reünie: "Behind Academy Doors: Secret Files Revealed"
• Bioscooptrailer

Technische fiche Their First Assignment
regie: Jerry Paris
cast: Steve Guttenberg, Marion Ramsey, Bubba Smith, David Graf, Michael Winslow, Bruce Mahler, Colleen Camp, Howard Hesseman, Art Metrano, George Gaynes, Bob Goldthwait, Julie Brown, Peter Van Norden, Tim Kazurinsky, Ed Herlihy

Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
speelduur: ca. 84 min.
releasedatum: 16 juni 2004

extra's:
• Gloednieuwe minidocumentaire "Accidental Heros: The Best of"
• Bioscooptrailer

Technische fiche Back In Training
regie: Jerry Paris
cast: Steve Guttenberg, Marion Ramsey, Leslie Easterbrook, Bubba Smith, David Graf, George Gaynes, Michael Winslow, Shawn Weatherly, Art Metrano, Tim Kazurinsky, Bob Goldthwait, Scott Thomson, Brant von Hoffman, Bruce Mahler, Ed Nelson

Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
speelduur: ca. 81 min.
releasedatum: 16 juni

extra's:
• Gloednieuwe minidocumentaire "All Washed Up: Floating Memories"
• Bioscooptrailer

Technische fiche Citizens On Patrol
regie: Jim Drake
cast: Steve Guttenberg, Bubba Smith, David Graf, Michael Winslow, Sharon Stone, Tim Kazurinsky, Leslie Easterbrook, Marion Ramsey, Lance Kinsey, G.W. Bailey, Bob Goldthwait, George Gaynes, David McGrath, Scott Thomson, Billie Bird

Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
speelduur: ca. 84 min.
releasedatum: 16 juni 2004

extra's:
• Gloednieuwe minidocumentaire "Remembering A Lofty Investigation"
• Extra Scenes
• Bioscooptrailer

Technische fiche Assignment: Miami Beach
regie: Alan Myerson
cast: Bubba Smith, David Graf, George Gaynes, Janet Jones, Matt Mc Coy, Michael Winslow, Leslie Easterbrook, Marion Ramsey, Lance Kinsey, G.W. Bailey, Rene Auberjonois, George R. Robertson, Tab Thacker, Archie Hahn, James Hampton

Taalkeuze in Mono 1.0: Engels. Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
speelduur: ca. 86 min.
releasedatum: 16 juni 2004

extra's:
• Gloednieuwe mini-documentaire "Mistaken Identity: Case Reopened"
• Bioscooptrailer

Technische fiche City Under Siege
regie: Peter Bonerz
cast: Marion Ramsey, Bubba Smith, David Graf, Michael Winslow, Leslie Easterbrook, Lance Kinsey, Matt McCoy, Bruce Mahler, G.W. Bailey, George Gaynes, Kenneth Mars, Gerrit Graham, George R. Robertson, Brian Seeman, Darwyn Swalve

Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Arabisch, Bulgaars. Roemeens, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
speelduur: ca. 81 min.
releasedatum: 16 juni 2004

extra's:
• Gloednieuwe mini-documentaire "Unholy Alliance: A Retrospective"
• Bioscooptrailer

Technische fiche Mission To Moscow
regie: Alan Meter
cast: Christopher Lee, David Graf, George Gaynes, Michael Winslow, Leslie Easterbrook, G.W. Bailey, Ron Perlman, Claire Forlani, Charlie Schlatter, Richard Israel, Gregg Berger, Vladimir Dolinsky, Pamela Guest, Stuart Nisbet. David St James

Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
speelduur: ca. 80 min.
releasedatum: 16 juni 2004

extra's:
• Gloednieuwe mini-documentaire "Underneath The Mission"
• BioscooptrailerTHE MAN FROM U.N.C.L.E.
The Classic 60's Spy Show

We vinden deze helden uit de jaren '60 terug in hun niet aflatende strijd tegen allerhande booswichten. Napoleon Solo and Illya Kuryakin bundelden vier jaar lang hun krachten over de grenzen van de koude oorlog heen om het onder het U.N.C.L.E. (United Network Command for Law and Enforcement) label op te nemen tegen de onder de THRUSH (Technological Hierarchy for the Removal of Undesirables and the Subjugation of Humanity) liga samenhokkende geschifte wetenschappens, megalomane industriëlen en corrupte regeringsambtenaren of onafhankelijk opererende ongure creaturen. Hun charme en spitsvondigheid en vooral een schier eindeloos assortiment gadgets lieten hen keer op keer toe hun confrontatie met de kwade machten der aarde te overleven.
Op haar hoogtepunt werd de serie in 60 landen genoten en behoorde ze onaflatend tot de top 10 van televisieprogramma's in de USA. Ze werd bedacht met een rechtstreekse spin-off en drukte haar stempel niet alleen op het spionagegenre, maar via talrijke rechtstreekse of subtiele verwijzingen ook op andene series en films.

Deze 3 DVD's bevatten een selectie van 5 van de in totaal 8 aflevenngen waarvan langspeelversies gemaakt werden.

The Spy With My Face: Wanneer een agent van THRUSH door plastische chirungie het sprekende evenbeeld van Solo wordt, zien de mannen van U.N.C.L.E. plots letterlijk en figuurlijk dubbel.

One Spy Too Many: Rip Torn zet een briljante vertolking neer als Mr. Alexander, een megalomane miljardair die elk van de Tien Geboden breekt bij het uitvoeren van zijn plan voor wereldheerschappij

The Karate Killers: Solo en Kuryakin neizen de wereld rond om de vier delen van een geheime formule - nagelaten door een ten dode opgeschreven wetenschapper - op te sporen. De vijandelijke THRUSH agent Randolph wil de formule echter ook in zijn bezit krijgen, en krijgt daarbij een helpende hand van getrainde karateka's.

The Helicopter Spies: Solo en Illya ontsnappen ternauwernood aan de dood wanneer een nieuwe uitvinding een Afrikaans dorp bijna helemaal uitroeit. Ze moeten dit Warmteprisma, één van de dodelijkste wapens ooit vervaardigd, in handen krijgen voor iemand het kan misbruiken om de wereld op de knieën te krijgen.

How To Steal The World Solo en Illya volgen een gevaarlijk spoor, op zoek naar een antwoord op een verbijsterend raadsel: de verdwijning van een topagent van U.N.C.L.E. en de ontvoering van zes internationaal gereputeende experts.

Technische fiche:
regie: John Newland, Joseph Sargent, Barry Shear, Boris Sagal, Sutton Roley
cast: Robert Vaughn, David McCallum, Leo G. Carroll, Barbara Moore
Guest Stars: Senta Bergen, Rip Torn, Dorothy Provine, David Sheiner, Curt Jurgens, Telly Salvalas, Herbert Lom, Kim Darby, Joan Crawford, Jill Ireland, Terry-Thomas, Bradford Dillman, John Dehner, Carol Lynley, Julie London, Peter Mark Richmond, Barry Sullivan, Leslie Nielsen, Eleanor Parker

Taalkeuze in Mono 1.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Arabisch
speelduur:
Deel 1: ca. 83 min. & ca. 97 min.
Deel 2: ca. 89 min. & ca. 91 min.
Deel 3: ca. 86 min.
releasedatum: 16 juni 2004DESTINATION TOKYO

Wat de tijdens WOII opgenomen film Air Force betekende voor de luchtmacht, zou deze Destination Tokyo betekenen voor de marine. In de enige oorlogsfilm die hij opnam tijdens de oorlog zelf, vertolkt Cary Grant de rol van Kapitein Cassidy, bevelhebber van de Amerikaanse duikboot Coppenfin. Cassidy navigeert zijn "dondervis" met vaste hand en vindingrijkheid van de basis in San Francisco via de Aleoeten tot in het voortuintje van de vijand. Daar moet de bemanning ongezien informatie verzamelen over een nakende Japanse aanval. Delmer Daves houdt de regieteugels in zijn debuut strak in handen en coacht de indrukwekkende cast met panache door een film die het naast zijn actiescènes vooral van de psychologische portrettering van zijn personages moet hebben. Een klassiek oorlogsdrama over moed, zelfopoffening en kameraadschap.

Technische fiche:
regie: Delmer Daves
cast: Alan Hale, Grant Cary, John Garfield, John Ridgely, Dane Clark, Warner Anderson, William Prince, Robert Hutton, Tom Tully, Faye Emerson, Peter Whitney, Warren Douglas, John Forsythe, John Alvin, Bill Kennedy

Taalkeuze in Mono 1.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Portugees, Zweeds, Fins, Hongaars, Engels voor slechthorenden
speelduur: ca 135 min.
releasedatum: 16 juni 2004

Extra:
• Korte oonlogsfilm Gem of the Ocean
• Cary Grant trailergalerijWHAT'S NEW SCOOBY DOO?
Space Ape at the Cape
Safari So Goodi!


Scooby-Doo en 's werelds bekendste misdaadbestrijders zetten hun knotsgekke avonturen voort in de 21e eeuw, met vier grappige, griezelige en geheimzinnige afleveringen! Wanneer de deelnemers aan een supercoole snowboardingwedstrijd op mysterieuze wijze worden uitgeschakeld, trekken onze vrienden op onderzoek uit, en ontdekken ze de ijzingwekkende waarheid in There's No Creature like Snow Creature! De volgende episode, 3-D Struction, speelt zich af in Costa Rica. Daar krijgen de spokenjagens af te rekenen met een huizenhoog probleem wanneer een gruwelijke Giganotosaurus plots van het witte doek afspringt en overal een driedimensionele chaos veroorzaakt! Vervolgens, in Space Ape at the Cape, bindt de bende de strijd aan met een buitengewoon angstaanjagend buitenaards monster dat tijdens een belangrijke raketlancening allerlei apenstreken uithaalt.In Big Scare in the Big Easy, tenslotte, Legt Mystery Inc. een spookachtig geheim bloot op een behekste begraafplaats in New Orleans!

Ook op de DVD Safari So Goodi trekken Scooby-Doo en zijn vrolijke bende weer op pad om vier huiveringwekkend hilarische mysteries op te lossen! Hun eerste raadsel blijkt een "verschrikkelijke" verrassing wanneer de verdenking op een oude, vertrouwde vniend komt te rusten, It's Mean, It's Green, It's the Mystery Machine. Maar nog voor Scooby-Doo Riva Ras Regas kan zeggen, steelt een gemaskerde tovenaar alweer de tweede show. In de volgende aflevering zit Scooby-Doo te popelen om in de Roller Ghoster Ride plaats te nemen, een attractie in 's werelds spannendste sportpretpark... tot opeens alles stilvalt. In de laatste episode - Safari, So Goodi! - vliegt de hele bende naar Afrika voor de opnames van een heuse safarivideo met vreselijke jungledemons. Opnieuw vier fantastische avonturen.

Technische fiche:
regie: Russell Calabrese, Jeffrey Gatrall, Scott Jeralds, Tim Maltby, Tom Mazzocco, Swinton O. Scott, Chuck Sheetz, Joe Sichta
stemmen: Casey Kasem, Frank Welker, Mindy Cohn, Grey DeLisle

Taalkeuze in Dolby Surround 2.0.: Engels, Frans, Deens, Spaans (LA), Portugees
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Deens, Spaans, Portugees, Zweeds, Noors, Hebreeuws, Arabisch, Engels voor slechthorenden
speelduur: Space Ape: ca 81 min.; Safari: ca. 83 min.
releasedatum: 16 juni 2004

extra's:
Space Ape:
• Achter de schermen met SIMPLE PLAN
• 2 Muziekvideo's gepresenteerd door Scooby-Doo en Shaggy
• Get the Picture: Leer zelf Scooby-Doo en zijn vrienden tekenen!
Safari:
• Leer het taaltje
• Een lange reis
• Bioscooptrailer Scooby Doo 2 Monsters UnleashedWACKY RACES
Deel 1


Race met Dastardly en Muttley naar de finish line op deze DVD!

Iedereen weet dat het bedriegers nooit voor de wind gaat. Maar dat zal de slimste Dick Dastardly en zijn hond Muttley en niet van weerhouden om hun concurrenten een stok in de wielen te steken. Het kan hen tenslotte de Grote Prijs van 's Werelds Wackiest Racer opleveren. Ze moeten het opnemen tegen Peter Perfect in zijn Turbo Terrific, Luke en Blubber Bean in hun Arkansas Chugabug, de Ant Hill Mob in de Bulletproof Bomb en de glamoureuze Penelope Pitstop in haar raze Compact Pussycat. Gordels om en alle remmen los voor 11 aflevenngen dolle autopret met de klassieke cartoonreeks Wacky Races!

Afleveringen:
• Why Oh Why Wyoming
• Beat the Clack to Yellow Rock
• Mish Mash Missouri Dash
• The Baja-Ha-Ha Race
• Real Gone Ape
• Scout Scatter
• Free Wheeling to Wheeling
• The Zippy Mississippi Race
• Traffic Jambalaya
• The Speedy Arkansas Traveller
• By Rollercoaster to Upsan Downs

Technische fiche:
regie: Joseph Barbera. William Hanna, Charles A. Nichols
stemmen: Daws Butler, Don Messick, John Stephenson, Janet Waldo, Dave Willock, Paul Winchell

Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Spaans, Frans, Zweeds
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Zweeds, Arabisch, Grieks, Engels voor slechthorenden
speelduur: ca. 127 min.
releasedatum: 16 juni 2004


Recent nieuws van dezelfde bron