:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: HUUR-EN KOOPDVD'S JULI 2004
PERSBERICHT: HUUR-EN KOOPDVD'S JULI 2004
Bron: Universal - Datum: 2004-06-11 - Geplaatst door: Werner
GHOSTS OF THE ABYSS
EEN ADEMBENEMENDE DOCUMENTAIRE VAN DE REGISSEUR VAN TITANIC

Vergane glorie
Ghosts of the Abyss, letterlijk Spoken uit de Afgrond, werd oorspronkelijk uitgebracht als een 3D-film op IMAX-formaat. Voor deze unieke dvd-release werd de oorspronkelijke speelduur van 60 minuten uitgebreid naar 90 minuten met nieuwe, nooitgeziene fragmenten die het verhaal van de Titanic extra duiding en impact geven. Regisseur James Cameron was al in 1995, tijdens de voorbereiding van zijn kaskraker, naar het wrak van de Titanic afgedaald. In 2001, vijf jaar nadat Titanic, de film, alle boxofficerecords verpulverde en uitgroeide tot de populairste speelfilm aller tijden, realiseerde Cameron uiteindelijk zijn oude droom en obsessie. Met behulp van experimentele duikboten en het neusje van de zalm op het gebied van camera’s en belichting, dook hij opnieuw naar de duistere diepten van de Noord-Atlantische Oceaan. Daar legde hij, voor het helemaal te laat zou zijn, de vergane glorie van de oceaanreus voor het nageslacht vast. De majestueuze, dreigende contouren van de mastodont, maar ook de versteende pracht en praal van haar binnenkant. Voor het eerst sinds die fatale nacht was er weer beweging aan boord van de Titanic.

Dodendans
Acteur Bill Paxton, die in de film de rol van de schattenjager Brock Lovett vertolkte, is weer van de partij, zij het dit keer als verteller (en komische noot, want zijn enthousiasme voor diepzeeduiken is niet bepaald overrompelend). Ook het Russische onderzoeksschip de Keldysh, dat de duikers en wetenschappers als uitvalsbasis voor hun ijzingwekkende afdalingen gebruiken, vervult een spilfunctie. Op naadloze wijze combineert de documentaire de tragische ondergang van de Titanic met de zelf niet van gevaar gespeende avonturen van de crew. Met prachtige, computergegenereerde reconstructies die bovenop de vaak onherkenbaar geworden locaties worden geprojecteerd, tovert Cameron taferelen van weleer op het scherm. Spookachtig, inderdaad, maar zeer meeslepend in beeld gebracht, een nostalgisch ballet, een dodendans op vier kilometer diepte. De onbetwiste sterren van Ghosts, naast het wrak zelf dan, zijn echter de peperdure camerabots Jake en Elwood (naar de Blues Brothers, inderdaad), die zelf – ongewild – voor enkele spectaculaire en adembenemende momenten zorgen. In bepaalde scènes is het trouwens mogelijk de actie vanuit verschillende camerastandpunten mee te volgen, een dvd-extraatje dat voor één keer geen goedkoop effectbejag oplevert. Het aangrijpendste moment valt echter wanneer een miniduikboot aan de oppervlakte komt en de boordklok een schijnbaar onschuldige datum aanwijst. De bemanning belandt met een schok van het verleden in het heden. Vanuit een verzonken droomwereld, een langvervlogen rampgebied, in een gruwelijke en grauwe realiteit. De datum op de klok?
September 11, 2001.

Basisinfo
Release: Koopdvd 15 juli 2004
Genre: Documentaire
REgie: James Cameron
Speelduur: 90 minuten
Cast Bill Paxton
Beeld: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1, DTS

Extra's:
• Making of
• Filmografie
• Educatieve gids
• Interviews
• Fotogalerij
• TV-Clips
• Trailer



ALONG CAME POLLY
Te huur en te koop op dvd vanaf 13 en 15 juli 2004

Along Came Polis
Reuben Feffer lijdt aan smetvrees en probeert elke vorm van risico uit zijn leven te bannen. Handig als je risico-expert van een groot verzekeringsbedrijf bent, een kommaneuker die met gesofisticeerde software risico’s inschat en polissen berekent. Het leven lacht Reuben – voorzichtigjes – toe wanneer hij eindelijk met de liefde van zijn leven in het huwelijksbootje mag stappen. Maar dan komt het boemeltreintje van zijn perfect uitgestippelde levensloop knarsend tot stilstand in het zand van een exotisch eiland. Zijn kersverse bruid dumpt hem nog tijdens de wittebroodsweken voor een gebronsde duikleraar met een vuistdik Frans accent en een indrukwekkende, euh, harpoen?

Pikante Polly
De gekwetste Reuben besluit het voortaan allemaal nóg voorzichtiger aan te pakken door niets te ondernemen waarvan hij de gevolgen niet totaal in de hand heeft. Maar dat is buiten twee zaken gerekend: zijn baas – een hilarische Alec Baldwin – zet hem op een potentieel lucratieve monsteraccount. Hij moet een polis opstellen voor de miljardair Leland van Lew (Bryan Brown, u ongetwijfeld nog bekend van Cocktail). Van Lew is een lefgozer en mannetjesputter die houdt van alpinisme, diepzeeduiken en meer kicks dan een kungfufilm. Hij is, kortom, totaal onverzekerbaar. Tot overmaat van ramp ontmoet Reuben ook de mooie Polly, een schoolvriendin. Polly – Jennifer Aniston – is een vrijgevochten type met een chronische bindingsangst. Ze houdt van pikant eten en salsa en heeft een blinde fret als huisdier. Kan Reuben zijn fobieën (en zwakke darmstelsel) de baas? Kan Polly haar felbevochten vrijheid een klein beetje aan banden leggen?

Kan het wat Stiller, ja?
Ben Stiller ontpopt zich steeds meer tot één van de grote komieken van zijn generatie. Ook Jennifer Aniston lijkt voorlopig de enige die zich, buiten Friends, een vaste stek in de A-list van Hollywood wist te verwerven. Samen vormen ze een droomkoppel in deze spitse lachfilm die, enkele urgh-momenten niet te na gesproken (speel nooit basketbal met mannen in ontbloot bovenlijf!), een op-en-top romantische komedie is. Qua bijrollen stippen we nog even de onevenaarbare Philip Seymour Hoffman aan, Reubens beste vriend en een has-been van het zuiverste water.
Basisinfo
Release: Koopdvd 15 juli 2004, Huurdvd 13 juli 2004
Genre: Romantische komedie
Regie: John Hamburg (Meet the Parents)
Speelduur: 90 minuten
Cast: Ben Stiller, Jennifer Aniston, Alec Baldwin, Bryan Brown, Philip Seymour Hoffman, Debra Messing
Beeld: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1

Extra's:
• De originele beginscène
• Audiocommentaar van John Hamburg
• Rodolfo - de blinde fret - goes to Hollywood
• Geknipte scènes
• Outtakes
• Making of
• Bioscooptrailer



MICHEL VAILLANT
Te huur en te koop op dvd vanaf 13 en 15 juli 2004

Vroaaaaarrrrrrrrrrrr...
Al sinds 1957 scheurt hij achter het stuur van zijn Vaillante door stripland. Geen rally, circuit of koers is hem onbekend. Geen wagen te onhandelbaar. Gesteund door zijn vrienden en familie en gedwarsboomd – soms zelfs naar het leven gestaan – door zijn concurrenten en vijanden. Striptekenaar Jean Graton, geboren in Frankrijk maar vooral werkzaam in België, en later zijn zoon Philippe, schiepen met Michel Vaillant één van de meest legendarische helden van de negende kunst. Het kon niet anders of vroeg of laat zou iemand de avonturen van de Vaillants verfilmen. Met een scenario van Luc Besson en de technische steun van Philippe Graton werd een verfilming op poten gezet boordevol spanning, spectaculaire stunts en spetterende bolides.

Virtuoze Vaillant
Michel Vaillant, een virtuoos achter het stuur, is wereldwijd de onbetwiste rallykampioen. Zijn succes wekt zowel bewondering als jaloezie op. De mooie, maar meedogenloze Ruth Wong managet Team Leader, de grote concurrenten van de Vaillants. Ruth wil de reputatie van wijlen haar vader opnieuw in ere herstellen. Haar doel heiligt alle middelen... maar dat is buiten de loyauteit, durf en inzet van de Vaillants en hun teamgenoten gerekend: de sympathieke Amerikaanse flierefluiter Steve Warson en de oogverblindend knappe Julie Wood (Diane Kruger alias Helen of Troy), wier man in loondienst van de Vaillants omkwam in een “ongeluk”.

Meer Mans
Michel Vaillant is de spannende verfilming van de gelijknamige succesvolle stripreeks. Spectaculaire opnames, gemaakt tijdens de 24 uren van Le Mans, brengen de wereld van adrenaline, asfalt en autoracen op adembenemende wijze tot leven!

Basisinfo:
Release: Koopdvd 15 juli 2004, Huurdvd 13 juli 2004
Genre: Actie
Regie: Louis-Pascal Couvelaire
Speelduur: 99 minuten
Cast: Sagamore Stévenin, Philippe Bas, Jean-Pierre Cassel, François Levantal, Diane Kruger, Peter Youngblood Hills
Beeld: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Making of
• Bekijk bepaalde scènes vanuit verschillende hoeken
• Presentatie van de wagens (Lola & Panoz)
• Soundtrack: videoclip van de single Friends
• Making of van de Soundtrack
• Storyboard
• Start van de 24 uren van Le Mans
• Ontdek Le Mans.



LAUREL EN HARDY SILENTS 1 EN 2
Te koop op 15 juli

Voor het derde en laatste luik in de reeks Laurel & Hardy releases van Universal Pictures (Benelux) zetten we een stapje terug in de tijd, naar het prille begin van de “jongens”. Tussen 1927 en 1929 blikten de Boys immers talloze komische hoogtepunten uit het tijdperk van de stomme film in. Deze korte filmpjes, waarin visuele gags en slapstick hoogtij vieren, werden verzameld op twee dubbel-dvd’s. In bepaalde gevallen worden de filmpjes muzikaal begeleid door het Nederlandse orkest The Beau Hunks. Reeds verschenen in deze reeks: Features 1-4, niet minder dan 15 langspeelfilms van het onafscheidelijke duo op vier afzonderlijke dubbel-dvd’s (1931-1940) en Talkies, drie dubbelaars met kortfilms uit de periode 1930-1935.

Genre: Humor



COLUMBO: THE MOST ARRESTING OF... VOLUME 1
Te koop op 15 juli

15 juli politiereeks Zijn – geweldloze – aanpak, zijn krakkemikkige Peugeot, zijn onzichtbare vrouw... Columbo is en blijft een fenomeen. Met zijn morsige regenjas, glazen oog en onafscheidelijke sigarenstompje ontrafelde deze politie-inspecteur van de LAPD elke moord die hem werd voorgeschoteld. Wij wisten meteen hoe de vork in de steel zat, want de moord gebeurde steevast aan het begin van de aflevering, maar daar ging het niet om. Columbo was geen “whodunnit” maar een “how does he do it”? Zijn achteloze “just one more thing” – vingers aan het voorhoofd, sigaar in de lucht, rug naar de kijker – luidde het begin van het einde van menig crimineel in. De met een Golden Globe bekroonde serie (Outstanding Production Drama Series) debuteerde begin de jaren 70 en werd wereldwijd een gigantisch succes. Na de eerste “run” (1971-1978) werd de reeks in 1989 opnieuw van stal gehaald voor een revival die duurde tot 1994. Naast de “gewone” afleveringen werden van Columbo ook tal van tv-films gedraaid, tot in 2003 toe. Dat Columbo een buitengewone serie was, mag wel blijken uit de grote namen die door de jaren heen hun bijdrage leverden, zoals Steven Spielberg en Steven Bochco (Hill Street Blues, NYPD Blue...). Inspector Columbo. Een klein mannetje, een grote meneer

Op Columbo – The Most Arresting of, Volume One vindt u enkele van de beste afleveringen uit de reeks.

Basisinfo:
Genre: Politiereeks
Cast: Peter Falk
Regie: Diversen
Speelduur: ca. 8 uur
Beeldformaat: 4:3
Audiotype: 2.0 Mono



MIAMI VICE: THE COLLECTION
Te koop op 15 juli

CSI Miami? Laat ons niet lachen. In de jaren 80 was Miami Vice de king of cool, de ultieme trendy politieserie, gesitueerd in een tropisch paradijs van drugs, prostitutie en misdaad. De cultserie liep van 1984 tot 1989 en draaide rond Det. James “Sonny” Crockett (Don Johnson) en Det. Ricardo Tubbs (Philip Michael Thomas). Crockett woonde op een zeilboot, bewaakt door zijn alligator Elvis. Tubbs, een zwarte flik uit New York, was op zoek naar de moordenaar van zijn broer. Samen zetten ze het ultieme flikkenduo van de eighties neer. Designerstoppels, opgestroopte hemdsmouwen, vlot schoeisel, pastelkleurtjes, zonnebrillen en... muziek, véél muziek. Fout of niet, de tune van Jan Hammer kan iedereen nog moeiteloos meeneuriën. Naast zijn hoofdrolspelers stond de reeks ook bekend om zijn markante gastrollen: Bruce Willis, Wesley Snipes, Liam Neeson, Bill Paxton, Helena Bonham Carter... de lijst is eindeloos en dan vergeten we nog bijna... Sheena Easton!!!

Basisinfo:
Genre: Politiereeks
Cast: Don Johnson, Philip Michael Thomas, Edward James Olmos
Regie: Diversen
Speelduur: 4,5 uur!
Beeldformaat: 4:3
Audio: Dolby Surround - Mono

Op Miami Vice – The Collection vindt u enkele absolute topafleveringen van de cultreeks terug.

"You tried to create the perfect alibi, and it’s your perfect alibi that’s going to hang you."



HOLES
Te koop op 15 juli

Holes is... voor geen gat te vangen. Gebaseerd op de bekroonde jeugdroman van Louis Sachar, vertelt deze beurtelings komische en dramatische familiefilm het verhaal van Stanley Yelnats IV. Stanley is de recentste in een lange lijn losers, mannen die het allemaal wel goed menen, maar voor wie het leven steeds weer faliekant afloopt. Zijn vader is een mislukt uitvinder - en niemand minder dan Henry “The Fonz” Winkler. Stanley III zoekt een remedie tegen kwalijk riekende sportschoenen, kun je nagaan hoe het leven de Yelnatsen toewalmt. Ironisch genoeg wordt tiener Stanley voor de vermeende diefstal van een paar sneakers naar een opvoedingskamp gestuurd, het verraderlijk genaamde Camp Green Lake. Geen meer te zien, immers, enkel een zee van mansgrote ronde gaten, een pokdalige woestijn zover het oog reikt. Met zijn kampgenoten Squid, Armpit, ZigZag, Magnet, X-Ray en Zero moet hij dagelijks nieuwe gaten graven, onder het waakzame oog van Mr. Sir (Jon Voight, die weer een heerlijke blaaskaak neerzet) en Dr. “Mom” Pendanski (een creepy Tim Blake Nelson). Heropvoeding, heet dat. Caveman, want zo wordt Stanley algauw genoemd, ontdekt gaandeweg dat de werkelijke reden achter hun doelloos gegraaf elders gezocht moet worden. In de verstrengelde voorgeschiedenissen van zijn eigen voorouders, die van Zero en die van de directrice van het kamp, “The Warden” (ijsgodin Sigourney Weaver), met name. Meer vertellen zou zonde zijn... Holes is een film over bijna’s en bijnamen, over toen en nu, geluk en ongeluk, zwart en wit, gaten en hoop(jes), ajuinen en perziken, over de Duim van God en Kissin’ Kate Barlow, de schrik van het Wilde Westen...

Basisinfo:
Genre: Family entertainment/avontuur
Cast: Shia LeBeouf, Jon Voight, Tim Blake Nelson, Patricia Arquette, Sigourney Weaver
Regie: Andrew Davis (Collateral Damage)
Bijzonderheden: Holes, de succesvolle roman van Louis Sachar, is met verschillende awards bekroond: de National Book Award voor Jeugdliteratuur (1998) en de Newberry Medal voor Beste Kinder- en Jeugdboek (1999). De film Holes is nu genomineerd voor een BFCA award voor Best Family Film, categorie Live Action. Holes heeft bovendien een leuke soundtrack met populaire artiesten als Shaggy, Moby en Eagle-Eye Cherry.
Speelduur: 110 minuten
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1

Extra’s:
• Deleted Scenes
• Cast Commentary
• The Making of
• Filmmaker’s Commentary



PAPER SOLDIERS
Te koop op 15 juli, te huur op 13 juli

Een hilarische – letterlijk zwarte – komedie over de “hood”, en de pogingen van een stel losers om het kromme pad van de misdaad te bewandelen. Naast de criminele capriolen van Kevin Hart (Along Came Polly, Soul Plane) en de voluptueuze rondingen van de mooie Stacey Dash (Clueless) zullen de kenners vooral kunnen genieten van de hippe soundtrack en de lange stoet rappers en hiphopsterren die over het scherm defileert: Jay-Z, Beanie Sigel, Memphis Bleek en Capone-N-Noreaga. Een productie van het alom gerespecteerde raplabel Roc-A-Fella Records.

Basisinfo:
Genre: Komedie
Cast: Jay-Z, Beanie Sigel, Memphis Bleek, Stacey Dash, Kevin Hart
Regie: David Daniel, Damon Dash
Speelduur: 85 minuten
Beeld: 1.85:1
Audio: Dolby Digital 5.1



BRING IT ON (AGAIN)
Te koop op 29 juli, te huur op 27 juli

Aan het begin van het nieuwe academiejaar treden de blonde Whittier en haar zwarte vriendin Monica toe tot het gereputeerde cheerleadersteam van The Stingers. Dat wordt met ijzeren hand geleid door Tina, een tirannieke, snobistische trut. Wanneer Tina Whittier voor een dilemma stelt – hoofdcheerleader worden of optrekken met Derek, een dj – stappen de vriendinnen uit het team en richten ze de Renegades op. Al snel weten ze alle “sukkels” en “losers” van de campus te overtuigen tot hun team toe te treden om een gooi te doen naar de titel van nationaal kampioen cheerleading. Een swingende, sexy film met een pompende soundtrack en spectaculaire cheerleadingnummers.

Basisinfo:
Genre: Komedie
Cast: Anne Judson-Yager, Bree Turner, Kevin Cooney, Faune A. Chambers
Regie: Damon Santostefano (Three to Tango)
Speelduur: 86 minuten
Beeld: 1.85:1
Audio: Dolby Digital 5.1




BIG & BETSY: DE TONEELWEDSTRIJD
Te koop op 29 juli

Samen met de Belangrijke Dames schrijft Teresa zich in voor een toneelwedstrijd. Wanneer de repetities echter beginnen zijn de Dames ziek. Teresa vraagt Big & Betsy om hulp. Samen met de vrienden werken ze voor de wedstrijd een eigen versie van ‘Roodkapje’ uit.

Genre: Family Entertainment



SHOUF SHOUF HABIBI
Te huur op 27 juli, te koop op 5 augustus

Shouf Shouf Habibi is een verfrissende Nederlandse komedie over de 20-jarige Ap, een in Nederland geboren Marokkaan die zijn plek probeert te vinden in de Nederlandse samenleving. Naast een aantal veelbelovende Marokkaanse acteurs en actrices, waaronder Mimoun Oaïssa, Touriya Haoud, Mohammed Chaara en de bekende cabaretier Najib Amhali, spelen ook bekende acteurs en actrices als Winston Gerschtanowitz, Tanja Jess, Bridget Maasland, Frank Lammers, Peter Heerschop en Tara Elders een rol in deze komedie. In Shouf Shouf Habibi staat Ap (Mimoun Oaïssa) voor een belangrijke keuze in zijn leven; moet hij net zoals zijn oudere broer Sam (Najib Amhali) en zus Leila (Touriya Haoud) kiezen voor het moderne Nederlandse stadsleven of doen wat zijn vader wil: een traditionele Marokkaan worden en een vrouw uit Marokko trouwen. Aps vrienden zijn er nog lang niet aan toe om serieus te worden. Maar Ap laat zich niet meer door z’n vrienden beïnvloeden. Hij doet verwoede pogingen er het beste van te maken. Toch weet hij zich telkens weer in de nesten te werken en zweeft van het ene uiterste in het andere: van scooterdief tot rituele kippenslachter en van administratief medewerker tot bankovervaller. Shouf Shouf Habibi schetst een hilarisch, confronterend maar ook ontroerend beeld van het volwassen worden in een moderne, grote stad in Nederland.

Basisinfo:
Genre: Komedie
Cast: Mimoun Oaïssa, Touriya Haoud, Winston Gerschtanowitz, Bridget Maasland, Tanja Jess
Regie: Albert ter Heerdt
Speelduur: 89 minuten
Beeld: 16:9
Geluid: Dolby Digital 5.1, DTS
Ondertitels: Nederlands

Extra’s:
• Making Of
• Audities en Locatiescouting
• B-Roll
• Commentaar van de regisseur
• Shouf Shouf Quiz
• Shouf Shouf Kippenspel: cd-rom game

Shouf Shouf Habibi betekent: "Kijk Kijk, Schatje"

UIT HET ARCHIEF