:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: RELEASES JULI 2004
PERSBERICHT: RELEASES JULI 2004
Bron: Warner - Datum: 2004-07-05 - Geplaatst door: Werner
FRIENDS Series 10, eps 17-18

In de grappige, bitterzoete, emotionele finale van het allerlaatste seizoen van Friends nemen we afscheid van Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler en Ross. Allen snijden ze een nieuw hoofdstuk van hun leven aan. De zes stonden elkaar door dik en dun bij. Altijd en overal. Samen zijn ze volwassen geworden. En nu is hun laatste dag samen aangebroken. een dag vol belangrijke gebeurtenissen en grappig-onverwachte plotwendingen. Ook al nemen ze nu levensbepalende beslissingen die maken dat hun wegen zich scheiden, toch is er een band die hen voor eeuwig zal blijven verbinden, waarheen het lot hen ook brengt.

Technische fiche:
creatie: David Crane, Marta Kauffman
cast: Jennifer Aniston, Courteney Cox-Arquette, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0.: Engels
Ondertiteling: Engels, Nederlands, Engels voor slechthorenden
speelduur: ca 48 min.
releasedatum: 14 juli 2004

Extra's:
• Bloopers
• Documentaire: "The One That Goes Behind the Scenes"
• Korte film: "Friends Around the World"
• "Friends of Friends": 3 filmpjes van vrienden van Friends over FriendsAND STARRING PANCHO VILLA AS HIMSELF

Antonio Banderas kreeg voor zijn rol in Once Upon a Time in Mexico een Golden Globe-nominatie. Hier speelt hij de titelrol in een, grotendeels, waargebeurd verhaal dat vreemder aandoet dan de meest vergezochte fictie. And Starring Pancho Villa as Himself is het verhaal van hoe de Mexicaanse revolutionair Pancho Villa een filmploeg uit Hollywood toestemming gaf om zijn ervaringen op het slagveld te filmen, een primeur met verregaande gevolgen voor zowel de militaire als de filmgeschiedenis. In 1913, de begindagen van de film, zenden de legendarische filmpioniers D.W. Griffith (Colm Feore) en Harry Aiken (Jim Broadbent) het jonge kaderlid Frank Thayer (Eion Bailey) naar Mexico om er de verpauperde, mediageile Villa te overtuigen zijn revolutie te laten verfilmen. Thayer en zijn crew riskeren lijf en leden en komen letterlijk onder vuur te liggen. Fictie en realiteit vallen nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Na het doorworstelen van tal van perikelen en benarde situaties, slagen Thayer en Villa er eindelijk in om hun film te draaien. "The Life of General Villa" kent een groot succes in de Verenigde Staten en laat de publieke opinie zelfs overhellen ten gunste van Villa, het bewijs dat de "lens" machtiger is dan het zwaard.

Technische fiche:
creatie: Bruce Beresford
cast:Alan Arkin, Antonio Banderas, Eion Bailey, Jim Broadbent, Matt Day, Colm Feore, Michael McKean, Alexa Davalos, Anthony Head, Kyle Chandler, Saul Rubinek, Cosme Alberto, Damián Alcázar, Pedro Armendáriz Jr., Fernando Becerril
speelduur: ca. 111 min.
releasedatum: 14 juli 2004

Extra's:
• Korte achter-de-schen-nen documentaire. 2004PAVEMENT
Het enige slachtoffer dat wil sterven is de moordenaar.

Een verpleegster van middelbare leeftijd wordt dood aangetroffen in haar flat. Ze werd op beestachtige wijze vermoord. De moordenaar nam er zijn tijd voor, zonder zijn slachtoffer een greintje genade te tonen. Een politieteam, geleid door inspecteur Buckley (Lauren Holly) onderzoekt de zaak, maar beseft niet dat de broer van het slachtoffer (Robert Patrick), een spoorzoeker uit Alaska, hen schaduwt. Wanneer gelijkende gevallen opduiken, weten de agenten met zekerheid dat ze een seriemoordenaar zoeken. Maar wat hebben de slachtoffers gemeen? De aanwijzingen liggen bij hun moordenaar, een kille, methodische beul, die zelfgekweld wordt door pijn. Deze zint op wraak, puur en alleen omdat hij... geboren is. Of de politie en de spoorzoeker het spoor naar de moordenaar kunnen vinden, zal afhangen van hun vermogen om te observeren... te analyseren... en te overleven.

Technische fiche:
regie: Darrell James Roodt
castL Lauren Holly, Robert Patrick, Barry Shabaka Henley, Chris Hoffman, Danny Keogh, Eddie Driscoll, Sean Michael, Stacey Silverman, Sylvaine Strike, Grant Swanby
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1.: Engels; in Dolby Surround 2.0: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Deens, Noors, Fins, Zweeds, Portugees, Pools, Kroatisch, Tsjechisch, Sloveens, Grieks, Hongaars, Hebreeuws, Arabisch, Engels voor slechthorenden
speelduur: ca. 91 min.
releasedatum: 14 juli 2004CONSEQUENCE
Hij nam de identiteit van zijn broer aan. Nu vecht hij voor zijn leven.

Tandchirurg Max Tyler komt enkele miljoenen tekort, maar hij heeft een plannetje. Hij ensceneert zijn eigen dood, strijkt het geld van de verzekering op en laat zijn gezicht door middel van plastische chirurgie verbouwen tot dat van zijn recent overleden broer. Alles verloopt naar wens, tot hij ontdekt dat het menslievende leventje van zijn broer slechts schone schijn was. Plots wordt Max dubbel en dik bedrogen door zijn vriendin, door de beste vriend van zijn broer en, nog veel erger, door diens vijanden, die hem allemaal een kopje kleiner willen maken, bij voorkeur na een goede martelbeurt. Zijn gedaanteverwisseling sleurt hem al gauw mee in een web van leugens en bedrog waarin hij niemand meer kan vertrouwen, zelfs het gezicht in de spiegel niet. De kwalijke consequenties van een nieuwe identiteit.

Technische fiche:
creatie: Anthony Hickox
cast: Armand Assante, Lola Glaudini, Rick Schroder, Danny Keogh, Nadia Kretschmer, Grant Swanby
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Dolby Surround 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Arabisch, Kroatisch, Tsjechisch, Deens, Fins, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, Noors, Pools, Portugees, Sloveens, Zweeds, Engels voor slecht horenden
speelduur: ca. 96 min.
releasedatum: 14 juli 2004CURB YOUR ENTHUSIASM Series 1 (3-disc)
The many moods of Larry David

Larry David, medebedenker, -schrijver en uitvoerend producent van de langlopende komische hitserie Seinfeld, boort een nieuwe bron van humor aan: zichzelf. Hij heeft alles wat een man zich maar kan wensen: een liefhebbende vrouw, goeie vrienden, een succesrijke carrière, een fantastisch huis... wat kan er eigenlijk misgaan voor Larry David? Omringd door een uitgelezen stel echte en fictieve vrienden, kennissen en gezworen vijanden is hij bereid om altijd het onzegbare te zeggen; eerlijk maar op het randje van het gevoelloze af... Larry David is de perfecte man voor misverstanden en gemiste kansen.

Deze serie ontsproot uit de door Larry David geschreven en uitgevoerde één uur durende HBO special Larry David: Curb Your Enthusiasm uit 1999. Ze maakt van de wet van Murphy haar ultieme speelterrein. Om de actie zo spontaan mogelijk te houden, wordt bovendien zonder vaste scripts gewerkt. Dit geeft Larry en de talrijke guest celebrities die zichzelf of een gastrol spelen de volle vnjheid om op de grens tussen fictie en realiteit ongeremd tegen elkaars schenen te stampen in het Los Angeles glamourwereldje. Met een veririssend nieuwe comedyvorm als resultaat.

Vier seizoenen zagen al het levenslicht, waarvan het derde bedolven werd onder Emmy-nominaties. Maar aan alles een begin, dus eerst kennismaken geblazen met dit eerste seizoen, dat de toon zet voor een lading humor op niveau.

Technische fiche:
regie: Andy Ackerman, Larry Charles, Jeff Garlin, Bryan Gordon, Dean Parisot, David Steinberg, Keith Truesdell, Robert B. Weide
cast: Larry David, Cheryl Hines, Jeff Garlin
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Grieks, Deens, Noors, Portugees, Zweeds, Arabisch, Engels voor slechthorenden
speelduur: ca 240 min.
releasedatum : 14 juli 2004

Extra's:
• HBO Komische Special "Larry David: Curb Your Enthusiasm"
• Interview met Larry David
• Audiocommentaar bij aflevering 1SIX FEET UNDER Series 2 (5-disc)

Als de dood je beroep is, wat is de zin van je leven dan? Voor Nate, David, Ruth en Claire van begrafenisondemerning Fisher & Sons blijft de buitenwereld minstens even uitdagend — en veel minder voorspelbaar — als de wereld binnenskamers.
In het eerste seizoen van deze onder meer met Emmy en Golden Globe Awards en nominaties overstelpte serie maakten we kennis met deze uitzonderlijke familie. In seizoen 2 probeert zij opnieuw dertien afleveringen lang op te boksen tegen de obstakels in het leven, waarvan zij dagelijks met het definitieve eindresultaat geconfronteerd wordt. De begrafenisondernemingsketen Kroehner heeft haar zinnen op de kleine, maar goed draaiende Fisher & Sons gezet en werpt alle middelen in de strijd om Nate en David ertoe te bewegen het bedrijf door hen te laten overnemen, goedschiks of kwaadschiks.
Federico is misnoegd omdat de Fishers zich niet echt bereidwillig tonen een financiële toegeving te doen als bijdrage bij zijn familienestje. Nate krijgt de verontrustende diagnose van arterio-veneuze malformatie (AVM), een afwijking van de bloedvaten met mogelijk fatale gevolgen. Desondanks probeert hij zijn relatie met Brenda verder uit te bouwen. Alleen moet hij in het reine komen met zijn talrijke amoureuze escapades. Ook Brenda worstelt met zware bindingsangst. In haar zoektocht naar literaire inspiratie trekt ze bovendien steeds intensiever met één van haar klanten op, een prostituée via wie ze in semipornografische milieu’s belandt Claire blijft tot haar wanhoop een onaflatende voorkeur voor de verkeerde mannen vertonen en krijgt voeling met haar artistieke zijde. David slaagt er maar niet in zich los te worstelen uit zijn sluimerende gevoelens voor Keith, met alle relationele gevolgen vandien. Bij dit alles blijft Ruth verwoede pogingen doen iedereen voor alles en nog wat ter wille te zijn en waar mogelijk als reddende of toch op zijn minst begrijpende engel op te treden. Desondanks laat de nood tot zelfontplooiing zich meer en meer voelen en onderneemt ook Ruth haar zoektocht naar de zin van het leven!

Technische fiche:
creatie: Alan Ball
regie: Rodrigo Gracia, Kathy Bates, Rose Troche, Michael Cuesta, Jeremy Podeswa, Michael Engler, Dan Attias, Alan Taylor, Alan Pout, Miguel Arteta, Alan Ball
cast: Richard Jenkins, Frances Conroy, Freddy Rodriguez, Jeremy Sisto, Lauren Ambrose, Rachel Griffiths, Michael C. Hall, Peter Krause, Matthew St.Patrick
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Dolby Surround 2.0: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Noors, Zweeds, Arabisch, Pools, Fins, IJslands, Engels voor slechthorenden, Nederlands voor slechthorenden, Frans voor slechthorenden
speelduur: ca 724 min.
releasedatum: 14 juli 2004

Extra's:
• Anatomy of a Working Stiff: documentaire van 20 minuten, een zeldzame blik achter de schermen van de uitzonderlijke speciale effecten in en rond het lijkenhuis van Fisher & Sons
• Audiocommentaar van Alan Ball
• Interviews met Peter Krause, Michael C Hall, Frances Conroy, Lauren Ambrose, Freddy Rodriguez, Mathew St.Patrick, Rachel Griffiths en Alan Ball
• Muziekclips waaronder de nooit eerder uftgebrachte "Kid Loco" remix van de titelsong.SMALLVILLE Series 2 (6-disc)

Meisjes, huiswerk en kryptoniet... hoofdbrekers genoeg voor de jonge Clark Kent op zijn verdere pad naar het superheldendom. Clark Kent is niet van deze wereld. Ondanks zijn verwoede pogingen op te gaan in de bescheiden gemeenschap van Smallville, kan Clark niet om zijn "gaven" heen, die hij keer op keer moet inzetten om het hoofd te bieden aan de bizarre, vaak Kryptoniet-gerelateerde fenomenen die zich in Smallville manifesteren.

Het tweede seizoen van deze fascinerende serie werpt meer licht op de spectaculaire jeugdjaren van de sympathieke superheld. Zoals elke adolescent worstelt ook Clark met het hoe en het waarom van zijn bestaan. En in zijn geval zou de uitkomst wel eens verregaander gevolgen kunnen hebben voor de mensheid dan bij een doorsnee tiener. Is de reden van zijn aanwezigheid op aarde de mens bijstaan of misschien wel vernietigen?

Om alvast enkele tipjes van de sluier op te lichten over het nieuwe seizoen. Lex begeeft zich op het huwelijkspad, direct tot twee maal toe! Zijn vader Lionel kan het kwaadaardige intrigeren nog steeds niet laten. Lana trekt in bij Chloe, wat met Whitney out of the picture natuurlijk voor bijkomende spanningen op het Clark front zorgt. Een nieuw soort Kryptoniet duikt op, met een wel zeer desastreus effect op Clark. Er komen barstjes in het geheimhoudingsschild van de Kents en bijgevolg krijgt Clark er in Pete een deelgenoot van zijn geheim bij. Martha en Jonathan krijgen miraculeus nieuws. Met Clarks lichaam in voIle ontwikkeling, brengt elke nieuwe dag de mogelijkheid tot de ontdekking van een ongekende kracht en de optie weer een klein stukje aan te vullen van de puzzel die Clark Kent heet.

Deze box bevat het volledige. 23 afleveringen tellende tweede seizoen verdeeld over 6 schijfjes en aangevuld met heroïsche extra’s.

Technische fiche:
creatie: Alfred Gough, Miles Millar regie: Greg Beeman, James Marshall, Steve Miner, Jeff Woolnough, Rick Wallace, Terrence O’Hara, Craig Zisk, Marita Grabiak, Bill Gereghity, Rick Rosenthal, Thomas J. Wright
cast: Annette O’Toole, John Glover, John Schneider, Michael Rosenbaum, Sam Jones, Tom Welling, Kristin Kreuk, Allison Mack, Cynthia Ettinger
Taalkeuze in Stereo 2.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Roemeens, Turks, Arabisch, Bulgaars, Grieks, Hongaars, Italiaans voor slechthorenden
speelduur: ca 966 min.
releasedatum: 14 juli 2004

Extra's:
• Audicommentaar
• Bloopers
• Korte films: "Christopher Reeve: The Man of Steel" & "Faster than a Speeding Bullet: The Visual FX of Smallville"
• The Chloe Chronicles
• Weggelaten scenesMEET ME IN ST. LOUIS ('44)
60th Anniversary


Charmant. Warm en betoverend. Gloednieuw digitaal geremasterd ter gelegenheid van het 60ste jubileum van de film, met gerestaureerd audiovisueel bronmateriaal.

In deze uiterst bekoorlijke musical klassieker vinden we een 22-jarige Judy Garland terug in één van haar favoriete rollen. Deze van de 17-jarige Esther Smith, één van de bevallige dochters van de welgestelde familie Smith. Kort na de vorige eeuwwisseling leeft dit modelgezin met heel St-Louis naar de grote wereldtentoonstelling toe. In die periode wordt Esther halsoverkop verliefd op de nieuwe buurjongen, John, maar slaagt er aanvankelijk niet in zijn interesse te wekken. Ook haar oudere zus Rose zet enige stappen op het amoureuze vlak. Vanzelfsprekend wordt vader Smiths aankondiging dat zijn job een verhuis naar New York City vereist dus niet met overmatig enthousiasme onthaald door de rest van het gezin.
Meet me in St Louis biedt een nostalgische blik op simpeler tijden, maar schopte het vooral dankzij de perfect geïntegreerde muzikale intermezzo’s, die ook tot op vandaag nog de uitmuntendheid en charme van de film uitmaken, tot één van de meest succesvolle films uit de MGM geschiedenis. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige memoires van Sally Benson.
Kort na de opnames, die tijdens WOII plaatsvonden, trad Judy Garland in het huwelijk met regisseur Vincente Minelli, een huwelijk waaruit later hun dochtertje Liza zou voortkomen. Als echtelieden zouden ze hun krachten nog bundelen in The Clock (‘45) en The Pirat (‘48). De 7-jarige Margaret O’Brien zette een indrukwekkende vertolking neer als de jongste telg van het gezin Smith en werd hiervoor met een speciale mini-Oscar voor opmerkelijkste kindactrice bekroond.

Technische fiche:
regie: Vincente Minnelli cast: Judy Garland, Margaret O’Brien, Mary Astor, Lucille Bremer, Leon Ames, Torn Drake, Marjorie Main, Harry Davenport, June Lockhart, Henry H. Daniels Jr., Joan Carroll, Hugh Marlowe, Robert Sully, Chill Wills
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1 Engels; in Mono 1.0: Duits, Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans, Arabisch, Portugees, Deens, Zweeds, Kroatisch, Sloveens, Hongaars, Tsjechisch, Grieks, Roemeens, Fins, Turks, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
speelduur: ca 108 min.
releasedatum: 14 juli 2004

Extra's:
• Inleiding door Liza Minnelli
• Audiospoor met alleen de muziek
• Achter de schermen documentaire: The making of an American classic
• Audiocommentaar door de biograaf van Judy Garland, John Fricke met medewerking van Margaret O’Brien, componist Hugh Martin, scenarist Irving Brecher en Barbara Freed-Saltzman
• Reconstructie van de weggelaten song "Boys and Girls Like You and Me"
• Trailergalerij van Vincente MinnelliAROUND THE WORLD IN 80 DAYS
Special Edition 2-disc


Als voorbode van de remake met Jackie Chan die binnenkort in de bioscoop te bewonderen valt, maakt deze meervoudige oscarwinnaar eindelijk zijn langverwachte dvd-debuut met de integrale 182 minuten lange widescreen versie.
Het betreft een adaptatie van de Jules Verne-roman over een Victoriaanse Engelsman die erom wedt dat hij er met de nieuwe stoomschepen en spoorwegen zal in slagen in 80 dagen de wereld rond te reizen. Met een internationale crew van om en bij de 2600 personen, een 44 namen tellende en nagenoeg louter uit sterren bestaande cast met als belangrijkste namen David Niven, Cantinflas en Shirley Maclain en 68894 figuranten luidde hij in Hollywood het tijdperk van de big budget speciale effecten blockbuster in. Met deze film lanceerde producer Mike Todd de term cameo (gems etched in celluloid by stars), liet onder meer niet minder dan Frank Sinatra, Marlene Dietrich, Noel Coward, Peter Lorre, Buster Keaton en Red Skelton opdraven om een kleine rol te vertolken en wist nieuwsanker Edward R. Murrow te strikken als verteller.
Het prestigieuze project mocht voor zijn lancering rekenen op een ongekende PR campagne, die de verhoopte resultaten opbracht met absolute recordcijfers in de box office, 16 maanden lang uitverkochte theaters en 8 oscarnominaties, waarvan 5 verzilverd:
- Best Cinematography
- Best Editing
- Best Music
- Best Picture
- Best Screenplay

Technische fiche:
regie: Michael Anderson
cast: Marlene Dietrich, David Niven, Shirley MacLaine, Cantinflas, Finlay Curne, Robert Morley, Ronald Squire, Basil Sydney, Noel Coward, John Gielgud, Trevor Howard, Harcourt Williams, Martine Carol, Fernandel, Charles Bayer, Evelyn Keyes, José Greco
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Dolby Surround 2.0: Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Roemeens, Engels voor slechthorenden
speelduur Disc 1: ca 108 min., Disc 2: ca 66 Min.
releasedatum: 14 juli 2004

Extra's:
• Gloednieuwe Digitale Breedbeeldomzetting
• Soundtrack geremasterd in Dolby Digital 5.1
• Inleiding door Robert Osborne, de Presentator van Turner Classic Movies
• Uitgebreide audiocommentaar door BBC Radiojournalist Brian Sibley
• Documentaire Around the World of Mike Todd
• Fragmenten uit Around the World in 90 Minutes van Playhouse 90, Een extravagant spektakel waarin talloze supersterren het eerste jubileum van de film herdenken
• Hoogtepunten uit de Oscar-ceremonie van 27 Maart 1957
• Archiefbeelden van de Premières in Los Angeles en de première in Spanje
• Weggelaten scenes
• A Trip To The Moon van Georges Melies
• Fotogalerij
• Bioscooptrailers
• Extra’s voor bezitters van een DVD-ROM speler op PC:
* Michael Todds Around the World in 80 Days kalenderHELEN OF TROY ('56)

Zij zag hoe duizend schepen te water werden gelaten! En nu zaaien pijlenregens dood en verderf. Soldaten klauteren over de muren. Zwaarden kletteren, vuren woeden. Maar aanval na aanval wordt door de Trojanen afgeslagen. Om de onoverwinnelijken te verslaan zullen de Grieken een list moeten gebruiken. Dus veinzen ze een aftocht en laten ze voor de overwinnaars een geschenk achter: een gigantisch houten paard waarin zich enkelen van hun beste krijgers schuilhouden. De Ilias van Homeros spat op adembenemende wijze van het scherm in Helen of Troy, een heerlijk nostalgisch megaspektakel uit de gouden filmjaren vijftig. Robert Wise kon voor de regie van dit sensationele epos gebruik maken van het voor die tijd astronomische budget van 6 miljoen dollar en dat is te zien. In een aantal massascènes draven zowat 30.000 figuranten op! Tussen de mensen ontwaren we Sir Cedric Hardwicke, Brigitte Bardot voor ze als sekssymbool bekend werd, Rossana Podesta (Sodom and Gomorrah) en Jack Sernas (La Dolce Vita) als de geliefden die zich in het middelpunt van het dodelijke conflict bevinden. Een zinderend massaspektakel, met buitengewone strijdtafereten en schitterende decors.

Technische fiche:
regie: Robert Wise
cast: Rosanna Podesta, Jacques Sernas, Cedric Hardwicke, Stanley Bake, Niall MacGinnis, Nora Swinbume, Robert Douglas, Torn Thatcher, Harry Andrews, Janette Scott, Ronald Lewis, Brigitte Bardot, Eduardo Ciannelli, Marc Lawrence, Maxwell Reed
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Mono 1.0: Frans, Itaiiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Arabisch, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
speelduur: ca. 116 min.
releasedatum: 14 juli 2004

Extra's:
• Documentaire: Sounds of a Homeric Troy
• De kijk op Troy
• Interview met Helen
• BioscooptrailerBLAZING SADDLES ('74)
30th Anniversary Special Edition


Mel Brooks' komische epos over cowboys en idioten. Er wordt een spoorweg aangelegd dwars door het slaperige stadje Rock Ridge. Het land zal er ongelofelijk door in waarde stijgen, maar daarvoor moeten de inwoners (en rechtmatige eigenaars ervan) uit de streek verdreven worden. Hoe? Stuur er enerzijds je ruwste, sluwste en meest meedogenloze bende op af en benoem anderzijds een nieuwe sheriff die het er vermoedelijk nog geen etmaal zal uithouden. Maar dat is niet echt de plot van Blazing Saddles, eerder het voorwendsel ervan. Want als Mel Brooks' geschifte film (men noemt het weleens zijn beste) eenmaal uit de startblokken is "geschoten", blijft de logica doorzeefd achter, in een stofwolk van gags, grollen en grappen, gillers en killers. Lachen wordt hinniken en dijenkletsen wordt stampvoeten terwijl de goede smaak (élke smaak, eigenlijk) vakkundig wordt omsingeld en in de pan gehakt. Cleavon Little als kersverse wetsdienaar, Gene Wilder als de waanzinnige Waco Kid, Brooks zelf als een idiote politicus en Madeline Kahn met de Marlene Dietrich parodie, die haar een Oscarnominatie opleverde (de film kreeg er ook één voor Beste Montage en Beste Titelsong), maken samen van Blazing Saddles een legendarisch lachfestijn dat pas ophoudt als van het Oude Wilde Westen geen spaan meer heel is gebleven.

Mel Brooks bevindt zich met Helen Hayes, John Gielgud, Rita Moreno, Audrey Hepburn, Marvin Hamlisch en Mike Nichols in het selecte clubje uit de filmwereld dat erin slaagde een exemplaar van de 4 meest klinkende prijzen in de wacht te slepen: de Tony, de Emmy, de Grammy en de Oscar

Technische fiche:
regie: Mel Brooks
cast: Cleavon Little, Gene Wilder, Slim Pickens, David Huddleston, Liam Dunn, Alex Karras, John Hillerman, George Furth, Jack Starrett, Mel Brooks, Harvey Korman, Madeline Kahn, Carol DeLuise, Richard Collier, Charles McGregor
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; Mono 1.0: Duits, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Tjechisch, Sloveens, Roemeens, Kroatisch, Turks, Deens, Noors, Zweeds, Arabisch, Bulgaars, Hebreeuws, Fins, Grieks, Hongaars, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
speelduur: ca 89 min.
releasedatum: 14 juli 2004

Extra's:
• Audiocommentaar Mel Brooks
• Documentaire: "Back in the Saddle": cast & crew reünie-documentaire
• Intimate Portrait Madeline Kahn
• TV Pilot: Black Bart
• Weggelaten scenesUP THE SANDBOX

De New-Yorkse huisvrouw Margaret Reynolds (Barbra Streisand) heeft een bemoeizieke moeder, een uithuizige man en twee kinderen die al haar energie opslorpen. Wanneer ze verneemt dat ze opnieuw zwanger is, gaat ze finaal door het lint. Ze verliest zichzelf in een reeks bizarre dagdromen, waarin onder meer Fidel Castro en het Vrijheidsbeeld een hoofdrol vertolken. Up the Sandbox is een doorleefde, surrealistische komedie over emstige onderwerpen zoals moederschap, onafhankelijkheid, abortus en feminisme, met Streisand in één van haar meest onderschatte rollen. En na het bekijken van deze film, die zijn tijd ver vooruit was, weet u meteen waar de makers van Ally McBeal hun idee zijn gaan halen. De regie is in handen van Irvin Kershner (The Empire Strikes Back).

Technische fiche:
regie: Irvin Kershner
cast: Barbra Streisand, David Selby, Ariane Heller, Terry Smith, Gary Smith, Jane Hoffman, John C. Becher, Jacobo Morales, Paul Benedict, George S. Irving
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Duits
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Spaans, Portugees, Hebreeuws, Zweeds, Grieks, Hongaars, Turks, Pools, Engels voor slechtorenden, Duits voor slechthorenden
speelduur: ca. 94 min.
releasedatum: 14 juli 2004

Extra's:
• Bioscooptrailer
• Korte film "The Moviemakers"
• Audiocommentaar (Meerdere scenes)
• Audiocommentaar door Irvin Kershner (regisseur)NUTS

De rebelse Claudia heeft veel gebreken, maar "Nuts" is ze zeker niet. Claudia Draper (Barbra Streisand), een luxe-callgirl met een flamboyant en koppig karakter, wordt beschuldigd van de moord op één van haar klanten. Hoewel ze handelde uit wettige zelfverdediging, willen haar ouders haar ontoerekeningsvatbaar laten verklaren om een schandaal te vermijden. Dat is echter buiten de wilskracht en het rechtvaardigheidsgevoel van hun dochter en de haar toegewezen advocaat (Richard Dreyfuss) gerekend. Streisand zet in dit prangende rechtbankdrama van Martin Pitt (Hud, Norma Rae) één van de beste vertolkingen van haar carrière neer. In de bijrollen herkent u onder meer Maureen Stapleton, Karl Malden, James Whitmore, Eli Wallach en Leslie Nielsen.

Technische fiche:
regie: Martin Ritt
cast: James Whitmore, Barbra Streisand, Eli Wallach, Elizabeth Hoffman, Karl Maiden, Leslie Nielsen, Maureen Stapleton, Paul Benjamin, Richard Dreyfuss, William Prince
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Engels Voor slechthorenden
speelduur: ca. 110 min.
releasedatum: 1 4juli 2004

Extra's:
• Audiocommentaar door Barbra Streisand
• Fotogalerij
• BioscooptrailerWorden verwacht in augustus

• Something's Gotta Give (huur/koop 4 augustus)
• Torque (huur/koop 4 augustus
• Elvis: Viva Las Vegas ('64) (koop 4 augustus)
• Elvis: Harum Scarum ('65) (koop 4 augustus)
• Elvis: Spinout ('66) (koop 4 augustus)
• Elvis: Double Trouble ('67) (koop 4 augustus)
• Elvis: Speedway ('68) (koop 4 augustus)
• Elvis: The Trouble With Girls ('69) (koop 4 augustus)
• Undefeated (huur/koop 18 augustus)
• Hysterical blindness (huur/koop 18 augustus)
• My House In Umbria (huur/koop 18 augustus)
• Normal (huur/koop 18 augustus)
• Real Women Have Curves (huur/koop 18 augustus)
• The Name Of The Rose 2-disc (koop 18 augustus)
• Enter The Dragon 30th Anniversary SE 2-disc (koop 18 augustus)
• Night And Day (koop 18 augustus)
• E.R. Seizoen 2 (3 delen) (koop 18 augustus)
• Cleopatra Jones (koop 18 augustus)
• Cleopatra Jones & The Casino Of Gold (koop 18 augustus)
• Wyatt Earp(koop 18 augustus)
• Three Godfathers(koop 18 augustus)
• Mogambo(koop 18 augustus)
• Scooby-Doo & The Loch Ness Monster (koop 18 augustus)
• Mary-Kate & Ashley: The Challenge (koop 18 augustus)
• Mary-Kate & Ashley: When In Rome (koop 18 augustus)
• Mary-Kate & Ashley: Switching Goals (koop 18 augustus)
• Mary-Kate & Ashley: Billboard Dad (koop 18 augustus)
• Dag Juf, Tot Morgen (koop 18 augustus)
• Tom & Jerry, The Collection delen 5 t/m 12 (koop 18 augustus)
• Spendor In The Grass (koop 25 augustus)


Recent nieuws van dezelfde bron