:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: THE HUNCHBACK OF NOTRE DAME I & II
PERSBERICHT: THE HUNCHBACK OF NOTRE DAME I & II
Bron: A-Film - Datum: 2001-11-09 - Geplaatst door: Serge
De film:
Toen Disney in 1996 met The Hunchback of Notre Dame kwam aandraven, waren de critici lovend over deze prent mede dankzij de prachtige animatie, de goed uitgewerkte karakters en wondermooie muzikale deuntjes. Echter de prent kende in de States ten onrechte niet het verhoopte succes, terwijl de bioscoopzalen in Europa wel goed gevuld waren. De film is gebaseerd op het verhaal "Notre Dame de Paris" van Victor Hugo waarin Quasimodo, een vreemd en misvormd wezen centraal staat. Hij leeft in de klokkentoren van de Notre Dame-kathedraal in Parijs en heeft omwille van zijn uiterlijk nog nooit een stapje in de buitenwereld gezet. Op een dag, tijdens het jaarlijkse Zottenfestival, verlaat hij de toren en ontmoet hij de zigeunerin Esmeralda waarmee hij heuse avonturen zal beleven. De vervolgfilm The Hunchback Of Notre Dame II pikt de draad opnieuw op waarbij Disney erin slaagt de mooie animatie en vertelstructuur uit de eerste film te behouden. Quasimodo en zijn beste vriendje Zephyr gaan op stap en bezoeken een circus, gerund door de boosaardige tovenaar Sarousch. Quasimodo is onmiddellijk betoverd door diens knappe assistente Madellaine. Maar Sarousch stookt haar op om tesamen de mooiste klokken uit de toren te stelen. Omgeven door hekserij, verraad en slecht advies zal Quasimodo enkel zijn hart volgen en komt hij tot het besluit dat verder moet kijken dan het uiterlijke vertoon.

De extra's:
Disney brengt beide films voor het eerst uit in een uniek DVD duo-pack. Bij de release van The Hunchback van de Notre Dame II wordt er een handvol bonusmateriaal voorzien. In de featurette "A Gargoyle's Life" praat stemacteur Jason Alexander in deze achtergrondreportage over deze zogenaamde "gargoyles", de waterspuwers uit de film. In de rubriek "Festival Of Fun Activity" belanden we in oase van geluid en muziek en worden we de ster van het Puppet Master karnaval. Bij de twee interactieve featurettes die hier te zien zijn kan je als kijker zelf enkele deuntjes samenstellen die Quasimodo kan gebruiken om de klokken te luiden. Nadien krijg je eveneens de kans om Djali de dansende geit allerlei grappige bewegingen te laten uitvoeren. In de documentaire "Behind the scenes with Jennifer Love Hewitt" vertelt zij heel uitvoerig hoe haar jeugddroom tot vervulling kwam: een karakter gestalte mogen geven in een Disney-film. Verder maakt ze duidelijk hoe het karakter van Madellaine haar inspireerde om een onvergetelijke song voor de eindcredits te creëeren. En tenslotte kan je trailers voor 100 Years of Magic, Keizer Kuzco, Sneeuwwitje, en de Klokkenluider bekijken en wordt er een weblink meegegeven die je loodst naar een website over deze animatiefilm.

Ook de eerste film, The Hunchback van Notre Dame, krijgt enkele leuke en informatieve extra's mee. Zo is er een uitgebreide documentaire over het totstandkomen van deze prent. Deze bijzondere Making Of behandelt verschillende onderwerpen en als kijker kom je een heleboel informatie over de film te weten: de stappen die ondernomen werden om van boek tot film te evolueren, het ontwerp van de stad Parijs in de Middeleeuwen, de creatie van de speciale effecten en de uitwerking van de storyboards tot effectieve filmscènes. Verder bevindt er zich bij de extra's een unieke toegevoegde scène en kunnen de kleinsten onder ons zich amuseren met het Topsy Turvy Underground spel.

Het duo-pack The Hunchback Of Notre Dame I en II verschijnt bij Disney op 30 januari 2002.

Specificaties:
Beeld: 1.66:1 anamorfisch
Geluid: Engels, Frans en Nederlands Dolby Digital 5.1 - Vlaams, Pools, Tsjechisch, Hongaars en Slowaaks Dolby Digital 2.0
Ondertitels: o.a. Nederlands
Jaar: 1996-2001
Leeftijd: AL
Speelduur: 87 min.

Extra's:
The Hunchback van Notre Dame II:
• A Gargoyle's Life: It's not Easy Being A Cargoyle
• Festival Of Fun Activity
• Behind the scenes met Jennifer Love Hewitt
• Trailers voor 100 Years of Magic, Keizer Kuzco, Sneeuwwitje, Klokkenluider
• DVD-ROM Weblink

The Hunchback van Notre Dame:
• Making Of
• Unieke toegevoegde scène
• Topsy Turvy Underground spel