:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: GINGER SNAPS II - UNLEASHED
PERSBERICHT: GINGER SNAPS II - UNLEASHED
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2004-08-13 - Geplaatst door: Werner
GINGER SNAPS UNLEASHED

Ginger Snaps again
Op 6 september verschijnt bij Dutch FilmWorks Ginger Snaps 2: Unleashed, het gewaagde vervolg op de horrorhit Ginger Snaps. Tegelijkertijd verschijnt het eerste deel in een nieuw jasje met twee documentaires over de film als extra features.

In Ginger Snaps Unleashed zien we hoe Brigitte (Emily Perkins – Insomnia, IT), de zus van Ginger (Katharine Isabelle – Freddy vs. Jason, Insomnia), het slachtoffer wordt van hetzelfde virus dat haar zus in een weerwolf deed veranderen. Geplaagd door visioenen van de overleden Ginger probeert Brigitte haar lichamelijke verandering tegen te houden. Ze gebruikt daarvoor een drug die haar gaandeweg verslaafd maakt. Terwijl ze een junkieleven leidt, wordt ze gestalkt door een mannelijke weerwolf die met haar wil paren. Nadat hij haar bruut heeft aangerand wordt Brigitte wakker in een afkickkliniek. Gevangen zonder drugs, voelt Brigitte de weerwolf in haar ontwaken. Het duurt niet lang voordat de eerste doden vallen...

De in 2000 verschenen Ginger Snaps deed bij haar verschijning redelijk wat stof opwaaien. Het was een weerwolvenfilm met een intelligent script, zwarte humor, twee bijzondere vrouwen in de hoofdrol en bloederige effecten die letterlijk naar de keel grepen. De film was een hit op DVD en won diverse (horror-)awards.

In Ginger Snaps zijn de zusjes Ginger en Brigitte alles behalve normale tieners. Ze zijn gefascineerd door de dood, hebben een hekel aan alles en iedereen, worden door hun omgeving met de nek aangekeken en... hebben nog nooit gemenstrueerd! Dit alles verandert wanneer Ginger op een nacht door een wild beest wordt gebeten. Langzamerhand voltrekt zich een ware transformatie: ze begint jongens te verleiden, ze wordt seksueel actief en bovendien ondergaat haar lichaam vreemde veranderingen… ze begint wolfachtige kenmerken te vertonen! Brigitte ziet het gevaar van de 'nieuwe' Ginger en probeert haar zusje te redden voordat ze doordraait...

Volgend jaar zal Dutch FilmWorks Ginger Snaps: The Beginning uitbrengen, een prequel waarin we de zusjes aantreffen in het Amerika van de 19e eeuw.

Specificaties Ginger Snaps II: Unleashed
Speelduur: 90 minuten
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1
Nederlands ondertiteld
Engels gesproken
Genre: Horror
Vanaf 16 jaar

Specificaties Ginger Snaps I
Speelduur: 108 minuten
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen
Geluid: Dolby Surround
Genre: Horror
Vanaf 16 jaar

Extra's:
• Making of Ginger Snaps
• Story About the Werewolf
• Photo Gallery

Ginger Snaps I en Ginger Snaps II: Unleashed zijn vanaf 6 september te koop.