:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> House Of Knowledge >> PERSBERICHT: 3 NIEUWE DOCUMENTAIRES
PERSBERICHT: 3 NIEUWE DOCUMENTAIRES
Bron: House Of Knowledge - Datum: 2004-08-24 - Geplaatst door: Werner
NIEUWE HOUSE OF KNOWLEDGE TITELS PERFECT GETIMED VLAK VOOR DE AMERIKAANSE PRESIDENTS VERKIEZINGEN.

De verkiezingen in de Verenigde Staten van Amerika doen altijd veel stof opwaaien. De kandidaten bekogelen elkaar met modder en de campagnes doen niet onder voor een marketingoffensief van de grootste merken. Op mysterieuze wijze worden de argumenten voor of tegen de presidentskandidaten weggetoverd en worden onverklaarbare verschijnselen afgedaan als niet relevant in deze altijd spannende strijd. Op 22 oktober releast het documentaire label van Dutch Filmworks, House of Knowledge, drie nieuwe titels. Twee daarvan staan in het teken van het onverklaarbare en de derde sluit naadloos aan bij de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten van Amerika.

De eerste titel, American Presidents, bevat 5 biografische documentaires uit de catalogus van The Biography Channel. Met de eerste president George Washington, de 16de president Abraham Lincoln, de 26ste president Teddy Roosevelt, de 37ste Richard Nixon en de 41ste George Bush nemen we een kijkje achter de schennen van het machtigste ambt ter wereld. De tweede documentairereeks, The Unexplained, bestaat uit vier documentaires over onverklaarbare verschijnselen als spontane zelfontbranding, vampiers, zogenaamde poltergeists (klopgeesten) en over extreme menselijke offers. Een ontembare nieuwsgierigheid naar deze fenomenen maken deze titels bijzonder interessant voor de consument en de retailer. De laatste van de releases op 22 oktober is David Blaine: Magic Man. Deze illusionist weet met zijn straatoptreden over de hele wereld mensen te verbazen en versteld te doen staan. Zijn trucs zijn onnavolgbaar. In het verleden is al een documentaire van hem op de markt gebracht onder de titel Street Magic. David Blaine kan zich meten met de grote Houdini en Copperfield.AMERICAN PRESIDENTS
Het presidentschap van de Verenigde Staten van Amerika, het machtigste ambt ter wereld.

House of Knowledge heeft een selectie gemaakt van vijf van de bekendste presidenten van de VS door de eeuwen heen. Sinds in 1789 George Washington als eerste president werd geīnstalleerd zijn er al meer dan veertig geweest die deze functie hebben mogen vervullen. Een functie die de grootste verantwoordelijkheden en de grootste offers met zich meebrengt.

Documentaires
George Washington 'Founding Father'
President 1789 - 1797 (1ste president)
Als eerste president van de Verenigde Staten werd hij unaniem gekozen. In de strijd tegen de Engelsen was hij de aanvoerder die in 8 jaar de onafhankelijkheid heeft bereikt.

Abraham Lincoln 'Preserving the Union'
President 1861 - 1865 (16de president)
Deze president die als slim, gepassioneerde politicus, ondanks de burgeroorlog de natie bij elkaar wist te houden, Hij zette de gang naar de afschaffing van de slavernij en werd in april 1865 vermoord,

Teddy Roosevelt 'Roughrider to Rushmore'
President 1901 - 1907 (26ste president)
De 26ste president van Amerika was aan een rolstoel gekluisterd maar wist door zijn doorzettingskracht en plezier 'n het presidentschap het land weer op het wereldtoneel te brengen.

Richard Nixon 'Man & President'
President 1969 - 1973 (37ste president)
Richard Nixon is de enige president die door een afzettingsprocedure vroegtijdig uit zijn tweede ambtstermijn werd ontzet. De man stond bekend als een visionair, als een geslepen politicus die in de koude oorlog op het wereldtoneel een hoofdrol speelde.

George Bush 'A Sense of Duty'
1989 - 1993 (41ste president)
In deze documentaire over Ceorge Bush wordt teruggeblikt op zijn leven en zijn weg naar succes in zowel het zakenleven als in zijn jaren als president.

Bijzonderheden
• Release rond presidentsverkiezingen USA
• Ruim 5 uur speelduur

Technische fiche:
Beeld: 4:3 Full Frame
Geluid: Dolby Digital 2.0
Engels gesproken, Nederlands Ondertiteld
Genre: Documentaire
Speelduur: Ruim 5 uur
Verkrijgbaar vanaf oktober 2004THE UNEXPLAINED

House of Knowledge toont historisch onderzoek, wetenschappelijke verklaringen en persoonlijke belevingen rond de onverklaarbare verschijnselen: The Vampire Myth, Poltergeist, Extreme Sacrifice en Spontaneous Human Combustion.

Poltergeist
Ze zijn onderwerp geweest in de meest succesvolle horrorfilms! Maar wat zijn het nu eigenlijk, zijn het demonen, spoken of is het de energie van levende personen?

Spontaneous Human Combustion
Het spontaan ontbranden van menselijke lichamen is een van de meest controversiële verschijnselen en het moeilijkst te verklaren. Gelovers, sceptici en deskundigen komen aan het woord in deze spectaculaire documentaire.

Extreme Sacrifice
Een beveilingingsagent die een kogel opvangt voor de president, een marinier die zichzelf op een granaat werpt en zich zo opoffert. Wat brengt deze mensen tot hun daad om hun eigen leven in de waagschaal te leggen voor een ander.

The Vampire Myth
Sinds de tijd van de oude Egyptenaren werden er al angstaanjagende verhalen verteld over de levende doden, monsters die zich voeden met het bloed van de levenden. Waar vele mensen denken dat Vampiers slechts in horror films voorkomen, zijn er ook die beweren zelf vampier te zijn. Vampire Myth onderzoekt de historie van dit bizarre fenomeen.

Technische fiche:
Beeld: 4:3 Full Frame
Geluid: Dolby Digital 2.0
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Genre: Documentaire
Speelduur: Ruim 3 uur
Verkrijgbaar vanaf oktober 2004DAVID BLAINE: MAGIC MAN
For those who believe no explanation is necessary, for those who do not, none will suffice...

In deze documentaire neemt de illusionist David Blaine u mee over de hele wereld. In Manhattan geeft hij een supermodel kippenvel door een draad door zijn huid te trekken zonder een spier te vertrekken. Vlakbij Memphis zet Blaine een kind met zijn mond vol tanden als hij de afbeelding van de speelkaart (Harten 4) die het kind heeft gekozen toont...op zijn eigen borst. Hij woont een voodoo ceremonie in Haīti bij en infiltreert in een geīsoleerde stam van bijna naakte oorspronkelijke inwoners in het regenwoud van Zuid Amerika. Hier laat hij geweldige trucs zien die uiteraard voor veel ongeloof zorgen.

David Blaine is een steeds populairder fenomeen die zich kan meten met de groten der aarde zoals David Copperfield en Houdini. Zijn onnavolgbare trucs zijn een fantastisch schouwspel voor iedere kijker.

Technische fiche:
Beeld: 4:3 Full Frame
Geluid: Dolby Surround 5.1
Engels Gesproken, Nederlands Ondertiteld
Genre: Documentaire
Speelduur: ca. 42 minuten
Verkrijgbaar vanaf oktober 2004

UIT HET ARCHIEF