:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2004
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2004
Bron: Warner - Datum: 2004-09-01 - Geplaatst door: Werner
TAKING LIVES
He'll kill to be you

Jon Bokenkamp nam Michael Pyes gelijknamige misdaadroman onder handen om deze nagelbijter van een thriller te bekomen. Ten behoeve van de dynamiek werd voor het scenario een nieuwe rol gecreëerd, deze van FBI-agente Illeana Scott, gestalte gegeven door de bevallige Angelina Jolie. Zij staat haar mannetje tussen drie andere vaste waarden in het vak. Ethan Hawke, die eerder al een sterk staaltje neerzette in Training Day, Kiefer Sutherland, die schittert in de adrenalineserie 24 en de Franse acteur Olivier Martinez, die al ettelijke sprongetjes over de oceaan waagde, recent nog in Unfaithful en S.W.A.T.

Regisseur D.J. Caruso bewees zijn regietalenten tot nog toe voornamelijk op televisioneel gebied in kwaliteitsseries als Smallville, The Shield en Dark Angel, maar bewees zijn kunnen op langspeelfilmvlak eerder ook at met The Salton Sea.

Robert Ressler, een gepensioneerd FBI profiler die ook als consultant optrad voor de Silence of the Lambs/Hannibal/Red Dragon trilogie, zorgde voor dat extra laagje waarheidsgetrouwheid. De details uit zijn eigen beroepservanng, waarmee hij het scenario aanvulde, maken de film des te beklemmender.

Als het op het opsporen van moordenaars aankomt, heeft speciaai FBI-agente Illeana Scott een broertje dood aan de geijkte onderzoeksmethodes. Haar intuïtieve aanpak betekent vaak het verschil tussen het succesvol ontmaskeren en inrekenen van de moordenaar of het archiveren van de zaak tussen de andere doodgelopen onderzoeken. Als de afdeling moordzaken van het Montreal politiekorps te maken krijgt met een moordzaak die wijst op het werk van een seriemoordenaar, roept politiecommandant Hugo Leclair Illeana's hulp in om inzicht te krijgen in wat er in het hoofd van dit sujet omgaat. Haar meticuleuze aanpak brengt haar tot het besluit dat het hier om een "lifejacker" gaat, een meedogenloze moordenaar die de identiteit en het leven van zijn slachtoffers aanneemt. Naarmate de spanning stijgt en er meer en meer naar de arrestatie van de kameleonachtige moordenaar toe gewerkt wordt, wekken haar onorthodoxe werkwijzen, haar haast bovenmenselijke gave en vooral ook haar afstandelijke houding en solitaire aanpak het wantrouwen van haar gelegenheidscollega's. Als ze bovendien totaal onverwacht in een romantische intrige verwikkeld raakt met iemand die bij de zaak betrokken is, begint ze ook nog eens te twijfelen aan haar gewoonlijk onfeilbare instinct. In een vreemde stad, omringd door verdachten en zonder ook maar iemand in de buurt die ze ten volle kan vertrouwen, ziet Illeana zich geconfronteerd met een zaak die plots ijzingwekkend persoonlijke dimensies aangenomen heeft.

Technische fiche
Regie: D.J. Caruso
Cast: Angelina Jolie, Ethan Hawke, Kiefer Sutherland, Gena Rowlands, Olivier Martinez, Tchéky Karyo, Jean-Hugues Englade, Paul Dano, Justin Chatwin, André Lacoste, Billy Two Rivers, Richard Lemire, Julien Poulin, Marie-Josée Croze, Christian Tessier
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1.: Engels, Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Spaans, Portugees, Deens, Fins, IJslands, Noors, Zweeds, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca 103 min.
Releasedatum: 29 september 2004

Extra's:
• Documentaire: Crime Lab A Taking Lives documentary
• Bloopers
• Trailers: Torque, Before Sunset
• Weggelaten scenesSCOOBY-DOO: MONSTERS UNLEASHED

Jinkies! Zoveel monsters zag je nog nooit samen! Meng die griezelige gruwels met Scooby-Doo en de rest van de Mystery Inc. bende en je krijgt het perfecte recept voor dolle familiepret!

Een gemaskerde boosdoener zet het stadje Coolsville op steften met een monstermachine die levensechte kopieën maakt van de oude vijanden van Mystery Inc. Angstaanjagende griezels zoals The 10,000 Volt Ghost, The Cotton Candy Glob, The Skelemen en The Pterodactyl Ghost. Fred (Freddie Prinze Jr.), Daphne (Sarah Michelle Gellar), Shaggy (Matthew Lillard), Velma (Linda Cardellini) en Scooby-Doo stellen een onderzoek in naar deze plotse monsterepidemie. Het duurt niet lang of Shaggy en Scooby vragen zich af of ze eigenlijk nog wel een rol kunnen spelen in Mystery Inc. Vastbesloten om hun kwaliteiten als speurneus te bewijzen, bekokstooft het immer uitgehongerde duo een geheim plannetje om het raadsel helemaal alleen te ontrafelen. Alle tekenen wijzen in de richting van "Old Man" Wickles, die ooit door onze vrienden als de Black Knight Ghost ontmaskerd werd. Werden de monsters door dit lugubere individu op Coolsville losgelaten als wraakactie voor de gevangenisstraf die hij heeft moeten uitzitten? Er valt nog iemand anders onder de verdenking van het Mystery Inc. team: de curator van het Coolsville criminologie museum. Alleen krijgt deze het brein van de bende, Velma, helemaal in zijn ban. Met Seth Green, Alicia Silverstone en Peter Boyle in enkele knotsgekke bijrollen, wordt Scooby Doo 2 een hondsdolle monsterjacht die je onder geen beding mag missen! Doo see it!

Raja Gosnell, die zijn regietalent ook al op de eerste live action film mocht botvieren, regisseert hier eens te meer het 'real life' koppel Freddie Prinze Jr. en Sarah Michelle Gellar, tussen wie zich in deze sequel ook een romantische love interest ontwikkelt. Linda Cardehlini krijgt als verliefde Velma nu ook de kans om haar babe-allures onder het nerdy uiterlijk van het denkbrein van de bende tevoorschijn te toveren en Matthew Lillard verzorgt in samenwerking met zijn digitale compagnon de ultrakomische noot. Dankzij de nimmer stilstaande technische evolutie voert deze sequel een nog levensechtere versie op van het populaire cartoonfiguurtje dat in 1969 voor het eerst zijn opwachting maakte op het scherm.

Technische fiche
Regie: Raja Gosnell
Cast: Freddie Prinze Jr., Sarah Michelle Gellar, Matthew Lillard, Linda Cardellini, Seth Green, Peter Boyle, Tim Blake Nelson, Alicia Silverstone, Neil Fanning, Pat O'Brien, Bill Meilen, Zahf Paroo, Chris Gauthier, Peter New, Morgan Brayton
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1.: Engels, Nederlands
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca 89 min.
Releasedatum: 29 september 2004

Extra's:
• Weggelaten scenes
• Korte film: "Triple Threat"
• Dansende hond
• Een echt monsterachtig Hollywoodverhaal
• De Scooby Doo Monsters Unleashed Challenge
• Videoclips
• BioscooptrailerTHX - 1138 D.C.
The George Lucas Director's Cut, 2-disc


Met deze revolutionaire en invloedrijke Science Fictionfilm maakte regisseur George Lucas in 1971 zijn debuut in de filmwereld. Het betreft een uitgewerkte versie van een gelauwerd project dat hij aan de USC filmschool realiseerde en dat hem aan een stage binnen de Warnerstudio's hielp . Daar kwam hij onder de vleugels van Francis Ford Coppola terecht, die hem met zijn revolutionaire American Zoetrope studio's hielp am zijn studieproject THX- 1138: 4EB/Electronic Labyrinth (als extra opgenomen op de DVD) tot een volwaardige langspeelfilm uft te werken. Het resultaat werd een intrigerende en visueel indrukwekkende exploratie van een thema dat prominent aanwezig zou blijven in George Lucas werk: de queeste van een individu om zichzelf tot voIle ontplooiing te brengen ondanks de beperkingen van een tirannieke maatschappij. George Lucas bedoelde THX-1138 als een metafoor voor de samenleving van 1970. Hoewel er veel veranderde, is het centrale idee volgens hem nag steeds actueel in deze 21ste eeuw. Coppola had met het producen van deze film de intentie een ommezwaai te bekomen in de manier waarop films gemaakt werden. Tussen de extra's op deze dvd, geeft de documentaire "A Legacy of Filmmakers: The Early Years of American Zoetrope" een fascinerende bilk achter de schermen van het ontstaan van Coppola's revolutionaire onafhankelijke filmstudio, die THX-1138 als allereerste realisatie kende. In de documentaire interviews met onder meer Coppola, Lucas, Duvall, Martin Scorsese, John Milius, Matthew Robbins, Walter Murch, Caleb Deschanel en andere grondleggers van de studio. De 30 minuten durende documentaire "Artifact from the Future" biedt een blik op de tumultueuze opnames van de film zelf.

In een 25ste eeuwse totalitaire staat werden alle inwoners gereduceerd tot genummerde robotten, ontdaan van alle individualiteit met behulp van een door de regering opgedrongen programma van kalmeermiddelen. Fabrieksarbeider THX 1138 kent een ommezwaai in zijn bestaan als hij door toedoen van en samen met zijn kamergenote LUH 3417 stopt deze drugs te nemen. Hun sexuele verlangens ontluiken en een verboden liefde ontstaat. Tot de regering hun illegale praktijken ontdekt en hen scheidt. Maar THX heeft de vrijheid geproefd en besluit met zijn nieuwe celgenoot op zoek te gaan naar LUH doorheen de dreigingen van robotpolitie en de gevaren van de buitenwereld.

Hoewel hem slechts een korte bioscoopcarrière beschoren was, sloeg THX-1138 enorm aan in filmstudentenkringen en werd hij één van de invloedrijkste films van zijn tijd. In samenwerking met Lucasfilm werd hij voor de DVD-release digitaal gerestaureerd. Zowel de naam van de regisseur als de naam van de film zijn intussen gevestigde waarden. Star Wars, het absolute handelsmerk van George Lucas, kent in 2005 zijn vervollediging en in afwachting verschijnt de originele trilogie in september ook op DVD. THX heeft het geschopt tot algemeen verspreid kwaliteitslabel voor filmweergave. De extra "Theatre of Noise", een geïsoleerde Sound Effects Track, demonstreert de vooruitstrevende geluidsstandaard die voor de film gehanteerd werd en waaraan dit label zijn naam te danken heeft.

Technische fiche
Regie: George Lucas
Cast: Robert Duvall, Donald Pleasence, Don Pedro Colley, Maggie McOmie, Ian Wolfe, Marshall Efron, Sid Haig, John Pearce, Irene Forrest, Gary Alan Marsh, John Seaton, Eugene I. Stillman, Raymond Walsh, Mark Lawhead, Robert Feero
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels in Dolby Surround 2.0.: Frans
Ondertiteling: Engels, Duits, Frans, Italiaans, Nederlands, Spaans
Speelduur: ca. 85 min.
Releasedatum: 22 september 2004

Extra's:
Disc 1:
• Audiocommentaar van co-writer/regisseur George Lucas en co-writer/geluidsvormgever Walter Murch
• "Theatre of Noise"-ervaring: Audio-spoor met geïsoleerde muziek en geluidseffecten, met master sessions en links naar videofragmenten. Een mooi staaltje van het pionierswerk van Murch!

Disc 2:
• Nieuwe documentaires "A Legacy of Filmmakers: The Early Years of American Zoetrope" en "Artifact from the Future: The Making of THX 1138"
• Electronic Labyrinth THX 1138 4EB, de oorspronkelijke studentenfilm van Lucas
• Korte Film over de oorspronkelijke productie Bald
• Originele trailer en de trailer van de nieuw uitgebrachte versieBOOHBAH
Feestknaller
Magie


Boohbah is een gloednieuw educatief kinderprogramma voor kijkertjes van 3 tot 6. De Boohbahs zijn 5 kleurige energie-atomen met dezelfde 'mama' als de intussen alom gekende, razend populaire Teletubbies: Anne Woods. Ze putten hun energie uit kindergelach en kindervreugde. In hun lichtgevende witte Boohbal trekken de Boohbahs via een kleurstrook van de regenboog de wereld rond in antwoord op de roep van kinderen. In een vast patroon van onderdelen, spitst elke aflevering zich toe op de stimulatie van zowel lichamelijke als intellectuele vaardigheden bij jonge kinderen. Interactie is het codewoord bij deze serie. Alle items hebben als doel de kinderen tot participatie te bewegen. Gekke geluidjes, dynamische bewegingen en rare dansjes nodigen hen uit tot actieve deelname aan het programma. De doordachte spelelementen sporen aan tot nadenken en het kritisch beschouwen van wat ze te zien krijgen. Op speelse wijze en via ogenschijnlijk eenvoudige spelletjes en uitdagingen warden zo diverse vaardigheden gestimuleerd en de eerste noties van ingewikkelde begrippen bijgebracht op verschillende leervlakken: beweging, wiskunde, probleemaanpak en wetenschap, taal en verbeelding.

En ook de ouders krijgen de kans om zich volledig te laten gaan, want via hun aanmoedigingen tijdens het meekijken, komt de speelse atoomenergie van de Boohbahs pas echt tot volle ontwikkeling. Een begeleidende site www.boohbah.tv zorgt voor nóg meer interactief Boohbah-plezier.

Afleveringen op dvd Feestknaller:
• Feestknaller
• Spaarvarken
• Bellen
• Post ophalen
• Extra: Ballet

Afleveringen op dvd Magie:
• Luie Stoel
• Springtouw
• Platenspeler
• Stapel Ballen

Techniche fiche
Creatie: Anne Woods
Taalkeuze in Stereo 2.0: Nederlands
Speelduur: ca 20 min. per aflevering
Releasedatum: 29 september 2004BOBO
Groeien
Bibberkont
CD1


Een DVD vol vrolijke avonturen van Bobo!

Samen met zusje Krabbel, vriendje Tjerk, oom Slokop en mama beleeft Bobo vanalles. Bobo is een stoere en spontane jongen van 6 jaar. Hij is nieuwsgierig gaat graag naar school en speelt het liefst met vriendje Tjerk en zusje Krabbel. Elk avontuur dat Bobo met z'n vriendjes beleeft, heeft een thema dicht bij huis. De ene keer organiseert Bobo een reuzenfeest, dan speelt hij voor superspook, timmert een vliegtuig in elkaar of zingt in een popband.

De afleveringen duren ongeveer 12 minuten en zijn door de grappige avonturen en swingende liedjes een feest voor iedere kleuter!

Deze DVD Bibberkont bevat de volgende afleveringen:
• Krabbel is ziek
• De aller-allerbeste
• Mama's appel
• Bibberkont
• Een verrassing voor oom Slokop

Deze DVD Groeien bevat de volgende afleveringen:
• De koekjesdief
• Vliegen
• De band
• Kamperen
• Groeien

Technische fiche
Regie: Bas Vink
Mimespelers: Carnilla Manenhof, Nadège Chaumont, Mantza Bujaki, Ivana Kurelja, Elise Griede
Stemmen: Steyn De Leeuwe, Neel Van Der Elst, Monique Klemann, Peter Calicher, Marjon Keller
voice-over: Jet Sol
Taalkeuze in Stereo 2.0: Nederlands
Speelduur: ca 12 min. per aflevering
Releasedatum: 29 september 2004MIJN FRANSE TANTE GAZEUSE 2-disc

De achtjarige Katootje Tekelenburg woont met haar keurige ouders in een nieuwbouwwijk in het plaatsje Droogbaak. Haar familie is in een voortdurende strijd gewikkeld met buurman van Zanten die, net als zij, meedingt naar de prijs voor de netste familie van Nederland: de Emmy Gee trofee. Deze felbegeerde prijs zal door Hare Majesteit de Koningin hoogstpersoonlijk aan de winnaars worden overhandigd. Alles lijkt op rolletjes te lopen, totdat Tante Gazeuse uit Frankrijk langs komt...

Deze DVD's bevatten de volgende afleveringen:
Disc 1:
• Een brief die tikt
• Opgeruimd staat netjes
• Het huwelijksaanzoek
• Operatie schutting
• Kleinkonijn
• De kwis
• De onthulling

Disc 2:
• De mol die geen mol was
• De lachende doos
• Een ramp
• Weggelopen
• Alles moet anders
• Hoog bezoek

Technische fiche
Regie: Ben Sombogaart, Joram Lürsen
Cast: Afroditi-Piteni Bijker, Carolien van Gastel, Boris Stoikoff, Walter Crommelin, Hanneke Riemer, Nelly Frijda, Willeke van Ammelrooy, Loes Luca, Hans van den Berg, Chris Bolczek, Anita Menist, Joop van Zijl, Lucretia van der Vloot
Taalkeuze in Stereo 2.0: Nederlands
Speelduur: ca 25 min. per aflevering
Releasedatum: 8 september 2004TOM & JERRY De collectie, deel 10-12

Decennia lang hebben Tom en Jerry het hart en de lach veroverd van jong en oud. Wereldwijd zijn de klassieke cartoons van het onafscheidelijke duo geliefd als onvergetelijke staaltjes van hartverwarmende humor. Ga er maar goed voor zitten en geniet van de avonturen, de rivaliteit en de vriendschap van één van de populairste tekenfilmduo's aller tijden!

Sinds mei kan u al genieten van de eerste 4 delen. In augustus werden daar nog eens 5 nieuwe delen aan toegevoegd en nu wordt de collectie vervolledigd met de drie laatste delen, waarop de volgende klassiekers staan:

Disc 10: Vreemde trekjes - Eropuit! - Avontuur in Athene - Grollen bij de Grill - Muis in de ruimte - De landingsbaan - Calypso kat - Ketelbinkie Tom - Het Tom en Jerry cartoonpakket - Supermuizenvanger Tom - Sores op safari - Vrienden voor even - Muis in de opera

Disc 11: Een luxe leventje - Kat boven, muis beneden - Jerry's wonderdrankjes - Daar kun je naar fluiten! - Het kaasballet - De onverschrakken Jerry Muis - Ah lieve muis, het oude liedje - Tom-eloze energie - Kat in het nauw - De gebroeders Karamuizov - Goochelmuis - (B)engel Jerry - Het toverdrankje -Het jaar van de muis -Kat, ik heb je! - Het duel - Slaap, Jerry, slaap...

Disc 12: Een muis en een olifant - Lieve, lieve muis - Poes aan boord - Als 't aan de kat lag... - Gouwe ouwe - Eerste hulp-hond - Kattenkommer - Kater en dubli-kater - Kaas in de kosmos - Het oneindige verhaal - Rock 'n roll-muis - Ingeblikt - Superspion Jerry - Surfkat Tom - Wie niet sterk is moet slim zijn - Als vanouds - Droom zacht, Tom

Technische fiche
Creatie: Fred Quimby
Regie Gene Deitch, Chuck Jones
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Nederlands, Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Engels voor slechthorenden
Speelduur:
Deel 10: ca 91 min.
Deel 11: ca 107 min.
Deel 12: ca 105 min.
Releasedatum: 29 september 2004ARE YOU BEING SERVED
Box series 1-5, 6-disc


We verklaren de koopjesjacht naar de beste komische klassiekers voor geopend! Werk aan de lachwinkel voor de verkopers van Grace Brothers, een zootje ongeregeld dat er telkens weer in slaagt om de hele kledingafdeling in zijn hemd te zetten. Als de werknemers van de afdeling dameslingerie en de afdeling herenconfectie voortaan een verdieping moeten delen, gaat het mis in het ouderwetse grootwarenhuis Grace Brothers, eigendom van de hoogbejaarde 'Young Mr. Grace'. Voortdurend botsen de uiteenlopende karakters van de bonte bende met elkaar als ze voor hun plaatsje in de hiërarchie van het bedrijf knokken, elkaars interesse proberen opwekken of andermans avances juist proberen afslaan of de meest bizarre winkelsituaties het hoofd moeten bieden. Klassieke Britse humor, een komische klerezooi van de bovenste plank, met liefde voor u opgestreken en verpakt op een stel splinternieuwe dvd's.

Afleveringen Disc 1:
• Pilootaflevering
• Dear Sexy Knickers
• Our Figures are Slipping
• Camping In
• His and Hers
• Diamonds are a Man's Best Friend

Afleveringen Disc 2:
• The Clock
• Cold Comfort
• The Think Tank
• Big Brother
• Hoorah far the Holidays
• The Hand of Fate

Afleveringen Disc 3:
• Coffee Morning
• Up Captain Peacock
• Cold Store
• Wedding Bells
• German Week
• Shoulder to Shoulder

Afleveringen Disc 4:
• New Look
• Christmas Crackers
• No Sale
• Top Hat and Tails
• Forward Mr. Grainger
• Fire Practice

Afleveringen Disc 5:
• Fifty Years On
• Oh What a Tangled Web
• The Father Christmas Affair
• Mrs. Slocombe Expects
• A Change is Good as a Rest

Afleveringen Disc 6:
• Founder's Day
• The Old Order Changes
• Takeover
• Goodbye, Mr. Grainger
• It Pays to Advertise

Technische fiche
Regie: Ray Butt, David Craft, Gordon Elsbury, John Kilby, Jeremy Lloyd, Martin Shardlow, Harold Snoad, Bob Spiers, Mike Stevens, Bernard Thompson
Cast: John Inman, Mollie Sugden, Frank Thornton, Wendy Richard, Nicholas Smith, Trevor Bannister, Harold Bennett, Arthur Brough, Arthur English, Penny Irving, Larry Martyn, Doremy Vernon
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Speelduur: ca 1110 min.
Releasedatum: 29 september 2004

Extra's:
• Biografieen: wie is wie?
• TriviaKEEPING UP APPEARANCES
Season 3: Everything's Coming Up Hyacinth
Season 4: Some Like it Hyacinth


De onstuitbare sociale parvenu Hyacinth Bucket ('Bouquet,' maar natuurlijk!) is opnieuw van de partij vaor het derde seizoen van deze hilarische, eersteklas zedenkomedie. Hyacinth blijft druk in de weer met het ontvangen van haar buren, het in het gareel houden van haar tegendraadse familie en het gewillige slaafje spelen van haar dierbare Daddy, maar dat weerhoudt haar er niet van om het vervroegde pensioen van Richard, haar man, van de nodige inhoud te voorzien.

En ook in het vierde seizoen van deze hilarische zedenkomedie ontpopt de niet-aflatende sociale fladderaarster zich tot een dictator op locale schaal. Tussen de candlelight dinners en het dirigeren van haar directe omgeving door, vindt ze toch de tijd om op zoek te gaan naar het ideale plattelandshuisje, tot Richards grote wanhoop.

Afleveringen Seizoen 3:
• Het pak van de kerstman
• Brugpensioen
• Overblijfselen uit het IJzeren Tijdperk
• Violets huisje op het platteland
• Hoe op vakantie te gaan zonder je echt in te spannen
• Richards nieuwe hobby
• De kunsttentoonstelling
• Wat te dragen bij het zeilen

Afleveringen Seizaen 4:
• Een job voor Richard
• Landelijk toevluchtsoord
• Een vedette voor de barbecue
• De commodore
• Eigendommen bekijken
• Gelieve uit te kijken voor uw hoofd
• En toen was er licht

Technische fiche
Regie: Harold Snoad
Cast: Patricia Routledge, Clive Swift, Josephine Tewson, David Griffin, Judy Cornwell, Geoffrey Hughes, Mary Millar, Jeremy Gittins, Marion Barron, George Webb, David Janson
Taalkeuze in Stereo 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Zweeds, Deens, Fins, Noors
Speelduur:
S3: ca 233 min.
S4: ca 201 min.
Releasedatum: 8 september 2004MARX BROTHERS BOX
A Night at the Opera ('35)
A Day at the Races ('37)
At the Circus ('39)
Go West ('40)
The Big Store ('41)
A Night in Casablanca ('46)


Deze vijf komische duizendpoten met de achteraan allitererende voornamen stonden, zowel afzonderlijk als in alle mogelijke onderlinge combinaties, niet minder dan 70 jaar lang garant voor humor van de bovenste plank. Hun films vormen het bekendste onderdeel van hun oeuvre, maar daarnaast waren ze ook actief op het vlak van muziek, radio, televisie, vaudeville, Broadway en theater in het algemeen. Gummo hield de komische samenwerking met zijn broers nog voor hun filmcarrière voor bekeken en ook Zeppo gaf er na een paar films de brui aan, maar Groucho, Chico en Harpo zetten door. Warner Home Video verzamelde 6 van de door deze drie broers gezamenlijk gerealiseerde films in een box

A Night at the Opera is een sublieme satire op de cultuurarrogantie van de chique klassen. De drie broers trekken alle komische registers open om de omhooggevallen operavedette Lassparri van zijn voetstuk te halen en een koppeltje verliefde operazangers een kans op succes te gunnen.

In A Day at the Races is de medische wetenschap aan de beurt om over de hekel gehaald te worden. In zijn favoriete rol speeft Groucho de veearts Dr. Hugo Z. Hackenbush, die zich in een sanatorium met steenrijke patiënten voor dokter uitgeeft. Als het Standish Sanitarium verkocht dreigt te worden, proberen de broers dit met alle mogelijke lachwekkende middelen te voorkomen.

In At the Circus is bet am de orde van de dag een circus van een overname te redden en dat daar hilarische capriolen van komen, daar hoeft geen twijfel over te bestaan.

Go West zendt de broers op zoek naar hun fortuin. Ze zetten al hun komische geschut in om het op te nemen tegen inhalige grootgrandbezitters en aanverwant gespuis. De finale treinachtervalging is van een legendarisch kaliber.

De Grouchobrothers ontpoppen zich tot rasechte winkeldetectives in The Big Store. Niet zozeer om diefstal op het spoor te komen, maar om de schuldige achter een moordaanslag te ontmaskeren halen ze de winkelrekken lustig ondersteboven. Bij het zien van hun doldrieste speurmethodes, raak je meteen verkocht.

In A Night in Casablanca roepen de moorden op de achtereenvolgende uitbaters van Hotel Casablanca, vragen op. Nu neemt Ronald Kornblow (Groucho) deze taak op zich, vastbesloten zich niet zonder slag of stoot uit de weg te laten ruimen door de ex-nazi's die een in het hotel verborgen oorlogsbuit willen recupereren. Het weerwerk van de Marx Brothers levert de gebruikelijke lachsahvo's op. Een pittige anekdote vormt de brief vanwege Warner Brothers met de dreiging gerechtelijke stappen te ondernemen indien niet werd afgezien van de titel, die een te sterke similariteit vertoonde met hun kaskraker Casablanca. Niet onder de indruk, kwam de weervraag van de Marx Brothers wie volgens hen dan het gebruiksrecht op de naam Brothers mocht opeisen?

MARX BROTHERS BOX - Technische fiches
Night at the Opera
Regie: Sam Wood
Cast: Groucho Marx, Chico Marx, Harpo Marx, Kitty Carlisle, Allan Jones, Walter Woolf King, Sig Ruman, Margaret
Dumont, Edward Keane, Robert Emmett O'Connor
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Arabisch, Bulgaars, Kroatisch, Sloveens, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechtharenden
Speelduur: ca 87 min.
Releasedatum: 8 september 2004

Extra's:
• Commentaar door Leonard Maltin
• Gloednieuwe documentaire "Remarks on Marx"
• Groucho Marx op de Hy Gardner show (uitzending 1961)
• 2 klassieke kortfilms: "Sunday night at the trocadera" en het met een oscar bekroonde "How to Sleep" van Robert Benchley
• Bioscooptrailer

Day at the Races
Regie: Sam Wood
Cast: Groucho Marx, Chico Marx, Harpo Marx, Allan Jones, Maureen O'Sullivan, Margaret Dumont, Leonard Ceeley, Douglass Dumbrille, Esther Muir, Sig Ruman, Robert Middlemass, Vivien Fay, Ivy Anderson
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Arabisch, Bulgaars, Kroatisch, Sloveens, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca 105 min.
Releasedatum: 8 september 2004

Extra's:
• Commentaar door Glenn Mitchell, auteur van the Marx Brothers encyclopedia
• Gloednieuwe documentaire: "On your Marx, get set, go!"
• 4 klassieke kortfilms: het oscargenomineerde "A Night at the Movies" van Robert Benchley en de cartoons "Gallopin' gals", "Mama's New Hat" en "Old Smokey"
• Audioschatten: muzikaal fragment "A Message from the Man in the Moon" en radiopromo voor "Leo is on the air"
• Bioscooptrailer

At the Circus
Regie: Edward Buzzell
Cast: Groucho Marx, Chico Marx, Harpo Marx, Kenny Baker, Florence Rice, Eve Arden, Margaret Dumont, Nat Pendleton, Fritz Feld, James Burke, Jerry Maren, Barnett Parker
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Arabisch, Roemeens, Bulgaars, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca 83 min.
Releasedatum: 8 september 2004

Extra's:
• Originele korte film "Dog Daze"
• Klassieke Cartoon: ""Jitterbug Follies"
• Bioscooptrailer

Go West
Regie: Edward Buzzell
Cast: Groucho Marx, Chico Marx, Harpo Marx, John Carroll, Diana Lewis, Walter Woolf King, Robert Barrat, June MacCloy, George Lessey
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Engels voor slechthorenden, Italiaans vor slechthorenden
Speelduur: ca 77 min.
Releasedatum: 8 september 2004

Extra's:
• Klassieke kortfilms: Pete Smith specialiteit "Quicker 'n a Wink", Fitzpatricks reispraatje "Cavalcade of San Francisco" en de cartoon "The Milky Way"
• "Leo is an the Air" radiopubliciteit
• Bioscooptrailers

The Big Store
Regie: Charles Reisner
Cast: Groucho Marx, Chico Marx, Harpo Marx, Tony Martin, Virginia Grey, Margaret Dumant, Douglass Dumbrille, William Tannen, Marion Martin, Virginia O'Brien, Henry Armetta, Anna Demetrio, Paul Stanton, Russell Hicks, Bradley Page
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Portugees, Deens, Fins, Hebreeuws, IJslands, Zweeds, Grieks, Hongaars,
Pools, Turks, Roemeens, Arabisch, Bulgaars, Kroatisch, Sloveens, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca 80 min.
Releasedatum: 8 september 2004

Extra's:
• Klassieke kortfilm "Flicker Memories" en klassieke cartoon "Officer Pooch"
• Audiomusical
• Weggelaten scene: "Where There's Music"
• Bioscooptrailers

Night in Casablanca
Regie: Archie Mayo
Cast: Groucho Marx, Harpo Marx, Chico Marx, Charles Drake, Lois Collier, Sig Ruman, Lisette Verea, Lewis L. Russell, Dan Seymour, Frederick Giermann, Harro Mellor, David Hoffman, Paul Harvey
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Portugees, Deens, Fins, Hebreeuws, IJslands, Zweeds, Kroatisch, Sloveens, Grieks, Hongaars, Pools, Turks, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca 81 min.
Releasedatum: 8 september 2004

Extra's:
• Bunny in de Looney Tunes cartoon "Acrobatty Bunny"
• De klassieke Joe McDoakes kortfilm "So You Think You're a Nervous Wreck"KUNG FU
Season 2, 4 delen


Shaolin monnik Caine vervolgt onverstoorbaar zijn weg doorheen het Wilde Westen. Waar hij daartoe de gelegenheid krijgt, springt hij onderweg steevast in de bres voor de underdog. Wie zijn pad kruist wordt blootgesteld aan zijn serene wijsheid. Onderdrukkers, machtswellustelingen, onverdraagzamen en geldwolven die hier geen oor naar hebben, moeten het onderspit delven voor zijn onevenaarbare vechtkunsten, die hij met een perfecte timing vanonder zijn stoïcijns kalme uiterlijk tevoorschijn tovert. Gerechtigheid viert hoogtij!

Dankzij deze serie boordevol wijze levenslessen, die in de jaren '70 een lans brak voor de Oosterse televisiewereld, werd de karakterkop van David Carradine een begrip.

Disc 1:
• De bron
• De huurmoordenaar
• De kelk
• De Brujo
• De echtgenoot van een Indiaanse vrouw
• De geestenhelper

Disc 2:
• De tong
• De soldaat
• De salamander
• Geloei
• Het Elixer
• De revolverheld

Disc 3:
• De lege pagina's van een dodenboek
• Een droom in een droom
• Geweld kent geen geweten
• Onzekere band
• Nacht van de uilen, duiven van de dag
• Dwarsliggers

Disc 4:
• De passie van Chen Yi
• Arrogante draak
• De aard van het kwaad
• De cenotaaf Deel 1
• De cenotaaf Deel 2

Technische fiche
Creatie: Michael Crichton
Regie: Jerry Thorpe, Richard Lang, John Llewellyn, Walter Doniger, Robert Totten, Lee Philips, Robert Michael Lewis
Cast: David Carradine, Philip Ahn, Keye Luke, Radames Pera
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Turks, Arabisch, Engels voor slechthorenden
Speelduur
Disc 1: ca 288 min.
Disc 2: ca 291 min.
Disc 3: ca 292 min.
Disc 4: ca 242 min.
Releasedatum: 8 september 2004DRACULA HAS RISEN FROM THE GRAVE ('68)
Hij leeft! Zij sterven!

Met Christopher Lee als de ondode vampier.

Een dorpje siddert van angst. Een priester zweert zijn geloof af en bekeert zich tot het Kwade. Jonge deernen vallen ten prooi aan een geheimzinnige verleider. En de dreiging van de dood hangt over elke nacht als een lijkwade. Want Dracula is uit zijn graf verrezen! In zijn derde incarnatie van Bram Stokers beruchte vampier, bindt horrorlegende en filmveteraan Christopher Lee (hij staat al 55 jaar in het vak!) de strijd aan met de Machten van het Goede. Tweevoudig Oscarwinnaar Freddie Francis, tevens een uitmuntend cameraman, regisseert deze atmosferische film uit de mythische Hammer Studios met stijl, visuele verlijning en de gepaste dosis bloedstollende dreiging. Kippenvel en koude rillingen gegarandeerd!

Technische fiche
Regie: Freddie Francis
Cast: Christopher Lee, Rupert Davies, Veronica Carlsan, Barbara Ewing, Barry Andrews, Ewan Hooper, Marion Mathie, Michael Ripper, John D. Collins, George A. Cooper, Christopher Cunningham, Norman Bacon, Carrie Baker
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Duits
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Arabisch, Hebreeuws, Zweeds, Grieks, Hongaars, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
Speelduur: ca 88 min.
Releasedatum: 8 september 2004

Extra's:
• BioscooptrailerTASTE THE BLOOD OF DRACULA ('70)
Hij is terug in één van zijn bloeddorstigste klassiekers!

Vannacht zetten de heren de bloemetjes buiten en gooien ze alle remmen los. Maar losbandigheid alleen kan deze pijlers van de gemeenschap niet langer bekoren. Op zoek naar het ultieme avontuur, wekken ze ongewild een eeuwenoud Kwaad tot leven... een zekere Graaf verrijst uit de ondoden, van stof en as tot vlees en bloed. Met de nadruk op bloed. Taste the Blood of Dracula, de vierde film in een bloedstollende cyclus van Victoriaanse horror, is een schoolvoorbeeld van hoe de Hammer Studios hun legendarische reputatie als leveranciers van Gothic griezelfilms verwierven. De uitstekende cast en het atmosfensche setdesign roepen een vervlogen tijdperk op, waarin de angst voor gruwel uit het heden, het verleden en het hiernamaals bijna tastbaar aanwezig zijn. Andermaal slaat Christopher Lee zijn roodgevoerde cape om als de incarnatie van het vleesgeworden Kwaad. Hij is Graaf Dracula, een wezen dood noch levend... uit een springlevende Hammer Horror-traditie.

Technische fiche
Regie: Peter Sasdy
Cast: Christopher Lee, Geoffrey Keen, Gwen Watford, Linda Hayden, Peter Sallis, Anthony Higgins, Isla Blair, John Carson, Martin Jarvis, Ralph Bates, Roy Kinnear, Michael Ripper, Russell Hunter, Shirley Jaffe, Keith Marsh
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Duits, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Arabisch, Hebreeuws, Zweeds, Gneks, Hongaars, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
Speelduur: ca 91 min.
Releasedatum: 8 september 2004

Extra's:
• BioscooptrailerFRANKENSTEIN MUST BE DESTROYED ('69)
De meest angstaanjagende Frankenstein-film ooit!

Het experiment van Baron Frankenstein liep verkeerd af. Fataal af, zelfs. Het zoveelste slachtoffer dat zijn laatste rustplaats in een haastig gegraven graf vindt. Maar plots barst een waterleiding open en priemt de arm van de dode man door de aarde. Dan duwt het krachtig stromende water het lichaam helemaal naar de oppervlakte. Frankensteins trawant slaat in paniek en probeert het lijk weer te verbergen... maar die doden kunnen zo tegenwerken, soms. Dit griezelige tafereeftje is één van de huiveringwekkende hoogtepunten van Frankenstein Must Be Destroyed, de vijfde film van horrorlegende Peter Cushing in de Frankenstein-cyclus van de Hammer Studios. Bij de andere acteurs herkennen we Simon Ward (Young Winston) in zijn debuut en Freddie Jones (The Elephant Man) als de beklagenswaardige nieuwe creatie van de dolgedraaide geleerde. Frankenstein verlegt de grenzen van het onderzoek naar hersentranspiantatie, maar zijn procédé vertoont foutjes. Foutjes die elke echte horrorfan naar waarde weet te schatten!

Technische fiche
Regie: Terence Fisher
Cast: Peter Cushing, Veronica Carison, Freddie Jones, Simon Ward, Thorley Walters, Maxine Audley, George Pravda, Geoffrey Bayldon, Colette O'Neil, Frank Middlemass, George Belbin, Norman Shelley, Michael Gover, Peter Copley, Jim Collier
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Duits, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Arabisch, Hebreeuws, Zweeds, Grieks, Hongaars, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 97 min.
Releasedatum: 8 september 2004

Extra's:
• BioscooptrailerTHE LEGEND OF THE SEVEN GOLDEN VAMPIRES ('74)
Het is oog om oog tand om tand, in deze Kung-fu krachtmeting met Dracula!

Dood de monsters.., of word er zelf een! Vampieren spietsen is geen lachertje als de bloedzuigers experts zijn in elke gevechtssport die levenden en ondoden ooit beoefend hebben! Peter Cushing herneemt de rol van Van Helsing in The Legend of the 7 Golden Vampires, het allereerste kung-fu horror superspektakel. In deze spetterende co-productie van de griezelgoeroes van Hammer Studios en de Hongkongse martial-arts maestro's, de Shaw Brothers, reist Van Helsing naar een Chinees dorpje om er het mysterie achter een bende bloeddorstige lijkenpikkers te ontrafelen. De vampiroloog en zijn trouwe elitekrijgers, aangevoerd door de Oosterse superster David Chiang, moeten niet lang zoeken. Al snel verschijnt Dracula zelf ten tonele om zijn trawanten naar een dodelijke overwinning te leiden!

Technische fiche
Regie: Roy Ward Baker
Cast: Peter Cushing, David Chiang, Julie Ege, Robin Stewart, Szu Shih, John Forbes-Robertson, Robert Hanna, Shen Chan, James Ma, Fong Lah Ann, Liu Hoy Ling, Chia Yung Liu, Wong Han Chan, Chen Tien Loong
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Duits
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Turks, Zweeds, Arabisch, Fins, Grieks, Hongaars, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
Speelduur: ca. 85 min.
Releasedatum: 8 september 2004GENE KELLY
Anatomy of a Dancer

Tijdloos, moeiteloos, elegant onvergetelijk: een ode aan een legende op grote hoogte.

Iedereen voelt zich verbonden met Gene Kelly. Voor de mannen is hij de ultieme mannenman. Voor vrouwen is hij een ridder die zijn witte paard verruild heeft voor een T-shirt en kaki broek. En die band versterkt hij met een krachtige, atletische manier van dansen die hij zelf omschrijft ais de 'American Style'. Gene Kelly geeft ons allemaal het gevoel dat we when dansen en zingen in de regen. Op het leven en de carrière van deze vernieuwer, wiens oeuvre onder meer Singin' in the Rain, On the Town en An American in Paris omvat wordt teruggeblikt in deze documentaire over dit gedreven genie. Een man - vaak narcistisch, altijd de perfectionist - die de filmmusical nieuw leven inblies en het dansen op het witte doek een nieuwe dimensie gaf. Gene Kelly: Anatomy of a Dancer zit boordevol fantastische clips en interviews met zijn familie en Hollywoodcollega's en biedt een allesomvattende kijk op een magisch talent van wie het verhaal nog nooit eerder helemaal werd verteld.

Technische fiche
Regie: Robert Trachtenberg
Cast: Fred Astaire, Betsy Blair, Leslie Caron, Cyd Charisse, Betty Comden, Stanley Donen, Judy Garland, Betty Garrett. Kathryn Grayson, Adolph Green, Jean Hagen, Rita Hayworth, Gene Kelly, Kerry Kelly, Ann Miller, Donald O'Connor, Kenny Ortega, Debbie Reynolds, Phil Silvers, Frank Sinatra, Stanley Tucci, Vera-Ellen, Esther Williams
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Turks, Fins
Speelduur: ca 83 min.
Releasedatum: 8 september 2004

Extra's:
• Documentaire Gene Kelly: Anatomy of a Dancer met commentaar van Stanley Tucci

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron