:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2004
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2004
Bron: A-Film - Datum: 2004-09-02 - Geplaatst door: Werner
LOST IN TRANSLATION
Releasedatum 7 oktober 2004

Bob Harris (Bill Murray) en Charlotte (Scarlett Johansson) zijn twee Amerikanen die verblijven in Tokio. Bob is een filmster die in de stad is voor opnames van een whisky commercial. De jonge Charlotte sukkelt achter haar man aan, een aan zijn werk verslaafde fotograaf Giovanni Ribisi). Wanneer ze allebei niet kunnen slapen, komen Bob en Charlotte elkaar ’s nachts tegen in de bar van het hotel. Uit deze toevallige ontmoeting groeit een verrassende vriendschap. Charlotte en Bob duiken het nachtleven van Tokio in. Ze hebben enkele hilarische ontmoetingen en krijgen uiteindelijk een nieuw geloof in de mogelijkheden van hun beider levens.

DVD Specificaties:
Regisseur: Sofia Coppola
Acteurs: Bill Murray, Scarlett Johansson
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: DTS, Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 99 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Making of
• Clip “City Girl”
• Deleted scenes
• Matthew’s best hit T
• A talk with Bill Murray & Sofia CoppolaIN ORANJE
Releasedatum 14 oktober 2004

De getalenteerde 12-jarige Remco heeft maar één grote droom: te mogen voetballen in Oranje. Maar als Erik, zijn vader en zijn persoonlijke en fanatieke coach, plotseling overlijdt, stort Remco´s wereld in. Hij weet niet hoe hij zonder zijn vader verder moet met zijn leven en zijn voetbalcarrière. Als Remco hulp krijgt uit een onverwachte hoek besluit hij alsnog zijn droom na te jagen.

DVD Specificaties:
Regisseur: Joram Lürsen
Acteurs: Yannick van de Velde, Thomas Acda, Wendy van Dijk
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Engels en Frans
Genre: Familie
Audio: DTS, Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 95 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Bloopers
• Extended Musical-scenes
• Audio-commentaar
• VideoclipELEPHANT
Releasedatum 28 oktober 2004

Elephant begint als een doodgewone schooldag in een Amerikaanse middelbare school, gevuld met schoolwerk, voetbal en roddel. Regisseur Gus Van Sant observeert het doen en
laten van verschillende studenten en laat ons zien hoe ze echt zijn. Zo maken we kennis met Eli, die zijn medestudenten voor zijn camera laat poseren. Nate, die na de voetbaltraining met z‘n vriendinnetje Carrie gaat eten. Brittany, Jordan en Nicole klagen over de bemoeizucht van hun moeders. John loopt over het gras naar buiten en kruist het pad van Alex en Eric. Een doodgewone schooldag, zo lijkt het. Maar dit is enkel schijn.

DVD Specificaties:
Regisseur: Gus van Sant
Acteurs: Alex Frost, Eric Deulen
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 81 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Interview with Gus van Sant
• "Elephant" by Alan Clark
• Boekje "de achtergronden van de Film"THE GENERAL
Releasedatum 7 oktober 2004

Johnnie Gray heft twee grote liefdes in zijn leven: zijn trein en zijn meisje, Annabelle Lee. Als de oorlog in Amerika uitbreekt is Johnnie de eerste om zich als militair aan te melden. Zonder een reden te geven wordt hij afgewezen. Annabelle gelooft echter niet dat hij zich heeft geprobeerd aan te melden en totdat hij zijn uniform aan heeft weigert zij met hem te praten. Na verloop van tijd wordt er een complot gesmeed waarin Johnnie’s trein, The General, voorkomt. Niet alleen word de trein gestolen, Annabelle die nog in de trein zat, wordt gekidnapped. Johnnie achtervolgt The General met een andere trein, The Texas. Door verscheidene fouten wordt Johnnie de enige achtervolger. Als de kidnappers er achter komen dat Johnnie hen als enige achtervolgt wordt de vlucht gestaakt en kan Johnnie maar net zijn leven redden. Johnnie bevindt zich nu op vijandig terrein.

DVD Specificaties:
Regisseur: Buster Keaton en Clyde Bruckman
Acteurs: Marion Mack, Charles Henry Smith, Richard Allen, Glen Cavender
Genre: Komedie
Feature Length: 75 minutenCRIMSON RIVERS 2
Releasedatum 7 oktober 2004

In een abdij in het Franse Lotharingen wordt een lijk gevonden in een muur. Voor rechercheur Niemans (Jean Reno: Mission Impossible, Léon) is duidelijk dat het niet om een normale moord gaat. Op hetzelfde ogenblik onderschept de jonge inspecteur Reda een op Jezus lijkende man die wordt aangevallen aan de voet van een kerk. Niemans en zijn oud-leerling Reda beslissen samen het onderzoek voort te zetten. Ondertussen loopt het aantal soortgelijke moorden in de regio gestaag op. Bij al deze gruwelijke moorden leidt het spoor naar mysterieuze monniken met bovennatuurlijke krachten! Niemans en Reda staan voor een raadsel totdat ze ontdekken dat elk slachtoffer de naam draagt van een apostel. Met de hulp van Marie, een specialiste in geschiedenis en theologie, proberen Niemans en Reda licht op deze vreemde zaak te werpen. Ze weten met veel doorzettingsvermogen door te dringen tot een schemerwereld waar al eeuwen een angstaanjagend geheim wacht op openbaring...

DVD Specificaties:
Regisseur: Olivier Dahan
Acteurs: Jean Reno (Mission Impossible), Christopher Lee (The Lord of the Rings Trilogy)
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Actie
Audio: DTS, Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 95 minuten

Extra's:
• Original Theatrical TrailerDE WREKERS BOX 7
Releasedatum 7 oktober 2004

Episode 13: The Interrogators
Wanneer agenten zich in kolonel Mannerings ondervragingscentrum bevinden, denken ze dat hun talenten worden getest en relaxen met wat drankjes na de sessies. Wie neemt wie in de maling?

Episode 14: The Rotters
Leden van het Instituut voor Houttechnologie worden vermoord door schofterige sluipmoordenaars. Hun enige kans op overleving ligt in een talent om hout in enkele seconden te vernietigen.

Episode 15: Invasion Of The Earthmen
De dood van geheimagent Bernard Grant, die vreemde gebeurtenissen onderzoekt op
de Alpha Academie waar tieners klaar worden gestoomd voor interplanetaire veroveringen,
leidt Steed en Tara naar een generatieoorlog.

Episode 16: Killer
Het departement zoekt wanhopig naar de moordenaar Remak. Geheimagenten die zijn spoor volgen, vinden de doden gewikkeld in polytheen. Nu Tara op vakantie is, moet Steed deze zaak oplossen met een nieuwe partner.

Episode 17: The Morning After
Tijdens zijn poging om superspion Merlin te vangen, valt Steed ten prooi aan een slaaptablet. Hij ontwaakt in een verlaten Londen dat onder militair commando staat. Vuurpelotons zijn overal en een atoombom houdt de regering in gijzeling.

Episode 18: The Curious Case
Of The Countless Clues Rijke mannen worden gechanteerd door twee crime-experts die hints achterlaten. Als zij beweren dat Steed Tara zou willen vermoorden, staat hen een onaangename verrassing te wachten.

DVD Specificaties:
Acteurs: Patrick Macnee (A View to Kill), Linda Thorson (Marblehead Manor)
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Misdaad
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 4:3
Disc Format: 2 x DVD-9
Feature Length: 2 x 150 minutenFONS RADEMAKERS BEST OF-BOX
Releasedatum 28 oktober 2004

Fons Rademakers of: Hoe een zondagskind de Nederlandse speelfilm Uitvond (2003)

De rol van Fons Rademakers in de ontwikkeling van de speelfilm in Nederland is
onmiskenbaar groot. Toen Fons Rademakers in de jaren vijftig als regisseur debuteerde met
Dorp aan de Rivier (1958), was film synoniem voor documentaires. Rademakers, die zijn sporen al in het theater had verdiend als acteur en regisseur, sleepte met zijn debuut de eerste Nederlandse Oscar-nominatie in de wacht. In de daaropvolgende drie decennia regisseerde hij tien speelfilms, waaronder klassiekers als Max Havelaar en De Aanslag, die in 1987 werd onderscheiden met een Oscar voor de best niet-Engelstalige film. Vanuit zijn verblijfplaats in Italië blikt de regisseur terug op zijn carrière. Rademakers spreekt onder meer over zijn vriendschap met Hugo Claus en zijn samenwerking met W.F Hermans en Ingmar Bergman. Maar ook de rol van zijn vrouw Lili Rademakers-Veenman komen uitvoerig ter Sprake. Inclusief uniek archiefmateriaal.

Met onder anderen: Hugo Claus, Paul Verhoeve, Ellen Vogel, Harry Mulisch, Theo van de Sande

DVD Specificaties:
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Genre: Documentaire
Audio: 2.0 Stereo Sound
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Discformat: DVD-5
Feature Length: 60 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailers
• Original Music Tracks
• Photo Gallery per film
• Dutch & English Biographies

De aanslag - 1986

De tweede wereldoorlog loopt op zijn einde. Bij een verzetsdaad wordt een NSB’er doodgeschoten. Het dode lichaam wordt door de buren van de 12 jarige Anton Steenwijk voor zijn huis neergelegd. Bij de daarop volgende wraakactie is de jongen getuige van de dood van zijn ouders en broer. De traumatische gebeurtenis zal Anton nooit meer loslaten. Ook niet wanneer hij inmiddels arts is en trouwt met een vrouw die het evenbeeld is van de vrouw die hij in de dodelijke nacht ontmoette in de gevangenis. De aanslag blijft als een rode draad door zijn leven lopen. Zo ontmoet Anton tijdens relletjes in Amsterdam in verband met de Hongaarse opstand in 1956 de zoon van de vermoorde NSB’er. Tien jaar daarna loopt hij de verzetsman tegen het lijf die de daad pleegde. De ontknoping van het verleden komt wanneer hij in 1983 zijn oude buurmeisje ontmoet. Zij vertelt Anton waarom het lichaam van de doodgeschoten NSB’er destijds in zijn voortuin belande. Is daarmee de cirkel rond en kan Anton eindelijk berusten in wat er gebeurde?

Harry Mulisch’ roman De Aanslag uit 1982 stond aan de basis van Fons Rademakers' film naar een scenario van Gerard Soeteman. Rademakers kreeg met De Aanslag in het buitenland veel erkenning en won onder andere de Golden Globe en de Oscar – beiden voor de beste niet-Engelstalige film.

DVD Specificaties:
egisseur: Fons Rademakers
Acteurs: Derek de Lint, Monique van de Ven, John Kraaykamp
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: 2.0 Stereo Sound + 5.1 Dolby Digital
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Discformat: DVD-9
Feature Length: 155 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Filmographies
• Photo gallery
• Publicity Artwork
• awards

Max Havelaar – 1976

Nederlands Indië, tweede helft van 19e eeuw. De Nederlandse kolonialen verdienen kapitalen aan de levendige koffiehandel. De flamboyante, nieuwe assistent resident Max Havelaar trekt zich het lot van de bevolking in de arme en onrustige provincie Lebak aan. De inlandse regent en de hoofden houden de bevolking hardhandig onder de duim en Havelaar is dagelijks getuige van plunderingen en gewelddadigheden. Hij probeert in te grijpen door de regent en de demang aan te klagen. Gesteund door het inlandse hoofd van politie hoopt hij zijn zaak te kunnen winnen, maar zijn directe chef, de resident, wil er niets van weten. Havelaar wordt overgeplaatst naar een andere provincie. Havelaar laat het hier niet bij zitten en richt zich tot de Gouverneur-Generaal, van wie hij begrip voor de zaak verwacht. Als hij ook daar nul op rekest krijgt stort de wereld van de jonge idealist in. Als een gedesillusioneerd man keert Max Havelaar terug naar Nederland waar hij besluit zijn ervaringen te publiceren.

Fons Rademakers verfilmde naar een scenario van Gerard Soeteman het wereldberoemde boek van Multatuli uit 1859. De Nederlands-Indonesische coproductie won de speciale juryprijs op het Filmfestival van Teheran, een ereprijs op het Filmfestival van Napels en de Bodil, als beste niet-Engelstalige film in Denemarken.

DVD specificaties:
Regisseur: Fons Rademakers
Acteurs: Peter Faber, Rutger Hauer, Rima Melati
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Frans, Engels, Italiaans
Genre: Speelfilm
Audio: 2.0 Stereo Sound + 5.1 Dolby Digital
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Discformat: DVD-9
Feature Length: 170 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Filmographies
• Photo gallery
• Publicity Artwork,
• Audio-Commentary of Fons Rademakers

Dorp aan de rivier - 1958

Dorps dokter Van Taeke (Max Croiset), een gerespecteerd en kundige man, heeft zo zijn eigen ideeën over de uitoefening van het doktersvak. Tijdens de dagelijkse werkzaamheden kruisen tal van uitzonderlijke, vervelende, gevoelige, komische maar bovenal levensechte gebeurtenissen het pad van de levensgenieter en rebelse geneesheer. Zo is daar de bevalling van mevrouw Van Erpen, de molenaarsknecht die zelfmoord pleegt en een macabere moord. Van Taeke, voor wie arm en rijk gelijk zijn, heeft een uitgesproken eigen mening die helaas niet bij iedereen in goede aarde valt. Hij is de hoge heren in het dorp meer en meer en doorn in het oog en er rest hen nog maar een oplossing. Van Taeke moet het veld ruimen.

Gebaseerd op de gelijknamige roman van Antoon Coolen uit 1934 en naar een scenario van Hugo Claus presenteerde regisseur Fons Rademakers met Dorp aan de Rivier in 1958 zijn debuutfilm. Het werd een eerlijke afspiegeling van de oer-Hollandse cultuur, leefwijze en vooral van het prachtige in wintertonen gehulde landschap aan de bevroren rivier. Rademakers zag zijn debuut meteen al bekroond met een nominatie voor de Gouden Beer in Berlijn en een Oscarnominatie voor de beste buitenlandse film.

DVD specificaties:
Regisseur: Fons Rademakers
Acteurs: Max Croiset, Mary Dresselhuys
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Frans, Engels
Genre: Speelfilm
Audio: 2.0 Stereo Sound + 5.1 Dolby Digital
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Discformat: DVD-5
Feature Length: 92 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Filmographies
• Photo gallery
• Publicity Artwork
• AwardsIMPULSE
Releasedatum 28 oktober 2004

Jaime is een moordenaar. Het gaat hem bij het moorden alleen om de kick. Hij doodt zodra hij daar de gelegenheid voor heeft. Dat komt neer op zo’n drie, vier keer per dag. Of zijn slachtoffers nu mannen of vrouwen zijn, maakt hem niets uit. Op een dag wordt Jaime bij een van zijn moorden toevallig betrapt door de jonge Sara. Zij ziet hoe hij een tiener voor de metro gooit. Terwijl omstanders zich over het slachtoffer ontfermen, volgt Sara de vreemdeling, die op zijn dooie gemak in een taxi stapt. Sara gooit haar mobieltje in zijn schoot en gaat ervandoor. Als dat mobieltje kort daarop overgaat, beseft Jaime dat hij in een lastig parket zit. Hij zit in de val en heeft geen idee wat de bedoeling is van zijn belaagster.

DVD Specificaties:
Regisseur: Miguel Alcantud
Acteurs: Daniel Freire (Lucìa y el Sexo), Ana Risueno (Lágrimas Negras), Walter Moreno
Taal: Spaans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Thriller
Audio: Dolby 5.1 en 2.0
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 90 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Director FilmographyRRRrrr!!!!
Releasedatum 28 oktober 2004

35000 jaar geleden leven twee stammen, de Schone Haren en de Vette Haren, vredig naast elkaar. Maar het Vette Harenvolk zit wel met de handen in het haar als de Schone harenstam de geheime formule van hun shampoo krampachtig voor zichzelf houdt. Het stamhoofd van de Vette Haren besluit uiteindelijk een spion te sturen om de formule te stelen. Maar dan gebeurt er iets wat nog veel erger is. Het leven van de Schone Harenvolk wordt op z’n kop gezet wanneer er voor het eerst in de geschiedenis der mensheid een misdaad wordt gepleegd. En dan? Hoe moeten ze de dader vinden? In de tijd van de mammoeten start het eerste gerechtelijk onderzoek uit de geschiedenis.

DVD Specificaties:
Regisseurs: Alain Chabat en Maurice Barthelemy
Acteurs: Gérard Depardieu, Marina Foïs
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Komedie
Audio: Dolby 5.1 en 2.0
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 98 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Making ofTHE SINGING DETECTIVE
Releasedatum 28 oktober 2004

Misdaadschrijver Dan Dark lijdt sinds zijn achtste aan een ernstige vorm van psoriasis, waarbij zijn huid en botten verlamd raken. Door zijn laatste aanval belandt hij in het ziekenhuis. Al ijlende probeert hij te achterhalen wie hij is en hoe hij in deze vreselijke toestand terecht is gekomen. Zijn door koorts bedwelmde geest haalt werkelijke en fictieve personages door elkaar en hij mixt het verleden met het heden. Hierdoor verspringt de film tussen drie werelden. In het heden heeft Dan het in het ziekenhuis zwaar met onverschillige dokters en bazige verpleegsters. Maar er is ook een lichtpuntje in de vorm van de vriendelijke verpleegster Mills (Katie Holmes). Als zijn toestand kritiek wordt, wordt hij overgedragen aan de excentrieke psycholoog Dr. Gibbons (Mel Gibson). Aanvankelijk wil Dan niet over zijn pijnlijke verleden praten. Toch wordt hij langzamerhand opener en zijn geest komt uit zijn schuilplaats. Maar niets is zoals het lijkt te zijn.

DVD Specificaties:
Regisseur: Keith Gordon
Acteurs: Robert Downey Jr., Mel Gibson
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Thriller
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 105 minuten

Extra's:
• Original Theatrical TrailerMA FEMME EST UNE ACTRICE
Releasedatum 28 oktober 2004

Sportjournalist Yvan kan er maar niet aan wennen dat zijn vrouw Charlotte een bekende filmster is. Enerzijds vindt hij het geweldig dat hij zo’n prachtige en liefdevolle vrouw heeft maar anderzijds is hij wars van haar succes en populariteit. Terwijl Charlotte voor filmopnames in Engeland zit begint Yvan’s toch al beschadigde mannelijke ego nog een extra deuk op te lopen door steeds groter wordende jaloezie. Als hij dan ook nog eens een gesprek heeft met een man over acteurs en de liefdesscènes die zij moeten spelen is dat druppel die de emmer doet overlopen. Yvan kookt en vermoedt dat Charlotte heimelijk een avontuurtje heeft met haar tegenspeler. Waanzinnig van jaloezie en vastbesloten de waarheid boven tafel te krijgen vertrekt Yvan in alle haast naar Engeland. En daar worden zijn ergste vermoedens werkelijkheid.

DVD Specificaties:
Regisseur: Yvan Attal
Acteurs: Yvan Attal, Charlotte Gainsbourg
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Komedie
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 92 minuten

Extra's:
• Original Theatrical TrailerSUZIE GOLD
Releasedatum 28 oktober 2004

Op het eerste gezicht is Suzie’s leven geweldig. Ze heeft goede vrienden, prima carrièremogelijkheden en woont thuis met liefhebbende ouders en een jongere broer. Suzie gaat echter steeds meer beseffen dat haar familieleden behoorlijk neurotisch zijn. Haar oma Sadie is weliswaar een baken van hoop en geeft haar warmte, wijsheid en onvoorwaardelijke vriendschap. Maar toch voelt Suzie zich verloren in haar eigen omgeving en krijgt de behoefte om weg te lopen van haar familie en tradities die haar hebben gevormd. Als haar jongere zus gaat trouwen, wordt verwacht dat zij hetzelfde doet. De joodse Anthony Silver maakt haar het hof. Het is echter meer de omgevingsdruk dan de aantrekkingskracht die hen tot elkaar brengt. De situatie wordt nog gecompliceerder als Suzie gevoelens krijgt voor de niet-joodse Darren. Ze wordt heen en weer geslingerd tussen haar familie en haar gevoel.

DVD Specificaties:
Regisseur: Richard Cantor
Acteurs: Summer Phoenix, Frances Barber
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Komedie
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 94 minuten

Extra's:
• Original Theatrical TrailerNATURAL CITY
Releasedatum 28 oktober 2004

We schrijven het jaar 2080. In Natural City vervangen menselijke klonen die voorzien zijn van kunstmatige intelligentie menselijke arbeiders. Elke kloon heeft zijn eigen houdbaarheidsdatum en wordt daarna vernietigd voor hergebruik. Maar niet alle klonen
zijn bereid om hun lot te accepteren. Agent R. staat aan het hoofd van het team dat de
cyborgs die hun lot proberen te ontlopen uit moet schakelen. Hij wordt verliefd op een
vrouwelijke cyborg die haar houdbaarheidsdatum bijna heeft bereikt. Agent R. laat zijn baanen zijn verantwoordelijkheden voor wat ze zijn en besluit weg te lopen met zijn grote liefde wat de nodige actie tot gevolg heeft.

DVD Specificaties:
Regisseur: Byung-Chun Min
Acteurs: Ji-Tae Yu, Jea-un Lee
Taal: Koreaans
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Actie
Audio: DTS, Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: dvd-9
Feature Length: 99 minuten

Extra's:
• Original Theatrical TrailerMUTANT ACTION
Releasedatum 7 oktober 2004

In de verre toekomst maken de mensen met een knap uiterlijk de dienst uit. Een terroristische groep gehandicapten (mutanten) kidnapt de dochter van de rijke zakenman Orujo om de rechten van lelijke mensen te claimen. Op de vlucht voor de politie probeert de leider van de terroristen zijn bemanning uit te roeien om zelf het losgeld op te strijken. Dit plan faalt doordat hun ruimteschip plotseling neerstort op Axturiax – een planeet waar geen vrouw te vinden is en die bevolkt wordt door gestoorde mijnwerkers... Álex de la iglesia's debuutfilm Acción Mutante was direct een schot in de roos. Later volgden nog El Dia de la Bestia en Perdita Durango, telkens een perfecte mengeling van fantasie en humor.

DVD Specificaties:
Regisseur: Álex de la Iglesia
Acteurs: Antonio Resines, Álex Angulo, Frédérique Feder
Taal: Spaans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Fantasie/ Komedie
Audio: Dolby 2.0
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: dvd-9
Feature Length: 95 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• FilmographyBEYOND HYPERTHERMIA
Releasedatum 7 oktober 2004

Zuster Mei (Jacqueline Wu Chien-Lien uit Eat Drink Man Woman) is de meest getalenteerde en meest gevreesde huurmoordenaar in Hongkong. In haar persoonlijke leven is ze minder succesvol, want ze is ontzettend eenzaam. Haar geheime beroep maakt romantische verwikkelingen bijzonder gevaarlijk. De enige personen waarmee ze regelmatig contact heeft, zijn haar baas en een tante die haar van een armoedige jeugd in Cambodja heeft gered. Als Mei verwikkeld raakt in een mogelijke romantische vriendschap met een noedelsverkoper, gooit haar professionele leven roet in het eten. Een knappe collega heeft het op haar voorzien omdat Mei zijn baas heeft vermoord.

DVD Specificaties:
Regisseur: Patrick Leung
Acteurs: Chien-Lien Wu, Lau Ching-Wan
Taal: Koreaans
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Actie
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: dvd-5
Feature Length: 90 minuten

Extra's:
• Original Theatrical TrailerBUÑUEL AND THE KING SALOMON TABLE
Releasedatum 28 oktober 2004

Toledo in de jaren dertig. De godfather van het cinematografische surrealisme, Luis Buñuel, de dichter Federico Garcia Loca en schilder Salvador Dalí zijn op zoek naar de mythische tafel van Koning Salomon. Deze tafel staat bekend om zijn magische krachten, waardoor je in het verleden, het heden en de toekomst kunt kijken. Buñuel, Garcia Loca en Dalí gaan fanatiek op zoek naar de tafel. Hun zoektocht leidt tot hilarische en absurde momenten en bevat veel verwijzingen naar hoogtepunten uit de filmgeschiedenis.

DVD Specificaties:
Regisseur: Carlos Saura (Carmen, Goya)
Acteurs: El Gran Wyoming, Pere Arquillué, Ernesto Alterio
Taal: Spaans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Fantasie
Audio: Dolby 2.0
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: dvd-5
Feature Length: 105 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• FilmographyVIRTUAL WEAPON
Releasedatum 7 oktober 2004

De twaalfjarige Lily, dochter van een politieagent die tijdens zijn dienst doodgeschoten is, helpt politieman en computerexpert Bill Skims om een einde te maken aan de praktijken van de gewetenloze wapenhandelaar Abel van Axel. Als ook Skims komt te overlijden, vindt Lily hem als hologram-geest terug in haar computer, waarop beiden alsnog Van Axel in het nauw proberen te drijven.

DVD Specificaties:
Regisseur: Anthony M. Dawson
Acteurs: Terence Hill, Marvelous Marvin Hagler
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Actie
Audio: Dolby 1.0
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: dvd-5
Feature Length: 90 minuten

UIT HET ARCHIEF