:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> DVD INFO: 1500STE BESPREKING!
DVD INFO: 1500STE BESPREKING!
Bron: DVD Info - Datum: 2004-09-27 - Geplaatst door: Werner
Het gebeurt niet alle dagen dat we onzelf eens in de bloemetjes zetten, maar deze keer is er echt wel een reden voor. Met het verschijnen van de review van Shogun hebben we bij DVD Info de historische kaap van 1500 dvd-besprekingen overschreden.

Wat was begonnen als de hobby-site van onze hoofdredacteur-voor-het-leven Serge Van Cauwenbergh, is op zes jaar tijd uitgegroeid tot een database om U tegen te zeggen. Volledig commercieel onafhankelijk van welke filmmaatschappij dan ook hebben we als filmliefhebbers het voorrecht om onze mening over de nieuwste dvd's aan een groot publiek te bezorgen, zelfs als we met onze mening soms eens op een zeer teentje trappen. In dat geval biedt het forum natuurlijk The Place To Be om weerwerk te bieden. En alhoewel de site even zeer ons kindje is als onze Nemesis, blijven we ook in de toekomst met man en macht werken om een zo comprehensief mogelijke dvd-database uit te bouwen. Als we er dan nog in slagen om de juiste release-info mee te geven en af en toe eens bij de filmmaatschappijen te gaan bedelen opdat we nog eens een prijsje voor onze lezers mogen weggeven, dan is dat allemaal mooi meegenomen. We hebben er totnogtoe ons plezier aan beleefd, en hopelijk jullie ook.

Maar nu is het misschien even tijd voor een woordje van dank. In de eerste plaats uiteraard bedanken we de huidige redactie - onszelf en elkaar, dus, collega's als we zijn. Naast Serge zijn ook de huidige redactieleden Hans De Bisschop, Steve De Roover, Carl Declercq, Mattias Derdeyn en Dimitri Dewever even trots als ondergetekende om wat we gepresteerd hebben. Er zijn intussen ook enkele redactieleden gekomen en weer gegaan, zoals Bart Carteur - die ons nog regelmatig aan interessante interviews helpt om onze redactionele kolommen mee te vullen -, Joris Verhoeven, Michael De Munck, Ronny Van Craenem en Yves Lembrechts hebben allen nog bijgedragen aan onze magische 1500, en tal van andere mensen hebben achter de schermen meegewerkt; Bjorn Van Hoeymissen en redacteur Hans De Bisschop hebben altijd zeer zorgzaam de programmatuur verzorgd. Ook zij zijn allemaal van harte bedankt.

De site zou natuurlijk niet bestaan zonder de medewerking van de diverse film-en PR-bureaus die ons regelmatig voorthelpen in onze zoektocht naar viewingexemplaren, en ons de broodnodige release-informatie, de zuurstof van onze site, verschaffen. Op het risico van enkele mensen te vergeten, toch een poging tot opsomming: Roos Schregardus, Els Verhaert, Kaat Declerck, Lucia Sanchez, Ann Beckers, Marcel Van Driel, Robbin Jobse, Thomas van den Hoek, Joop Verdenius, Rian Cornelissen, Kim Van Kerckhoven, Martine Baetslť, Femke Verschueren, Koen Buyst, Nadia Leijdesdorff, Petra Vanhorssen, Evonne Hesp-Opstalten, Anneloes Griffioen, Dimitri Papageorges, Audrey Van Herentrijk, Ank van der Vliet, David Troch, Hansbert Vanhove, Wendy Ceulemans, Marjolein Jonker, Dick Lam, Annemiek De Jong, Marc Hutsebaut, Ron Heijmans, Elke De Geeter en Roel Mostert, plus al diegenen die spijtig genoeg door ťťn van de talrijke computercrashes uit ons adresboek zijn verdwenen.

Maar het voornaamste woordje van dank is natuurlijk voor U bestemd, beste lezer! Ja, U. Want wat heb je nu aan een database van 1500 reviews als niemand ze ooit leest? U volgt ons zeer trouw, bezoekt ons regelmatig om te zien of we nog eens een update hebben verzorgd, en U keert regelmatig tevreden (hopen we toch) terug. En U leest van op de hele wereld! We hebben zelfs telkens 1 hit van de volgende landen/domeinen mogen neerpennen: Ivoorkust, Palestijns grondgebied (bezet), Papoea Nieuw-Guinea, Bermuda, FaerŲer-Eilanden, Barbados, MoldaviŽ, ArmeniŽ, Azerbeidzjan, Niue, Macau, Arpanet Oude Stijl, Jamaica, Botswana, VS Militair, Brunei, SyriŽ en Gibraltar. De andere kant van het spectrum dan: de meest vertegenwoordigde lezersgroep stamt echter - normaal - uit BelgiŽ (54.7 %) en Nederland (37.3 %), gevolgd door de Verenigde Staten (1.7 %), Frankrijk, Duitsland en het Verenigd koninkrijk elk voor 0.7 %. De overige landen halen de 0.5 %-drempel niet. Qua weekbezoek krijgen we op maandag (15.7 %) het meeste volk over de vloer, het minste op zaterdag (11.8 %). In totaal, sinds het begin van onze statistische metingen, op 17 augustus 2000, bezochten meer dan 1,2 miljoen mensen onze site.

En nu op naar de 2000!
Uw nederige dienaar,


Recent nieuws van dezelfde bron