:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER
Bron: Universal - Datum: 2004-10-15 - Geplaatst door: Werner
FC DE KAMPIOENEN Eerste jaargang
Enkel op koop-dvd, release 18 november 2004
Vlaamse sitcom
Voor het eerst op dvd, met meer dan 75 minuten extra’s!!!

De populairste Vlaamse sitcom aller tijden
Na dertien seizoenen is F.C. De Kampioenen (1990) nog steeds met straatlengtes voorsprong de populairste Vlaamse sitcom. Het is de langstlopende en meest succesvolle VRT-productie aller tijden. De komische misverstanden in de kantine en daarbuiten zorgen voor ongeevenaarde topscores. In de loop der jaren haakten acteurs af, kwamen nieuwe Kampioenen de ploeg versterken, raakten de meisjes in een nevenproject verzeild (The Championettes) en kwam er een stripverhaal op de markt.

De competitiestart
De allereerste aflevering van FC De Kampioenen werd uitgezonden op zaterdag 6 oktober 1990. De serie was een echte sitcom, gesitueerd in een specifiek milieu (de café-voetbalploeg) en met een aantal specifieke personages.

Mijn gedacht!
De humor vloeide voort uit de herkenbare karaktertrekken van de personages, hun onderlinge relaties en de situaties waarin ze terechtkwamen. Het voetbal was eigenlijk niet meer dan een aanleiding, een alibi om een aantal ‘typische’ mannen én hun vrouwen samen te brengen. (Bron tekst: VRT)

De wedstrijdverslagen
AFLEVERING 1: De Nieuwe Truitjes
DDT heeft zijn garage naast het terrein van FC De Kampioenen, en dat bezorgt hem meer dan eens last. Nadat er alweer een ruit bij hem gesneuveld is besluit hij weerwraak te nemen. Hij doet de stem van speler Pico na en belt naar de tegenploeg om te zeggen dat de Kampioenen forfait geven wegens "de toestand van het veld". Sponser Boma heeft net de plaatselijke pers uitgenodigd want hij zal de ploeg in nieuwe truitjes laten aantreden. Als duidelijk wordt dat er niet gespeeld zal worden omdat de tegenploeg is afgebeld, nodigt Boma de pers uit in de garage van DDT: daar staat een busje dat hij de Kampioenen kado wil doen. DDT raakt nu wel in nauwe schoentjes, want ook de tegenploeg heeft bij hem een busje besteld.

AFLEVERING 2: Koopjes
Pascale heeft zonder medeweten van haar man Oscar een antieke kast gekocht. Oscar heeft met hetzelfde geld en zonder dat Pascale het weet een videocamera gekocht. Oscar verkoopt zonder te beseffen wat hij doet
de antieke kast aan DDT voor een spotprijs. Xavier heeft van het leger een jeep meegebracht om de doelen recht te trekken. Als de verwikkelingen rond de kast aan het licht komen staat de legerjeep in de garage van DDT, en dat levert hem problemen op met de militaire politie.

AFLEVERING 3: Vogelvrij
Doortje maakt ruzie met Pico omdat hij teveel tijd steekt in de voetbal zodat de tv-herstellingen blijven liggen, en zij moet dan de ontevreden klanten opvangen. Xavier krijgt het aan de stok met Carmen, want hij is alweer gezakt voor zijn bevorderingsexamen bij het leger. Pico en Xavier gaan samen doorzakken in café De Kampioen. Vandaaruit zien ze DDT een groot reclamebord voor zijn garage langs het veld plaatsen...

AFLEVERING 4: Het Record
Trainer Oscar betrapt Boma wanneer die avanves maakt tegenover zijn vrouw. Oscar maakt zich kwaad en roept uit dat hij sponser Boma en zijn geld niet nodig heeft. Om dit te bewijzen laat hij Pico een plaatselijk record verbeteren. Boma gooit het met DDT op een akkoord om daar een stokje voor te steken. Ook de reportage van Mark van Radio Hallo loopt in het honderd.

AFLEVERING 5: Doortje
Net nu Xavier ervoor gezorgd heeft dat de Kampioenen tegen een ploeg van het leger kunnen spelen, komt Pico toe in vuile kleren: Doortje weigert nog langer zijn voetbalspullen te wassen. Carmen en Pascale vinden dat vrouwen veel zelfstandiger moeten zijn en ze moedigen dan ook Doortje aan om een job aan te nemen bij DDT, die net iemand zoekt. Doortje gaat zo werken bij de grote vijand van de ploeg.

AFLEVERING 6: Transfer
Boma is met een manager in onderhandeling over de mogelijke verkoop van Pico aan een ploeg die in eerste provinciale speelt. Oscar is tegen zo’n transfer: zijn Kampioenen zouden dan helemaal de mist ingaan. Bieke vangt enkele flarden van de gesprekken op en treedt in aktie. In ruil voor Pico zal de manager ook nog een nieuwe speler leveren. Pascale ziet in hem de ideale man voor haar dochter Bieke.

AFLEVERING 7: Carmens wasmachine
De wasmachine van Carmen geeft het op bij het wassen van de truitjes van De Kampioenen. Er is geen geld voor een nieuwe. Carmen vindt dat Xavier nu maar een bijjob moet vinden. Xavier gaat bij DDT werk vragen. Hij vraagt wel om diskretie, want hij zou niet graag hebben dat de ploeg te weten komt dat hij bij “de vijand” werkt. Boma komt bij Pico een autoradio brengen die dringend moet hersteld worden. Pico heeft geen tijd, brengt de radio naar DDT, en komt erachter dat Xavier daar werkt.

AFLEVERING 8: De Ster
Bieke krijgt een uitnodiging voor een optreden voor TV. Boma die al zinnens was de sponsoring van de ploeg stop te zetten denkt nu zijn plannen voor voor een Vrije Televisie ernstig uit te werken. De garage van DDT zal dienst doen als voorlopige studio en alle spelers van de Kampioenen kunnen een job krijgen bij Boma’s Vrije Televisie.

AFLEVERING 9: Crisis
Op de regionale sportbladzijde van de krant staat dat de Kampioenen niet in staat zijn om te winnen en dat Oscar niet in staat is daar iets aan te veranderen. Radio Hallo neemt het nieuws over, en vult het aan met een interview met Boma. Boma zegt dat als de Kampioenen hun volgende match verliezen, Oscar aan de kant gezet wordt. Pascale voelt zich beschaamd en vernederd. Zowel Carmen als Doortje hebben beslist hun mannen harder aan te pakken: Ze willen nu ook Pascale overtuigen hun taktiek te volgen.

AFLEVERING 10: Voetbalploeg zoekt trainer
Nu Oscar is afgezet als trainer heeft Boma bij Xavier thuis een vergadering samengeroepen om over te toekomst van de ploeg te praten: er moet immers een nieuwe trainer gevonden worden. Oscar is er helemaal de put van in. Zijn vrouw is nog opgestapt ook. Bieke weet de zaken zo te draaien dat de ploeg (FC De Kampioenen) die een trainer zoekt, en haar vader Oscar die als trainer een ploeg zoekt mekaar vinden in een
match die ze ... winnen. Ook tussen Pascale en Oscar komt het weer goed; maar nu komt het voorzitterschap van Boma op de helling.

AFLEVERING 11: Het geld of het veld
Pico ontdekt dat Boma het veld wil verkopen aan DDT. Ook Carmen komt erachter als zij bij Boma aan het stofzuigen is. Carmen en Xavier gaan bij Pascale vragen haar invloed bij Boma aan te wenden om hem op zijn stappen te laten terugkomen, en het veld niet te verkopen.Zonder iets af te weten van de plannen van Carmen en Xavier organiseert Pico een betoging: een groene aktie voor het veld en tegen Boma. Boma heeft eigenlijk
het veld al beloofd aan DDT.

AFLEVERING 12: Verkiezingen
Pico vindt dat het niet langer kan dat Boma zonder meer voorzitter is van de ploeg: er moeten verkiezingen komen. De vrouwen van de spelers ontdekken dat er vreemde elementen zitten in de vuile was van de ploeg. Daar moet DDT voor iets tussenzitten. Als ze hem om uitleg gaan vragen blijkt hij net bezoek te hebben van zijn strenge moeder. Moeder DDT komt op het idee haar zoon kandidaat te stellen voor de verkiezingen. Pascale vindt dan weer dat Oscar moet meedoen. Het voorzitterschap van Boma wordt langs alle kanten bedreigd, maar Boma heeft beslist zich te weren.

AFLEVERING 13: Omkoopschandaal
Carmen en Doortje vinden dat ze aan nieuwe kleren toe zijn. Doortje heeft van Pico een dictafoon gekregen, en die komt goed van pas op haar werk bij DDT: vooral als aan licht komt dat DDT betrokken is bij een omkoopschandaal van de voetbalploeg. De vrouwen weten nu dat er geld genoeg is om uitgebreid nieuwe kleren te gaan kopen... maar alles blijkt toch niet zo simpel in mekaar te zitten.

FC De Kampioenen werd zo populair dat er zelfs een stripserie uit voortsproot.

Regie: Willy Vanduren
Eerste uitzending: oktober 1990
Cast: Jacques Vermeire, Marijn Devalck, Johny Voners, Carry Goossens, Danni Heylen, Walter Michiels, An Swartenbroeckx, Ann Tuts, Loes van den Heuvel

Extra's:
• Bloopers: geniet van de mislukte opnames bij FC De Kampioenen! Versprekingen, lachbuien en wat er nog meer fout kan lopen...
• Interviews
• Making of
• Portretjes van de acteursSHREK 2
Tekenfilm / Komedie
Op huur-dvd en koop-dvd, release 2 november 2004

"En garde voor de dvd-release van het jaar, Amigos!!!"

Shrek 2
Of zoals Kermit de Kikker ooit zong: It’s Not Easy Being Green...

Nadat Shrek in de eerste film een vuurspuwende draak en de snode Lord Farquaad moest verslaan om de hand van Prinses Fiona te veroveren, krijgt hij in deel twee katjes van een heel ander kaliber te geselen: zijn bloedeigen schoonouders! Wanneer ze van hun bewogen huwelijksreis terugkeren – zie ook Shrek 3D of Shrek 1.5, dat deze zomer op dvd verscheen – vinden Shrek en Prinses Fiona een boodschap van Fiona's ouders. Zij nodigen het jonge stel uit om hen een bezoek te brengen. Onze tortelduifjes gaan meteen op weg, in het gezelschap van, uiteraard, Ezel, die er nog immer lustig op los tatert...

Groen lachen
In het Koninkrijk van Koning Harold en Koningin Lillian is de bevolking intussen door het dolle heen. Iedereen wil de pasgehuwden verwelkomen. De Koning en de Koningin, van hun kant, zijn blij hun dochter weer te zien en verheugen zich erop kennis te kunnen maken met hun schoonzoon. Schoonzoon, hmmm. Een schoolvoorbeeld van de vlag, de lading en nul procent dekking. En met haar nieuwe, natuurvriendelijke look en huwelijk heeft Fiona een streep getrokken door de grootse toekomstplannen die de Koning in petto had voor dochterlief... en zichzelf. Tijd voor de grove middelen en Harold besluit een beroep te doen op de diensten van een almachtige Goede Fee, een knappe droomprins en een meedogenloze reuzendoder... alleen had de adjectievenkiezer van dienst waarschijnlijk zijn dagje niet in Sprookjesland...

Shrek en Shrek 2 verschijnen ook samen, gebundeld in een fraaie verpakking.

Kaskraker
Revolutionaire animatie, een eindeloze stroom stoute grappen en grollen, spetterend stemmenwerk in zowel de originele als de Vlaamse versies, een stevige roerganger in de originele Shrek... Shrek 2 had en heeft alles om opnieuw een waanzinnig succesverhaal te worden. Het aantal records dat de tekenfilm intussen in de bioscoop al gebroken heeft, liegt er dan ook niet om. De bedragen, die overigens nog steeds bijgesteld worden, leest u in de vertaling van het officiële Amerikaanse persbericht.

"...een verbluffend staaltje van wat in de hedendaagse animatiefilm allemaal mogelijk is..."

Extra Extra! Read all about it!
Het einde is het einde niet! Als extratje op de video en beide dvd-edities van Shrek 2 voorzagen de filmmakers immers een gloednieuw verrassingseinde. Far, Far Away Idol tilt de satire op de klassieke en popcultuur die als een rode draad door de film loopt, naar nieuwe parodiërende hoogten. In deze heerlijk oneerbiedige "spoof" op een talentenjacht en één van de populairste programma’s van het moment, zingen enkele geliefde Shrek-personages op tumultueuze wijze de sterren van de hemel. Shrek, Fiona, en een geanimeerde Simon Cowell – de gesel van deelnemers aan American Idol – nemen plaats als juryleden. Nadat ze van deze hilarische parodie hebben genoten, kunnen de dvd-kijkers zelf voor scherprechter spelen met het interactieve onderdeeltje dat hen ook toelaat op hun favoriete performer te stemmen. Om deze komische wedstrijd wereldwijde ruchtbaarheid te geven kunnen de bezitters van een Shrek 2 dvd via een link naar de website van DreamWorks surfen om er te ontdekken welke personages hun collega’s/saloncritici steunen. Daar kunnen ze ook een stem uitbrengen om samen met miljoenen anderen te beslissen wie de uiteindelijke winnaar wordt!

"een eindeloze stroom stoute grappen en grollen, spetterend stemmenwerk ..."

Amerikaans persbericht

De Kaskraker van 436 Miljoen $ die Alle Records Verpulvert
#1 Komedie Aller Tijden
#1 Tekenfilm Ooit
#3 GROOTSTE Film Uit de Geschiedenis...

Gaat in première op dvd en video op dinsdag 2 November

De Gloednieuwe, Hilarische Tekenfilmparodie
Met Iedereens Favoriete Shrek-Personages en een Verrassend Gastoptreden
Verschijnt voor het Eerst op Video en Dvd

Het wachten is "Ogre" wanneer DreamWorks Home Entertainment de nummer 1 komedie aller tijden en de grootste tekenfilm ooit uitbrengt op dvd en video op dinsdag 2 november. Als een van de best gerecenseerde en meest bekeken films van 2004, bracht Shrek 2 meer dan 436 miljoen dollar in het laatje, goed voor de derde meest winstgevende film in de geschiedenis van de cinema. Om de grootste film van het jaar nog GROTER te maken, wordt de pret naar koortsachtige hoogten gejaagd met nog meer Shrek dan ooit tevoren. De hippe humor en het non-stop entertainment van de film komt nu immers ook naar de huiskamers voor een weergaloze kijkervaring. De dvd van Shrek 2 is tot barstens toe gevuld met uren entertainment waaronder een gloednieuw, exclusief en hilarisch verrassingseinde dat de satire op de klassieke en popcultuur die als een rode draad door de film loopt, naar nieuwe parodiërende hoogten tilt. Gemaakt door de filmmakers en animatoren achter Shrek 2, kreeg deze uitgebreide nieuwe tekenfilmparodie de titel Far, Far Away Idol mee. In deze heerlijk oneerbiedige parodie op een talentenjacht en één van de populairste programma’s van het moment, zingen enkele geliefde Shrek-personages op tumultueuze wijze de sterren van de hemel. Shrek, Fiona, en een prachtig getekende Simon Cowell – perfect uitgedost in een middeleeuws aandoend zwart T-shirt en klaar om zijn gevatte opmerkingen op de sprookjeszangers af te vuren – nemen plaats als juryleden. Nadat ze van deze hilarische spoof hebben genoten, kunnen de dvd-kijkers zelf voor scherprechter spelen met het interactieve onderdeeltje dat hen ook toelaat op hun favoriete performer te stemmen. Om deze komische wedstrijd wereldwijde ruchtbaarheid te geven kunnen de bezitters van een Shrek 2 video of dvd via een link naar de website van DreamWorks surfen om er te ontdekken welke personages hun collega’s/saloncritici steunen. Daar kunnen ze ook een stem uitbrengen om samen met miljoenen anderen te beslissen wie de uiteindelijke winnaar wordt! De dvd bevat ook nieuwe, speciaal ontworpen, geanimeerde menu’s, fascinerende extra’s die achter-de-schermen van de film gaan, speciaal ontworpen kinderspelletjes, en nog veel meer!.

De film groeide niet alleen uit tot de topfilm van het jaar, de succesrijkste tekenfilm aller tijden en de derde grootste verdiener ooit in de V.S., Shrek 2 verpulverde nog tal van andere boxofficerecords. De film bereikte sneller dan eender welke andere film ook de kaap van 300 miljoen dollar en deed vlot hetzelfde met de kaap van 400 miljoen dollar. Shrek 2 liet het grootste openingsweekend ooit voor een tekenfilm optekenen (108 miljoen dollar), zette de grootste dagopbrengst ooit op zijn naam (44,8 miljoen op zaterdag 22 mei) en liet ook het beste tweede boxofficeweekend aller tijden noteren.

De dvd bevat uren en uren extra entertainment, met voor elk wat wils, zoals: een uitzinnig grappig en verrassend extra einde; een fascinerende blik achter-de-schermen, die ingaat op de finesses van het animatieproces; nieuwe interviews met de sterren uit de film; speciaal ontworpen geanimeerde menu’s; plezante spelletjes en afprintbare illustraties voor de kinderen; en nog veel meer. Een dvd met nog meer Shrek zodat het publiek nog doller op ‘m wordt! Dit zijn de details over de dvd:

DVD EXTRA’S
Menu’s: Van zodra de kijkers de Shrek 2 dvd in hun speler stoppen, katapulteren de gloednieuwe getekende menu’s hen op speelse wijze middenin de oneerbiedige humor van de film. In combinatie met het hilarische geleuter van de personages, opgenomen door de originele stemmencast, werden de menu’s niet alleen ontworpen met het oog op dolle pret, maar ook om de kijker makkelijk zijn weg te laten terugvinden door de overvloed aan extra’s. Om toegang te krijgen tot een specifieke sectie van de dvd, moeten de kijkers gewoon op het juiste personage klikken. Dit zijn de details van wat elke sectie bevat:

Far, Far Away: De liefelijke "ogress" Prinses Fiona presenteert dit onderdeel, waarin de kijkers kennis maken met de gloednieuwe tekenfilmparodie Far, Far Away Idol, naast leuke onderdeeltjes die deze parodie, een exclusiviteit voor de dvd, aanvullen. Hier volgt een gedetailleerde beschrijving:
Far, Far Away Idol: Bedacht door de filmmakers en animatoren achter Shrek 2, stelt dit interactieve segment de kijkers in staat om hun "stem uit te brengen" op het volgende Far, Far Away Idol – waardoor het programma, telkens ze op een andere kandidaat stemmen, een heel nieuwe invalshoek krijgt. Trouw aan de parodiërende aard van het Shrek-beestje, vormt dit gloednieuwe, geanimeerde onderdeel een uitermate amusante parodie op een van de populairste tv-programma’s van onze tijd, met personages uit Shrek die het in hilarische zangduels tegen elkaar opnemen. Het panel, dat bestaat uit Shrek, Fiona en iedereens favoriete scherprechter Simon Cowell, begroet elke charmante performance met hetzij constructieve, hetzij destructieve, maar altijd hilarische kwinkslagen! Deze parodie begint waar de film eindigt en laat de kijkers nog meer genieten van de film waar ze van houden.
Far, Far Away Idol Printbare Extra’s: Om de fun en interactiviteit van Far, Far Away Idol, nog te verhogen, worden afdrukbare activiteiten ter beschikking gesteld. Terwijl ze de Idol uitdaging bekijken, kunnen de kijkers hun eigen scorekaarten afdrukken, Far, Far Away Idol posters, gesigneerde glanzende foto’s van de deelnemers en een Far, Far Away Idol persdossier van elke kandidaat, met een biografie en meer informatie over het nummer dat ze brengen.
Breng Je Stem Uit: nadat de kijkers thuis hun eigen favoriete Idool hebben gekozen, kunnen ze hun stem wereldwijd laten klinken! Een link naar een website van DreamWorks brengt de kijkers samen met miljoenen andere Far, Far Away Idol fanatici om hun stem uit te brengen voor de ultieme winnaar. Een parodie om je te bescheuren. Shrek 2 fans kunnen ook achteraf voortdurend inloggen op de site om te zien wie voorop ligt in de race om de nummer 1 van Far, Far Away Idol! te worden.

EXTRA'S:
De uitzonderlijk moedige en dappere Gelaarsde Kat presenteert de EXTRA’S sectie, en geeft de kijkers een inleiding op een heel gamma aan grappige extra’s, waaronder:
• Technische bloopers: een interessante en vaak hilarische kijk op de technische flaters die zich voordeden tijdens de productie van Shrek 2.
• Commentaren van de Filmmakers: Twee commentaarsporen, volgesproken door de filmmakers, gunnen kijkers een echte blik achter de schermen van de verschillende aspecten van het maken van Shrek 2. Regisseurs Conrad Vernon en Kelly Asbury onthullen fascinerende geheimen over het animatieproces en hun werk aan deze kaskraker, die tal van records verpulverde. Producer Aron Warner en editor Mike Andrews verschaffen inzicht in het productie- en montageproces.
• Maak kennis met Puss In Boots (De Gelaarsde Kat): Een heerlijke inleiding op het verhaal en het nieuwe hoofdpersonage Puss In Boots. Met nooit eerder vertoonde beelden van Antonio Banderas, onthult dit bekoorlijke extraatje precies wat deze poes doet spinnen.
• Maak kennis met de Cast van Shrek 2: een buitengewoon plezierreisje door het land van Far, Far Away, waarin de kijkers kennis maken met oude favorieten en nieuwe leden van de Shrek familie.
• De Tech van Shrek 2: Ook hier weer hielp Hewlett-Packard (HP), DreamWorks' Uitverkoren Technologieleverancier, de computeranimatie naar het volgende niveau tillen door het leveren van de computerinfrastructuur voor de tekenfilmstudio. In deze minidocumentaire maken de kijkers kennis met het talent en de technologie achter de pixels.
• De muziek van Shrek 2: De liedjes van Shrek 2, die wekenlang in de hoogste regionen van Billboards Top Soundtrack charts vertoefden, sturen de actie in de film aan met verfrissende geluiden. Deze minidocumentaire behandelt het schrijven van de partituur en het samenstellen van de soundtrack, die een eclectisch groepje artiesten bevat zoals Counting Crows, Tom Waits, Eels, Dashboard Confessional en vele anderen.
• Biografieën van de Cast en de Filmmakers
• Productieaantekeningen.

HOOFDSTUKKEN:
Met een zwaai van haar toverstokje neemt de Fairy Godmother (De Goede Fee) de kijkers mee naar de indeling van de hoofdstukken, waar ze op “magische” wijze direct naar 1 van de 20 hoofdstukken getoverd worden.

HULPMENU'S:
Eigen aan haar lieve en bezorgde aard, mag Queen Lillian (Koningin Lillian) de kijkers door de HULPMENU’S loodsen. Hier krijgen de mensen die niet met het dvd-formaat vertrouwd zijn, toegang tot informatie die hen door de dvd leert navigeren.

FILM AFSPELEN:
Donkey (Ezel) zit nooit om woorden verlegen en hij nodigt de kijkers omstandig uit om de film af te spelen (S-t-t-t Ezel, geen gepraat tijdens de hoofdfilm!).

NIEUW VAN DREAMWORKS ANIMATION:
Shrek nodigt de kijkers uit naar het onderdeel NIEUW VAN DREAMWORKS ANIMATION waar ze een vooruitblik kunnen krijgen op de volgende grote animatiefilm van de studio: Madagascar.

AUDIOMENU'S:
Met zijn diep en zwoele stem, perfect gekruid met een toefje verveling, troont Prince Charming (De Droomprins) de kijkers mee naar het AUDIOMENU. De audio-opties omvatten: Engels 5.1; Engels 2.0; Frans 5.1; Spaans 2.0. Ondertitels o.a.: Engels; Frans; Spaans.

ONDERTITELING:
Zijne Koninklijke Hoogheid presenteert het onderdeel ONDERTITELING (Engels, Frans en Spaans zijn beschikbaar).

DWK: THIS WAY TO PLAY (DreamWorks Kids: Hierlangs om te Spelen)
De hooggestemde spreekbuis voor DWK: THIS WAY TO PLAY, is de Gingerbread Man (alias: Gingy of Het Peperkoekmannetje) die de kleine kijkertjes meeneemt naar een kamer boordevol fun, muziek en spelletjes!

SHREKS MUZIEKKAMER:
een ruimte waar de kinderen toegang krijgen tot extra’s die specifiek betrekking hebben op de muziek van de film, waaronder:
- Fiona’s Jukebox: directe toegang tot de muzikale scènes, zodat de kinderen onmiddellijk hun favoriete nummer uit de film kunnen afspelen
- Fairy Godmother Sing-Along : Zing mee met de Goede Fee
- Muziekvideo van “Accidentally In Love” van Counting Crows

FAVORIETE SCÈNES:
Kinderen kunnen hier hun favoriete scènes oproepen, ingedeeld in de categorieën Gross Out (Walgelijk!), Shrek & Fiona, Puss In Boots (De Gelaarsde Kat), Donkey (Ezel) en Laugh Out Loud (Om je te bescheuren).

TV-SPELLETJES:
een assortiment plezante Shrek-spelletjes en -activiteiten zoals, Find Puss In Boots (Zoek De Gelaarsde Kat), Save Fiona! (Red Fiona!) en Map of Far, Far Away (Landkaart van Ver, Heel Ver Weg) waar je toegang toe kunt krijgen via de afstandsbediening van je tv.

DVD-ROM ACTIVITEITEN:
Een verzameling creatieve activiteiten en afprintbare extraatjes met het "Far, Far Away"-thema, zoals postkaarten, puzzels, haarversieringen, en links naar de websites van Shrek 2 en DreamWorks Kids.

FAR, FAR AWAY IDOL: de hilarische nieuwe tekenfilmparodie kan ook bereikt worden via DreamWorks Kids

SHREK 2 – SPECIALE TWEE DISK EDITIE

SHREK 2: De volgestouwde Shrek 2 disk bevat alle fantastische extra’s en een full frame versie van de film.

SHREK BONUSDISK:
Exclusief voor bezitters van deze geschenkuitvoering, bevat de speciale bonusdisk bijna een vol uur nooit vertoonde extra’s. De schijf bevat o.a.:
- Puss in Boots Muziekvideo: Als de kijkers genoten hebben van zijn optreden in de Far, Far Away Idol parodie, dan zullen ze de Gelaarsde Kat nog liever lusten in zijn exclusieve muziekvideo, waarin hij "These Boots Were Made For Walking" zingt
- Leer Boeren met Shrek en Fiona: Beter Eruit dan Erin, zoals Shrek altijd zegt! Zet je schrap voor wat "Basislessen in Gasbeheer" van de beste boerders in de biz!
- Een Making Of Documentaire: Werp een blik achter de schermen en ontdek hoe de hilarische spoof, Far, Far Away Idol tot stand kwam.
- Shrek 2 De Wereld Rond: Gedubd in 33 talen! Ontdek hoe deze gigantische opdracht tot een goed einde wordt gebracht en maak kennis met stemmen en sterren van over de hele wereld.
- Leer hoe je Shrek, Donkey en Puss In Boots moet tekenen: Niet krabbelen, tekenen! Krijg tekenlessen van echte DreamWorks animatoren.

SHREK 2 SYNOPSIS
Iedereens buitenmaatse held is er weer in Shrek 2 en nog lang en gelukkig zag er nog nooit zo ver, heel ver weg uit wanneer een kennismaking met de schoonfamilie, Koningin Lillian (Julie Andrews) en Koning Harold (John Cleese), uitmondt in een nieuw, heerlijk hilarisch en doldwaas avontuur voor Shrek (Mike Myers) en Fiona (Cameron Diaz). Met de hulp van zijn trouwe ros Ezel (Eddie Murphy), neemt Shrek het op tegen de toverdrankjes brouwende Goede Fee (Jennifer Saunders), de pompeuze Droomprins (Rupert Everett), en de vermaarde ogre-doder, De Gelaarsde Kat (Antonio Banderas), een vijand die je best niet zonder handschoenen aanpakt, maar diep vanbinnen toch maar een bang poesje blijkt!

DreamWorks SKG werd in oktober 1994 opgericht door zijn drie voornaamste vennoten, Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg en David Geffen – als een productiebedrijf voor langspeelfilms, langspeeltekenfilms en televisieprogramma’s voor uitzending op gewone, lokale en kabelnetwerken, platen, boeken, speelgoed en consumptiegoederen.


De Special Edition bevat een bonusschijfje met Shrekbarend veel extra’s!

Genre: Animatie, Family Entertainment
Regie: Andrew Adamson, Kelly Asbury
Originele release: 2004
Duur: 89 minuten
Stemmen:
- Engelse versie: Mike Myers, Cameron Diaz, Eddie Murphy, Julie Andrews, Antonio Banderas, John Cleese
- Stemmen Vlaamse versie: Lucas van den Eynde als Shrek, Vera Mann als Fiona, Gene Bervoets als Donkey, Axel Daeseleire als De Gelaarsde Kat
Formats:
- DVD Single Disk Edition
- DVD Special Edition 2 Disks
Geluid: Engels, Nederlands en Vlaams gesproken Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9

Extra's Single Disk
• Far, Far Away Idol (zie Extra Extra! op deze blz voor details)
• Filmcommentaar van de regisseurs
• Zing mee met De Goede Fee
• De muziek van Shrek 2
• Muziekvideo "Accidentally in Love"
• Technische blunders
• De techniek van Shrek 2
• Ontmoet de Gelaarsde Kat
• Ontmoet de Cast
• Trailers Sharktale, Madagscar, Cat in the Hat, Lemony Snicket, Thunderbirds
• Gingy’s Speelhuis (Interactieve kaart, Vind de Gelaarsde Kat, Red Fiona)
• DVD-Rom met Shrek 2 weblink

Extra's Special Edition
• Alle extra’s van de Single - duh! - Disk
• Full frame versie van de film.
• Puss in Boots Muziekvideo: "These Boots Were Made For Walking"
• Leer Boeren met Shrek en Fiona: Beter Eruit dan Erin, zoals Shrek altijd zegt! Zet je schrap voor wat
"Basislessen in Gasbeheer" van de beste boerders in de biz!
• Een Making Of Documentaire: Werp een blik achter de schermen en ontdek hoe de hilarische spoof, Far,
Far Away Idol
tot stand kwam.
• Shrek 2 De Wereld Rond: Gedubd in 33 talen! Ontdek hoe deze gigantische opdracht tot een goed einde wordt gebracht en maak kennis met stemmen en sterren van over de hele wereld.EUROTRIP
Te huur op dvd vanaf 16 november 2004
Te koop op dvd vanaf 18 november 2004
Komedie

Letting it all hang out across Europe

De ongecensureerde versie voor preutse Europeanen ;-)
Europa zal nooit meer hetzelfde zijn nadat Scotty Thomas en zijn maten zich er te buiten gaan aan allerlei uitspattingen! Ze trekken op met knappe onbekenden en maken van de meest buitensporige reis van hun leven en waanzinnig feest! Geen badpak, geen probleem. Hang gewoon de beest uit, want het gaat er erg wild aan toe tijdens deze Eurotrip!

Schandknaap
Wanneer de Duitse chatvriendin waarop hij lange tijd met veel succes een beroep heeft gedaan voor het vertalen van zijn Duitse huistaken via het internet, voorstelt dat ze elkaar zouden ontmoeten, slaan bij student Scott Thomas (Mechlowicz) eerst de stoppen door. Hij koestert vermoedens dat “Mieke” a) een kerel, en b) een seksueel geobsedeerde stalker is, op zoek naar een jonge schandknaap.

Cultuurschok
Dan ontdekt hij tot zijn grote vreugde dat zijn internetmaatje wel degelijk een heel knappe Fraulein (Bohrs) is en na het eindexamen trekt hij met zijn beste vriend, Cooper (Pitts), die de mentor van zijn zomerstage wil laten geloven dat hij nog steeds in de States verblijft, naar Europa. In hun zog: de tweeling Jenny (de knappe Michelle Trachtenberg uit Buffy The Vampire Slayer) en Jamie (Wester). Op het programma: een geschifte rondreis door Europa – van Londen via Parijs en Amsterdam naar Berlijn – waarbij geen enkele cultuurschok hen én de inboorlingen bespaard blijft. Hilarische “gross out comedy” van de producenten van Road Trip en Old School.

"Van de producenten van Road Trip en Old School. Een verwittigd Europeaan etcetera ..."

Eurotrip maakt brandhout van alle heilige huisjes en taboes.

Genre: Komedie
Regie: Jeff Schaffer
Originele release: 2004
Duur: 90 minuten
Cast: Scott Mechlowicz, Jacob Pitts, Michelle Trachtenberg, Travis Wester, Jessica Boehrs
Geluid (dvd): Engels en Nederlands gesproken Dolby Digital 5.1
Beeld: 1.85:1 Anamorphic

Extra's:
• De ongecensureerde versie!
• Fuifcommentaar
• Geschrapte scènes
• Alternatief einde
• Gags
• Naaktstrand: open en bloot
• Hoe kies je een regisseur?
• Eurotrip bootleg
• Meezinger: Scotty doesn’t know
• Video: Scotty doesn’t know
• Posters.THE HUDSUCKER PROXY
Te koop op dvd vanaf 4 november 2004
Komedie

Een grimmige fabel over zakendoen in Amerika

New York 1958. Als de directeur van de Hudsucker Company zelfmoord pleegt, raakt de hele raad van bestuur in paniek. Nu dreigen de fel begeerde aandelen openbaar verkocht te worden! Alleen een volslagen idioot kan het bedrijf "redden": Norville Barnes (Tim Robbins). De plaatselijke journaliste (Jennifer Jason Leigh) ruikt onraad en begint een onderzoek... En dan blijkt Norville heel wat slimmer dan verwacht! Een grimmige fabel over zakendoen in Amerika!

Genre: Komedie
Regie: Joel Coen
Bioscooprelease: 1994
Duur: 106 minuten
Cast: Tim Robbins, Paul Newman, Jennifer Jason LeighJESUS CHRIST SUPERSTAR
Te koop op dvd vanaf 18 november 2004
Musical

Deze musical (1973) verhaalt de laatste zeven dagen uit het leven van Jezus, van zijn aankomst in Jeruzalem tot aan de kruisiging, bekeken door de ogen van Judas en met een overdonderende rocksoundtrack als muzikale achtergrond. Het bekende Bijbelverhaal krijgt een nieuwe dimensie, waarin de Messias als een hedendaags popidool wordt aanbeden, een rijzende ster die door zijn fans eerst verheven en daarna verguisd wordt. Jesus Christ Superstar is een modern meesterwerk, een verbluffende mix van hip en heilig, met zinderende muziek en beklijvende, betekenisvolle teksten. De film bevat uiteraard de klassieke titelsong en de ontroerende ballad "I don’t know how to love him".

Met de onsterfelijke songs van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice

Genre: Musical
Regie: Norman Jewison
Cast: Ted Neeley als Jezus, Yvonne Elliman als Maria Magdalena
Speelduur: 102 minuten
Beeld: 2.35:1 anamorphic widescreen
Geluid: Dolby Surround 2.0

Extra's:
• Commentaar van Norman Jewison en Ted Neeley
• Fotogalerij
• Interview met Tim Rice, de tekstschrijverPODIUM
Te huur en te koop op dvd vanaf 25 november 2004
Komedie

Naam: Bernard Frédéric. Beroep: Claude François

Poelvoorde is onnavolgbaar, Comme d’habitude...

Bernard Frédéric, bankbediende, heeft één allesverterende passie: de perfecte dubbelganger van Claude François neerzetten. Dit tot absolute wanhoop van zijn vrouw – en Julien Clerc-addict – Véro. Zij dwingt hem, na een uit de hand gelopen veiling van memorabilia, te kiezen tussen zijn idool en zijn gezin. Even gaat het goed, maar dan wordt het Bernard te machtig. Aangestookt door zijn vriend Couscous, een carmante nietsnut (én een grandioze Polnareff) bereidt hij zich voor op La Nuit des Sosies (De Nacht van de Dubbelgangers). Hij ronselt Bernadettes, dweilt het land af voor een promotoernee en zet alles op alles om zijn droom waar te maken. Véro voegt de daad bij het woord en verlaat Bernard, met hun zoontje, nét voor de grote avond. Wat wordt het? Clo-Clo of Véro? Benoit Poelvoorde is opnieuw onweerstaanbaar – grappig, ontroerend, ergerlijk, geobsedeerd en o zo levensecht – in zijn zoveelste zedenkomedie. Enkel op dvd!

Het boek of de film?
Podium is gebaseerd op het gelijknamige boek van... de regisseur. In feite was het scenario er vóór het boek en werd het boek – een succesroman trouwens, uitgegeven bij Editions Grasset – vervolgens verfilmd. Yann Moix wou eigenlijk eerst een film maken en de film dan in boekvorm gieten, maar financiële
perikelen draaiden de volgorde toch om. Volgens Moix is de film "geen adaptatie van het boek. Ze behandelen wel hetzelfde onderwerp, maar vertellen niet hetzelfde verhaal". Wat eens een nieuw licht werpt op de aloude vraag: wat is er beter? Het boek of de film...

Big Benoît
Namenaar Benoît Poelvoorde is internationaal vooral bekend voor zijn rol van de hilarische seriemoordenaar in C'est Arrivé Près de Chez Vous. Niemand minder dan Tarantino nodigde hem uit om in de jury van het recentste Filmfestival van Cannes te komen zetelen. Maar in Frankrijk neemt zijn populariteit intergalactische proporties aan. Podium werd zelfs speciaal voor hem geschreven. Yann Moix: "Het boek en het scenario zijn tot op de komma voor hem geschreven. Om zeker te zijn dat hij zou meedoen, schreef ik dus eerst het boek om zijn nieuwsgierigheid en zin op te wekken. Zonder hem wou ik de
film niet maken..."

Ook de zang- en dansnummers zelf zijn spectaculair en Clo-Clo meer dan waardig.

Genre: Komedie
Regie: Yann Moix
Originele release: 2004
Duur: 95 minuten
Cast: Benoît Poelvoorde, Jean-Paul Rouve, Julie Depardieu
Geluid: Frans gesproken Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9
Extra's: GeenSHAUN OF THE DEAD
Te huur op dvd vanaf 23 november 2004
Te koop op dvd vanaf 25 november 2004
Een Romantische Zombiekomedie

Een hilarische parodie en een eerbetoon aan het genre
Noord-Londen. Nu zo ongeveer. Shaun, 29 jaar, is tv-verkoper, het type door wie je liever niet geholpen wordt. Hij woont bij Ed, een oude schoolvriend, die zijn voorliefde voor hun stamkroeg The Winchester deelt, en Pete, een irritant zakenmannetje dat het helemaal niet op Ed begrepen heeft. Liz is de vriendin van Shaun. Liz is alles wat Shaun niet is. Knap, spontaan, intelligent en bezig met de toekomst. Ze wordt een beetje moe van Ed en begint meer om te gaan met het stel David en Dianne, ook geen prijswinnaars. Nadat Shaun Liz een etentje beloofd heeft maar vergeet een tafeltje te reserveren, is de maat vol voor Liz. Shaun is zo van slag dat hij de volgende dag niet merkt dat zich op straat de meest bizarre taferelen afspelen.

Doodleuk
Maar even later gaat het goed mis, want de eerste zombie staat in hun tuin. Er ontstaat een knokpartij en het zombiemeisje wordt gespietst. Als ze vervolgens doodleuk weer opstaat is het zeker. Na Dawn of the Dead zijn de doden opnieuw opgestaan. Shaun denkt meteen aan Liz en aan zijn moeder. Hij moet ze in veiligheid brengen. Een plan wordt bedacht en Shaun blijkt in tijden van nood uit het goede hout gesneden. Als Shaun, Ed, Liz en Shauns moeder de schuilplaats – The Winchester of wat dacht u? – bereiken, blijkt het plan toch niet zo veilig.

Hilarische horror
Shaun of the Dead, geïnspireerd door een aflevering van de Channel Four slackersitcom Spaced uit 1999, waarin een van de personages vast komt te zitten in het zombiespel Resident Evil 2, is een typisch Britse, beurtelings hilarische en flegmatieke parodie van het zombiegenre, maar dan wel met dien verstande dat bepaalde passages effectief angstaanjagend zijn. Niemand wil immers met een exemplaar van de
Batman soundtrack onthoofd worden.

Genre: Rom Zom Com
Regie: Edgar Wright
Originele release: 2004
Duur: 99 minuten
Cast: Simon Pegg (Band of Brothers), Kate Ashfield, Nick Frost, Bill Nighy (Love Actually)
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9
Extra's: GeenTHUNDERBIRDS
Te huur op dvd vanaf 16 november 2004
Te koop op dvd vanaf 18 november 2004
Family Entertainment

Thunderbirds to the rescue!!

De Britse cultserie uit de 60’s nu als live-action film.
Het is 2010. De Thunderbirds hebben een ramp met een booreiland weten te voorkomen en keren terug naar hun geheime basis. Daar blijkt dat het ruimtestation (Thunderbird 5) zwaar beschadigd is, wat ze toeschrijven aan een meteoriet. Wat ze echter niet weten is dat het geen ongeluk is, maar een aanval van de internationale crimineel "Hood". Zinnend op wraak om iets wat vroeger gebeurd is, wil hij het eiland
overnemen en de geniale "Brains" gebruiken voor zijn eigen plannetjes...

Thunderbirds are Go!
Het is intussen 40 jaar geleden dat de Britse marionettenserie voor het eerst jong en oud aan de buis kluisterde. De setting, deels retro, deels futuristisch, liet herkenbare situaties en locaties perfect samenvloeien met de meest fantastische rampenscenario’s. De Thunderbirds zijn eigenlijk vader Tracy, weduwnaar, en zijn vijf zonen: Scott, Virgil, John, Gordon en de jongste, Alan. Vanop hun hightech eiland bestrijden ze rampen en boosdoeners over de hele wereld, en als het moet, ook in de ruimte. Weetje: de voornamen van de Tracys zijn gebaseerd op de namen van echte astronauten uit de sixties.

Grote namen
In de hoofdrollen herkennen we onder andere Oscarwinnaar Ben Kingsley als The Hood, Bill Paxton als vader Tracy, die machteloos moet toezien hoe zijn jongste telg zich ontpopt van een ongehoorzame zoon tot een rasechte Thunderbird, en Anthony Edwards (Dr. Mark Greene uit E.R.) als de stotterende Brains. Nostalgisch amusement voor de hele familie.

Genre: Family Entertainment
Regie: Jonathan Frakes
Originele release: 2004
Duur: 95 minuten
Cast: Bill Paxton, Ben Kingsley, Sophia Myles, Anthony Edwards
Geluid: Engels en Nederlands gesproken, Dolby Digital 5.1 en DTS (Engels)
Beeld: 16:9

Extra's op dvd:
• Creëer de ultieme opeenvolging van acties
• Onthulling van de geheimen van Tracy Island
• F.A.B1: Meer dan alleen maar een auto
• Lady’s Penelopes Roze Wereld
• Busted Thunderbirds Muziekvideo (Thunderbirds is verkrijgbaar op het Live Album van Busted)
• Commentaar van de regisseur Jonathan Frakes
• Durf je de uitdaging aan om hetinteractieve spel "The Hood tegen Thunderbirds" direct te spelen op je TV?


Recent nieuws van dezelfde bron