:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paradiso >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2005
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2005
Bron: Paradiso - Datum: 2004-12-06 - Geplaatst door: Werner
BELLY

Tommy en Sincere zijn twee onafscheidelijke vrienden die opgroeien in de achterbuurten van New York. Al op tienjarige leeftijd gaan ze samen het verkeerde pad op. Een pad dat bezaaid ligt met hebzucht, drugs, sex en geweld. Veel geweld! Op zeventienjarige leeftijd is hun doel aardig bereikt. Tommy rijdt in een Mercedes en zijn naam is gevestigd in het criminele circuit. Een enkele roofoverval op een nachtclub levert naast een kwart miljoen dollar, zeker vier of vijf dodelijke slachtoffers op. Als Sincere inziet dat hij verkeerd bezig is, ontstaat een kloof tussen deze vroegere gezworen kameraden...

Genre: Actie/Misdaad
Cast: Nasir 'Nas' Jones (Naz of The Fugees), Earl 'DMX' Simmons (Cradle 2 The Grave, Exit Wounds, Romeo Must Die), Taral Hicks (A Bronx Tale, Just Cause), Tionne 'T-boz' Watkins (T-boz of TLC)
Regisseur: Hype Williams (Music videos van o.a. Jay-Z, LL Cool J, R Kelly)
Geluid: Engels Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Beeldratio: Widescreen 16:9
DVDtype: DVD-5
Speelduur: +- 91 min.
Leeftijd: 16
Releasedatum: 27 januari 2005CAPTAIN KRONOS

Wanneer een aantal jonge vrouwen uit een Engels dorpje op een onverklaarbare wijze snel verouderen, wordt Kapitein Kronos ter hulp geroepen. Deze legendarische soldaat uit het Engelse leger blijkt immers meer te weten over het bestaan van de grootste vijand van de mensheid: vampiers. Captain Kronos was één van de laatste genre-films uit de Hammer-studio's. De makers trachtten een nieuwe dimensie te geven aan de vampierfilms en zochten daarbij hun inspiratie bij het Amerikaanse stripverhaal. Kronos wordt gestalte gegeven door de Duitser Horst Janson en de rol van zijn bevallige assistente wordt gestalte gegeven door de ultieme Hammer-pin-up Caroline Munro

Genre: Horror/Cult
Cast: Horst Janson (The Last Days Of Patton), John Carson (Taste The Blood Of Dracula, The Plague Of Zombies), Shane Briant (Frankenstein And The Monster From Hell), Caroline Munro (The Spy Who Loved Me), John Cater (Rasputin)
Regisseur: Brian Clemens (Scenario Tv-series The Avengers)
Geluid: Engels Mono
Ondertiteling: Nederlands
Beeldratio: Widescreen 16:9 Full Frame
DVDtype: DVD-9
Speelduur: +- 88 min.
Leeftijd: 16
Releasedatum: 27 januari 2005

Extra's:
• World Of Hammer: Episode 1: Vamp; Episode 5: Wicked Woman
• More Hammer (Trailers)DEVIL RIDES OUT

Duc de Richieau, expert wat betreft het occulte en zwarte magie, komt tot de ontdekking dat de zoon van een oorlogsvriend in een satanische sekte zit. Hij heeft gezworen de jonge Simon te beschermen en moet hem aldus bevrijden uit de greep van de duistere Mocata.

The Devil Rides Out is één van de meest intrigerende en vermakelijke Hammer-producties van regisseur Terence Fisher (vooral bekend van zijn Dracula- en Frankenstein-films). Eyecatcher is de opmerkelijke vertolking van Christopher Lee, in een voor hem wat ongewone rol als held. Lee's tegenstander is de duivelste Mocata (Charles Grey), die U ongetwijfeld kent als 007's aartsvijand Ernst Stavro Blofeld uit Diamonds Are Forever.

Genre: Horror/Cult
Cast: Christopher Lee (Lord Of The Rings Trilogy, Dracula: Prince Of Darkness), Charles Gray (The Rocky Horror Picture Show, Diamonds Are Forever, You Only Live Twice), Nike Arrighi (Sunday Bloody Sunday, Leon Greene)
Regisseur: Terence Fisher (Dracula: Prince Of Darkness, The Curse Of The Werewolf)
Geluid: Engels Stereo
Ondertiteling: Nederlands
Beeldratio: Widescreen 16:9 (1.66)
DVDtype: DVD-9
Speelduur: +- 92 min.
Leeftijd: 16
Releasedatum: 27 januari 2005

Extra's:
• World Of Hammer: Episode 9: Thriller; Episode 12: Hammer
• More Hammer (Trailers)EL CID

Rodrigo leidt een onbezorgd leven aan het hof van Castilië. Als goede vriend van kroonprins Sancho, de toekomstige koning, ziet z'n toekomst er fantastisch uit. Maar wanneer de oude koning Fernando sterft en ook kroonprins Sancho wordt vermoord, stort Rodrigo's wereld in. Alfonso, Sancho's broer, wordt immers koning en Rodrigo wordt verbannen uit Castilië. Vastbesloten om zijn reputatie te zuiveren, verzamelg Rodrigo een handvol trouwe vrienden rondom zich.

Genre: Animatie
Cast: Jan Decleir (De Zaak Alzheimer, Karakter), Koen De Bouw (De Zaak Alzheimer, Science Fiction), Frédérique Huydts (TV-serie Meiden Van De Wit), Mark Peeters (De Zusjes Kriegel), Tygo Gernandt (Van God Los), Filip Peeters (Tean Spirit)
Regisseur: Luc Pien (Opopomoz)
Geluid: Engels Dolby Surround 2.0, Nederlands Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldratio: Widescreen 16:9 (1.78)
DVDtype: DVD-9
Speelduur: +- 80 min.
Leeftijd: AL
Releasedatum: 27 januari 2005

Extra's:
• Trailer
• Ook verkrijgbaarPANJ É ASR (AT FIVE IN THE AFTERNOON)

Kaboel. Na de val van de Taliban besluit de jonge vrouw Nogreh haar opleiding te hervatten om haar politieke ambities waar te maken. Maar haar fundamentalistische vader vindt dat zijn wereld ineengestort is. Een stroom van vluchtelingen dwingt Nogreh en haar vader ver buiten de stad een heilige schuilplaats te zoeken voor hun resterende familieleden...

Genre: Drama
Cast: Agheleh Rezaïe, Abdolgani Yousefrazi, Razi Mohebi, Marzieh Amiri
Regisseur: Samira Makhmalbaf (11/9/01 - segment "God, Construction and Destruction")
Geluid: Originele versie Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldratio: Widescreen 16:9 (1.85)
DVDtype: DVD-5
Speelduur: +- 102 min.
Leeftijd: AL
Releasedatum: 27 januari 2005

Extra's:
• Ook verkrijgbaarDRACULA, PRINCE OF DARKNESS

Wanneer twee Engelse koppels besluiten om het kasteel van Carlsbad te bezoeken, kunnen ze niet vermoeden dat dit het schuiloord is van de legendarische graaf Dracula. Wanneer de eerste slachtoffers vallen, blijkt er hulp uit onverwachte hoek te komen. Dracula, Prince Of Darkness was de derde Dracula-film uit de Hammer-reeks en slechts de tweede met Christopher Lee in de hoofdrol. De film werd volledig opgenomen in de legendarische Bray-studio's in het voorjaar van 1965 en zou in première gaan in januari 1966. De film wordt algemeen beschouwd als één van de hoogtepunten uit de reeks.

Genre: Horror / Cult
Cast: Christopher Lee (Lord Of The Rings Trilogy, Sleepy Hollow, Dracula), Barbara Shelley (quatermass and the Pit, Village of the Damned), Andrew Keir (Rob Roy, Cleopatra), Suzan Farmer (Die Monster Die!), Charles Tingwell (The Dish, A Cry In The Dark)
Regisseur: Terence Fisher (The Devil Rides Out, Dracula)
Geluid: Engels Mono
Ondertiteling: Nederlands
Beeldratio: Widescreen 16:9 (2.35)
DVDtype: DVD-9
Speelduur: +- 90 min.
Leeftijd: 16
Releasedatum: 27 januari 2005

Extra's:
• World Of Hammer: Episode 11: Christopher Lee; Episode 2: Dracula and the Undead
• More Hammer (Trailers)THE RESURRECTION

Mike Hawthorne heeft tijdens het weekend van Halloween een gigantisch feest georganiseerd voor al zijn vrienden. Samen vertrekken ze naar het vakantiehuis van zijn ouders op het platteland. Het gekostumeerde bal staat in het teken van zwarte magie. Het is een spannend feest, de sensatie hangt in de lucht, tot de indiaan Crow het voorstel doet om met Mike een traditionele ceremonie na te bootsen. Als duidelijk wordt met welke attributen dat moet gebeuren, slaat bij Mike's vriendin Peg de angst om het hart. Mike zelf lijkt niet onder de indruk te zijn en zegt door te willen gaan. En dat had hij beter niet kunnen doen, want het feest krijgt snel een dramatische wending...

Genre: Horror
Cast: Gordon Currie (Highwaymen, Alive), Stacy Grant (TV-series Taken), Phillip Rhys, Myc Agnew, Emmanuelle Vaugier (40 Days And 40 Nights, Wishmaster 3)
Regisseur: Chris Angel (Wishmaster 3 & 4)
Geluid: Engels Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Beeldratio: Widescreen 4:3 Full Frame
DVDtype: DVD-5
Speelduur: +- 90 min.
Leeftijd: 16
Releasedatum: 27 januari 2005TRAVELLER

De wereld van The Travellers, een grote familie van oplichters, wordt gedomineerd door strikte gedragscodes die van generatie op generatie overgeleverd werden. Waneer de jonge Pat O'Hara zijn vader komt begraven, wordt hij opnieuw met hen geconfronteerd. In het verleden is zijn vader door The Travellers verstotoen, en Pat stelt nu alles in het werk om weer tot de clan toegelaten te worden. Pat krijgt hierbij onverwachte hulp van Bokky Sherlock, die zelf achter zijn rug tracht los te komen van deze oplichtersfamilie. Maar gaandeweg wordt het duidelijk dat hun tegenstrijdige belangen hun vriendschap in de weg staat.

Genre: Actie / Misdaad
Cast: Bill Paxton (A Simple Plan, U-571, Vertical Limit, Titanic), Mark Wahlberg (The Italian Job I & II, The Planet Of The Apes, Three Kings), Julianna Margulies (Ghost Ship, TV-series ER), James Gammon (Cold Mountain, The Cell)
Regisseur: Jack N. Green (50 First Dates, Girl Interrupted, True Crime)
Geluid: Engels Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Beeldratio: Widescreen 4:3 Full Frame
DVDtype: DVD-5
Speelduur: +- 97 min.
Leeftijd: 16
Releasedatum: 27 januari 2005UNITED STATES OF LELAND

Op een gewone schooldag in Californië pleegt de schijnbaar alledaagse leerling Leland Fitzgerald een huiveringwekkende misdaad, die zijn leven en dat van zijn dierbaren overhoop haalt. In afwachting van zijn proces verblijft Leland in een jeugdgevangenis. Niemand begrijpt waarom een jongen van vijftien zo'n gruwelijke daad pleegt. Leland zelf lost geen woord over zijn motieven. Tot hij in de gevangenis Pearl, een meelevende maar uitgebluste leraar, ontmoet die probeert Lelands daad te doorgronden.

Genre: Misdaad
Cast: Don Cheadle (Rush Hour 2, Traffic, Boogie Nights), Ryan Gosling (Murder By Numbers, The Believer, Remember The Titans), Chris Klein (American Pie 1 & 2, Election), Jena Malone (Saved!, Cold Mountain, Donnie Darko), Lena Olin (Darkness, Chocolat), Kevin Spacey (The Life Of David Gale, K-Pax, American Beauty), Michelle Williams (TV-series Dawson's Creek, Species)
Regisseur: Matthew Ryan Hoge
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldratio: Widescreen 16:9 (1.85)
DVDtype: DVD-5
Speelduur: +- 106 min.
Leeftijd: 16
Releasedatum: 27 januari 2005

Extra's:
• Trailer
• Ook verkrijgbaar