:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> House Of Knowledge >> PERSBERICHT: HOUSE OF KNOWLEDGE-DOCUMENTAIRE OVER DE BEVRIJDING
PERSBERICHT: HOUSE OF KNOWLEDGE-DOCUMENTAIRE OVER DE BEVRIJDING
Bron: House Of Knowledge - Datum: 2005-02-05 - Geplaatst door: Werner
OFFICIňLE BEVRIJDINGS-DVD BIJ HOUSE OF KNOWLEDGE

Dit jaar herdenken we dat Nederland in mei 1945 werd bevrijd. Bovendien markeert 7 mei 1945 het einde van de Tweede Wereldoorlog voor de hele wereld. Het was het zwaarbevochten einde van de bezetting door de Duitsers en andere kwade machten zoals Japan.

In het teken van de feestelijke 60ste herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog releaset House Of Knowledge op 5 april 2005 de officiŽle Bevrijdings-dvd. De dvd bevat beelden van bevrijdingsmomenten van over de hele wereld.

In het bijzonder worden beelden uit Nederlandse archieven getoond die weergeven hoe zwaar de Nederlandse bevolking heeft geleden. Ook wordt getoond hoe uitzinnig van vreugde het volk reageerde op de intocht van de geallieerden, die hebben gevochten voor de vrijheid zoals die wij nu kennen.

Naast de Nederlandse beelden staan een aantal documentaires op de dvd van de landing in NormandiŽ die het eigenlijke begin van de bevrijding markeerde. Daarna volgden vele landen in Europa en de rest van de wereld waaronder de Filippijnen, die tot dan toe bezet waren door de Japanners.

Specificaties:
Titel: De Bevrijding
Speelduur: ruim 1,5 uur
Releasedatum: 5 april