:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: DFW BOEKT SUCCES IN STRIJD ILLEGALE DOWNLOADS
PERSBERICHT: DFW BOEKT SUCCES IN STRIJD ILLEGALE DOWNLOADS
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2005-02-23 - Geplaatst door: Werner
Illegale verspreider The Grudge kiest eieren voor geld

Filmdistributeur Dutch FilmWorks en stichting Brein hebben onlangs succes geboekt in de strijd tegen het illegaal downloaden van films.

Vorige maand constateerde DFW dat van haar huidige toprelease The Grudge illegale downloads werden aangeboden via de website: www.atlantisdriveinshow.nl. De eigenaren werden gesommeerd de illegale content direct van de site te verwijderen, eerst door de advocaten van DFW en later opnieuw door de Stichting BREIN, waarmee Dutch FilmWorks nauw samenwerkt. Uiteindelijk ging de aanbieder overstag en tekende een onthoudingsverklaring met een boetebeding van € 500 per dag per overtreding. De partij beloofde zich verder van inbreukmakende handelingen te onthouden ten opzichte van álle aangeslotenen bij de Stichting BREIN.

The Grudge draait sinds 6 januari in de Nederlandse bioscopen, waar de film op de tweede plaats binnenkwam. De horrorfilm met in de hoofdrol Sarah Michelle Gellar stond daarna wekenlang in de top tien van best bezochte films. The Grudge is officieel nog niet op DVD verkrijgbaar.

Dutch FilmWorks blijft alert op de verspreiding van illegaal verspreide producten waarop zij de rechten bezitten. Bij constatering van inbreuk op deze rechten, zal DFW direct Stichting BREIN inschakelen.