:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: WAR AND PEACE
PERSBERICHT: WAR AND PEACE
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2005-02-25 - Geplaatst door: Werner
60-jarige herdenking einde WOII

In mei 2005 herdenken we dat het 60 jaar geleden is dat de Tweede Wereldoorlog is afgelopen. Rond dit thema zal,meer dan in andere jaren, aandacht worden besteed aan vele herdenkingen. House Of Knowledge heeft in aansluiting op het thema diverse dvd-producten die zorgen voor omzet. Zowel documentaires als klassieke miniseries zijn onderdeel van de releases in maart en april.

GEHEIMEN VAN HET DERDE RIJK

Deze documentaires laten zien hoe vaak de Tweede Wereld tot een eind had kunnen komen door de Führer uit te schakelen.
Titels:
• Secrets Of Hitler's Specials Forces
• Who Escaped From Hitler's Bunker
• How Close Was Hitler To Developing Atomic Weapons?
• The Plot To Kill Hitler

4 documentaires - ruim 3 uur speelduur - in luxe slipcaseDE BEVRIJDING

Deze officiële bevrijdings-dvd combineert unieke Nederlandse archiefbeelden van het slot van vijf jaar terreur en beelden van de bevrijding over de hele wereld. De meeste indruk maken de beelden van strijders die de wereld hebben bevrijd uit de handen van de bezetters in de Tweede Wereldoorlog. Met unieke beelden van de Nederlandse bevrijding uit het archief van de RVD.ANNE FRANK: DE LAATSTE 7 MAANDEN

De familie Frank sloeg in de aanloop van de Tweede Wereldoorlog op de vlucht voor de nazi's uit Frankfurt naar Nederland. Hun sprankelende dochter Anne groeide samen met haar zusje op in Amsterdam en werd later wereldwijd het symbool voor de massamoord op de joden. In deze documentaire komen vrouwen aan het woord die Anne hebben gekend vanaf de kleuterschool tot de laatste dagen voor haar tragische dood.NIGHT OF THE FOX

Tijdens een geheime verkenningsvlucht stort de Amerikaanse kolonel Kelso neer in zee. Gewond en uitgeput spoelt hij aan op de kust van het Britse kanaaleiland Jersey, dat bezet is door de Duitsers. De geallieerden raken in paniek want Kelso kent alle details van D-Day. Hij moet gered worden. Of tot zwijgen worden gebracht. Max Vogel, een Amerikaan van Duitse afkomst, krijgt de opdracht Kelso van het eiland te halen. Vermomd als assistent van de Duitse generaal Himmler komt hij aan op Jersey, waar de zaak een verrassende wendig krijgt. Max komt er namelijk achter dat de echte generaal Himmler een dubbelganger naar Jersey heeft gestuurd. De vraag is waarom.
Night Of The Fox is een adembenemende spionagefilm, waarin historische feiten op ingenieuze wijze worden verweven met een spannende intrige waarin niets is wat het lijkt.

Met: Michael York, George Peppard, Deborah Raffin
Ruim 3 uur speelduur - dubbeldvd - in luxe slipcaseMUSSOLINI AND I

In deze fascinerende film wordt de rol van Mussolini met verve gespeeld door Bob Hoskins (Who Framed Roger Rabbit?, Hook, Enemy At The Gates), terwijl zijn dochter en verraderlijke schoonzoon gespeeld worden door niemand minder dan Susan Sarandon (Moonlight Mile, Thelma & Louise, Little Women) en Anthony Hopkins (The Silence Of The Lambs, The Mask Of Zorro, Hannibal, Red Dragon).

Ruim 3 uur speelduur - dubbeldvd - in luxe slipcase