:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: TOMMY 30TH ANNIVERSARY EDITION
PERSBERICHT: TOMMY 30TH ANNIVERSARY EDITION
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2005-03-10 - Geplaatst door: Werner
TOMMY 30TH ANNIVERSARY EDITION

"See Me, Feel Me."

Om het 30-jarige bestaan van de film te vieren, brengt House of Knowledge de compleet gerestaureerde en geremasterde 2-disc editie uit van The Who's legendarische film Tommy the Movie. Regisseur en enfant terrible Ken Russell (Altered States, Gothic, The Devils) en rockband The Who bundelden in 1975 hun krachten om de 'classic opera' van Who-gitarist Pete Townshend naar het witte doek te vertalen. Zanger en oprichter van de legendarische band, Roger Daltrey speelt hierin de rol van de doofstomme en blinde Tommy Walker, die door zijn ontmoetingen met bijzondere karakters als 'The Pinball Wizard' (Elton John) en 'The Acid Queen' (Tina Turner), wereldkampioen flipperkast spelen wordt. Na zijn spontane genezing, wordt Tommy gezien als de nieuwe Messias.

Naast bekende rocksterren als Roger Daltrey, Tina Turner, Elton John, Eric Clapton, Keith Moon en natuurlijk Pete Townshend zelf, zijn gerenommeerde acteurs als Ann-Margret, Jack Nicholson (in zijn eerste en laatste zingende rol!) en Oliver Reed te zien in de film. Uiteraard bevat de film alle klassieke rocknummers als "See Me, Feel Me", "Acid Queen" en "Pinball Wizard".

Het geluid is digitaal geremasterd en omgezet naar Dolby Surround 5.1 en de film bevat een speciaal opgenomen commentaartrack met regisseur Ken Russel. Een 143 minuten bonusdisc is gevuld met interviews, terugblikken en originele promo's.

Op dit moment toert de op Tommy gebaseerde Tommy the Musical met veel succes door de Benelux.

Features:
Genre: Music
Speelduur film: 100 minuten
Speelduur bonusdisc: 143 minuten
Beeldformaat: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.85:1)
Geluid: Dolby Surround 5.1
Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer: 16 jaar

Special Features:
Commentaartrack van regisseur Ken Russel
Ken Russel spreekt met Mark Kermode
Ken Russel over Tommy
Interview Pete Townshend
Interview Roger Daltrey
Ann-Margret Spills the Beans
The Story of the Sound
Trailer
Press Promo