:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: ADOLF HITLER VS. WINSTON CHURCHILL
PERSBERICHT: ADOLF HITLER VS. WINSTON CHURCHILL
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2005-03-15 - Geplaatst door: Werner
Adolf Hitler Vs. Winston Churchill
Men of Destiny


Deze maand vieren we de zestigste verjaardag van de bevrijding van ons land. Daarom brengt House of Knowledge op 22 maart twee bijzondere double disc editions op de markt, te weten: Geheimen van het Derde Rijk, met daarin vier documentaires over de geheimen rond Adolf Hitler, en Sir Winston Churchill, met vier documentaires over het leven en de strijd van de beroemde Britse politicus.

Geheimen van het Derde Rijk
Deze double disc edition bevat vier documentaires die ons een geheel nieuwe kijk gunnen op Hitlerís Derde Rijk en de geheimen die de loop van de Tweede wereldoorlog hebben bepaald.

In Secrets of Hitlerís Special Forces, wordt ons een kijkje gegund in de zeer gestructureerde wereld van Hitlerís Special Forces. Deze supersoldaten konden worden opgeroepen vanuit iedere militaire basis, omdat zij de besten soldaten waren die het Derde Rijk te bieden had.

Who Escaped From Hitlerís Bunker. Toen de geallieerde tanks door de brandende ruÔnen van Berlijn rolden, waren de meest gehate mannen uit de geschiedenis ondergedoken in een bunker diep beneden de Rijkskanselarij. Terwijl Hitler en Goebbels zelfmoord pleegden besloten anderen er tussen uit te knijpen. Maar wie zijn daadwerkelijk ontsnapt?

In Hitlerís Nuclear Arsenal zien we dat Hitler van plan was om op 17 augustus 1945 een atoombom op San Fransico te droppen. Het plan was samen met de Japanners gesmeed om een einde te maken aan de Tweede Wereldoorlog.

En in Plotting to Kill Hitler komt u erachter dat de Tweede Wereldoorlog enkele malen op het punt is geweest voortijdig beŽindigt te worden. In 1939, bijvoorbeeld, toen de Tweede Wereldoorlog net begonnen was, ontplofte een bom in Burgerbrau Beer Hall in MŁnchen, enkele minuten later nadat Adolf Hitler en zijn top daar waren vertrokken. Het was de eerste van vele pogingen die er zijn gedaan op het leven van de Nazi leider.Sir Winston Churchill
Net zoals Adolf Hitler vastbesloten was om de Westerse beschaving te vernietigen en weer opbouwen naar zijn eigen denkbeelden, was Winston Churchill vastbesloten om dezelfde beschaving te redden, onder het motto: "Democracy is the worst form of government except for all those others that have been tried."

In Sir Winston Churchill, laat House of Knowledge voor het eerst de ware Winston Churchill zien. U ziet de onzekerheden in zijn jeugdjaren, zijn drijfveren, zijn wensen en zijn grootste angsten. Met uniek beeldmateriaal, onlangs ontdekte fotoís, originele brieven en dagboeken zijn dit vier documentaires die een compleet beeld geven van de mens achter de politicus.

His Early Years beschouwt het complexe karakter van Churchill tegen de achtergrond van een aantal grote gebeurtenissen, waaronder de Eerste Wereldoorlog.

In The Lions Roar zien we hoe Winston Churchill in de jaren 30 van de twintigste eeuw zijn land inspireerde met zijn krachtige speeches om deel te nemen aan de Tweede Wereldoorlog.

The Last Price laat zien dat Churchill in de verkiezingen na de Tweede Wereldoorlog wordt verslagen, maar in 1951 alsnog aan een tweede termijn als ĎPrime Ministerí begint. Daarna zien we Churchill als oude man die het einde van zijn leven nadert.

Op de bonusdisc The Cabinet Warrooms zien we dat de strijd tegen Nazi Duitsland voornamelijk gestreden wordt van Churchills ondergrondse oorlogskamers.

Features Geheimen van het Derde Rijk:
Distributeur: House of Knowledge
Releasedatum: 22 maart
Genre: Documentaire
Speelduur: ca. 3 uur
Beeldformaat: 4:3
Dolby Surround 5.1
Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer: 12 jaar

Features Sir Winston Churchill:
Distributeur: House of Knowledge
Releasedatum: 22 maart
Genre: Documentaire
Speelduur: 193 minuten
Beeldformaat: 4:3
Dolby Surround 5.1
Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer: 12 jaar