:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: CUBE TRILOGY BOX
PERSBERICHT: CUBE TRILOGY BOX
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2005-04-05 - Geplaatst door: Werner
DUTCH FILMWORKS RELEAST CUBE TRILOGY BOX
Releasedatum: 26 april
The Walls Are Closing in

Op 26 april verschijnt de Cube Trilogy box, een 4 DVD Special Edition met daarin Cube, de sequel Hypercube, de prequel Cube Zero en een speciaal voor de Benelux vervaardigde bonusdisc met exclusieve features. De box is verpakt in een speciale, luxe zilverfolie verpakking, waarin de 4 DVD’s te gebruiken zijn in combinatie met het unieke Double Push Tray systeem.

CUBE

Vincenzo Natali maakte zijn verpletterende debuut met Cube (1997), de science fiction thriller over zeven mensen die wakker werden binnenin een serie kubussen vol met sadistische boobytraps. Eén voor één sneuvelen de gevangen terwijl ze proberen de puzzel achter de moordende kubus op te lossen.

Vincenzo Natali won in 1999 de Silver Raven voor Cube tijdens het Internationale Festival voor de Fantastische film in Brussel. Cube won de prijs voor beste film en beste scenario op het Catalonian International Film Festival in Spanje, de publieksprijs op het Europe’s Fantasporto Festival én op het Gérardmer Film Festival (waar de film ook de Grand Prize en de International Critics Award binnensleepte) en de Best Canadian First Feature Film tijdens het Toronto Film Festival in 1997.

Features:
Beeld: 4:3 Full Frame (1.33:1)
Geluid: Dolby Surround 2.0 Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Sci-fi
Speelduur: 90 minuten
Leeftijd : 16, angst en geweldHYPERCUBE

Andrzej Sekula nam het stokje over van Natali voor het tweede deel in de Cube-trilogie, Cube 2: Hypercube (2002). Hoewel Sekula al eerder zijn regiedebuut had gemaakt met de thriller Fait Accompli (2000) met Michael Madsen en Rosanna Arquette in de hoofdrollen, was hij met name bekend geworden door de verbluffende cinematografie van Quentin Tarantino’s Reservoir Dogs en Pulp Fiction.

In Hypercube worden deze keer acht personen wakker in een geëvolueerde versie van de eerste kubus, de Hypercube. Deze keer zijn niet alleen de vallen nog moeilijker te omzeilen, maar blijkt ook dat de kubus op een wiskundig niveau opereert. Sekula won in 2003 de Critics’ Award op het Europe’s Fantasporto Festival voor Cube 2: Hypercube, en kreeg een nominatie voor Beste Internationale Fantasy Film.

Features:
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital & DTS Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Sci-fi
Speelduur: 90 minuten
Leeftijd : 16, angst en geweldCUBE ZERO

Cube Zero speelt zich af vóór de eerste twee Cubefilms. Een groep willekeurige vreemdelingen wordt wakker in een constructie van geschakelde kubussen. Ontsnappen lijkt onmogelijk. Van binnen is de Cube een dodelijke valstrik, maar wat zich aan de buitenkant bevindt, is misschien nog velen malen erger.

Cube Zero werd geregisseerd door Ernie Barbarash, die niet alleen Cube 2: Hypercube produceerde en schreef, maar ook verantwoordelijk was voor American Psycho 2: All American Girl.

Features:
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Sci-fi
Speelduur: 94 minuten
Leeftijd : 16, angst en geweld

Extra's bonusdisc:
• Interview with Andrzej Sekula
• Biographies of Andrzej Sekula & Vincenzo Natali
• The short film "elevated" by Vincenzo Natali
• Trivia Cube
• Storyboards Cube & Hypercube
• Deleted scenes from Cube & Hypercube
• Photo galleries Cube, Hypercube and Cube Zero
• Making of Hypercube
• The Cube phenomenon explained
• Trailer gallery
• Also available

Totale speelduur: ruim 120 minuten