:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: IMMORTALS
PERSBERICHT: IMMORTALS
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2005-04-05 - Geplaatst door: Werner
IMMORTALS
Eerste volledig digitale film nu uit op DVD

Immortals, een film van Enki Bilal, ligt vanaf 26 april in de winkel. Dutch Filmworks brengt deze film uit in drie verschillende versies: de 'Limited Special Edition' (uniek genummerde dubbele DVD), de 'Special Edition' (dubbele DVD) en de 'Single Edition' (enkele DVD).

Immortals is een visueel verbluffende film en volgt de traditie van The Fifth Element en Blade Runner. Immortals vormt bovendien een mijlpaal in de digitale cinema. Zo is dit één van de eerste films waarbij volledig digitale achtergronden worden gebruikt. De acteurs beelden hun scčnes uit voor een groen-blauw scherm,waarna overeenstemmende achtergronden in postproductie worden toegevoegd. Dezelfde techniek vinden we bijvoorbeeld terug bij de film Sky Captain and the world of tomorrow.

Enki Bilal, één van de meest getalenteerde hedendaagse grafische kunstenaars, is beter bekend als striptekenaar van de wereldberoemde comic Nikopol uit de jaren 80. Het is op deze trilogie dat Bilal zijn Immortals dan ook baseerde en verfilmde tot een imposant SF-spektakel vol prachtige futuristische beelden, grandioze speciale effecten en visuele hoogstandjes.

De strips uit de trilogie zijn terug te vinden onder de titels: Kermis der ontsterfelijken, Lady in blue en Koude evenaar. Interessant om weten is dat er bijna 20 jaar verstreken tussen het verschijnen van de strip Kermis der onsterfelijken en de film Immortals. Het verhaal in de strips speelt zich af in 2023. De film daarentegen wordt 70 jaar later geprojecteerd.

Enki Bilal is met Immortals niet aan zijn proefstuk toe. Dit is reeds de derde film van de Joegoslavische striptekenaar Enki Bilal. Zijn vorige films waren: Bunker Palace (1989) en Tykho Moon (1996). Zo kan Bilal voor Immortals beroepen op actrice Linda Hardy voor de rol van Jill (voormalig Miss Frankrijk), Thomas Kretschmann als Nikopol (reeds te zien in Resident Evil: Apocalypse, Der Untergang en Blade II) en Charlotte Rampling (Swimming Pool, Spy Game, Angel Heart) in de rol van Elma Turner.

Synopsis:
New York, 2095. De stad New York bestaat uit drie verschillende niveaus. In deze metropool arriveert de Egyptische god Horus, die de melkweg heeft doorkruist om een uitverkoren vrouw te vinden, de blauwharige Jill. Alleen zo kan hij zijn eigen onsterfelijkheid behouden. Horus neemt een menselijke gedaante aan en probeert Jill voor zich te winnen. Horus heeft niet lang, want New York stevent af op de Apocalypse: criminaliteit en geweld heersen in de onderste lagen van de stad, mutanten mengen zich onder de bevolking en een seriemoordenaar maakt het derde niveau van de stad onveilig...

De special edition DVD's bevatten talrijke extra features, zoals 'The making of', personages in 3D, digitale decors en animaties. De 'Limited Special Edition' wordt een unieke genummerde editie, welke beperkt verkrijgbaar zal zijn. Dit collectors item komt uit in een speciale digipack verpakking met op de hoes een speciaal voor de fans ontworpen 3D-hologram.

Features Single Edition:
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen [1.85:1]
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels Gesproken
Genre: Science Fiction
Speelduur: 99 minuten
Nederlands Ondertiteld
Kijkwijzerlogo’s: 16, grof taalgebruik en geweld
Releasedatum: 26 april 2005

Extra's:
• Also or Soon Available

Features Special Edition:
Disc 1:
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen [1.85:1]
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels Gesproken
Genre: Science Fiction
Speelduur: 99 minuten
Nederlands Ondertiteld
Kijkwijzerlogo’s: 16, grof taalgebruik en geweld
Releasedatum: 26 april 2005

Extra's:
• Also or Soon Available

Disc 2:
• The Making Of "Immortals"
• The Making Of "Technische Aspecten"
1/ Making of
2/ Story boards
3/ Decors
4/ Personages in 3D
5/ Draaien met 35mm
6/ Animatie
7/ Rotoscopie
8/ Tracking
9/ Licht
10/ Compositing
11/ Teaser
12/ Clip
• Documentaire visuele effecten
• Speelduur extra’s: 78 minuten