:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: 4 DOCUMENTAIRES OVER WO II
PERSBERICHT: 4 DOCUMENTAIRES OVER WO II
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2005-04-08 - Geplaatst door: Werner
House of Knowledge brengt 4 opmerkelijke documentaires uit op DVD die allen betrekking hebben op de 2de Wereldoorlog. House of Knowledge biedt u een uitgebreide keuze aan documentaires en special interest programma's ondergebracht in verschillende categorieën. Van oorlog en religie tot en met sport en lifestyle, het assortiment van House of Knowledge biedt voor iedereen iets bijzonders.

ANNE FRANK: DE LAATSTE 7 MAANDEN

De familie Frank sloeg in de aanloop van de Tweede Wereldoorlog op de vlucht voor de Nazi's vanuit Frankfurt naar Nederland. Hun sprankelende dochter Anne groeide samen met haar zusje op in Amsterdam en werd later wereldwijd het symbool voor de massamoord op de Joden. In deze documentaire komen vrouwen aan het woord die Anne hebben gekend vanaf de kleuterschool tot de laatste dagen voor haar tragische dood.

"De klassen slonken elke week", zegt één van haar oude vriendinnen. "Steeds meer kinderen kwamen niet meer in de klas terug. Je hoopte dat ze gewoon ziek waren, maar steeds vaker doken ze onder of werden ze afgevoerd. We wisten van Auschwitz, wisten van de gaskamers. We zagen de grote vlam met een dikke zwarte rookpluim en roken de geur. Dat vergeet je nooit meer..."

Speelduur: 73 minutenSIR WINSTON CHURCHILL

Deze documentaires laten voor het eerst de ware Winston Churchill zien. U ziet de onzekerheden in zijn jeugdjaren, zijn drijfveren, zijn wensen en zijn grootste angsten. Met uniek beeldmateriaal, onlangs ontdekte foto's, originele brieven en dagboeken is dit een documentaire die niet mag ontbreken in uw collectie.

DVD 1 – deel 1: Destiny:
Het complexe karakter van Winston Churchill tegen de achtergronden van een aantal grote gebeurtenissen waaronder de Eerste Wereldoorlog.

DVD 1 – deel 2: Lions Roar:
Van zijn wilde jaren in de jaren 30 van de twintigste eeuw tot zijn krachtige speeches die zijn land inspireerde om deel te nemen aan de Tweede Wereldoorlog.

DVD 2 – deel 1: The Last Prize:
Churchill wordt in de verkiezingen na de Tweede Wereldoorlog verslagen maar zijn doorzettingsvermogen leidt in 1951 toch tot een tweede termijn als ‘Prime Minister’. Daarna zien we Churchill als oude man die het einde van zijn leven nadert.

DVD 2 – deel 2: BONUSDOCUMENTAIRE:
The Cabinet Warrooms: De strijd tegen Nazi Duitsland wordt door Churchill voornamelijk gestreden vanuit zijn ondergrondse oorlogskamers. Uiteindelijk is de winst in WOII een feit.

Speelduur: 193 minutenDE BEVRIJDING

Deze officiële bevrijdings DVD combineert unieke archiefbeelden van het slot van vijf jaar terreur. De meeste indruk maken de beelden van strijders die de wereld hebben bevrijd uit de handen van de bezetters in de Tweede Wereldoorlog.

De bevrijding begon al met de landing in Normandië op D-Day in juni 1944. D-Day luidde het einde in van de bezetting van Europa door Nazi Duitsland. U ziet hoe de Geallieerden Frankrijk heroveren en hoe ze de franse hoofdstad Parijs binnentrekken. Aan de andere kant van de wereld werden in datzelfde jaar de Filippijnen bevrijd van de Japanners. De bevolking reageert overal ter wereld uitzinnig van vreugde op de komst van de Geallieerde troepen.

Speelduur 148 minutenGEHEIMEN VAN HET DERDE RIJK

Deze documentaires laten zien hoe vaak de Tweede Wereldoorlog tot een eind had kunnen komen door de Führer uit te schakelen.

Titels :

Secrets of Hitler’s Special Forces
In de zeer gestructureerde wereld van de militaire Nazi machine, waren zij de uitzonderingen op de regel,verbonden door gelijke vakkundigheid, training of achtergrond. Opgeroepen vanuit elke militaire basis, waren zij de besten die het Derde Rijk kon bieden. Zij volbrachten de missies die de gewone militairen niet aan konden.

Who Escaped form Hitler`s Bunker
Toen de geallieerde tanks door de brandende ruïnen van Berlijn rolden, waren de meest gehate mannen uit de geschiedenis ondergedoken in een bunker diep beneden de Rijkskanselarij. Terwijl Hitler en Goebbels zelfmoord pleegden besloten anderen er tussen uit te knijpen. Maar wie zijn daadwerkelijk ontsnapt?

How close was Hitler to developing Atomic Weapons?
Het plan was in werking en de datum was vastgelegd. Op 17 augustus 1945, hoopte Hitler een atoombom op San Fransico te kunnen droppen. Het plan was samen met de Japanners gesmeed om een einde te maken aan de Tweede Wereldoorlog. Hitler's Nuclear Arsenal onthult hoe dichtbij het Westen bij een ramp zou komen.

The Plot to kill Hitler
In 1939, met de Tweede Wereldoorlog net onderweg, ontplofte een bom in Burgerbrau Beer Hall in München. Minuten later nadat Adolf Hitler en zijn top waren vertrokken. Het was de eerste van vele pogingen die er zijn gedaan op het leven van de Nazi leider. Deze documentaire laat zien hoe vaak de Tweede Wereldoorlog tot een eind had kunnen komen door de Führer uit te schakelen.

4 documentaires
Ruim 3 uur speelduur
In luxe slipcase

UIT HET ARCHIEF