:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2005
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2005
Bron: Lumière - Datum: 2005-04-12 - Geplaatst door: Serge
Op 29 april 2005 verschijnen vier nieuwe releases:
1. Wild Side (S. Lifshitz)
2. Lumiere Classics 1 : The Panic in Needle Park (J. Schatzberg)
3. Lumiere Classics 2 : Il Casanova di Fellini (F. Fellini)
4. Lumiere Classics 3 : I was a male war bride (H. Hawks)

Speciaal voor deze laatste 3 titels (de eerste in een rij van 10) werd het label ‘Lumiere Classics’ gecreëerd. Dit is een serie klassiekers uit de FOX-catalogus die in geen enkele cinefiele collectie mag ontbreken.



WILD SIDE

Sylvie, een 32-jarige transseksuele prostituee leeft samen met de Noord-Afrikaanse, Djamel die ook zijn kost verdient in de prostitutie. Op een avond ontmoet zij Mikhail, een Russische immigrant zonder verblijfsvergunning. Zij kan en wil niet kiezen tussen de twee mannen en ze beslissen om als trio verder te gaan. Wanneer Sylvie verneemt dat haar moeder ernstig ziek is, laten ze alledrie hun hectisch leven in Parijs achter zich en vertrekken naar het kleine mijnwerkersstadje waar Sylvie’s moeder woont. De tederheid waarmee ze elkaar en Sylvie’s moeder behandelen, staat in fel in contrast met de flash-backs van hun Parijse leven. Drie eenzame mensen ontmoeten elkaar en ondanks hun chaotisch leven, vinden ze steun in elkaars armen.

“Wild Side is een film om te ontdekken en is vooral een visuele belevenis die in het geheugen gegrift blijft staan. Een pareltje onder de parels.” - Het Filmsalon

NL/FR ondertitels
Frans Dolby digital 5.1 en 2.0
93 min.
Kleur
Frankrijk/Belgie/Gr.-Brittannië
2004
2.35:1 anamorfisch



THE PANIC IN NEEDLE PARK

Bobby (Al Pacino), een heroïneverslaafde, ontmoet Helen (Kitty Winn) en laat haar in ‘Needle Park’ een andere wereld zien vol met kleine criminelen die stelen, beminnen, bedriegen, elkaar beschermen en verraden. Een jungle waar verslaving en passie de scepter zwaaien. Het gevaar van drugsmisbruik wordt in de meeste films goed gedocumenteerd, maar ‘The panic in Needle Park’ gaat een stapje verder en toont de ware psyche van de verslaafde. Een gedurfde en meeslepende film van Jerry Schatzberg die van Al Pacino onmiddellijk een ster maakte. Deze prestatie bezorgde hem bovendien de rol van Michael Corleone in Francis Ford Coppola’s ‘The Godfather’.

“Ik wilde Al Pacino in ‘The Godfather’ maar bij Paramount waren ze pas overtuigd nadat ze ‘The panic in Needle Park’ gezien hadden.” - Francis Ford Coppola

NL ondertitels
Engels Dolby digital 1.0
105 min.
kleur
Verenigde Staten 1971
1.85:1 anamorfisch



IL CASANOVA DI FELLINI

Venetië 18e eeuw – Giacomo Casanova gaat in op de uitnodiging van een ondeugende non. Hun erotische avonturen worden aanschouwd door de Franse ambassadeur, De Bernis, de minnaar van de non. Dit is het vertrekpunt van een reeks duistere en vluchtige liefdesrelaties, schaamteloos door de beroemde Italiaanse verleider verteld...

Fellini’s geniale versie van de avonturen van Don Juan Casanova is een visueel verbluffend spektakel in pure opera-stijl. Volledig in de Cinecittastudios gedraaid, was dit bovendien Fellini’s eerste Engelstalige film met een verrassende Donald Sutherland als de intussen mythische Casanova. De muziek van Nino Rota (zijn laatste filmscore!) is onvergetelijk.

NL ondertitels
Italiaans en Engels Dolby digital 1.0
147 min.
Kleur
Italië 1976
1.78:1 niet-anamorfisch
Gerestaureerde master



I WAS A MALE WAR BRIDE

Wanneer de Franse legerofficier Henri Rochard (Cary Grant) tijdens een missie moet samenwerken met de Amerikaanse luitenante Catherine Gates (Ann Sheridan) in het naoorlogse Duitsland, worden ze hopeloos verliefd. Maar net na hun huwelijk, moet Catherine – alleen – terugkeren naar de V.S. De enige manier voor ‘vreemdelingen’, en dus ook voor Rochard, om de V.S. binnen te komen, is vermomd als oorlogsbruid. En dat leidt tot hilarische situaties... Cary Grant steelt de show als ‘drag’ en gooit zijn bekende flair in deze typische romantische screw-ball komedie uit 1949. Een klassieke demonstratie van Hawks’ onsentimentele optimisme, en een komedie over frustratie en rollenpatronen die tegelijkertijd romantisch, subversief en ongelooflijk grappig is.

NL ondertitels
Engels Dolby digital 1.0
100 min.
Zwart/wit
Verenigde Staten 1949
1.33:1


Recent nieuws van dezelfde bron