:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Sony Pictures HE >> NIEUWSBERICHT: SONY KOOPT MGM
NIEUWSBERICHT: SONY KOOPT MGM
Bron: Sony Pictures HE - Datum: 2005-04-16 - Geplaatst door: Werner
ACQUISITIE VAN METRO-GOLDWYN-MAYER VOLTOOID

Metro Goldwyn Mayer Inc. (MGM) heeft op 8 april 2005 in Los Angeles aangekondigd dat een consortium, gevormd door Sony Corporation of America, Providence Equity Partners, Texas Pacific Group, Comcast Corporation en DLJ Merchant Banking Partners, de aankoop van de Company heeft voltooid. Deze transactie maakt van MGM één van de grootste, onafhankelijke film, televisie en home video, privé onderneming ter wereld. Hoewel MGM blijft bestaan als een onafhankelijke maatschappij die haar eigen wereldberoemde film en televisie activa bezit, zal vanaf 11 april 2005 haar partnership met Sony Pictures Entertainment betreffende de distributie van MGM producten van kracht zijn. In de Benelux regio zal Sony Pictures Home Entertainment (SPHE) de distributie van de DVD en VHS producten voor MGM uitvoeren.

MGM bezit de grootste "library" van moderne films ter wereld, ongeveer 4.000 titels, en meer dan 10.400 episodes van TV series. Haar film catalogus werd bekroond met 208 Academy Awards, één van de grootste winnende collecties in de wereld, en bevat talrijke succesvolle film franchises, zoals James Bond, Pink Panther en Rocky. Momenteel verdeelt Sony Pictures Home Entertainment haar eigen catalogus van 3.500 films en 35.000 televisie episodes. De acquisitie brengt een unieke opportuniteit om de waarde van MGM’s uitstekende film catalogus te versterken dankzij de wereldvermaarde distributiecapaciteiten van Sony Pictures Home Entertainment.

De topprioriteit ligt bij een vlotte transitie van MGM naar SPHE met zo weinig mogelijk hinder voor de klanten die "business as usual" in al hun interacties met MGM kunnen verwachten. Het merk MGM zal niet veranderen. Het Metro-Goldwyn-Mayer merk heeft een geweldige geschiedenis achter de rug en heeft een uistekende bijdrage geleverd aan de entertainment industrie. In de toekomst zal MGM, op wereldwijd niveau, een leidend entertainment merk blijven met het hoofdkantoor gevestigd in Los Angeles, CA.