:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: GODSEND EN OPEN WATER
PERSBERICHT: GODSEND EN OPEN WATER
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2005-04-28 - Geplaatst door: Werner
GODSEND
Godsgeschenk of duivelskus?

Adam Duncan. Born: 11 december 1987. Died: 12 december 1995. Born: 23 september 1996.

Klonen is een zeer controversieel onderwerp. Mogen we onszelf de macht van God toe-eigenen of begeven we ons dan op gevaarlijk terrein? Nick Hamm durft het aan om hierover een ijzingwekkende thriller te maken. En niet enkel de inhoud houdt je vast, ook de manier waarop. De regisseur speelt op cruciale momenten met camerastandpunten, kleur en muziek. Dit maakt het geheel tot een spannende en geloofwaardige film. Zo werd het nepinstituut 'The Godsend Institute' opgericht ter promotie van de film. Dit instituut kreeg na het verschijnen van de film verschillende aanvragen binnen van echtparen. Do we need to say more?

Godsend is de eerste Amerikaanse productie van Nick Hamm. In Engeland is hij een zeer gerespecteerde theater- en filmregisseur en heeft al heel wat theaterstukken en films op zijn palmares. Voor deze film mocht hij beroep doen op onder andere topacteur Robert De Niro voor de rol van Dr. Richard Wells, actrice Rebecca Romijn Stamos (voormalig topmodel) als Jessie Duncan, Greg Kinnear als Paul Duncan en de jonge, maar ijzersterke Cameron Bright (onder andere gekend door de omstreden badscène in Birth met La Kidman) als Adam.

Synopsis:
Als een dierbare zou sterven, hoe ver zou je dan gaan om hem terug te krijgen? Die vraag krijgen Paul en Jessie Duncan gesteld wanneer ze hun achtjarige zoontje Adam verliezen in een bizar auto-ongeluk. Nog voor de begrafenis worden ze benaderd door Dr. Richard Wells (Robert DeNiro), die hen het onmogelijke aanbiedt: via een geheime kloontechniek kan hij hun zoontje Adam opnieuw tot leven brengen. Verblind door hun verdriet gaan Paul en Jessie akkoord. De nieuwe Adam wordt geboren en is opnieuw de ideale zoon. Een poosje althans, want al gauw verandert het gedrag van de jongen Hij krijgt een kille blik in de ogen. Is hun godsgeschenk een duivelsgebroed? De droom van Paul en Jessie verandert in een nachtmerrie zodra zij de gruwelijke waarheid ontdekken...

Specificaties
Genre: Supernatural Thriller
Speelduur: 98 Minuten
Release: 24 mei 2005
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels Gesproken
Nederlands ondertiteld
Kwotering: 16, angst en geweld

Special features:
• Also Available
• Interviews Cast & Crew
• Trailer
• TV-Spot
• Behind The Scenes
• Film Clips
Speelduur extra's: 50 minutenOPEN WATER
dé horrorhit van het jaar!
Less is much more

Open Water is dé horrorhit van het jaar, weergaloos in zijn gruwelijk realisme. Niet geschikt voor kijkers met zwakke zenuwen! Open Water is een film die terug gaat naar de basics. Geen gebruik van digitale speciale effecten, geen door de computer gegenereerde beelden, maar puur natuur. In tegenstelling tot de alomgekende kaskraker ‘Jaws’ werd deze film gedraaid in volle zee met echte haaien. Er werd beroep gedaan op een 50-tal grijze rifhaaien (de grootste exemplaren) en om deze dieren in beweging te brengen werden stukken bloedend tonijn in het water geworpen. Al deze elementen samen maken van de film een zeer realistische, angstaanjagende thriller. Dit wordt nog eens versterkt door het gebruik van een digitale camera die toelaat om zeer dicht bij de acteurs te blijven, zodat de spanning voor de kijker te snijden is. Pittig detail, het verhaal van Open Water is gebaseerd op waargebeurde feiten die enkele jaren geleden plaatsvonden in Australië. Na enige research voor de film bleek dat dit voorval niet uniek was.

Open Water is de tweede langspeelfilm van Chris Kentis. Hij werd in het verleden al onderscheiden voor zijn montagewerk voor reclamespots en trailers. Voor deze film kon hij beroep doen op Blanchard Ryan (gekend van o.a. My sister's wedding, Exceed) in de rol van Susan en Daniel Travis (voor wie deze film zijn langspeelfilmdebuut is) als Ryan.

Synopsis:
Open Water vertelt het waargebeurde verhaal van het echtpaar Daniel en Susan, dat in het Caribische gebied deelneemt aan een duikexcursie en per ongeluk in het water achterblijft. De boot is zonder hen vertrokken. Daniel en Susan ruziën, raken uitgeput, uitgehongerd, uitgedroogd en worden omsingeld door mensetende haaien... Niet sinds Jaws toonde een film zo direct en meedogenloos de gevaren die in de zee schuilen.

Specificaties
Genre: Thriller
Speelduur Movie: 77 minuten
Speelduur Extra's: 29 minuten
Release: 24 mei 2005
Leeftijd: 12, angst en grof taalgebruik
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen 1.85:1
Geluid: Dolby Digital 5.1 + DTS Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld

Special features:
• Also Available
• Behind The Scenes
• Trailer
• Interviews
• Filmclips