:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: LEONARDO DA VINCI
PERSBERICHT: LEONARDO DA VINCI
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2005-05-11 - Geplaatst door: Werner
DOCUDRAMA: LEONARDO DA VINCI
The Most Brilliant Mind in History

DVD-release: 10 mei 2005

Het ware verhaal achter de mythe
Iedereen kent de naam 'Leonardo Da Vinci' wel en ongetwijfeld worden er een paar kunstwerken opgesomd of een leuke anekdote verteld. Hij is en blijft nog steeds een van de meest interessante en intrigerende historische figuren in onze samenleving. Dat bewijst oa. de bestseller De Da Vinci code. Maar zien we nog de dunne lijn tussen werkelijkheid en fictie?

Het docudrama Leonardo Da Vinci, the Most Brilliant Mind in History brengt duidelijkheid. Dit verhaal brengt de 'echte' Leonardo: de man van de wereld, die de groten - ten tijde van de Renaissance - persoonlijk kende, de kunstenaar, de wetenschapper en ingenieur.

De miniserie is op grootse wijze verfilmd en gebaseerd op zorgvuldige studies van verslagen van ooggetuigen en gedocumenteerd bewijs over zijn leven. Het is een van de meest spraakmakende vertellingen van het leven van de meest ongeėvenaarde kunstenaar en vrijdenker aller tijden. Dit docudrama is van de hand van regisseur Renato Castellani en won de Golden Globe in de categorie "Beste TV Special".

Technische gegevens:
Verpakking: 2 DVD's inclusief een boekje uitgevoerd in een digipack
Speeltijd: meer dan 4,5 uur

Disc 1:
Beeld: 4:3 Full Frame
Geluid: Dolby Surround 5.1 / Dolby Digital 2.0
Engels gesproken
Speelduur: 122 minuten | Aflevering 1 t/m 3

Disc 2:
Beeld: 4:3 Full Frame
Geluid: Dolby Surround 5.1 / Dolby Digital 2.0
Engels gesproken
Speelduur: 134 minuten | Aflevering 4 t/m 5

Cast: Philippe Leroy (The Night Watch, La Femme Nikita), Giulio Bosetti (The Return Of Cassandra), Glauco Onorato (Sunflower, Black Sabbath)