:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: NIEUWE RELEASES HOUSE OF KNOWLEDGE
PERSBERICHT: NIEUWE RELEASES HOUSE OF KNOWLEDGE
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2005-05-13 - Geplaatst door: Werner
Eind juni verschijnt de film War Of The Worlds van regisseur Steven Spielberg op het witte doek met in de hoofdrollen Tom Cruise, Tim Robbins en Dakota Fanning. Speciaal voor deze gelegenheid brengt House of Knowledge een aantal bijzondere documentaires op de markt over Mars, UFO's en andere War Of The Worlds-gerelateerde onderwerpen. In de komende weken gaan we in de House of Knowledge News uitgebreid in op deze nieuwe titels en op de geschiedenis van War Of The Worlds.

HISTORY OF THE (WAR OF THE) WORLDS PART I
29 juni gaat The War Of The Worlds in de hele wereld in premiŤre. Het is niet de eerste keer dat The War Of The Worlds zo'n impact maakt in de wereld. Allereerst was er natuurlijk het boek van HG Wells, dat in 1898 verscheen en nog steeds wordt gezien als de ultieme alien-invasion-novel. Het boek is inmiddels onderdeel van de public domain en online te lezen. Wells schreef het boek als reactie op de invasie van de Britten van TasmaniŽ (AustraliŽ). Hij vroeg zich af hoe het zou zijn als de Britten zelf een keer het slachtoffer zouden worden van een aanval en schreef War Of The Worlds.

WAR OF THE WORLDS
De House of Knowledge DVD War Of The Worlds gaat uitgebreid in op de woonplaats van de aliens: Mars. Mars is de planeet die het dichtst bij de Aarde staat en leven zou kunnen bevatten. De documentaire Life On Mars laat zien hoe de NASA miljarden dollars investeert voor missies naar Mars. Met foto's van het oppervlak van de rode planeet en interviews met topwetenschappers die nu nog steeds spraakmakende ontdekkingen doen. Want de mens is continu op zoek naar buitenaards leven. In de documentaire Close Encounters zien we hoe dichtbij de mens is bij het vinden van leven buiten deze planeet. Inclusief interviews met twee slachtoffers van het beroemde Houston incident uit 1997. War Of The Worlds is een documentaire van The History Channel en duurt 100 minuten. De DVD verschijnt 14 juni.UFO'S
In War Of The Worlds wordt de aarde voor het eerst bezocht door buitenaardse ruimteschepen, oftewel UFO's. Ook in het echt worden veel UFO's gesignaleerd. De mysteries die deze objecten (vliegende schotels) omhullen zijn fascinerend voor iedereen. Zijn ze echt? Is er buitenaards leven? Wat wordt er door de overheid verzwegen over deze mysteries? UFO Encounters & Evidence gaat verder dan alleen het vertonen van de beelden van de schimmen in de lucht. In deze vier documentaires van House of Knowledge worden de schimmen die zijn vastgelegd op homevideo's op echtheid getest. De documentaire Alien Abduction gaat in op ontvoeringen door buitenaardse wezens en we laten zien waar de overheid geheimen over dit fenomeen voor ons achterhoudt. Bovendien gaan we dieper in op de culten die rond UFO's zijn ontstaan. UFO Encounters & Evidence toont unieke beelden die dit geheimzinnige fenomeen wellicht kunnen verklaren.