:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> RELEASEBERICHT: ZOMERRELEASES
RELEASEBERICHT: ZOMERRELEASES
Bron: Warner - Datum: 2001-06-06 - Geplaatst door: Serge
Tot de zomerreleases op DVD en koopvideo van Warner Home Video horen THE REPLACEMENTS met Keanu Reeves, RED PLANET met Val Kilmer, de director's cut van THE EXORCIST, PROOF OF LIFE met Russell Crowe, POWER-PUFF BLUFF van The Powerpuff Girls en PAY IT FORWARD met Kevin Spacey. Hierbij het gehele overzicht van de releases in juli, augustus en september.

THE REPLACEMENTS, 11 juli
Een sportieve en romantische komedie van Howard Deutch, waarin underdogs helden worden. Volgens de Los Angeles Times is The Replacements 'de beste American Football-film van de afgelopen jaren'. Keanu Reeves speelt Shane Falco, een uitgebluste en gedesillusioneerde quarterback die de leiding krijgt over een team buitenbeentjes, samengebracht door de ervaren coach Jimmy McGinty (Gene Hackman) om de stakende profspelers te vervangen. Cheerleader Annabelle Farrell (Brooke Langton) zorgt met enkele stripteasedanseressen voor de sensuele noot. Als extra's staan op de DVD onder meer de bioscooptrailer, audiocommentaar van de regisseur, the making of en een football-gids.



POWERPUFF BLUFF van THE POWERPUFF GIRLS, 11 juli
Meer dan twee uur geanimeerde actie met Bubbles, Blossom en Buttercup, drie van de allerliefste misdaadbestrijders in een jurk. The Powerpuff Girls zijn geen gewone meiden, de mini-superheldinnen verslaan iedereen in Townsville. Ze nemen er de boeven te grazen en schoppen ze de stad uit, natuurlijk allemaal voor bedtijd. Op de DVD Powerpuff Bluff met vele animatie-avonturen van The Powerpuff Girls staat als extraatje onder meer de bonusepisode Sheep in the Big City.



RED PLANET, 22 augustus
Val Kilmer, Carrie-Anne Moss en Tom Sizemore spelen de hoofdrollen in de epische SF-thriller Red Planet van Antony Hoffman. In het midden van de 21ste eeuw zoeken de bewoners van een stervende Aarde een oplossing in de ruimte en trekken erop uit om Mars te koloniseren. Tijdens de ruimtereis krijgen de astronauten echter problemen met de multifunctionele robot-assistente AMEE, die zich na een storing ontpopt als moordmachine. Bovendien blijkt de mysterieuze Rode Planeet bij aankomst wel dor, maar onverwacht niet onbewoond. Als extra's staan op de DVD van Red Planet (met Dolby Digital 5.1) onder meer diverse weggelaten scènes.



PAY IT FORWARD, 22 augustus
Kan één idee de wereld veranderen? Stel je doet iemand een grote gunst en vraagt hem of haar als dank drie anderen een gunst te verlenen. Die drie anderen moeten op hun beurt weer drie mensen een gunst verlenen, enzovoorts. Haley Joel Osmont speelt een student die een kettingreactie veroorzaakt in een opbeurende film van Mimi Leder met Kevin Spacey en Helen Hunt. Als extra's staan op de DVD onder meer de bioscooptrailer en the making of.



THE EXORCIST 2000, 26 september
De versie die u nooit zag. Op de director's cut van William Friedkins klassieke horror-film uit 1973 staan scènes die de impact van het duivelse verhaal nog vergroten. De elf extra minuten en het digitaal verbeterde beeld en geluid zorgen dat The Exorcist ook in de 21ste eeuw veelbesproken zal blijven. Met Linda Blair als de bezeten Regan, Ellen Burstyn als haar vertwijfelde moeder, Max van Sydow en Jason Miller als de duiveluitdrijvende geestelijken Father Merrin en Father Karras en Lee J. Cobb als de argwanende politie-inspecteur Kinderman. Op de DVD staan als extra's onder meer bioscooptrailers, radiocommercials en de tv-spotjes Most Electrifying, Scariest Ever, Returns en Never Seen.



PROOF OF LIFE, 26 september
Peter Bowman, een Amerikaanse ingenieur in Latijns Amerika, wordt gekidnapped door guerrillastrijders. Het losgeld is drie miljoen dollar. Als zijn werkgever en de verzekeringsmaatschappij niet willen betalen, besluit Bowmans vrouw Alice de hulp in te roepen van expert Terry Thorne om haar man te bevrijden. Tijdens de lange onderhandelingen groeit de aantrekkingskracht tussen Alice en Terry. Proof of Life is een spannende, en soms romantische, actiethriller van regisseur Taylor Hackford met in de hoofdrollen Russel Crowe, Meg Ryan, David Morse en David Caruso. Op de DVD van Proof of Life staan als extra's onder meer de bioscooptrailer, audio-commentaar van de regisseur en the making of.




DE OVERIGE RELEASES IN JULI, AUGUSTUS EN SEPTEMBER

THE BLACKADDER 1, 2 en 3, 11 juli
De geniale, veelbekroonde creatie van Rowan - Mr. Bean - Atkinson is nu ook te koop op DVD. Door de eeuwen heen droegen dappere mannen bij aan de nobele historie van Engeland. Maar elke tijd kende ook zijn Blackadders: uitgekookt, huichelachtig en doortrapt.



BATTLEFIELD EARTH, 22 augustus
John Travolta speelt de hoofdrol in een SF-avontuur van regisseur Roger Christian waarin mensenslaaf Jonnie Goodboy Tyler het in 3000 opneemt tegen de machtige Psychlo Terl. Op de DVD staan als extra's onder meer de bioscooptrailer, tv-spots, de storyboardmontage en korte films over de make-up en visuele effecten.



ELVIS, THAT'S THE WAY IT IS, 22 augustus
De speciale editie van Elvis Presleys legendarische concertfilm, opgenomen in de zomer van 1970 in Las Vegas. Met geremasterd beeld en opnieuw gemixte Dolby Digital van gereconstrueerde fragmenten. Als extra's biedt de DVD onder meer de bioscooptrailer en Patch It Up, de reconstructie van Elvis, That's The Way It Is.



BEST BUY, 22 augustus
Warner Home Video brengt deze maand opnieuw 25 recente klassiekers aantrekkelijk geprijsd uit op DVD of video. Uitgekozen als Best Buy zijn onder meer THE PELICAN BRIEF, DEVIL'S ADVOCATE en YOU'VE GOT MAIL en van het Family Entertainment-label ABELTJE, OTJE en POKÉMON, DE FILM.



MIJN HONDJE SKIP, 26 september
Spannende avonturen van Willie en zijn slimme hondje Skip in deze warme, humoristische, Nederlands gesproken familiefilm van Jay Russell. Op de DVD als extra's onder meer de bioscooptrailer en commentaar van de regisseur.



TOBIAS TOTZ EN DE LEEUW, 26 september
Een schattige en kleurrijke, Nederlands gesproken tekenfilm over dierenoppasser Tobias Totz en zijn beste vriend, de leeuw.



THE KUBRICK COLLECTION BOX, 26 september
Een fraaie verzamelbox met de documentaire A LIFE IN PICTURES en acht klassiekers van de in 1999 overleden meesterregisseur Stanley Kubrick: EYES WIDE SHUT, 2001: A SPACE ODYSSEY, DR. STRANGELOVE, BARRY LINDON, FULL METAL JACKET, LOLITA, THE SHINING en A CLOCKWORK ORANGE.



RIO BRAVO, 26 september John Wayne, Dean Martin, Ricky Nelson en Angie Dickinson spelen de hoofdrollen in de klassieke western uit 1959 van Howard Hawks.



MAD MAX, 26 september Australische SF-actie van George Miller uit 1980 dat de internationale doorbraak betekende voor hoofdrolspeler Mel Gibson als wraakzuchtige agent Mad Max.


Recent nieuws van dezelfde bron