:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> House Of Knowledge >> PERSBERICHT: SPACE 1999 FILMS
PERSBERICHT: SPACE 1999 FILMS
Bron: House Of Knowledge - Datum: 2005-08-09 - Geplaatst door: Werner
LEGENDARISCHE SPACE:1999 BIJ HOUSE OF KNOWLEDGE

House of Knowledge brengt op 23 augustus een dvd-box uit waarin twee volledige films van Space:1999 zijn opgenomen: Destination Moonbase Alpha en Cosmic Princess.

Space:1999 is de baanbrekende sci-fi serie uit de jaren zeventig van Gerry Anderson, de man achter de beroemdste poppenserie aller tijden: Thunderbirds. In Space:1999 raakt de maan na een explosie los van haar baan rond de aarde en verdwijnt in de ruimte. De 311 mannen en vrouwen van Moonbase Alpha, die geen enkele controle hebben over de losgeslagen maan, doen er alles aan om een weg terug te vinden naar de aarde. Maar onderweg wachten hen vele gevaren in de vorm van meteorietenregens en zelfs aliens.

Space: 1999 wilde de strijd aanbinden met Star Trek door spannendere verhalen te vertellen en betere special effects te tonen. Daarvoor werd Brian Johnson aangetrokken, die meewerkte aan de effecten in 2001: A Space Odyssey van Stanley Kubrick en later zijn kunsten vertoonde in Alien, The Empire Strikes Back en The Neverending Story. De hoofdrollen in Space: 1999 werden vervuld door de latere Oscarwinnaar Martin Landau en zijn vrouw Barbara Bain, toen vooral bekend van de populaire tv-serie Mission: Impossible, (waarvoor Bain drie Emmy Awards won).

Destination Moonbase Alpha
Een nucleaire explosie slaat de maan uit haar baan rond de Aarde, het diepe heelal in. Het personeel van Maanbasis Alpha lijkt reddeloos verloren. Terwijl Commander Koenig (Martin Landau) in coma ligt, arriveert een reddingsploeg. De crewleden van Maanbasis Alpha zijn opgelucht. Maar wanneer Koenig wakker wordt, ziet hij in plaats van de reddingsploeg van Aarde vreemde buitenaardse wezens. Hallucineert hij of is de hele bemanning van Maanbasis Alpha in de greep van een buitenaardse illusie?

Cosmic Princess
De bemanning van Maanbasis Alpha nadert de vulkaanplaneet Psychon waar ze in de val worden gelokt door een krankzinnige geleerde Mentor. Koenig en zijn crew weten te ontsnappen, met behulp van Maya, Mentor's dochter, die zichzelf kan transformeren in elke buitenaardse levensvorm. Maar heeft Maya haar duivelse gave wel in de hand? Koenig en zijn mannen bestrijden een scala aan verschillende monsters in dit spannend space-avontuur!

Destination Moonbase Alpha is ook de naam van de speciale Space: 1999 convention die op 4 september plaatsvindt in de Pinewood Studio's in Buckinghamshire, Engeland, waar de serie werd opgenomen. Zowel een aantal van de hoofdrolspelers als bedenker Gerry Anderson zullen aanwezig zijn. Kijk voor meer info op de website van de Gerry Anderson Fanclub.

Features Space:1999
Releasedatum: 23 augustus
Beeld: 4:3 Full Frame (1.33:1)
Geluid: Dolby Surround 2.0 Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Sci-fi
Speelduur: 100 + 90 minuten
Leeftijd: 12, angst en geweld

Consumenten kunnen gratis vier unieke Collector Cards aanvragen via een bon in de dvd-box.