:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> NIEUWSBERICHT: DFW EN LUMIÈRE SLAAN HANDEN IN ÉËN
NIEUWSBERICHT: DFW EN LUMIÈRE SLAAN HANDEN IN ÉËN
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2005-08-18 - Geplaatst door: Werner
DUTCH FILMWORKS EN LUMIÈRE SLAAN HANDEN IN ÉÉN
Dutch FilmWorks brengt samen met Lumière een vijftal films uit op de verhuurmarkt in de Benelux. Het gaat om de volgende films: Les Temps Qui Changent, Calvaire, Lila Dit Ça, Ultranova en Anklaget (Accused). De films zullen in het vierde kwartaal van dit jaar worden uitbracht

De films zijn stuk voor stuk kwaliteitsfilms. Zo beschikt de romantisch speelfilm Les Temps Qui Changent over een sterke cast met o.a. Catherine Deneuve (Dancer In The Dark, 8 Women) en Gérard Depardieu (Cyrano De Bergerac, Vidocq). Bovendien maakt de film op dit moment grote indruk in de Nederlandse bioscopen (B.O. € 210.700 to date).

Naast een internationale cast hebben de films ook veel furore gemaakt op internationale filmfestivals. Zo is de film Lila Dit Ça twee keer in de prijzen gevallen en drie keer genomineerd waaronder op het Sundance Film Festival. Op het Amsterdam Fantastic Film Festival gooide de horrorfilm Calvaire hoge ogen, de film werd winnaar van de Zilveren Mélies en werd met een 7,23 omarmd door het publiek. Ultranova viel in de prijzen op het International Filmfestival van Berlijn en Anklaget (Accused) is genomineerd voor een gouden Beer in Berlijn.

Naast de eerdergenoemde films brengt Dutch FilmWorks samen met Lumière de nieuwe actiefilm New Police Story met Jackie Chan uit in de Belgische bioscopen. De film draait vanaf vorige week in de Belgische bioscopen. Lumière verdeelt de film onder het label Inspire Pictures die deze bioscooprelease ook voor Nederland vanaf oktober verzorgt.

UIT HET ARCHIEF