:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: PRIDE
PERSBERICHT: PRIDE
Bron: Just Entertainment - Datum: 2005-09-16 - Geplaatst door: Werner
PRIDE
Unieke leeuwenfilm komt uit op DVD

In de kerstvakantie van 2004, op 27 december, kon het Britse tv-publiek voor het eerst genieten van de bijzondere BBC-productie Pride. Deze meeslepende film - een soort kruising tussen natuurfilm en drama, die in sommige opzichten sterk doet denken aan de beroemde bioscoophit over het varkentje Babe - gaat over de spannende avonturen van de leeuwenwelpjes Linus en Suki op de savannen van oostelijk Afrika. In september 2005 wordt Pride op DVD uitgebracht door Just Entertainment.

Pride is met recht een film voor het hele gezin. De verhaallijn werd door scenarioschrijver Simon Nye rechtstreeks ontleend aan gebeurtenissen zoals die in het dagelijks leven van leeuwen echt plaatsvinden. De kijker volgt de onweerstaanbare welpjes Suki en Linus op hun weg naar volwassenheid. Onder de hoede van hun moeder Macheeba ontdekken broertje en zusje samen de wereld. Maar dan wordt de serene rust van hun troep wreed verstoord door de aanval van een groep leeuwen van de overkant van de rivier...

De hoofdrollen in Pride worden deels gespeeld door de wilde leeuwen van de Serengeti en deels door getrainde dieren. Om de leeuwen in de film 'echt' te laten praten en hun emoties extra te benadrukken, werd gebruik gemaakt van geavanceerde computeranimaties. De kijker naar de DVD kan kiezen uit twee taalversies. Om te beginnen is daar de oorspronkelijke Engelstalige versie met de stemmen van vele Britse topacteurs, zoals Kate Winslet, Dame Hellen Mirren, Rupert Graves, Sean Bean, Jim Broadbent, Robbie Coltrane, Martin Freeman en John Hurt. Daarnaast staat op de DVD ook een Nederlandstalige versie, ingesproken door onder anderen Aukje van Ginniken. Behalve de film zelf bevat de DVD als extra een interessante 'Making of'.