:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> NIEUWSBERICHT: MOEFIE KLUB
NIEUWSBERICHT: MOEFIE KLUB
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2005-10-13 - Geplaatst door: Werner
KRACHTENBUNDELING DUTCH FILMWORKS EN MEDIA LICENSING BENELUX
MOEFIE KLUB! KWALITEITSIMPULS IN KINDERTITELS


Dutch Filmworks en Media Licensing Benelux starten met ingang van 1 november 2005 een nieuwe joint venture Moefie Klub! genaamd. Moefie Klub! bundelt met onmiddellijke ingang de kinderportefeuilles op het gebied van DVD. Voor beide partijen betekent de samenwerking een wederzijdse versterking van de portefeuille en een welkome uitbreiding van het distributiekanaal. Voor de markt betekent de samenwerking een duurzame kwaliteitsimpuls in het aanbod van kindertitels.

De dagelijkse leiding van Moefie Klub! ligt in handen van Wiljan Roelofs en Bert Lok. De directies van Dutch FilmWorks en Media Licensing Benelux verwachten dat de gezamenlijke portefeuille direct voorsprong oplevert in de markt. De handel vindt voortaan plaats op één aanspreekpunt en heeft een indrukwekkende bundeling van sterke educatieve en populaire kinderprogramma’s. Moefie Klub! voorspelt een meer commerciële slagkracht bij de gemeenschappelijke exploitatie van de portefeuilles. Dit kostenvoordeel is belangrijk voor een optimale commerciële prijsbeheersing.

Met klinkende namen zoals Pippi Langkous, Kleine Rode Tractor, Lizzie McGuire, Engy Benji en Pieter Post, beschikt Moefie Klub! over zeer bekende en aansprekende titels. Namen als de Knuffelkonijntjes, Pinokkio, Meneertjes en Mevrouwtjes, Musti, Lucky Luke en My Little Pony onderstrepen de aantrekkingskracht en diversiteit van de catalogus. Met de krachtenbundeling in het achterhoofd, is Moefie Klub! ervan overtuigd de komende tijd meer toptitels in huis te halen. Moefie Klub! opereert vanuit Apeldoorn.

Dutch FilmWorks is een toonaangevende independent film en DVD- distributeur in de Benelux met bekende films als The Grudge, The Aviator, White Noise, Saw, Assault On Precinct 13. Dutch FilmWorks heeft zich sinds haar oprichting in 1997 ontwikkeld tot één van de grootste independent filmdistributeurs en is steeds meer (grote) films gaan aankopen. Met een zeer gevarieerde catalogus van meer dan 500 titels spreekt Dutch FilmWorks een brede doelgroep aan. De titels variëren van kleine cultparels tot grote bioscoophits.

Media Licensing Benelux licenseert family entertainment in de productgroepen games, dvd's en boeken. De zusterbedrijven van Media Licensing Benelux zijn Reefman Distri Groep en Media Sales & Licensing. Hiermee wordt de hele Nederlandse en Vlaamse markt bediend. Als distributiepartner stelt Media Licensing Benelux het assortiment samen voor hun klanten en verzorgt ze de complete logistieke afhandeling, in iedere vorm zoals de klant dat wenst. Als uitgever richt Media Licensing Benelux zich op het kindersegment zoals games en kinderdvd rechten. De portfolio bestaat uit meer dan 300 titels waaronder Pieter Post, De Kleine Rode Tractor, My Little Pony, Pippi Langkous, Beertje Paddington, Black Beauty, Niels Holgersson en vele anderen. Media Licensing Benelux is marktleider op het gebied van budgetgames. Media Licensing Benelux heeft de budgetrechten van de zes grootste uitgevers zoals Electronic Arts, Atari, Ubisoft, Activision, THQ en Take Two.