:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> NIEUWSBERICHT: 15.000 x TOON HERMANS
NIEUWSBERICHT: 15.000 x TOON HERMANS
Bron: Universal - Datum: 2005-10-22 - Geplaatst door: Werner
TOON HERMANS-BOX OVERSCHRIJDT GRENS 15.000 EXEMPLAREN

De box met Toon Hermans One Man Shows heeft deze week de grens van 15.000 exemplaren overschreden. Het enorme succes van de box overtrof zelfs de verwachtingen van de distributeur, de Stichting Toon Hermans en de samenstellers. Dit resultaat houdt in dat er binnenkort in totaal 330.000 Toon Hermans-dvd's hun weg naar Nederlandse en Belgische fans zullen hebben gevonden.

Op 12 mei j.l. vond de release van de Toon Hermans oeuvre box plaats. Tijdens feestelijke presentaties in Koninklijk Theater Carré en de Arenberg Schouwburg in Antwerpen, namen diverse cabaretiers en oud muzikanten de eerste exemplaren in ontvangst. Edgar Adelmund, Managing Director van Universal Pictures (Benelux) reageert: "Wij zijn enorm blij met dit fantastische resultaat. Het is een eer dit prachtige oeuvre uit te kunnen brengen. Wij bedanken de Stichting Toon Hermans en samenstellers Jacques Klöters en Lisa Wade voor hun hulp, inspiratie en inzet bij de totstandkoming van deze box. Dit verkoopresultaat is het beste bewijs dat het levenswerk van Toon Hermans nog altijd ongekend geliefd en populair is."

De Box
Vijf jaar na het overlijden van Toon Hermans verschijnen voor het eerst zijn One Man Shows compleet op dvd. Deze erfenis van Toon is bijeengebracht in een unieke box van maar liefst 22 dvd's. De collectie bevat naast 11 shows een schat aan bonusmateriaal w.o. onbekende opnamen, interviews, beelden van achter de schermen en uniek commentaar van Toon zelf. Met de originele affiches van de shows en teksten van samenstellers Jacques Klöters en Lisa Wade.

Bonusmateriaal
Elke show bevat bovendien een extra dvd met uniek bonusmateriaal. Dit bonusmateriaal bevat o.a. nummers die nooit eerder op televisie verschenen, alternatieve versies van bekende nummers, buitenlandse optredens in Duitsland en Amerika, interviews, documentaires en privé opnamen. De repetitieopnamen geven een heel nieuwe kijk op het werk en het vakmanschap van Toon. Op iedere dvd geeft Toon persoonlijk commentaar en uitleg bij zijn shows en zijn nummers. De box bevat daarnaast de enige speelfilm die Toon Hermans ooit maakte: Moutarde Van Sonaansee.