:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: FILMPAKKERS
PERSBERICHT: FILMPAKKERS
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2005-10-25 - Geplaatst door: Werner
DUTCH FILMWORKS BREEKT MET FILMPAKKER DE DVDMARKT OPEN
Nieuwe bioscoopfilms nu al op DVD voor € 7,50
Bovendien topfilms van nog geen half jaar oud voor slechts € 5,-

Als antwoord op de snel veranderende markt en behoefte van de consument
Als wapen in de strijd tegen de piraterij en het illegaal downloaden

De eerste zes DVD's verkrijgbaar vanaf 25 oktober 2005

Ondersteund door een grootse mediacampagne en de slogan Filmpakker: die pak je dus gewoon even mee lanceert Dutch FilmWorks vanaf 25 oktober 2005 het concept Filmpakker, waarbij nieuwe bioscoopfilms tijdelijk voor slechts € 7,50 te koop zijn. Bovendien worden vanaf die datum ook enkele topfilms van nog geen half jaar oud met bekende sterren, voor slechts € 5,- aan de consument aangeboden.

Dutch FilmWorks haakt met deze actie op revolutionaire wijze in op de veranderende marktontwikkelingen. Door de prijs tijdelijk te verlagen, speelt Dutch FilmWorks in op de behoefte van een groot publiek dat graag een topfilm wil zien, maar geen topprijs wil betalen. Een scherp geprijsde DVD, zonder extra features, die je snel voor een aantrekkelijke prijs meepakt. Na 6 weken zullen de films weer voor een normale prijs van €14,95 worden verkocht.

Uit onderzoek blijkt dat een te hoge aanschafprijs de piraterij in de hand werkt. Voor Dutch FilmWorks is Filmpakker daarom een antwoord op het illegaal downloaden en kopiëren. Waarom urenlang met de computer in de weer of illegaal het schoolplein op als je de film direct scherp geprijsd in topkwaliteit overal kan meepakken? Bovendien wordt ook de consument bedient die niet meer wil huren omdat zij een lidmaatschap en vooral het terug moeten brengen van de film als obstakels zien. Deze groep koopt massaal de illegale DVD's. De strategie van een lage introductieprijs wordt ook gehanteerd op de internationale cd-markt, waarbij dit beleid daadwerkelijk succesvol is gebleken. Filmpakker-DVD's zijn verkrijgbaar in diverse kanalen zoals CD-winkels, videotheken, supermarkten, speelgoedzaken, huishoudelijke artikelenzaken en warenhuizen.

White Noise met Michael Keaton en Deborah Unger en Assault On Precinct 13 met Ethan Hawke, Laurence Fishburne, Ja Rule, Gabriel Byrne en John Leguizamo zullen vanaf 25 oktober als eerste voor slechts € 7,50 tijdelijk aan de consument worden aangeboden. Daarnaast zijn in dezelfde periode de titels Godsend (Robert De Niro), Open Water (de verrassing van 2005), Twisted (Samuel L. Jackson) en The Whole Ten Yards (Bruce Willis) voor slechts € 5,- verkrijgbaar.

13 december 2005 lanceert Dutch FilmWorks wederom een worp Filmpakkers.

Dutch FilmWorks is sinds de oprichting in 1997 uitgegroeid tot één van de grootste independent film- en DVD distributeurs in de Benelux. De titels variëren van kleine cultparels tot grote bioscoophits.

www.filmpakker.nl
www.dfw.nl

UIT HET ARCHIEF