:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: UNLEASHED / DANNY THE DOG
PERSBERICHT: UNLEASHED / DANNY THE DOG
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2005-10-26 - Geplaatst door: Werner
UNLEASHED SPECIAL EDITION A.k.a. DANNY THE DOG

Unleashed is een door Luc Besson geschreven (Leon, Taxi) en door Louis Leterrier (The Transporter) geregisseerde actiefilm met oogverblindende vechtscènes van Jet Li. Vanaf 1 november 2005 verkrijgbaar op dubbel dvd.

Serve no master - Chained by violence
Danny (Jet Li) woont bijna zijn hele leven als slaaf bij zijn baas Bart (Bob Hoskins). Hij wordt letterlijk behandeld als een hond en moet zelfs een halsband dragen. Het enige wat Danny heeft geleerd is vechten, zodra de halsband wordt afgenomen. Als zijn baas na een moordaanslag in coma raakt, ontmoet Danny de blinde pianostemmer Sam (Morgan Freeman). Zijn leven lijkt de goede kant op te gaan. Maar als zijn baas ontwaakt en hem opeist, barst de hel los...

Features Disc 1
Met: Jet Li (Hero, Black Mask, Romeo Must Die), Morgan Freeman (Million Dollar Baby, Batman Begins, Se7en, Bob Hoskins (Who Framed Roger Rabbit?, Beyond The Sea, Vanity Fair)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen [2.35:1]
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Actie
Speelduur: 99 Minuten
Leeftijd:16, grof taalgebruik en geweld

Extra's:
• Also Available

Special features disc 2:
• Behind the scenes (Speelduur: 27 minuten):
Kijkje achter de schermen
• Trailer (Speelduur: 2 minuten):
Trailer en televisiespot van de film
• Filmclips (Speelduur: 9 minuten):
Zes filmfragmenten uit de film:
1. I Don't pay you, you take his collar off.
2. You like piano's
3. Kill Him
4. I want a piano
5. Did you ever had Icecream before?
6. This one is ripe
• Photo gallery:
een tiental screenshots uit de film
• Liner notes
Het verhaal van Unleashed is ontsproten aan het brein van de Fransman Luc Besson, die niet alleen verantwoordelijk was voor hits als The Fifth Element, Leon en La Femme Nikita, maar samen met Jet Li ook de actiefilm Kiss Of The Dragon maakte. Besson wilde graag een nieuwe film maken met Li en bedacht verschillende verhalen voor de Oosterse actieheld, waarin Li het op zou nemen tegen bad cops, de maffia of een bende schurken. Maar Li had het allemaal al een keer eerder gehoord. Uiteindelijk vroeg hij of Besson niet een rol voor hem kon bedenken die hij nog nooit eerder had gespeeld, in een verhaal waarin geweld uiteindelijk niet de oplossing bleek te zijn. Twee dagen later kwam Besson met het idee om Li een hond te laten spelen die gered zou worden door de muziek. Het script heette heel toepasselijk Saved By The Music. Maar niemand wilde geld steken in een Jet Li actiefilm waarvan de titel klonk alsof het een kleffe romcom was. Daarop veranderde Besson de titel in Danny The Dog. In Amerika werd Danny The Dog prompt weer hernoemd in Unleashed, omdat Danny The Dog de Amerikanen teveel aan een Disneyfilm deed denken. Jet Li is een boeddhist die zijn leven laat beheersen door geweldloosheid. Daarom wilde Li per se Unleashed (en daarvoor Hero) maken, omdat de actiescènes in een verhaal waren ingebed die het geweld niet verheerlijkte, maar juist een andere context gaf. Daarnaast was Li bang dat de Westerse wereld zou denken dat Chinezen alleen maar heel erg hard konden schoppen. Daarom is Unleashed een hele andere productie geworden, dan zijn eerdere actiefilms. De filmmuziek van Unleashed/Danny The Dog werd gemaakt door supergroep Massive Attack, die persoonlijk werden benaderd door Besson. In elf weken nam de groep 21 verschillende stukken op die zowel de snelle actie als de meer reflectieve momenten van de film benadrukten. De titeltrack van de film is geschreven en gezongen door de 28-jarige Friezin Thea van Seijen. De Leeuwardense zangeres was naar L.A. getogen om daar haar geluk te beproeven, toen ze benaderd werd door de beroemde rapper The RZA, van de Wu-Tang Clan. "Op een avond vroeg een man of ik wat wilde zingen. Ik heb toen Can't Help Lovin' That Man van Billie Holiday gezongen en diezelfde avond zat ik in Los Angeles in de studio met The RZA." Diezelfde rapper noemde Van Seijen in een interview "een regelrechte sensatie" en is bezig haar debuutalbum te produceren.
Trivia:
De rol van Bart, die in de film vertolkt wordt door Bob Hoskins, was oorspronkelijk geschreven voor Albert Finney, maar deze moest verstek laten gaan, omdat hij voor Big Fish was gecast. Anthony Hopkins, Michael Caine en Brian Cox werden ook nog overwogen, voordat de rol uiteindelijk naar Hoskins ging.
Morgan Freemans karakter Sam was in het oorspronkelijke script niet blind. Nadat Freeman hoorde over een pianoschool voor blinden, kwam hij op het idee om Sam blind te maken, zodat deze minder moeite zou hebben om het kind te ontdekken in Danny, in plaats van de meedogenloze moordenaar.
Unleashed bevat de langste actiescène die Li ooit heeft opgenomen. De actiescènes werden gechoreografeerd door Yuen Woo Ping, waarmee Li tot nu toe acht films heeft gemaakt.
De poster van Unleashed, waarop Bob Hoskins met zijn voet het hoofd van Jet Li naar beneden drukt, kreeg zoveel kritiek in Azië, dat er speciaal een nieuwe poster voor het gebied werd gemaakt. Men begreep niet hoe een onbekende blanke man het in zijn hoofd haalde om hun held zo te vernederen.
• Also available:
Trailers van The Aviator, Assault on Precinct 13, White Noise, The Grudge, Exorcist: The Beginning en Saw
Speelduur: 49 minuten