:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paramount >> RELEASEBERICHT: INFORMATIE STAR TREK SERIES
RELEASEBERICHT: INFORMATIE STAR TREK SERIES
Bron: Paramount - Datum: 2001-08-27 - Geplaatst door: Serge
Star Trek
De eerste aflevering van Star Trek kwam ruim 35 jaar geleden op de buis. Sindsdien kunnen we spreken van een fenomeen. In de loop der jaren zijn er vier series gemaakt: Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine en Star Trek Voyager. Momenteel is er een nieuwe serie, Enterprise, in volle ontwikkeling. (Voor meer info: www.paramount.com). Daarnaast zijn er ook negen films ingeblikt en verschenen er een heleboel exclusieve boxsets op de markt.

De series
• Star Trek
Captain Kirk, Dr. Spock en de rest van de bemanning van de Enterprise zouden drie jaar en 65 afleveringen lang heel wat in de ruimte beleven. Het was het startschot voor wat de populairste sciencefictionreeks in de wereld zou worden.

• Star Trek The Next Generation
Het lang verwachte vervolg op de succesvolle eerste reeks kwam er eindelijk in 1994. Al was het in het begin wel even wennen aan de nieuwe crew onder leiding van Captain Picard, toch zou het ook nu weer een overweldigend succes worden. The Next Generation vloog zeven jaar en 178 afleveringen lang door de ruimte.

• Deep Space Nine
Deze derde serie focuste zich vanaf 1993 niet zozeer op ruimtereizen, de avonturen speelden zich veeleer in een vast ruimtestation af. Captain Benjamin Cisko en zijn crew bezorgen de fans weer heel wat spannends om naar te kijken, dit zeven jaar en 158 afleveringen lang.

• Star Trek Voyager
Kathryn Janeway is in deze vierde serie de eerste vrouwelijke Captain. In de eerste aflevering uit 1995 zien we het ruimteschip Voyager door een ongeluk de ruimte in geslingerd worden. De reis terug naar de aarde kan beginnen...

De films
The Motion Picture betekende de eerste Star Trek bioscoopfilm. Er zouden er nog vijf volgen met Captain Kirk en zijn kornuiten in de hoofdrol. Daarna volgden nog drie speelfilms met de crew van The Next Generation. Drie van die films brengt Paramount in de loop van dit en volgend jaar op DVD uit: The Search For Spock (16 oktober 2001), The Wrath of Khan (13 november 2001) en The Motion Picture (maart 2002). De zes andere films zijn al een tijdje verkrijgbaar.

De boxsets
• Music Box
De Music Box is een unieke box samengesteld met afleveringen uit drie verschillende series, waarbij muziek centraal staat. Zie hoe Data viool speelt, hoor Captain Cisko zingen en zie de Doctor uit Voyager schitteren in een opera. Naast de twee videobanden, bevat deze box een unieke gratis cd die speciaalvoor deze box is ontwikkeld en dus niet te koop is. Releasedatum: oktober 2001.

• Data Box
De Data Box, een gelimiteerde box, bevat zes spannende Next Generation afleveringen met de Androide Data in de hoofdrol. Zie Data als cowboy in het wilde westen, ontdek net als hij zijn familie en ga met hem op zoek naar zijn emoties. Releasedatum: oktober 2001.

The Seven of Nine collection
Volume Two van de succesvolle Seven of Nine collection bevat acht sensationele verhalen. De spanning en het avontuur daarin laat de Trekkies onder ons zeker niet op hun honger zitten. Deze box biedt ook extra voordelen. Je ontvangt de box met een gratis Voyager T-shirt en wordt bovendien in een gelimiteerde exclusieve oplage geleverd.

• The Search for Spock
Wanneer de U.S.S. Enterprise terugkeert naar Spacedock voor herstellingen als gevolg het gevecht met Khan, blijft Kirk rouwen om de dood van Spock. McCoy komt plotseling al ratelend de beveiligde kwartieren van de Vulcan binnen. Wanneer ze bijna op aarde zijn, wordt McCoy gehospitaliseerd. Scotty wordt geplaatst bij de U.S.S. Excelsior. Kirk wordt ingelicht dat de U.S.S. Enterprise van de missie genomen wordt.
Extra's: bioscooptrailer

• The Wrath of Khan
Starfleet academic. Admiraal Kirk heeft het druk met de opleiding van nieuwe kadetten. Eén van deze kadetten is Saavik, een jonge leerling van Spock. Ze denkt dat ze voor de Kobayashi Maru, een no-win scenario test dat gebruikt wordt om potentiele commandanten te evalueren, niet geslaagd is. Kirk geeft de jonge Vulcan het advies dat elke commandant wel eens oog in oog zal staan met een no-win situatie. Saavik, vol doorzetting om een goede commandant te worden, stuurt de U.S.S. Enterprise Spacedock uit als een routine-oefening.
Extra's : bioscooptrailer

• The Motion Picture
Een onbekende, wolkachtige verschijning stijgt boven verschillende Klingontuigen en vernietigt ze. Federatie ruimtestation Epsilon Ix kan, ondanks het gezien te hebben, zich niet vrijwaren van het slachtoffer te worden van deze vreemde, energieke wolk. Op aarde bereidt de U.S.S. Enterprise zich voor om de wolk te onderzoeken.

• The Voyage Home
Op aarde maant de ambassadeur van Klingon de Federation Council aan om Kirk te dagvaarden wegens zijn acties tegen de Klingons op de Genisis planeet. Ambassadeur Sarek weigert het verzoek om Kirks uitlevering toe te staan en hij verdedigt Kirk voor de rechtbank. De rechtbank gaat akkoord, maar eist dat Kirk naar de aarde terugkeert om zijn overtreding van negen Starfleet wetten onder ogen te zien.
Extra's : bioscooptrailer en featurette over producent Leonard Nimoy

• Star Trek First Contact
Ze noemen zichzelf de Borg, een half organisch, half machinaal collectief met één enkel doel: het overwinnen en het samensmelten van alle rassen. Geleid door hun verleidelijke en sadistische koningin, zijn de Borg op weg naar de aarde met een duivels plan om de geschiedenis te veranderen.
Extra's op dvd: English captures, 2 trailers

• Star Trek VI: The Undiscovered Country
De Enterprise leidt den vredesgevecht in het meest spectaculaire Star Trek avontuur ooit. Na vele jaren van oorlog, bereiden de federatie en het Klingonrijk zich voor op vrede. Maar het vooruitzicht van intergalactische vrede tussen gezworen vijanden is alarmerend voor admiraal Kirk (William Shatner). "Het zijn beesten," waarschuwt hij.
Extra's: English captures en trailer

• Star Trek V: The Final Frontier
Sterdatum 8454,130. De van vakantie genietende kapitein Kirk gaat twee uitdagingen aan: De Yosemite's El Capitan beklimmen en het aanleren van kampeerliedjes aan Spock. Maar aan de vakantie wordt bruusk den einde gebracht wanneer er alarm wordt geslagen op de commandobrug van de Enterprise.
Extra's: 2 trailers

• Star Trek Generations
Zeven decennia later, Captain Jean-Luc Picard en de bemanning van de Enterprise-D, redden een El Aurian Psysicist, Soran genaamd. Ze weten niet dat Soran een dodelijk plan heeft. De enige hoop dat Picard nog rest, rust in de Nexus, den tijdloos vacuüm, en op een legendarischc kapitein uit het verleden.
Extra's: English captures

• Star Trek Insurrection
Vanaf het begin van de Federatie, was de hoofdgedachte duidelijk: geen enkele Starfleet expeditie mag zich bemoeien met de natuurlijke ontwikkeling van andere bestaansvormen. Nu wordt Picard geconfronteerd met bevelen die deze stelling ondermijnen. Als hij gehoorzaamt, zullen 600 vredige residenties van Ba'Ku gewelddadig van hun opmerkelijke wereld worden verwijderd.
Extra's op dvd: 2 trailers, een kijkje achter de schermen

Kenmerken alle dvd's:
- Breedbeeld versie
- Dolby Digital: Engels 5,1 Surround, Engels Dolby Surround, Frans Dolby Surround