:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: NIEUWE HONG KONG LEGENDS
PERSBERICHT: NIEUWE HONG KONG LEGENDS
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2005-11-30 - Geplaatst door: Werner
HOUSE OF KNOWLEDGE PRESENTEERT AZIATISCHE HORROR EN SPEKTAKEL!

Het was een goed jaar voor de liefhebbers van Aziatische films. De engste bioscoopfilm van 2005 kwam deze keer niet uit Japan, maar uit Korea en het grootste historische epos van het jaar was niet het Amerikaanse Kingdom Of Heaven, maar het Thaise Bang Rajan.

A TALE OF TWO SISTERS

A Tale Of Two Sisters is een ijzingwekkende Aziatische horrorfilm die diverse prijzen won op verschillende filmfestivals over de hele wereld. De film is gebaseerd op het traditionele Koreaanse sprookje Janghwa, Hongryeon, dat Rose Flower en Red Lotus betekent en gaat over de twee zussen Su-mi (Rose) en Su-yeon (Lotus) die na een gedwongen verblijf in een psychiatrische inrichting eindelijk naar huis mogen. Daar wacht hen niet alleen hun vader en stiefmoeder, maar ook akelige flashbacks over hun verleden. Bovendien probeert hun kwaadaardige stiefmoeder de zusjes het huis uit te pesten. A Tale Of Two Sisters is tegelijkertijd een psychologische thriller, een familiedrama en een horrorfilm, waarbij het verhaal zich continue op verschillende niveaus afspeelt Door het bijzonder fraaie camerawerk van Director of Photograpy Lee Mo-gae gaat het ouderlijk huis van de twee meisjes een geheel eigen leven leiden De art direction en het betoverende kleurgebruik in de film leveren niet alleen prachtige beelden op, maar geven ook diverse hints over de daadwerkelijke geschiedenis van de twee zusters.

De film won de Silver Raven Award tijdens het Brussels International Festival of Fantasy Film in 2003, de International Fantasy Film Award, de Orient Express Section Special Jury Award op het Fantasporto 2004, de Grand Prize en de Youth Jury Grand Prize op het Grardmer Film Festival in 2004 en de Crystal Skull Award op het Screamfest 2003. A Tale of Two Sisters werd genomineerd voor Best Movie tijdens het Catalonian International Film Festival in Spanje en draaide onlangs op het Amsterdam Fantastic Film Festival in Amsterdam. Dreamworks SKG heeft inmiddels de remake rechten van de film gekocht.

Features
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen (1.85:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 Koreaans Gesproken
Nederlands Zweeds, Fins, Noors, Deens, Engels Ondertiteld
Genre: Horror/thriller
Speelduur: 110 Min
Kijkwijzer: 16, geweld, angst

Extra:
• Talent Files Cast & Crew
• TrailerBANG RAJAN

Het spectaculaire Bang Rajan is de meest succesvolle Thaise film aller tijden en overtreft Amerikaanse spektakelfilms als Gladiator, Braveheart en het recente Kingdom Of Heaven met zijn bloederige actiescènes en meeslepend verhaal. In het koninkrijk Siam heerst chaos en paniek. Het Birmese leger is binnengevallen en verovert stad na stad. Eén dorp weet het oprukkende Birmese leger echter maandenlang tegen te houden door keihard terug te slaan. Gewapend met speren, zwaarden en kapmessen weten de mannen en vrouwen van het dorp Bang Rajan enkele bloedige aanvallen af te weren. Maar bij elke veldslag neemt hun aantal af... totdat verzet onmogelijk lijkt.

Bang Rajan is de winnaar van maar liefst elf Thaise Oscars, waaronder die voor beste film en beste regisseur. Het is het hoogste aantal dat een Thaise film ooit heeft gewonnen.

Features
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels / Thais gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Actie
Speelduur: 113 minuten
Kijkwijzer: 16, geweld

Extra's:
• The Making OfA CHINESE GHOST STORY TRILOGY
Releasedatum: 13 december

De Chinese Ghost Story trilogy van de legendarische acteur/regisseur/producent Tsui Hark (Iron Monkey, Once Upon A Time In China trilogy) bevat misschien wel de beste en beroemdste films uit de Gouden Eeuw van de Chinese Martial Arts. De films zijn romantische horroradventures met waanzinnige special effects, een keur aan demonen, spoken en geesten en de beste martial artsscènes van choreograaf/regisseur Ching Siu-Tung (Hero, Shaolin Soccer, House Of Flying Dagger). De films zijn uitgevoerd in 16:9 anamorphic widescreen (1.78:1) en bevatten een Dolby Surround 5.1. soundtrack.

A Chinese Ghost Story I:
Op reis van dorp tot dorp om belasting te innen, besluit de knullige Tsei-Shen (Leslie Cheung) de nacht door te brengen in een verlaten tempel in een donker bos. Midden in de nacht ziet hij een beeldschone jonkvrouw en hij is op slag verliefd. Wanneer Tsei-Shen hoort dat zij een geest is, probeert hij haar te helpen. Maar de demonen van het bos laten haar niet zo maar gaan… Het gevolg is een spectaculair gevecht tussen Tsei-Shen, een leger zombies, wandelende skeletten, boomgeesten met reuzentongen en Chinese zwaardvechters! A Chinese Ghost Story is een tijdloos meesterwerk van producent Tsui Hark, waarin actie, humor, romantiek en een orgie van special effects een adembenemend geheel vormen.

A Chinese Ghost Story II:
Na uit de gevangenis te zijn ontsnapt, krijgt de sullige belastinginspecteur Tsei-Shen (Leslie Cheung) het wederom aan de stok met bovennatuurlijke krachten. Tot zijn verbazing ontmoet hij een dubbelganger van zijn verloren liefde Ching Fung (Joey Wong), die haar vader uit handen van de boosaardige keizer probeert te redden. Tsei-Shen besluit een handje te helpen. Samen met zijn vriend, een Taoïstische zwaardvechter (Jacky Cheung), bindt hij de strijd aan met een leger demonen, een gigantische vliegende duizendpoot en een bende kannibalen. En dat is nog maar het begin! A Chinese Ghost Story II is het sublieme vervolg op Tsui Hark's tijdloze meesterwerk; een film waarin kung fu, humor, romantiek, horror en fantastische special effects voor een duizelingwekkend eindresultaat zorgen.

A Chinese Ghost Story III:
Met dit fantastische filmspektakel brengen Ching Sui-Tsjing en Tsui Hark hun succesvolle Chinese Ghost Story-trilogie ten einde. Honderd jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film overnacht de jonge boeddhistische monnik Fong samen met zijn oude meester in het behekste bos. Het duurt niet lang of de oude kung fu-meester valt ten prooi aan de boosaardige boomgeest en diens leger demonen. Fong vlucht het bos uit, op zoek naar hulp. In het dorp maakt hij kennis met zwaardvechter Yin, die tegen betaling bereid is te helpen. Samen keren de twee terug naar het bos, om voor de laatste keer strijd te leveren tegen boze demonen, griezelige creaturen en de wraaklustige boomgeest. A Chinese Ghost Story III is het spectaculaire slotakkoord van een filmtrilogie vol kung fu, humor, romantiek, horror en grensverleggende special effects!

Features:
A Chinese Ghost Story I:
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 Kantonees gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: actie/fantasy
Speelduur: 94 minuten
Kijkwijzer: 12, geweld

A Chinese Ghost Story II:
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 Kantonees gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: actie/fantasy
Speelduur: 104 minuten
Kijkwijzer: 12, geweld

A Chinese Ghost Story III:
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 Kantonees gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: actie/fantasy
Speelduur: 94 minuten
Kijkwijzer: 12, geweldJACKIE CHAN IN DRAGONS FOREVER EN ENTER THE PHOENIX
Releasedatum: 13 december

Jackie Chan schittert in twee kung fu films, de klassieke actiefilm Dragons Forever, waarin Chan voor het laatst samen te zien is met zijn buddies Sammo Hung en Yuen Biao, en de recente gangsterkomedie Enter The Phoenix, van het Chinese tieneridool Stephen Fung. Dragons Forever verschijnt in een Special Edition op het Hong Kong Legends label met een lading aan extra's, verdeeld over twee schijven. Beide films zijn volledig geremasterd en gerestaureerd.

Dragons Forever
Jackie Chan, Sammo Hung en Yuen Biao, de drie grootste supersterren van de Hong Kong actiefilm, bundelden hun krachten nog eenmaal in de opwindende kung fu komedie Dragons Forever, waarin de drie martial artssterren het opnemen tegen de meest gevreesde misdaadbende van Hongkong, waarbij ze elkaar nogal eens voor de voeten lopen. Maar als het erop aankomt, gaan deze drie vechtkampioenen er keihard tegenaan. Dat betekent wervelde kungfu-gevechten en ongelooflijk acrobatisch stuntwerk. Het finale gevecht tussen Jackie Chan en karatekampioen Benny 'The Jet' Urquidez heeft zelfs een legendarische status onder de fans van het genre. Dragons Forever is van begin tot einde een spetterende actiekomedie zoals alleen Jackie Chan die kan maken. De film werd geregisseerd door Sammo Hung.

Features:
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1
Nederlands ondertiteld
Genre: actie/fantasy
Speelduur: 90 minuten
Kijkwijzer: 16, geweld

Extra's:
• Fully animated menu's
• Stunts unlimited: 3 exclusive action-packed featurettes
• 2 deleted scenes (Couch potato and Mr. Kinetic)
• Exclusive feature-length audiocommentary with Hong Kong film expert, Bey Logan
en meer extra's

Enter the Phoenix
Hongkong superster Stephen Fung maakte zijn regiedebuut met Enter The Phoenix, een hilarische actiekomedie vol spectaculaire kungfugevechten, kluchtige verwikkelingen en leuke bijrollen van oudgedienden Yuen Biao en Jackie Chan. In Enter The Phoenix stuurt een oude gangsterbaas, wiens dagen geteld zijn, zijn rechterhand naar Thailand om zijn zoon Georgie te zoeken. Deze moet bij het overlijden van de oude man het misdaadimperium overnemen. Georgie, een flamboyante homoseksueel, heeft echter helemaal geen zin om zijn vader op te volgen en stuurt zijn vriend Sam naar Hongkong om zijn plaats in te nemen. Eenmaal in Hongkong neemt de onervaren Sam de leiding van het misdaadimperium van "zijn vader", met alle krankzinnige gevolgen van dien! Tot overmaat van ramp wordt Sam verliefd op de dochter van een rivaliserende gangsterbaas en denken andere gangsters dat hij homo is. Wanneer de oude man alsnog overlijdt en de echte Georgie ten tonele verschijnt om de begrafenis bij te wonen, is de chaos compleet. Enter The Phoenix werd geproduceerd door Jackie Chan en was in China een enorme hit.

Features:
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen (2.35:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 Chinees gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: actie/komedie
Speelduur: 90 minuten
Kijkwijzer: 12, geweld

UIT HET ARCHIEF