:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2006
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2006
Bron: A-Film - Datum: 2005-12-07 - Geplaatst door: Werner
WEDDING CRASHERS

Scheidingsdeskundigen John Beckwith (Owen Wilson) en Jeremy Grey (Vince Vaughn) zijn zakenpartners en al hun hele leven dikke vrienden. Ze hebben een gezamenlijke 'hobby': ze struinen huwelijkspartijen af om vrouwen te versieren voor een one night stand! De achtergrond van de huwelijkskandidaten maakt niet zoveel uit. Of het nu gaat om een Joodse, Italiaanse, Ierse, Chinese of Hindoe bruiloft, het charismatische en charmante duo heeft altijd wel een smeuig verhaal paraat voor de nieuwsgierige bruiloftsgasten. En zo zijn ze de hit van iedere bruiloft. Aan het eind van weer een succesvol lenteseizoen vol vrouwelijke veroveringen hoort Jeremy dat de dochter van politicus William Cleary (Christopher Walken) en zijn vrouw Kathleen (Jane Seymour) in het huwelijksbootje gaat stappen. Dat belooft het elite evenement van het jaar te worden in Washington, D. C. Eenmaal op het feest laten John en Jeremy al snel hun oog vallen op de bruidsmeisjes Claire (Rachel McAdams) en Gloria (Isla Fisher) Cleary. Terwijl Jeremy zijn move maakt bij Gloria krijgt John onverwacht te maken met Sack (Bradley Cooper), het opgeblazen vriendje van Claire. Daarbij komt ook nog eens dat John, tegen de spelregels van het versieren in, tot over zijn oren verliefd raakt op Claire. John weet de tegenstribbelende Jeremy ervan te overtuigen voor deze ene keer de regels te buigen. Ze gaan in op een uitnodiging om een heel weekend door te feesten op het landgoed van de familie Cleary. Als John en Jeremy arriveren in het grote landhuis raken ze al snel verstrikt in de vreemde capriolen van de familie Cleary. Maar ze leren ook een paar belangrijke lessen over liefde en relaties.

Geluid/Taal: Engels: Dolby Digital 5.1, Frans: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Disc formaat: DVD 9
Releasedatum: 26-01-2006

Extra's:
• Both the theatrical as the "uncorked" version are available on this DVD via the 'seamless branching' feature.
• Original Theatrical Trailer
• Teaser Trailer
• Deleted Scenes (+/- 14 min)
• Commentary Track with Director David Dobkin (not subtitled)
• Commentary Track with Owen Wilson & Vince Vaughn (not subtitled)
• "Event Planning" featurette (+/- 12 min)
• "The Rules" featurette (+/- 7 min)
• The Rules of Wedding Crashing
• Soundtrack / Track Listing
• Music Video: The Sights: "Circus" (+/- 3 min)

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en CinéartLAST DAYS

Blake is een introverte muzikant wiens plotselinge succes ook zijn ondergang dreigt te worden. Hij voelt zich hoe langer hoe eenzamer en isoleert zich steeds meer van de buitenwereld. Hij brengt zijn dagen al dolend rond in de omliggende bossen en mediterend in een elegant maar vervallen landhuis. Het is een periode van innerlijke onrust en gestoord bewustzijn, afgewisseld met enkele zeldzame uitbarstingen van rock 'n roll. Iedereen lijkt wel hopeloos op zoek te zijn naar Blake – zijn zogenaamde vrienden, zijn manager, zijn platenlabel, zelfs een privé-detective – maar Blake vermijdt elk contact. Hij heeft vooral nood om alleen te zijn en ontwijkt zelfs de enkele vrienden in zijn huis die hem alleen benaderen wanneer ze iets nodig hebben : geld of raad bij het maken van een song. Tenslotte trekt hij zich terug in het tuinhuis op zoek naar een uitweg. Alhoewel deze film geïnspireerd is op de laatste dagen van Kurt Cobain, blijft het een fictief gegeven waarin de personages en gebeurtenissen niet reëel zijn. Michael Pitt (The Dreamers, Hedwig and the Angry Inch) portretteert het personage van Blake, de introverte kunstenaar die gebukt gaat onder een zware mentale druk als gevolg van beroemdheid, professionele verplichtingen en een toenemend gevoel van isolatie. Lukas Haas, Asia Argento en Scott Green vertolken de laatste mensen die hem onringen. Gus Van Sant, die zowel de regie, het scenario als de montage voor zijn rekening neemt, experimenteert nog verder met zijn elliptische stijl die hij reeds hanteerde in zijn vorige films Gerry en Gouden Palm-winnaar Elephant en waarbij hij lagen van intrigerende beelden en geluiden verwerkt tot een sterke emotionele belevenis.

Geluid/Taal: Frans: Dolby Stereo; Engels: Dolby Surround 3.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: 4:3 (1.33:1)
Disc formaat: DVD 9
Releasedatum: 26-01-2006

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Making Of (+/- 30 min)
• Director's Filmography

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en CinéartTHE KING OF NEW YORK

Net uit de gevangenis maakt Frank White, vergezeld door twee mooie bodyguards zijn comeback in de South Bronx, waar hij gevierd is. Hij komt op voor de zwarten en wil voor de buurt een ziekenhuis heropenen. Dit zijn de enige menselijke trekjes van een keihard crimineel die in no time de touwtjes van de drugshandel weer stevig in handen neemt.

Disc 1:
Geluid/Taal: Engels: DTS 5.1, Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Disc formaat: DVD 9
Releasedatum: 26-01-2006

Extra's:
• Original Theatrical Trailer

Disc 2:
Geluid/Taal: Engels: Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: mixed 4/3 & 16/9
Disc formaat: DVD 5

Extra's:
• Trailers and TV Spots (+/- 5 min)
• A Short Film about the Long Career of Abel Ferrara (+/- 47 min)
• Documentary: A Portrait of Christopher Walken (+/- 26 min)
• The Adventures of Schooly D (+/- 42 min)
• Schooly D Music Video (+/- 3 min)
(extra's onder voorbehoud)HET RODE KORENVELD

China, de jaren dertig van de twintigste eeuw. Een oude lepralijder die een afgelegen wijngaard beheert, overlijdt. Jiu'er, de vrouw die door de lepralijder is gekocht en haar minnaar, die door de verteller van de film 'mijn opa' wordt genoemd, nemen de wijnhandel over. Zij zetten een geïdealiseerde quasimatriarchale gemeenschap op, onder leiding van Jiu'er. Dan dringen Japanse soldaten het gebied binnen en leggen de bewoners hun regels op. Ze willen de druivenvelden platgooien om plaats te maken voor een weg. Dit pikken de locale bewoners niet en ze komen in opstand. Zullen zij hun verzet overleven?

Geluid/Taal: Mandarijn: mono
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9
Disc formaat: DVD 5
Releasedatum: 12-01-2006

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en CinéartCINEMA SCANDINAVIA (BOX)
Releasedatum: 12-01-2006

Open Hearts
Cecile (Sonja Richter) en Joachim (Nikolaj Lie Kaas) zijn jong en verliefd. Ze staan op het punt te gaan trouwen en hebben hun hele leven nog voor zich. Maar dan gaan de dingen mis en van het ene op het andere moment is alles anders. Maar niet alleen voor Cecile en Joachim veranderen de dingen, ook voor Marie (Paprika Steen) en Niels (Mads Mikkelsen). Marie en Niels zijn beide eind dertig. Ze zijn gelukkig getrouwd en hebben drie kinderen, maar hun huwelijk wordt zwaar op de proef gesteld wanneer Niels heftig verliefd wordt op Cecile. De vraag is of Niels en Cecile er klaar voor zijn om alles op te geven voor hun liefde. Een ding is zeker: niets kan ooit weer hetzelfde zijn...

Geluid/Taal: Deens: mono
Ondertiteling: Frans: Nederlands
Beeldformaat: 4:3 (1.33:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Commentary Track by Susanne Bier and other Cast & Crew-members
• Featurette: "Open Hearts" at filmfestival (+/- 10 min)
• Press Conference: San Sebastian int. Filmfestival 2002 (+/- 27 min)
• Deleted Scenes (with optional commentary by Susanne Bier) (+/- 12 min)
• Zulu Award (+/- 4 min)
• Music from the Soundtrack (4 songs)
• Filmographies (ALL extra's are only English & French subtitled)

Dogville
De mooie Grace (Nicole Kidman) is op de vlucht voor een groep gevaarlijke gangsters. Uitgeput vindt ze een onderkomen in het ingeslapen plaatsje Dogville. Schoorvoetend besluit de gesloten gemeenschap haar schuil te houden op voorwaarde dat zij als wederdienst verschillende werkzaamheden verricht. Grace gaat akkoord maar ervaart al snel dat er achter de schone schijn van Dogville heel wat duistere geheimen schuilgaan. Zij zelf draagt echter ook een geheim met zich mee dat Dogville nog wel eens de kop kan gaan kosten.

Lars von Trier, een van de meest visueel onderscheidende en vernieuwende regisseurs van dit moment, onderzoekt met zijn nieuwe film Dogville wederom het concept "goedheid". Hij wijkt qua werkwijze echter af van zijn eerdere succesvolle films Breaking The Waves, The Idiots en Dancer In The Dark. Dogville is namelijk in zijn geheel opgenomen in een studio met een minimum aan decor, waardoor de acteurs de maximale vrijheid hebben om hun rollen in te vullen. Licht, geluid en muziek worden door von Trier intensief gebruikt om een verhoogd dramatisch effect te bewerkstelligen. Deze gewaagde aanpak in combinatie met een briljant script zorgt voor een indringende film die de kijker nog lang zal bijblijven.

Geluid/Taal: Engels: Dolby Stereo, Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Audiocommentary by Director Lars von Trier & Cinematographer Anthony Dod Mantle

The Sea
The Sea is een familiedrama dat zich afspeelt in een afgelegen vissersdorp in IJsland. De zelfstandige vissers worden door economische omstandigheden gedwongen hun visaandeel te verkopen aan grotere bedrijven. Het dorp lijdt onder de werkloosheid die het gevolg is. Er is één visser die niet van plan is zijn visaandeel uit handen te geven, Thordur. Als hij zijn visserij verkoopt, geeft hij het hele dorp op. Zijn bedrijfje lijkt echter niet lang te kunnen bestaan. Thordur wordt oud en vreest zijn werk niet voort te kunnen zetten. Hij roept zijn kinderen op naar huis te komen. De drie kinderen hebben lang geleden een nieuw leven opgebouwd ver weg van het visserdorp en voelen er weinig voor hun vader te helpen. Toch keren zij allen terug om hun vader te laten weten wat hun reden is niet aan zijn verzoek te voldoen. Op dat moment wordt duidelijk dat zij zich geen zorgen maken over de toekomst, maar over de duistere geheimen binnen de familie.

Geluid/Taal: Icelandic: Enhanced 5.1, Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Disc formaat: DVD 5

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Cast & Crew Information

Lilja 4-ever
De 16-jarige Lilja leeft in een trieste buitenwijk in de voormalige Sovjet Unie. Haar moeder is vertrokken naar Amerika en heeft beloofd haar ook naar Amerika te halen. Wanneer Lilja niets meer van haar moeder hoort en er geen geld meer gestuurd wordt, is het duidelijk dat Lilja’s moeder haar verlaten heeft. Ze wordt gedwongen in een verlaten flat te gaan wonen zonder water en elektriciteit. Dromend van een beter leven loopt Lilja Andrei tegen het lijf. Ze wordt verliefd op hem en hij belooft haar een beter leven in Zweden. Ze pakt haar spullen, maar weet niet dat alles vanaf dan alleen nog maar erger wordt...

Geluid/Taal: Russisch: Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands: Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Disc formaat: DVD 5

Extra's:
• Original Theatrical Trailer

Ga voor meer informatie over de diverse landenboxen naar de website www.europesefilms.nl

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en CinéartCINEMA BRITANNIA (BOX)
Releasedatum: 12-01-2006

Sweet Sixteen
De Schotse Liam heeft een moeder die in de gevangenis zit. Ze zal net voor zijn 16e verjaardag vrijkomen. Liam is vastbesloten om ervoor te zorgen dat deze keer alles anders wordt. Hij droomt van het gezinsleven dat hij nooit heeft gehad en wil een 'veilige haven' creëren waar slechte invloeden als zijn moeder's vriend Stan en zijn eigen gemene grootvader niet komen. Maar eerst moet hij aan geld komen – en dat is niet makkelijk voor een tiener met zijn achtergrond. Het duurt dan ook niet lang voordat de riskante en illegale trucjes van Liam en zijn vriend hen in allerlei moeilijkheden brengen.Terwijl het steeds gevaarlijker wordt, weet Liam dat hij eigenlijk moet stoppen, ook al kan hij dat niet meer...

Geluid/Taal: Frans: Dolby Stereo, Dolby Digital 5.1; Engels: Dolby Stereo, Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Frans, Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9
Disc formaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theater Trailer
• Filmographies

Vera Drake
Vera Drake woont met haar man Stan en hun volwassen kinderen Sid and Ethel in het Londen van 1950. Ze zijn niet rijk, maar wel een gelukkig en hecht gezin. Vera is werkster in verschillende huizen, Stan is monteur in de garage van zijn broer, Sid werkt als kleermaker en Ethel werkt in een fabriek voor gloeilampen. Maar de goede Vera heeft een geheim dat ze met niemand uit haar naaste omgeving deelt. Ze helpt, zonder daarvoor betaling te ontvangen, jonge vrouwen bij het beëindigen van ongewenste zwangerschappen. Maar als een van deze meisjes na een abortus ziek wordt en in het ziekenhuis terechtkomt, stelt de politie een onderzoek in. Het onderzoek brengt hen bij Vera...

Geluid/Taal: Engels: Dolby Digital 5.1; Frans: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Interview with Mike Leigh (+/- 24 min)
• Making of (+/- 23 min)

Dear Frankie
De negen jaar oude Frankie woont na vele vele verhuizingen samen met zijn moeder Lizzie boven een fish & chips winkel aan de Schotse kust. Elke paar weken schrijft Lizzie haar dove zoon Frankie uit naam van zijn vader, waarin ze verhaalt over avonturen in exotische landen. Zij durft de waarheid over Frankies vader niet te vertellen en heeft Frankie verteld dat zijn vader op een groot schip, de Acra, werkt. Dit schip heeft ze op een postzegel gezien, niet wetend dat het schip bestaat. Als het schip in de buurt aanlegt hoopt Frankie dan ook dat zijn vader hem opzoekt. Lizzie kan het niet opbrengen om haar zoon de waarheid te vertellen en verzint een oplossing. Ze vindt een vreemdeling die de rol van Frankie’s vader op zich wil nemen. Deze ontmoeting verloopt succesvol, maar haar opluchting is echter van korte duur...

Geluid/Taal: Engels DTS, Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer

The Mother
Regisseur Roger Michell (Notting Hill) en scenarist Hanif Kureishi vertellen in The Mother het verhaal over de relatie van een oudere weduwe met een dertig jaar jongere man met warmte en compassie, zonder de wrange kanten te verdoezelen. De Engelse actrice Anne Reid speelt de rol van haar leven, waarvoor zij werd genomineerd voor een BAFTA en een European Film Award. Wanneer May op oudere leeftijd haar man verliest, woont zij een tijdje in bij haar kinderen. Die ontvangen haar niet met open armen, terwijl zij zich toch al eenzaam en verloren voelt in een vreemde stad. Langzamerhand dreigt zij de greep op haar leven kwijt te raken. Een nieuwe fase breekt aan wanneer zij Darren leert kennen, de klusjesman van haar zoon en dertig jaar jonger dan May. Ze wordt hopeloos verliefd op hem en hij gaat op haar avances in. Darren is echter ook de minnaar van haar dochter. May beseft dat haar liefde de sleutel is voor een nieuwe fase in haar leven. Maar is dat genoeg om de relatie met haar dochter op het spel te zetten?

Geluid/Taal: Engels: Dolby Stereo; Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85)
Disc formaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Interview with Roger Michell and Hanif Kureishi (+/- 7 min)
• Interview with Anne Reid (+/- 7 min)

Ga voor meer informatie over de diverse landenboxen naar de website www.europesefilms.nl

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en CinéartCINEMA DE FRANCE 2 (BOX)
Releasedatum: 12-01-2006

37º2 Le Matin (a.k.a. Betty Blue)
De goedmoedige Zorg is een ijverige klusjesman die zijn dagen in eenzaamheid slijt met het onderhoud van een paar bungalows aan de Franse kust. Zijn hart slaat op hol wanneer de verleidelijke maar onberekenbare Betty zijn leven binnen wandelt. Zorg en Betty zijn hun gevoelens niet meer meester en storten zich in gepassioneerde relatie vol diepe emoties. Na een hevig oplopende ruzie met zijn baas neemt hij met Betty de benen. Ondertussen heeft Betty het manuscript van Zorg's roman gelezen en zij is zeer onder de indruk. Uit liefde voor Zorg gaat ze naarstig op zoek naar een uitgever. Maar als niemand brood ziet in de roman, ontsteekt de emotionele Betty in woede en raakt volledig buiten zinnen. Betty heeft haar razernij niet meer in de hand en Zorg moet met lede ogen toezien hoe de vrouw waar hij van houdt steeds verder afglijdt in waanzin.

Geluid/Taal: Frans: mono
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.66:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Trailer of the Director's Cut Version of the Movie
• C&C Filmographies

Jeux D'Enfants (a.k.a Love Me If You Dare)

Een leven lang om te zeggen "Ik hou van je". Tachtig jaar om een liefdesverhaal te beginnen... En dat alles door een spel... Of misschien dankzij een spel.

Het begint allemaal met een onschuldige weddenschap. Een weddenschap om te vergeten dat mama zwaar ziek is, om te vergeten dat de hele klas je uitscheldt. En een paar weddenschappen later groeit het spel uit tot het mooiste, het sterkste wat
er bestaat in het leven van beide kinderen. Alle taboes doorbreken, alles doen wat verboden is, alle gezag tarten, elkaar doen lachen, elkaar doen huilen... Ze zijn tot alles in staat! Behalve dan... toegeven dat ze van elkaar houden. Sophie en Julien bepalen de regels van het spel. Voor de rest van hun leven zijn ze er de scheidsrechters van... maar soms ook de slachtoffers...

Geluid/Taal: Frans: Dolby Surround 2.0, Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9
Disc formaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Audio comments by Yann Samuell en Christophe Rossignon

La Gloire De Mon Père
De jonge Marcel Pagnol en zijn familie komen voor de zomervakantie samen in de 'Garrigues'. Zij bereiden een groot gebeuren voor: de jacht op 'La Bartavelle'. Zijn vader, onderwijzer en kersverse jager, schiet twee stuks en komt triomfantelijk thuis.
Marcel beleeft zijn succes mee vanuit zijn schuilplaats samen met zijn vriend Lili, de stroper. Hij is verrukt over de Provence die zo op hem lijkt...

Geluid/Taal: Frans: Enhanced Dolby 5.1, Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9
Disc formaat: DVD 5

Extra's:
• Original Theatrical Trailer

Le Château De Ma Mère
In het vervolg op La Gloire De Mon Père blikt de schrijver Pagnol weer nostalgisch terug op zijn jeugd in de glooiende heuvels van de Provence, begin 20ste eeuw. Marcel is nu een jaar of 13 en hunkert iedere dag naar de vakanties, waarin zijn familie Marseille de rug toekeert en vertrekt naar het platteland. De voetreis langs majestueuze landgoederen en kastelen is steeds weer een avontuur met als eindbestemming de geliefde heuvels, het landelijke decor voor zijn eerste schuchtere stappen in de liefde en vriendschap.

Geluid/Taal: Frans: Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9
Disc formaat: DVD 5

Extra's:
• Original Theatrical Trailer

Ga voor meer informatie over de diverse landenboxen naar de website www.europesefilms.nl

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en CinéartTHE BEAUTIFUL COUNTRY

Bui doi — "minder dan stof" - is een scheldwoord voor Vietnamese kinderen met een Amerikaanse vader. The Beautiful Country speelt zich af in 1990 en vertelt het verhaal van een jonge "bui doi" die zijn thuisland Vietnam wil ontvluchten. Hij komt in een vluchtelingenkamp, overleeft een zware zeereis onder erbarmelijke omstandigheden en wordt het slachtoffer van mensensmokkel. Toch blijft hij ondanks alle tegenslagen hoop houden en vergeet hij zijn menselijke waardigheid niet. Hij is op zoek naar zijn familie die hij eigenlijk nooit gezien heeft. Zijn lange zoektocht brengt hem van Saigon naar Maleisie tot New York City en, uiteindelijk, op een verafgelegen ranch in Texas waar het tot een emotionele hereniging komt.

Regisseur: Hans Petter Moland
Cast: Nick Nolte, Tim Roth, Ling Bai
Genre: Drama
Land: USA/Noorwege
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Disc formaat: DVD 5
Release: 12-01-2006

Extra's:
• Original Theatrical TrailerONLY HUMAN

Norma, een mooie joodse Spaanse neurotische tv-presentatrice besluit Leni, haar Palestijnse vriendje, voor te stellen aan haar familie. Norma's familie is nogal onconventioneel: haar zus is een nymfomane buikdanseres, die nog bij haar ouders woont met haar dochtertje van vijf jaar oud. Norma's moeder is zeer dominant en opa is blind. Wanneer Leni een ongeluk veroorzaakt waarvan de meester des huizes het slachtoffer zou kunnen worden, zijn de poppen aan het dansen...

Regisseur: T. de Pelegri / D. Harari
Scenario: Dominic Harari, Teresa Pelegri
Cast: Norma Aleandro, Guillermo Toledo, Marian Aguilera, María Botto, Fernando Ramallo
Genre: Komedie
Land: Spanje
Geluid/Taal: Frans Dolby Digital 5.1; Spaans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Frans, Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Disc formaat: DVD 5
Release: 12-01-2006

Extra's
• Original Theatrical TrailerDEAR WENDY

Dear Wendy is het verhaal van de jonge Dick die in het arme mijnwerkerstadje Estherslope woont. Als hij op een dag een revolver vindt, voelt hij zich er, ondanks zijn pacifistische overtuiging, door aangetrokken. Met zijn revolver in de hand weet hij een stel jongeren uit het plaatsje te ronselen om deel te nemen aan een geheime club die zich The Dandies noemt. De club baseert haar regels op de prinicipes van het pacifisme, maar ook op vuurwapens. Ondanks hun geloof in de belangrijkste regel – trek nooit je wapen – komen ze al snel in een situatie waaruit blijkt dat regels er zijn om gebroken te worden.

Regisseur: Thomas Vinterberg
Cast: Jamie Bell, Bill Pullman, Chris Owen
Genre: Drama
Land: Denemarken
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1; Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Disc formaat: DVD 9
Release: 26-01-2006

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Making Of (o.v.)
• Interviews (o.v.)INFERNAL AFFAIRS TRILOGY BOX

INFERNAL AFFAIRS I
Infernal Affairs draait om dubbele infiltratie. Yan (Tony Leung) is een undercover-agent bij de Hongkongse maffia. Na tien jaar hard werken zit hij diep in de machtigste bende van Hong Kong. Ming (Andy Lau) is een criminele infiltrant bij de politie, die daar op zijn achttiende werd geplaatst. Met zijn exclusieve contacten klimt hij al snel op tot hoofd van het Criminal Intelligence Bureau. Beide mannen voelen zich steeds meer opgesloten en ingeklemd tussen goed en kwaad en zijn nog maar schaduwen van zichzelf.

Geluid/Taal: Frans Dolby Digital 5.1; Cantonees Dolby Digital 5.1; Cantonees DTS 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2. 35:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Behind the Scenes Featurette (+/- 16 min)
• Confidential Files (+/- 6 min)
• Directors' Commentary
• Outtakes Reel (+/- 9 min)
• Alternate Ending (+/- 9 min)
• Photogallery

INFERNAL AFFAIRS II
Deel II speelt zich tien jaar voor deel I af. Yan (Shawn Yue) en Ming (Edison Chen) uit deel I staan beiden aan het begin van hun carrière als infiltrant. De familiebanden van beiden spelen een grote rol, evenals de overdracht van Hong Kong aan China. Na de dood van een belangrijke maffiabaas neemt zijn zoon Hau de zaken over. Zijn halfbroer Yan is een talentvolle jonge politieagent, die van zijn superieur de taak krijgt om te infiltreren in de triads van zijn halfbroer. De maffia op haar beurt stuurt de jonge Ming naar de politieschool.

Geluid/Taal: Cantonees DTS 5.1, Cantonees Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Deleted Scenes (+/- 9 min)
• Behind the Scenes Featurette (+/- 22 min)
• Confidential Files (+/- 6 min)

INFERNAL AFFAIRS III
2004: 10 maanden na de moord op Yan wordt Ming gedegradeerd. Ondertussen maakt de jonge Yeung carriere binnen de politie. Ming verdenkt Yeung ervan voor de Triade te werken en hij gaat op onderzoek uit. 2001 Na twee jaar undercover werk begint Yan eindelijk vertrouwen te winnen. Zijn eerste missie is het opstarten van een smokkelnetwerk met Shen een mysterieuze zakenman uit China.

Geluid/Taal: Cantonees Dolby Digital 5.1, Cantonees DTS 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Making of / Documentary (+/- 12 min)

Cast: Andy Lau, Edison Chen, Leon Lai, Tony Leung Chiu Wai
Release: 26-01-2006GUS VAN SANT BOX

Regisseur: Gus van Sant
Land: USA
Release: 26-01-2006

LAST DAYS
Blake is een introverte muzikant wiens plotselinge succes ook zijn ondergang dreigt te worden. Hij voelt zich hoe langer hoe eenzamer en isoleert zich steeds meer van de buitenwereld. Hij brengt zijn dagen al dolend rond in de omliggende bossen en
mediterend in een elegant maar vervallen landhuis. Het is een periode van innerlijke onrust en gestoord bewustzijn, afgewisseld met enkele zeldzame uitbarstingen van rock 'n roll. Iedereen lijkt wel hopeloos op zoek te zijn naar Blake - zijn zogenaamde vrienden, zijn manager, zijn platenlabel, zelfs een privé-detective - maar Blake vermijdt elk contact. Hij heeft vooral behoefte om alleen te zijn en ontwijkt zelfs de enkele vrienden in zijn huis die hem allee benaderen wanneer ze iets nodig hebben: geld of raad bij het maken van een song. Tenslotte trekt hij zich terug in het tuinhuis op zoek naar een uitweg...

ELEPHANT
Elephant begint als een doodgewone schooldag in een Amerikaanse middelbare school, gevuld met schoolwerk, voetbal en roddel. Regisseur Gus Van Sant observeert het doen en laten van verschillende studenten en laat ons zien hoe ze echt zijn. Zo maken we kennis met Eli, die zijn medestudenten voor zijn camera laat poseren. Nate, die na de voetbaltraining met z'n vriendinnetje Carrie gaat eten. Brittany, Jordan en Nicole klagen over de bemoeizucht van hun moeders. John loopt over het gras naar buiten en kruist het pad van Alex en Eric. Een doodgewone schooldag, zo lijkt het. Maar dit is enkel schijn.

MY OWN PRIVATE IDAHO (2disc)
Mike Waters is een jonge prostitué in Portland. Hij lijdt aan narcolepsie, een ziekte waarbij hij onder invloed van stress op onverwachte momenten in diepe slaap valt. Als baby werd hij bij zijn labiele moeder weggehaald en sindsdien hunkert hij naar liefde. Die liefde zoekt hij bij zijn goede vriend en mede-prostitué Scott Favor, de opstandige zoon van de burgemeester van Portland. Scott heeft zo zijn eigen redenen om zijn lichaam aan mannen en vrouwen te verkopen, maar beantwoordt Mike's liefde niet. Mike's leven heeft geen duidelijk doel; als kruimeldief en prostitué rolt hij van de ene situatie in de andere. Op een dag besluit hij samen met Scott op zoek te gaan naar zijn moeder, een tocht die hen langs allerlei kleurrijke personages voert.

EVEN COWGIRLS GET THE BLUES
Sissy Hankshaw werd geboren met zeer grote duimen, wat haar voorbestemd leek te maken om een liftend bestaan te leiden. Ze doorkruist de Verenigde Staten en maakt kennis met de meest markante persoonlijkheden. Op aanraden van één van hen gaat ze op weg om een reclamespotje op te nemen op de Rubber Rose Ranch, een kuuroord waar het tevens krioelt van de lesbische cowgirls. Met een van deze cowgirls, Bonanza Jellybean, krijgt ze een relatie. De potige dames hebben een boodschap die ze willen verspreiden. Dit doen ze door de ranch te bezetten en de in het gebied neergestreken zeldzame trompetkraanvogels vast te houden. De politie omsingelt de ranch en de sfeer wordt gespannen.Veranderingen:

• Percy Adlon box: Nieuwe release datum: 9 maart 2006
(Bagdad Café, Rosalie Goes Shopping, Sugarbaby, Five Last Days, Celeste, The Swing, Salmonberries, The Glamorous World Of The Adlon Hotel).
• Bagdad Café Nieuwe release datum: 9 maart 2006
• Just A Gigolo Nieuwe release datum: To Be Announced

UIT HET ARCHIEF