:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: GEDRAMATISEERDE RELIGIEUZE BBC-FILMS
PERSBERICHT: GEDRAMATISEERDE RELIGIEUZE BBC-FILMS
Bron: Just Entertainment - Datum: 2005-12-08 - Geplaatst door: Werner
In samenwerking met Discovery Channel is de BBC op zoek gegaan naar de waarheid achter een aantal religieuze geschiedenissen. Resultaat: een reeks schitterende gedramatiseerde televisiefilms waarin bekende religieuze personen en verhalen in een historische context worden geplaatst. De afleveringen 'The Virgin Mary' en 'Noah's Ark' worden door Just Entertainment in december op DVD uitgebracht. Na deze eerste releases zal Just Entertainment in 2006 ook de afleveringen 'Jesus Family Tree', 'The Lives of Jesus', 'Moses' en 'Son of God' op DVD uitbrengen.

In 'The Virgin Mary' wordt verder gekeken dan de mythe over de moeder van Jezus. Wat weten we nu echt over de vrouw die het leven schonk aan de man die de loop van de geschiedenis voorgoed zou veranderen? Het verhaal van de ark van Noach is een van de bekendste geschiedenissen uit de bijbel en de koran. Maar is dit boeiende verhaal echt gebeurd? In 'Noah's Ark' worden feiten en fictie onderzocht.

De BBC heeft een naam hoog te houden als het gaat om historische kostuumstukken en verslaggeving van wetenschappelijk onderzoek. In de hier beschreven serie verfilmingen over religieuze verhalen en personen is al deze expertise gebundeld. De gedramatiseerde verhalen zijn gebaseerd op de nieuwste ontdekkingen van historici en bijbelkenners en laten een vernieuwend beeld zien van bekende religieuze verhalen. De uitstekende acteurs en de spectaculaire special effects creŰren een authentiek beeld van een andere tijd en een andere wereld. De religieuze televisiefilms van de BBC zijn interessant voor iedereen die ge´nteresseerd is in de achtergronden van religieuze vertellingen.