:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: RELEASES 2006
PERSBERICHT: RELEASES 2006
Bron: Warner - Datum: 2005-12-22 - Geplaatst door: Werner
THE ISLAND
Het enige wat ze willen, is wat elke mens wil

2019. Lincoln Six-Echo rent voor zijn leven, een leven waar hij, op twee zaken na, niets van afweet. Een: de gezaghebbers van de strengbewaakte instelling waar hij voor zijn veiligheid werd ondergebracht, hielden hem voor dat de kans erin zat dat hij ooit in een paradijs zou leven, het laatste bewoonbare plekje op Aarde. Twee: alles wat ze zeiden was een leugen. Ewan McGregor en Scarlett Johansson vertolken respectievelijk Lincoln Six-Echo en Jordan Two-Delta, twee vluchtelingen die in een totaal onbekende buitenwereld op de loop moeten gaan voor hun dodelijke achtervolgers. Regisseur Michael Bay verzoent futuristische suspens met de actie en adrenaline van een intelligente actiethriller waarin hij een mysterieuze intrige ontrafelt rond een brandend actueel thema.

"U bent uitverkoren. Het eiland wacht op u."

Technische fiche:
Regie: Michael Bay
Cast: Ewan McGregor, Scarlett Johansson, Djimon Hounsou, Sean
Bean, Steve Buscemi, Michael Clarke Duncan, Ethan Phillips, Brian Stepanek, Noa Tishby, Siobhan Flynn
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Fins, Noors, Deens, Zweeds
Speelduur: ca. 130 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Documentaire: The Making of The IslandTHE SISTERHOOD OF THE TRAVELING PANTS
Vergeet het niet: broek = liefde.
Hou van je vrienden,

The Sisterhood Of The Traveling Pants, naar de bestseller "Hou Van Jezelf" van Ann Brashares, waarvan op heden al meer dan 4 miljoen exemplaren verkocht werden, doet het relaas van een heel speciale zomer. Daarin zullen vier hartsvriendinnen het voor het eerst in hun jonge leven zonder elkaar moeten stellen.Wanneer ze voor het laatst samen gaan winkelen, vinden ze in een tweedehandszaak een jeansbroek die hen allemaal perfect blijkt te passen. Ze besluiten de jeans als bindmiddel te gebruiken door hem elk één week te dragen, te zien of en wélk geluk de broek brengt en hem dan door te sturen naar de volgende in de rij. Hoewel ze mijlenver van elkaar verwijderd zijn, ervaren de vriendinnen het leven, de liefde en het verdriet op die manier toch alsof ze samen zijn, tijdens een zomer die ze nooit zullen vergeten.

Technische fiche:
Regie: Ken Kwapis
Cast: Amber Tamblyn, Alexis Bledel, America Ferrera, Blake Lively, Jenna Boyd, Bradley Whitford, Nancy Travis, Rachel Ticotin, Mike Vogel, Michael Rady, Leonardo Nam, Maria Konstadarou, George Touliatos, Kyle Schmid, Erica Hubbard
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 114 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Weggelaten scènes met commentaar van Ken Kwapis
• Fun op de set: duik in de coulissen en lach je een breuk met de grappen en grollen van de sterren op de set
• Suckumentary: ruwe montage van de documentaire van Tibby en Bailey
• Sister, Secrets and the Traveling Pants: luister en kijk naar de vriendinnen terwijl ze bepaalde scènes uit de film opnieuw bekijken en er herinneringen aan ophalen
• Een gesprek met de auteur Ann Brashares
• BioscooptrailerTRACTOR TOM
- Een Klus Voor Buzz
- De Nieuwe Vogelverschrikker


Tractor Tom woont op de boerderij Springhill met Fi, knecht Matt en alle andere fantastische vrienden. Het maakt niet uit wat het probleem is of wat er moet gebeuren, Tractor Tom zorgt dat het gedaan wordt.Tractor Tom vindt veel uitdagingen op zijn pad!

EEN KLUS VOOR BUZZ
1. Een klus voor Buzz
Buzz is boos omdat hij niet aan de grote klussen mag werken, dus heeft hij een slim plan bedacht om toch meer te werken.
2. Op zoek naar een schat Wanneer de boerderij zich klaarmaakt voor het Bonfire feest vindt Fi een mysterieuze doos. De enige aanwijzing zijn een paar initialen rond het slot. Als Fi de sleutel vindt, heeft ze ook het geheim ontdekt. Tom heeft ook een goed idee.
3. Carnaval voor Fi
Op de boerderij organiseert Matt als verrassing een carnavalsfeest met de dieren in verschillende acts. Wie zal er gekroond worden tot koning of koningin van het carnaval?
4. Muzikale herrie
Matt heeft zijn oude gitaar gevonden en geeft een kleine voorstelling voor Tom, Buzz en Rev. Zij denken dat hij een ster is en stellen voor om een band te vormen om Winnie op te vrolijken.
5. Mo in mineur
Tom bemerkt dat Mo er niet is. Na een zoektocht vinden ze haar treurend in het huis van Fi. Geïnspireerd door de nieuwe spiegel in de badkamer van Fi, komt Tom met een goed idee om Mo wat op te vrolijken.

DE NIEUWE VOGELVERSCHRIKKER
1. De nieuwe vogelverschrikker
De oude vogelverschrikker van Fi heeft er beter uitgezien. Gelukkig is Tractor Tom in de buurt om een nieuwe te maken.
2. Wheezy ontvoerd
De waarheid van Wheezy's nachtelijke avonturen is moeilijk te achterhalen, maar Tractor Tom komt met een onthulling.
3. De grote picknick
Buzz en Snicker zijn er op uit om problemen te veroorzaken op een picknick, maar ze hebben nog niet met Tractor Tom onderhandeld!
4. Lievelingsdingen
Het is een koude winterse dag op de boerderij maar Tractor Tom is de zonnestraal voor boerin Fi.
5. Zeg het met bloemen
Fi maakt haar tuin klaar voor de jaarlijkse Beckton Tuinen wedstrijd! Dit geeft alle andere dieren ook zin om in de tuin te gaan werken.

Technische fiche:
Creatie: Contender Entertainment Group
Regie: Jerry Hibbert
Taalkeuze in Stereo 2S: Nederlands
Speelduur: ca. 56 min. per dvd
Releasedatum: 11 januari 2006TOM & JERRY: EEN BONTE RACE
Wanneer een kat en een muis tot de nieuwe sterren van Reality TV worden uitgeroepen, blijven kattenkwaad en muizenissen niet lang uit.

Aan de lijn, klaar, start! Zet je schrap voor de waanzinnigste race aller tijden in Tom & Jerry's snelste langspeelfilm ooit. Het populairste kat-en-muisteam uit de geschiedenis van de tekenfilm werd uit zijn gezellige huisje gezet - omdat ze teveel brokken maakten! Ten einde raad kiezen ze voor Reality TV en schrijven ze zich in als deelnemers aan de fabuleuze Super Race, met een gigantisch droomhuis als hoofdprijs! De directeur van Globwobbler Studios is in de wolken met de sensationele kijkcijfers voor het bonte spektakel dat Tom en Jerry telkens weer opvoeren. Want met elke nieuwe race maken de eeuwige rivalen het nog bonter in hun aan alle omstandigheden aanpasbare hot rods die van supersnelle bolides en onderwatervehikels transformeren tot jumpende jetski's en - in de spetterende finale - door raketten voortgestuwde straaljagers. Op hun race rond de wereld doen ze tal van bekende plaatsen aan... en laten er chaos en commotie in hun spoor na. Een hilarische langspeeltekenfilm die elk gezin aan de buis zal kluisteren met humor en spanning!

Technische fiche:
Regie: Bill Kopp

Stemmen (Engels): Charlie Adler, Jeff Glen Bennett, John Dimaggio, Jess Harnell, Tom Kenny, Tress Mac Neille, Rob Paulsen, Billy West
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels, Nederlands, Spaans, Portugees
Ondertiteling: Engels, Nederlands, Spaans, Portugees, Engels voor
slechthorenden
Speelduur: ca. 72 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Lekker lawaai maken: verneem meer over sounddesign van weleer, dat in de studio tot stand kwam met veel handen- en voetenwerk en van tijd tot tijd keukengerei
• TrailerKONG: KING OF ATLANTIS
Non-stop actie in dit gigantische avontuur

Kong is terug, sterker en slimmer dan ooit. Niet alleen op het grote scherm, maar ook in een ongemeen spannende en avontuurlijke langspeeltekenfilm. De reuzenaap, herboren uit het DNA van de originele Kong en erfelijk materiaal van zijn mensenbroer Jason, zwaait eindelijk opnieuw de scepter over zijn eilandrijk. Dan duikt, zoals in een onheilspellende profetie beschreven, de oude beschaving van Atlantis uit de golven op. Deze brengt de boosaardige koningin Reptilla met zich mee, die Kong als Koning van Atlantis aan haar zijde wil lokken. Met hem in haar klauwen zou ze de strijdende clans van Atlantis kunnen verenigen en inzetten om haar snode plannen te verwezenlijken. Jason en zijn moedige gezellen binden, in een race tegen de klok, de strijd aan met de snode Reptilla en proberen Kong te overtuigen van haar kwaadaardige bedoelingen in de hoop het eiland en zijn bewoners alsnog te kunnen redden. Hun pad wordt gekruist door gigantische dierlijke krijgers, geheimzinnige teerputten en edele rebellen. Aan Kong om te kiezen tussen de plicht tegenover zijn thuis en vrienden en het aanlokkelijke vooruitzicht door al deze wonderbaarlijke wezens als koning te worden vereerd. Onze helden rollen van het ene avontuur in het andere en Jason kan niet anders dan gebruik maken van zijn speciale cyberlink. Deze superkracht laat Jason en de aap versmelten tot een vervaarlijke vechtmachine. Alleen deze onstuitbare superheld kan Kong en zijn koninkrijk redden!

Technische fiche:
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Spaans, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, Frans, Hongaars, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 68 min.
Releasedatum: 11 januari 2006BEST OF SCOOBY-DOO MOVIES
15 Mysteries vol spanning en avontuur! Het staat in de sterren geschreven voor Scooby-Doo en zijn vrienden van Mystery Inc.!

Fans van de originele Scooby-Doo en liefhebbers van de latere reeksen kunnen in hun pootjes wrijven. Met The New Scooby-Doo Movies is er nu voor elk wat wils. Deze gloednieuwe, urenlange afleveringen verschillen van de oude afleveringen. De verhaallijnen zijn complexer en verfijnder en naast de geliefde personages maken ook tal van bekende gasten hun opwachting. Bekende sterren en in bepaalde gevallen ook bekende stemmen, zijn dit keer de Harlem Globetrotters, Dick Van Dyke, The Three Stooges, Jonathan Winters, Don Knotts, Laurel & Hardy en "Mama" Cass Elliot. Daarnaast krijgen onze vrienden ok hulp van andere tekenfilmhelden zoals Batman & Robin en Speed Buggy. Meer dan genoeg stof dus voor een Deluxe Box met vier schijfjes, tal van hilarische extra's en niet minder dan 15 van de allerbeste en angstaanjagendste afleveringen van je favoriete Griezelshow.

Technische fiche:

Creatie: Joseph Barbera, William Hannah
Regie: Joseph Barbera, William Hannah
Stemmen (Engels): Don Messick, Casey Kasem, Frank Welker, Heather North, Nicole Jaffe

Taalkeuze in Stereo 2S: Nederlands; in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Duits, Arabisch, Hebreeuws, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 42 min. per aflevering
Releasedatum: 26 oktober 2005

Extra's:
• De Hanna-Barbera kennel club zet Scooby-Doo voor gek
• Op stap met Scooby-Doo en the Harlem Globetrotters
• Girls Rock!
• TrailersWITHOUT A TRACE serie 2, 4-disc

Geen spoor van geweld? Geen enkele indicatie vooraf dat het slachtoffer verdrietig of ongelukkig was? Geen motieven? Geen aanwijzingen? Geen probleem! FBI-agent Jack Malone en zijn toegewijde team proberen elke zaak met vermiste personen op te lossen door nauwgezet speurwerk en toepassing van de meest geavanceerde profileringstechnieken. Gebald op zes schijfjes, stellen de 24 afleveringen van seizoen twee van de met een Emmy Award bekroonde tv-reeks het team voor nieuwe uitdagingen en bieden ze de kijker opnieuw een meeslepende blik op het vaak turbulente privéleven van de agenten. Onder de slachtoffers bevinden zich dit keer een zelfhulpgoeroe, een soldaat die terugkeerde van de oorlog, een universitaire coach, de familie van een miljardair en kinderen op een gekaapte schoolbus. De zoektochten leiden van de New-Yorkse haven tot in het door oorlog verscheurde Irak. Elk detail is van belang. Elke seconde telt. De jacht is open. Gevaar, suspens en schokkende ontdekkingen loeren om elke hoek!

Technische fiche:
Creatie: Hank Steinberg
Regie: Paul Holahan, Charlie Correll, Randall Zisk, Tim Matheson, Bob Bailey, David Nutter, John Peters, Tony Wharmby, Kevin Hooks, John F. Showalter, David Barrett, Andy Wolk, Hank Steinberg
Cast: Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano, Eric Close
Taalkeuze in stereo: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Roemeens, Kroatisch, Arabisch, Hebreeuws, Pools, Grieks, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 1005 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Weggelaten scènesTHE WIRE serie 2, 5-disc
De rauwste, meest compromisloze en realistische politiereeks ooit pakt uit met het bikkelharde tweede seizoen.

McNulty is overgeplaatst naar de havenpatrouille, Daniels is verbannen naar de kerkers van de politiearchieven, Prez vreet zichzelf op in de buitenwijken en Greggs zit vastgekluisterd aan zijn bureau... Aan de dokken van Baltimore vechten de gewone havenarbeiders om de schaarse werkkruimels mee te pikken. De vakbondsbazen laten zich verleiden tot illegale praktijken om het zaakje draaiende te houden. Dan zet een gruwelijke ontdekking de hele haven op z'n kop. Het begin van een nieuwe zaak, net nu het detachement op sterk water staat.

Technische fiche:
Creatie: David Simon
Regie: Ed Bianchi, Elodi Keene, Steve Shill, Thomas J. Wright, Daniel Attias, Tim Van Patten, Rob Bailey, Ernest Dickerson
Cast: Dominic West, John Doman, Idris Elba, Frankie Faison, Wood Harris, Deirdre Lovejoy, Clarke Peters, Wendell Pierce, Lance Reddick, Andre Royo, Sonja Sohn, Jim Truefrost, Seth Gilliam
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; Stereo: Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Portugees, Noors, Zweeds, Arabisch, Hebreeuws, Fins, Grieks, Hongaars, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 703 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Audiocommentaar met de acteurs Dominic West en Michael K. Williams, coproducer Karen L. Thorson en editor Thom Zimny
• Documentaire: Voorbeschouwingen en "Wat voorafging" bij de afleveringenTHE FRESH PRINCE OF BEL-AIR serie 2, 4-disc
Will Power! Will Smith schittert opnieuw als The Fresh Prince...

Oost west, buurt best. Na een jaartje begint homeboy Will Smith zich wel thuis te voelen in Bel-Air. Hoewel hij zijn hart verpand heeft aan zijn oude stek in Philadelphia, kan de streetwise rapper best wel leven met croissants en credit cards, om van de lekkere meiden uit de betere kringen nog maar te zwijgen... Deze vierdelige DVD-collectie bevat niet alleen het volledige tweede seizoen van The Fresh Prince Of Bel-Air, maar ook nog tal van leuke extra's. Vierentwintig afleveringen lang trekt Will Smith weer alle registers open. Uitbundig en onstuitbaar wanneer hij op het basketbalveld staat, kwetsbaar en vertederend wanneer hij zich tijdens een lichte aardbeving aan zijn teddybeer vastklampt, Smith slaagt er als geen ander in om snedige hip-hophumor en klassieke komische elementen te laten versmelten tot zijn eigen, knotsgekke "thang". Kijk ook uit naar de fel gesmaakte gastoptredens van Queen Latifah, Milton Berle en Zsa Zsa Gabor. De Fresh Prince en zijn poepsjieke familie uit Bel-Air: een licht ontvlambare combinatie die voor verfrissende televisie zorgt!

Technische fiche:
Creatie: Andy Borowitz, Susan Borowitz
Regie: Ellen Falcon, Shelley Jensen, Rita Rogers Blye, Malcolm-Jamal Warner, Rae Kraus

Cast: Will Smith, James Avery, Janet Hubert-Whitten, Alfonso Ribeiro, Karyn Parsons, Tatyana Ali, Joseph Marcell
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 560 min., ca 24 min. per aflevering
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Bel-Air Bloopers
• Bel-Airs Beste stukjesWONDER WOMAN serie 3, 4-disc
Wonder Womans fenomenale laatste seizoen

Megalomanen. Spionnen. Dieven. Spoken. Gekke geleerden. Gevaarlijke figurenà de wereld loopt er vol van. Geen paniek, echter! Bij naderend onheil, houdt Wonder Woman een oogje in het zeil! Lynda Carter slaat opnieuw de cape om van Wonder Woman voor de 24 afleveringen van het derde en laatste seizoen van deze serie die uitgroeide tot een waar fenomeen in de popcultuur. Samen met de onverstoorbare overheidsagent Steve Trevor (Lyle Waggoner) bestrijdt Diana Prince alias Wonder Woman het kwade met haar armbanden en lasso. Maar dat kwade is van geen kleintje vervaard. Tussen de vijanden die ze dit keer moet bevechten, zit een tijdreiziger uit het jaar 2155, een brein zonder lichaam, een contactbureau dat afspraakjes met de dood vastlegt, triljoenen uitgehongerde mieren en een beeldhouwer wiens standbeelden tot leven komen en hem een handje toesteken bij zijn misdaden. Wonder Woman spaarde de beste avonturen voor het allerlaatste!

Technische fiche:
Creatie: William M. Marston
Regie: Seymour Robbie, Dick Moder, Alan Crosland, Leslie H. Martinson, Sigmund Neufeld Jr, Gordon Hessler, Ivan Dixon, Ray Austin, Don McDougall, Curtis Harrington, John Newland
Cast: Lynda Carter, Norman Burton, Tom Kratochvil, Saundra Sharp, Lyle Waggoner
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Zweeds, Deens, Arabisch, Grieks, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 1100 min., ca. 46 min. per aflevering
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Commentaar van Lynda carter bij My Teenage Idol Is Missing
• Nieuwe Documentaire: "Wonder Woman: The Ultimate feminist icon"KEEPING UP APPEARANCES serie 5, deel 1 & 2

In de snobklasse, is Hyacinth Bucket een klasse apart! De onvermoeibare sociale streber Hyacinth Bucket ("Bouquet" uitgesproken, wat dacht u!) zet weer haar beste beentje voor in deze eersteklas sitcom. Hyacinth houdt zich onledig met onzelfzuchtige liefdadigheid voor de lagere klassen (haar zussen inclusief), geeft onschatbare raad aan echtgenoot Richard, en speelt de liefdevolle, oudste dochter voor haar bedlegerige Daddy. Toch vindt ze nog ruim de tijd om haar buren scherp te houden met onverdraagbare ochtendkoffies en diners bij kaarslicht.

DEEL 1: LIVING THE HYACINTH LIFE
Hyacinth Bucket ("Bouquet"!) waant zich als vanouds de perfecte gastvrouwe uit de betere kringen in dit vijfde seizoen van de hilarisch chique zedenkomedie. Hoewel Hyacinth haar dagen vult met het ontvangen van de buren, het in het gareel houden van haar tegendraadse familie en het inwilligen van elk grilletje van haar liefste Daddy, vindt ze toch nog tijd om de in stilte lijdende Richard van hot naar her te sleuren, van het zeetje naar het platteland.

Afleveringen:
• Het bejaardenuitje
• Het gekostumeerd bal van de burgemeester
• Hyacinth is verontrust
• Picknick aan de waterkant
• Ski's

DEEL 2: HATS OFF TO HYACINTH
De originele ambassadrice van huishoudelijke aangelegenheden neemt definitief afscheid in de allerlaatste afleveringen van dit vijfde seizoen van de hilarisch chique zedenkomedie. Tussen het opvoeden van de buren, het op afstand houden van haar ontspoorde familie en het ophemelen van haar liefste Sheridan door, slaagt Hyacinth er toch nog in om haar zangtalenten te etaleren, gesofisticeerde soireetjes bij kaarslicht te organiseren en haar verfijnde vaardigheden als gastvrouw ook aan anderen door te geven.

Afleveringen:
• De verkoop van het landhuis
• De vrijer
• Barbecue bij Violet
• De Rolls Royce
• De gastvrouw

Technische fiche:
Regie: Harold Snoad
Cast: Patricia Routledge, Clive Swift, Geoffrey Hughes, Judy Cornwell
Taalkeuze in Stereo 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 150 min. per dvd
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Biografieën van de cast
• Weggelaten scènesDUTCH MASTERS: REMBRANDT
Het schildersleven van Rembrandt Van Rijn

De serie Dutch Masters biedt een interessante ontdekkingstocht langs het leven, de werken en de inspiratiebronnen van de Hollandse Meesters. Programma-en
filmmaker Paul Molijn werd hiertoe geïnspireerd na een "kuddebezoek" aan het Amsterdamse Van Gogh museum. Deze ontnuchterende ervaring dreef hem ertoe een methode te zoeken om via de moderne middelen kunst niet alleen in de juiste sfeer voor een groot publiek beschikbaar te maken, maar er ook voor te zorgen dat het bezichtigen van de minder toegankelijke werken niet langer een alleenrecht van een selecte elite zou zijn.

In het licht van Rembrandt van Rijn
Na de lansbrekende dvd overVan Gogh staat dit tweede deel van Dutch Masters in het teken van Rembrandt van Rijn. 2006 wordt namelijk hét Rembrandtjaar, want op 15 juli zal het precies 400 jaar geleden zijn dat dit meestertalent in Leiden het levenslicht zag. Cineast Paul Molijn creëert eerst en vooral een referentiekader door de steden waar Rembrandt leefde en werkte, de invloed van de tijdsgeest op zijn werk en het belang van licht in Rembrandts kunst te belichten. Samen met cameraman Goof de Koning ging hij op zoek naar de omstandigheden waarin Rembrandt Van Rijn leefde en werkte. Vervolgens legden ze een exhaustief bestand aan van zijn werk met de medewerking van verschillende musea en instanties, in het bijzonder Peter Mookhoek, fotograaf van het Rijksmuseum. Hij stond in voor de omzetting van de volledige collectie van het museum naar digitale bestanden en kreeg al meer authentieke Rembrandts voor de lens dan wie ook ter wereld. Door een bundeling van nieuwe technieken zijn alle schilderijen, tekeningen en etsen eenvoudig te bekijken, maar ontstond tevens een document dat via zijn verschillende dimensies toelaat om als het ware in de huid van de schilder te kruipen en zo een integer en volledig beeld te krijgen van deze meesterkunstenaar. Laat u betoveren door het licht van Rembrandt en ontdek de man achter de Nachtwacht en andere kunstschatten.

De klank van kunst
De internationaal gerenommeerde componist/arrangeur/producer Piet Souer componeerde ook voor dit tweede deel een reeks muziekstukken die de beelden een extra dimensie geven. Piet Souer werd voor zijn rijkelijk gevarieerde prestaties in de muziekwereld tot nog toe bedacht met niet minder dan 22 gouden en platina Awards, 2 export-prijzen en de prestigieuze "Award for Most Outstanding Song". Hij beschouwt zijn Dutch Masters composities zelf als één van zijn beste prestaties. Ze accentueren op onovertroffen wijze de weergaloze beelden, maar de arrangementen hebben op zichzelf ook een unieke muzikale waarde en zullen bijgevolg ook afzonderlijk op CD uitgebracht worden.

Rembrandt
In het kader van het Rembrandtjaar staan er bij onze noorderburen heel wat activiteiten op het programma. Een volledig overzicht hiervan is terug te vinden op www.rembrandt400.nl

DVD inhoud
- Minidocumentaires (ca. 32 min.)
Over elk museum dat zijn medewerking verleende aan deze dvd is een minidocumentaire terug te vinden: Het Rembrandthuis Stedelijk Museum de Lakenhal, Het Rijksmuseum. Ook is er een minidocumentaire opgenomen over deVOC (Verenigde Oost-Indische Compagnie): een boeiend overzicht van de collectie van het Scheepvaartmuseum Amsterdam dat de kijker terugvoert naar de tijd waarin Rembrandt leefde.
- De Plaatsen (ca. 16 min.)
Een rondleiding door Leiden en Amsterdam geeft een mooi beeld van waar Remrandt gewerkt heeft en zijn inspiratie vond.
- De Galerij (ca. 44 min.)
Hierin zijn de meeste schilderijen, tekeningen en etsen die Rembrandt heeft nagelaten opgenomen en als slideshow te bewonderen. Met dit submenu heeft men praktisch de hele Rembrandt-collectie in zijn bezit.
- Muziek
Via de menukeuze muziek krijgt men toegang tot de prachtige muziekthema's die Piet Souer speciaal voor deze DVD componeerde. De thema's accentueren de beelden, maar zijn ook als zelfstandige arrangementen uniek.
- Schermschilderijen
Hiermee worden de mooiste en beroemdste Rembrandt-doeken op TV-of computerscherm getoverd. De digitale registratie verzekert een optimale beeldkwaliteit, die u toelaat dagelijks een andere Rembrandt op te hangen.
- DVD-rom
De dvd-rom bevat afbeeldingen van alle werken van Rembrandt die waar dan ook ter wereld in een museum tentoongesteld worden. Het aanklikken van een afbeelding op uw PC brengt een internetverbinding tot stand naar de Dutch Masters website (www.dutchmastersdvd.nl). Via deze site wordt men doorverbonden naar de site van het museum waar dat werk zich bevindt. Regelmatige updates houden deze informatie brandend actueel.

Technische fiche:
Regie: Paul Molijn
Muziek: Piet Souer
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Nederlands, Frans; in Stereo 2.0: Engels, Nederlands, Frans
Speelduur: ca. 145 min.
Releasedatum: 25 januari 2006IMAGINE - JOHN LENNON S.E. 2-disc

25 jaar geleden, op 8 december 1980, werd op brute wijze een eind gemaakt aan het leven en de carrière van de wereldwijd geliefde visionnaire muzikant John Lennon. Hoewel hij het best bekend stond als één van de oprichters van één van de indrukwekkendste twintigste eeuwse entertainmentfenomenen, valt de invloed van het individu John Lennon als muzikant, kunstenaar, schrijver, filosoof, dichter en vredesactivist niet te onderschatten. Imagine: John Lennon werd gepuurd uit een onwaarschijnlijk rijke schat aan beeldmateriaal waaronder meer dan 240 uur film-en video-opnames uit de persoonlijke verzameling van de legendarische muzikant, beelden die voor het overgrote deel nooit eerder publiek vertoond werden. De film kwam tot stand met medewerking van Lennons weduwe Yoko Ono, die vond dat de tijd was aangebroken voor de ultieme film over zijn leven en dit materiaal hiervoor ter beschikking wilde stellen. Ze droeg het project over aan producer David L. Wolper, die samen met documentairemaker Andrew Solt (waarmee hij eerder al This Is Elvis maakte) de archiefbeelden - en een monumentale soundtrack met 36 songs - omtoverde tot het meeslepende relaas van een complexe, fascinerende man. Lennons eigen stem fungeert als verteller van$ deze klassieke filmbiografie. Wolper ziet het verhaal als een persoonlijk tragedie. Lennon liet een waardevolle artistieke en muzikale erfenis na, maar moest enkele moeilijke levensfases doorworstelen om het juiste evenwicht te vinden. Zijn brute eliminatie kort daarop betekende een immens verlies en laat ons achter met de vraag hoeveel meer hij nog te bieden had. Met groepslid Paul McCarthy vormde hij de spil van The Beatles en schreef hij nagenoeg al hun hits. Na hun split in 1970 ging hij solo verder, met zijn meest beklijvende album Imagine uit 1971 als resultaat. Het lied Imagine ontpopte zich tot een ware hymne voor anti-oorlogsbewegingen en belichaamt Lennons nalatenschap als muzikant en vredesactivist. Voor haar huwelijk met Lennon stond Yoko Ono bekend als conceptuele en performance kunstenares en experimentele filmmaakster. Samen met hem zette ze in de beladen tijden van de Vietnamoorlog een aantal conceptuele evenementen op ter promotie van de wereldvrede,met als bekendste de "bed-in" in een Amsterdamse hotelkamer tijdens hun huwelijksreis in 1969. Na zijn dood bleef ze artistiek actief. Ze bracht 3 muziekalbums uit, ondernam 2 concerttournées (in één ervan gaf ze samen met Johns enige zoon Sean leiding aan de begeleidende band) en componeerde 2 Off Broadway musicals.

Technische fiche:
Regie: Andrew Solt
Cast: David Bowie, John Lennon, Julian Lennon, Yoko Ono Lennon
Taalkeuze in stereo 2S L/R: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Tjechisch, Sloveens, Roemeens, Kroatisch, Turks, Deens, Noors, Zweeds, Arabisch, Bulgaars, Hebreeuws, Pools, Fins, IJslands, Grieks, Hongaars, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 102 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Bioscooptrailer
• Documentaire: "A Tribute to John Lennon: the Man, the Music, the Memories" met de filmmakers
• "John Lennon: Truth Be Told": Interview voor BBC Radio
• John Lennon Trivia Track
• Nooit eerder uitgebrachte vertolking van Imagine met John Lennon op akoestische gitaar ò interview met William Ernest Pobjoy, directeur van John Lennons Atheneum
• Nooit eerder vertoonde beelden van Island House op Tittenhurst Estate
• DVD-ROM exclusieve website: DVD-RoM Weblink naar de John Lennon Music GuideCLINT EASTWOOD
- Every Which Way But Loose ('78)
- Any Which Way You Can ('80)


EVERY WHICH WAY BUT LOOSE
Clint ontmoet Clyde in deze klassieke topkomedie. Philo Beddoe is een rustige kerel, een doodgewone truckchauffeur. Maar achter dat relaxte uiterlijk gaat de beste caféknokker ten westen van de Rockies schuil. Ook zijn levensgezel Clyde, een orang-oetang van meer dan 80 kilo, is een geval apart.Wanneer Philo uiteindelijk valt voor de charmes van een wispelturige zangeres die er zonder boe of bah vandoor gaat, begint een knotsgekke achtervolging door het Zuidwesten van de U.S. Zijn pad naar de ware liefde wordt gekruist door een motorbende, twee achterbakse agenten die een eitje met hem moeten pellen en de legendarische knokkampioen Tank Murdock. Met de komedie Every Which Way But Loose wilde Clint Eastwood het eens over een andere boeg gooien en zijn keuze bleek meteen een schot in de roos. Het werd een van zijn populairste films, met een ijzersterke country & westernsoundtrack en uitmuntende bijrollen van onder meer Sondra Locke, Geoffrey Lewis, Beverly D'Angelo en de fabuleuze Ruth Gordon. Hoe je 't ook bekijkt, Every Which Way blijft een hilarische, hartverwarmende familiefilm.

ANY WHICH WAY YOU CAN
...it'll knock you out!

Clint en Clyde zijn terug. Een combo met doorslaande argumenten. Ze zijn terug. Nog sneller, nog grappiger. Philo Beddoe, de laconieke truckchauffeur met een bijverdienste als caféknokker, en zijn maatje Clyde, een 80 kilo zware orang-oetang, stevenen in het vervolg op Every Which Way But Loose weer af op de absolute chaos. Clint Eastwood vertolkt Philo, die nu serieus overweegt om te kappen met boksen. Maar dat is buiten een nieuwe uitdager gerekend, en buiten de maffia, die zijn liefje (Sondra Locke) hebben ontvoerd om zeker te zijn dat Philo de uitdaging aanvaardt. Zijn ook weer van de partij: Ruth Gordon als Ma, Geoffrey Lewis als Orville en de achterlijkste motorbende van het heelal, de Black Widows. De melodieuze soundtrack, met songs van Glen Campbell, Jim Stafford en Snuff Garrett, en "Beers to You", een duet met Clint Eastwood en Ray Charles, swingt de pannen van het dak. De hoofdvogel wordt echter opnieuw afgeschoten door Clyde, met name in de scène waarin hij de vrouwelijke orang-oetang van zijn dromen het hof maakt. Any Which Way You Can, een heerlijk entertainende komedie.

Technische fiche:
Regie: Every: James Fargo; Any: Buddy Van Horn
Cast: Beide: Clint Eastwood, Sondra Locke, Geoffrey Lewis, Ruth Gordon, Roy Jenson, Bill Mckinney, William O'Connell, John Quade,
Dan Vadis; Every: Beverly D'Angelo, Walter Barnes, George Chandler, James McEachin, Gregory Walcott, Hank Worden; Any: William Smith, Harry Guardino, Michael Cavanaugh, Barry Corbin, Al Ruscio, Anne Ramsey, Julie Brown, Glen Campbell
Beide: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Mono 1.0: Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Roemeens, Arabisch, Bulgaars, IJslands, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: Every: ca. 110 min.; Any: ca. 116 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Beide: BioscooptrailerAL PACINO
- Scarecrow ('73)
- Bobby Deerfield ('77)

He already knew how to die. She taught him how to live.

SCARECROW
Max (Gene Hackman) komt zojuist uit de gevangenis na een veroordeling voor geweldpleging. Hij is op weg naar Pittsburgh om met zijn spaarcentjes een luxe carwash te openen. Na vijf jaar op zee wil Lion (Al Pacino) naar Detroit om zijn kind te bezoeken, dat hij nog nooit heeft gezien. Bescheiden dromen, maar je hoopt van harte dat ze uitkomen voor Max en Lion. De film Scarecrow, medewinnaar van de Grand Prix op het festival van Cannes in 1973, volgt hen op hun zwerftocht dwars door de Verenigde Staten. De lotgevallen van deze twee aandoenlijke pechvogels zullen niemand onberoerd laten. Dat is te danken aan eersteklas teamwerk: de ontroerende vertolkingen van Hackman en Pacino, de fijngevoelige regie van Jerry Schatzberg en de schitterende landschapsbeelden van Vilmos Zsigmond. Ga mee op pad met deze twee. Het zal een reis worden om nooit te vergeten.

BOBBY DEERFIELD
Eén foutje en hij is er geweest! Hij hoeft maar eventjes met zijn ogen te knipperen, een kramp te voelen of zijn aandacht te laten verslappen en hij gaat met zijn Formule 1-wagen de ultieme eindstreep over. Daarom stopt deze waaghals zijn gevoelens en zijn verleden diep weg, totdat hij een roekeloze, hartstochtelijke vrouw ontmoet. Zelf leeft zij ook in de schaduw van de dood, maar ze toont hem hoe hij alles uit het leven kan halen wat erin zit. Al Pacino is niet vaak op het scherm te zien in een romantische rol, maar schittert in dit indringende liefdesverhaal. Het speelt zich af in de gevaarlijke en spectaculaire wereld van de Europese race-scene en de internationale Grand Prix-circuits. Marthe Keller is ontroerend als de vrouw die Bobby leert om naar zijn hart te luisteren.Twee Academy Award-winnaars, scenarioschrijver Alvin Sargent en regisseur Sydney Pollack, hebben met deze gevoelige en bitterzoete film een winnaar van wereldklasse gecreëerd.

Technische fiche:
Regie: Scare: Jerry Schatzberg; Bobby: Sydney Pollack
Cast: Scare: Gene Hackman, Al Pacino, Dorothy Tristan, Ann Wedgeworth, Richard Lynch, Eileen Brennan, Penelope Allen, Richard Hackman, Al Cingolani, Rutanya Alda; Bobby: Al Pacino, Marthe Keller, Anny Duperey, Walter McGinn, Romolo Valli, Stephan Meldegg, Jaime Sanchez, Norm Nielsen, Mickey Knox, Dorothy James, Guido Alberti, Monique Lejeune, Steve Gadler, Van Doude, Aurora Maris
Beide: Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Bulgaars, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden; Bobby: Roemeens
Speelduur: Scare: ca. 107 min.; Bobby: ca. 119 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
Scarecrow:
• Bioscooptrailer
• Klassieke featurette "On the way with Scarecrow"
Bobby:
• Audiocommentaar van Sydney Pollack
• Bioscooptrailer
• Documentaire "Filming a Love Story: Bobby Deerfield"DINNER AT EIGHT ('33)

Dinner At Eight biedt een kostelijke blik achter de schermen van het leven in de hogere kringen. Een aantal mensen is uitgenodigd voor een chic feestje in Manhattan. Sommigen hebben problemen, anderen gaan die veroorzaken. Drama en humor komen volop aan bod. Geïnspireerd door het succes dat de studio een jaar eerder had met Grand Hotel, eveneens een film met meerdere sterren en verhaallijnen, wilde producent David O. Selznick het nóg grootser gaan aanpakken. Hij koos voor de bewerking van het theatersucces van George S. Kaufman en Edna Ferber, in de regie van George Cukor. Hoogtepunten zijn de bittere strijd tussen de seksen van Jean Harlow en Wallace Beery, de toenemende agitatie van gastvrouw Billie Burke, en de wereldwijsheid van grande dame Marie Dressler. Er is natuurlijk maar één manier om al deze prachtige momenten mee te beleven. Het diner begint om acht uur. Zorg dat u op tijd bent.

Technische fiche:
Regie: George Cukor
Cast: Marie Dressler, John Barrymore, Wallace Beery, Jean Harlow, Lionel Barrymore, Lee Tracy, Edmund Lowe, Billie Burke, Madge Evans, Jean Hersholt, Karen Morley, Louise Closser Hale, Phillips Holmes, May Robson, Grant Mitchell
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Spaans, Duits
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, Frans, Duits, Portugees, Sloveens, Roemeens, Kroatisch, Turks, Zweeds, Arabisch, Pools, Fins, Grieks, Hongaars, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
Speelduur: ca. 113 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Documentaire met profielschets "Harlow: The Blonde Bombshell", gepresenteerd door Sharon Stone
• TrailerLIBELED LADY ('36)

Bill Chandler (William Powell) is een van Amerika's grootste hengelaars, een niet te evenaren sportvisser. In zijn lieslaarzen is hij de schrik van de meest ongrijpbare forel. Maar is Chandler wel zuiver op de graat? Het neusje van de zalm van Hollywood - Powell, Jean Harlow, Myrna Loy en Spencer Tracy - schittert in deze klassieke romantische screwballkomedie, die genomineerd werd voor een Oscar voor Beste Film. Het verhaal begint als de rijke erfgename Loy krantenman Tracy aanklaagt wegens smaad. Tracy verzint een list, waarbij verloofde Harlow en pechvogel Powell als lokaas fungeren. Ze rollen van het een in het ander - een schijnhuwelijk, een nepverleiding, een geweldig geestige visles, een handgemeen, verbroken beloften, gebroken harten en uiteindelijk de ware liefde voor iedereen. Deze Lady is zonder meer een geweldige vangst.

Technische fiche:
Regie: Jack Conway
Cast: Jean Harlow, William Powell, Myrna Loy, Spencer Tracy, Walter Connolly, Charley Grapewin, Cora Witherspoon, E.E. Clive, Bunny Beatty, Otto Yamaoka, Charles Trowbridge, Spencer Charters, George Chandler, William 'Billy' Benedict, William Newell
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Spaans, Duits
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, Frans, Duits, Portugees, Sloveens, Roemeens, Kroatisch, Zweeds, Turks, Arabisch, Pools, Fins, Grieks, Hongaars, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
Speelduur: ca. 98 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Alleen audio: "Leo is on the Air", promotiespotje voor de radio
• BioscooptrailerNOTHING BUT TROUBLE ('91)
All they wanted was a little getaway. All they got was...

Grappen en grollen met een komisch kwartet: Chevy Chase, Demi Moore, John Candy en Dan Aykroyd kietelen de lachspieren in deze krankzinnige komedie (geschreven en geregisseerd door Aykroyd), die nog meer huiveringwekkende humor bevat dan Beetlejuice. Welkom in Valkenvania, een sinistere plek voor snelheidsovertreders. Het yuppenstel Chase en Moore komt hier terecht als ze een verkeerde afslag van de snelweg nemen. Na een onbeduidende verkeersovertreding sleept de politieagent van Valkenvania (Candy) ze mee naar een huis dat deels dienst doet als rechtszaal en deels als spookhuis. Hier zetelt de 106 jaar oude politierechter Alvin Valkenheiser (Aykroyd). In Nothing But Trouble, waarin zowel Aykroyd als Candy een geestige dubbelrol hebben, belandt het stel van de regen in de drup. Ook de toeschouwer zal de ogen niet droog kunnen houden, maar dan van het lachen.

Technische fiche:
Regie: Dan Aykroyd
Cast: Chevy Chase, Dan Aykroyd, John Candy, Demi Moore, Valri Bromfield, Taylor Negron, Bertila Damas, Raymond J. Barry, Brian Doyle-Murray, John Wesley, Peter Aykroyd, Daniel Baldwin, Jim Staskel, Deborah Lee Johnson, Karla Tamburrelli
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels; Mono 1.0: Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Roemeens, Arabisch, Bulgaars, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 89 min.
Releasedatum: 11 januari 2006BARBARIANS AT THE GATE ('93)
After a power breakfast: they'll still have you for lunch.

Ach ja, de jaren '80... Iedereen zat toen achter het grote geld aan. Ook F. Ross Johnson, directeur van RJR Nabisco, wil een fortuin vergaren. Johnson (James Garner) besluit de aandeelhouders van Nabisco uit te kopen en de touwtjes van zijn bedrijf zelf weer in handen te nemen. Wat dit voor gevolgen zou hebben, kon niemand voorzien. Johnson maakt kennis met de ongekroonde koning van de bedrijfsovername, Henry Kravis (Jonathan Pryce). Omdat Johnson vreest zijn bedrijf kwijt te raken aan deze geslepen zakenman, besluit hij in zee te gaan met Peter Cohen (Peter Riegert). Kravis laat dat niet op zich zitten, en begint een agressieve overnamestrijd. Dit alles mondt uit in een gevecht op het scherpst van de snede, dat moet uitmaken wie nu eigenlijk de sterkste is volgens de wet van de jungle die Wall Street heet. Ze mogen er dan uitzien als beschaafde, goedgeklede zakenlieden, maar als je goed luistert, kun je de barbaren aan de poort horen rammelen.

Technische fiche:
Regie: Glenn Jordan
Cast: James Garner, Jonathan Pryce, Peter Riegert, Joanna Cassidy, Fred Dalton Thompson, Leilani Sarelle, Matt Clark, Jeffrey DeMunn, David Rasche, Tom Aldredge, Graham Beckel, Peter Dvorsky, Peter Frechette, Judy Altman, Bruce Beatty
Taalkeuze in Stereo: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Portugees, Sloveens, Roemeens, Kroatisch, Turks, Deens, Zweeds, Arabisch, Bulgaars, Hebreeuws, Pools, Grieks, Hongaars, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 107 min.
Releasedatum: 11 januari 2006CITIZEN COHN ('92)
De loyale partner van McCarthy.
De grootste vijand van de Kennedy's.
De beste vriend van de FBI.
De grootste nachtmerrie van het land.

Roy Cohen (James Woods) was geniaal maar bikkelhard, een advocaat met een briljante toekomst en daar was hij zich donders goed van bewust. Het begon met de rechtszaak tegen de Rosenbergs wegens spionage. Cohn zorgde ervoor dat ze de doodstraf kregen.Tijdens de heksenjacht op communisten in de jaren '50 maakte hij als rechterhand van senator Joe McCarthy (Joe Don Baker) veel mensen het leven onmogelijk. In het Amerika van de Kennedy's bestreed hij hun steun voor de burgerrechten. Hij was bevriend met J. Edgar Hoover van de FBI en probeerde het leiderschap van Martin Luther King te ondermijnen. Roy Cohen kon de sterkste mannen van Amerika maken of breken, gewoon omdat hij daar een kick van kreeg. Hij had geen mededogen, maar wel een drang tot vernietiging en een onstilbare machtshonger. Voor velen was hij een nationale held, maar voor nog veel meer mensen een nationale schandvlek.

Technische fiche:
Regie: Frank Pierson
Cast: James Woods, Joe Don Baker, Joseph Bologna, Ed Flanders, Frederic Forrest, Lee Grant, Pat Hingle, John McMartin, Josef Sommer, Daniel Benzali, Tovah Feldshuh, John Finn, Frances Foster, Allen Garfield, David Marshall Grant
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels, Frans, Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Sloveens, Roemeens, Kroatisch, Turks, Deens, Zweeds, Arabisch, Bulgaars, Hebreeuws, Pools, Grieks, Hongaars, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 112 min.
Releasedatum: 11 januari 2006FIRST TIME FELON ('97)
There's his way or the hard way.
One guard, one inmate,
one chance for redemption.

Kan een jong bendelid uit de West End in Chicago zijn leven radicaal omgooien? Wie één keer een zware misdaad begaat, hoeft niet levenslang crimineel te blijven. Greg Yance (Omar Epps) weet alles over het leven op straat. Als lid van de Vice Lords-bende denkt Greg dat hij het gemaakt heeft. Maar hij wordt gearresteerd voor drugshandel en belandt achter de tralies. In de gevangenis kan één misstap het einde van zijn leven betekenen. Gelukkig krijgt hij de kans om aan een wisse dood te ontkomen. Daarvoor moet hij wel zijn tijd uitdienen in een strafkamp waar de bikkelharde methodes van de marine worden toegepast. Het is een keuze die zijn leven totaal zal veranderen. Onder het bevel van Superintendent Sorley (William Forsythe), Kapitein McBride (Rachel Ticotin) en de meedogenloze, maar ook bloedeerlijke bewaker Calhoun (Delroy Lindo), moet Greg zich staande houden onder uiterste discipline en keiharde straffen. Zelfs als hij de opleiding doorstaat, zal hij dan de lessen uit het kamp kunnen toepassen in het echte leven, zonder opnieuw te vervallen in de criminaliteit? Na zijn eerste misdaad krijgt hij misschien geen tweede kans meer.

Technische fiche:
Regie: Charles S. Dutton
Cast: Omar Epps, Delroy Lindo, Rachel Ticotin, Anthony 'Treach' Criss, Justin Pierce, Lucinda Jenney, Jo D. Jonz, Badja Djola, William Forsythe, Robin Michelle Mcclamb, Tom Nowicki, Sandra 'Pepa' Denton, Kristen Jones, Byron Altman, Ed Grady
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Bulgaars, Kroatisch, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, Portugees, Sloveens, Roemeens, Turks, Zweeds, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 106 min.
Releasedatum: 11 januari 2006AND THE BAND PLAYED ON ('93)

Een gevaar dat niemand onder ogen durfde zien. Een woord dat niemand durfde uitspreken. Een strijd voor velen, gevoerd door enkelen.

Een krachtige, ontnuchterende en ontroerende kroniek van onze tijd, naar de bestseller van Randy Shilts. In de zomer van 1981 was de ziekte die we nu kennen als AIDS nog zo goed als onbekend. And The Band Played On volgt de strijd van een handvol mannen en vrouwen die verbeten vechten om levens te redden. Matthew Modine vertolkt Dr. Don Francis, onderzoeker bij het Centrum voor Ziektebestrijding. Hij is op zoek naar de oorzaak van enkele mysterieuze sterfgevallen, maar zijn fondsen zijn ontoereikend en zijn studieonderwerp is zo goed als onbespreekbaar. Hij moet niet alleen de ziekte bekampen, maar ook een onverschillige publieke opinie, de regering, de media en zelfs de gemeenschappen waar het geheimzinnige virus het lelijkst huis houdt. Wanneer het aantal sterfgevallen hand over hand toeneemt en het publiek eindelijk beseft dat er moet ingegrepen worden, krijgt Francis de nodige middelen voor zijn onderzoek, en ontstaat een wanhopige race tegen de tijd. Grote namen als Alan Alda, Phil Collins, Richard Gere,Anjelica Huston, Steve Martin, Ian McKellen, Lily Tomlin, Glenne Headly, Swoosie Kurtz, Richard Masur, Saul Rubinek, Charles Martin Smith en B.D. Wong verlenen hun naam en steun aan deze ijzersterke film. And The Band Played On schildert dan ook een onvergetelijk panorama van een wetenschappelijke wedren tegen de tijd, een hindernissenrace waarin mediamanipulatie, corruptie, bedrog en talloze persoonlijke drama's de uiteindelijke goede afloop niet kunnen verhinderen.

Technische fiche:
Regie: Roger Spottiswoode
Cast: Matthew Modine, Alan Alda, Anjelica Huston, Donal Logue, Lily Tomlin, Richard Gere, Richard Masur, sir Ian McKellen, Steve Martin, Swoosie Kurtz, Patrick Bauchau, Nathalie Baye, Christian Clemenson, David Clennon, Phil Collins, Bud Cort, Alex Courtney, David Marshall Grant, Ronald Guttman, Glenne Headly
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Portugees, Sloveens, Roemeens, Kroatisch, Turks, Zweeds, Arabisch, Hebreeuws, Pools, Grieks, Hongaars, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 140 min.
Releasedatum: 11 januari 2006DRACULA A.D. 1972
The count is back, with an eye for London's hot pants... and a taste for everything.

De Graaf is weer opgestaan - en dorst naar jong bloed in Londen! Een handjevol blasé hippies heeft het wel zo'n beetje gezien in Londen. Totdat Johnny Alucard een te gek idee krijgt om zijn vrienden een kick te bezorgen. Volgens hem is er een ritueel dat helemaal het einde is. Wie niet snapt hoe het zit met Johnny, moet zijn achternaam maar eens achterstevoren spellen. Dracula komt weer tot leven in de moderne tijd in deze filmversie van de Hammer Studio's. Christopher Lee slaat voor de zesde keer zijn cape om en gaat opnieuw op zoek naar slachtoffers. Peter Cushing, ook al zo'n horrorlegende, speelt wederom zijn aartsvijand Van Helsing. Die kruipt met een flesje wijwater in de aanslag steeds dichter in de buurt van Dracula. Mis vooral hun gruwelijke titanenstrijd niet! Die is inderdaad helemaal het einde.

Technische fiche:
Regie: Alan Gibson
Cast: Stephanie Beacham, Peter Cushing, Christopher Lee, Christopher Neame, Michael Coles, Marsha A. Hunt, Caroline Munro, Janet Key, William Ellis, Philip Miller, Michael Kitchen, David Andrews, Lally Bowers, Constance Luttrell
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 92 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• BioscooptrailerDEMON SEED ('77)
Julie Christie carries the Demon Seed! Fear for her.

Susan Harris is alleen thuis. Plotseling gaan alle deuren op slot, slaan de ramen dicht en werkt de telefoon niet meer. Susan wordt in haar eigen huis gevangen gehouden door een indringer. Het is echter geen gewone misdadiger, maar een computer, Proteus genaamd. Een kunstmatig brein dat heeft geleerd om logisch te denken. En om terreur uit te oefenen. Julie Christie speelt een van haar mooiste, meeste kwetsbare rollen als Susan in deze beklemmende technothriller, gebaseerd op de roman van Dean Koontz. Boordevol spanning, onverwachte wendingen en speciale effecten. Demon Seed volgt de wanhopige pogingen van Susan om haar belager te doorgronden en een stap voor te blijven. Uiteindelijk komt Susan te weten wat Proteus wil: een kind van hemzelf, verwekt in haar schoot en voorbestemd om te heersen.

Technische fiche:
Regie: Donald Cammell
Cast: Julie Christie, Gerrit Graham, Lisa Lu, Fritz Weaver, Berry Kroeger, Larry J. Blake, John o'Leary, Alfred Dennis, Davis Roberts, Patricia Wilson, E. Hampton Beagle, Dana Laurita, Monica MacLean
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Bulgaars, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 90 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• BioscooptrailerWATTSTAX ('73)

"Watcha see is Watcha Get", zegt het openingsnummer. In 1972 werd in Los Angeles een spectaculair concert gehouden, 7 uur lang en bijgewoond door meer dan 100.000 mensen. Dit cultuurfenomeen werd aangekondigd als het "zwarte Woodstock". Wattstax werd georganiseerd ter gelegenheid van het Watts Summer Festival. Alle muzikanten die er optraden stonden onder contract bij het legendarische Stax label uit Memphis, dat stond voor Zuiderse Soul. Onder hen onder meer The Staple Singers, The Bar-Kays, Albert King, Rufus Thomas en Isaac Hayes. Wattstax is de dynamische filmregistratie van dit evenement en er valt genoeg te zien en te halen. De vitaliteit van de optredens spat van het scherm. De impressies uit de wijk bieden inzicht in een tijdsbeeld, waarin zowel de trots als de pijn van de bewoners tot uitdrukking komen. Het komische commentaar waarmee Richard Pryor de filmbeelden aan elkaar praat, vormt een juweeltje op zich. De film werd geregisseerd door oscarnominee en viermalig Emmy winnaar Mel Stuart, die samen met Larry Shaw ook instond voor de productie. Al Bell, voormalig hoofd van Stax Records, en David L.Wolper traden op als executive producers. Met deze zorgvuldig geremasterde release op dvd kunnen ook nieuwe generaties nu genieten van deze bijzondere versie die ter gelegenheid van het 30-jarige jubileum in het bioscoopcircuit draaide. Het afsluitende optreden van Isaac Hayes, dat tot nog toe enkel bij de première in 1972 al aanschouwd kon worden, is hierop in volle glorie hersteld. Of je nu houdt van funk, R & B, gospels, blues, soul... het is allemaal te vinden op deze dvd met zijn spetterende, geremasterde Dolby 5.1 digitale geluidsband. Spreid je vleugels en fladder mee op Do the Funky Chicken. Het wordt een ervaring die je nooit meer vergeet!

Technische fiche:
Regie: Mel Stuart
Cast: James Alexander, Rance Allen, Raymond Allen, The Bar Kays, Andre Edwards, Isaac Hayes, Luther Ingram, Jesse Jackson, Albert King, Ted Lange, Little Milton, Richard Pryor, Mavis Staples, Roebuck 'Pops' Staples, Johnnie Taylor, Carla Thomas, Rufus Thomas, Kim Weston
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Roemeens, Turks, Arabisch, Grieks, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
Speelduur: ca. 99 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Audio- en videocommentaar van rapper en activist/musicoloog Chuck D en muziekhistoricus Rob Bowman
• Audiocommentaar van regisseur Mel Stuart, uitvoerend producent Al Bell en anderen
• Originele trailer uit 1973
• Rolling Down a Mountain: Isaac Hayes speelt het slotnummer van de oorspronkelijke versie uit 1973
• Volledige uitvoering door Albert King van I'll Play the Blues for YouVICTORY ('81)
Tijd voor de echte helden

Dit is geen gewone voetbalwedstrijd. Dit is oorlog! Het slagveld: een stadion in het bezette Parijs. De legers: een Duitse sterrenploeg tegen een bont allegaartje van geallieerde krijgsgevangenen. De inzet: nog maar eens het "bewijs" leveren van de superioriteit van het Arische ras. Maar raad eens wie wint? Of beter nog, raad eens wie de wedstrijd als dekmantel gebruikt om te ontsnappen? Sylvester Stallone, Michael Caine en Max von Sydow spelen de hoofdrollen in deze sportieve opsteker van de legendarische regisseur John Huston. Hoogtepunt van de film is de wedstrijd waarin voetbalgoden als Pelé, Bobby Moore, Osvaldo Ardiles, Co Prins, Mike Summerbee en Paul Van Himst hun tegenstanders met brute kracht en onnavolgbare elegantie onder de zoden schoffelen. Victory, een sportieve en hartverwarmende voltreffer!

Technische fiche:
Regie: John Huston
Cast: Sylvester Stallone, Michael Caine, Pelé, Bobby Moore, Osvaldo Ardiles, Paul Van Himst, Kazimierz Deyna, Hallvar Thoresen, Mike Summerbee, Co Prins, Russell Osman, John Wark, Soren Lindsted, Kevin O'Callaghan, Max von Sydow
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels
in Mono 1.0: Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, IJslands, Hongaars, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 112 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Achter de schermen documentaire
• BioscooptrailerWISE GUYS ('86)
Welke kerels durven de poen van de baas te vergokken, de Cadillac van een killer te gappen en een feestje te bouwen op kosten van de maffia?

Een schitterende komedie met o.a. Harvey Keitel en Danny DeVito in de hoofdrollen. Harry en Moe zijn niet alleen de beste vrienden, ze zijn ook de niet al te snuggere manusjes-van-alles voor een maffiabende in Newark. Doorgaans knappen ze voor de baas allerlei suffe klusjes op. Zijn pak naar de stomerij brengen, de wagen voorrijden... Hun leventje had altijd zo door kunnen gaan, ware het niet dat ze op een goede dag hun baas bestelen. Daarop besluit hij zich van ze te ontdoen. Hij zet een prijs op hun hoofd en dit keer is het bittere ernst. Buiten hun weten om... moet de ene wise guy de andere omleggen. Brian De Palma, die met Scarface en Carlito's Way twee onaantastbare maffiaklassiekers afleverde, gaat hier gezwind de komische gangstertoer op met een giller tjokvol ideeën, gags en schitterende personages. Dan Hedaya en Harvey Keitel zijn slechts enkele van de memorabele namen in een schitterende ensemblecast van peetvaders en zware jongens. Danny DeVito en Joe Piscapo zijn de twee maatjes wier vriendschap misschien sterker zal blijken dan de wetten van de maffia... als ze elkaar tenminste niet eerst afknallen.

Technische fiche:
Regie: Brian De Palma
Cast: Tony Munafo, Joe Piscopo, Frank Vincent, Dan Hedaya, Antonia Rey, Captain Lou Albano, Danny De Vito, Harvey Keitel, Julie Bovasso, Patti Lu Pone, Ray Sharkey, Mimi Cecchini, Matthew Kaye, Tony Rizzoli, Rick Petrucelli
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Roemeens, Arabisch, Bulgaars, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 91 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• BioscooptrailerTHE GUMBALL RALLY ('76)
Alle remmen los en plankgas voor een hilarische en halsbrekende wegrace. Een race van kust tot kust die je rijdt voor de roem en... een kauwgomballenautomaat!

Flitsend snel, fantastisch grappig en fameus illegaal... de Gumball Rally is en blijft de onovertroffen gangmaker van alle transcontinentale racespektakels die de voorbije twee generaties over onze filmschermen zijn gedenderd. New York City is de startplek van een supersonische wedstrijd die meer dan 4.500 km verder eindigt in Los Angeles.Tussendoor vergasten regisseur Chuck Bail (coördinator van talloze klassieke filmstunts), de acteurs en de stuntmensen je op tal van halsbrekende toeren en hilarische toestanden. Gary Busey vertolkt een waaghals in een Camaro van 600 pk. Raul Julia speelt de rol van een Italiaanse Grand Prix kampioen en onverbeterlijk romanticus in een supersnelle Ferrari. En Michael Sarrazin speelt - in een klassieke Cobra - de rol van de sluwe, arrogante koersdirecteur. Klaar? Af! Uit!

Technische fiche:
Regie: Charles Bail
Cast: Michael Sarrazin, Norman Burton, Gary Busey, John Durren, Susan Flannery, Harvey Jason, Steven Keats, Tim Mcintire, Joanne Nail, J. Pat O'Malley, Tricia O'Neil, Lázaro Pérez, Nicholas Pryor, Vaughn Taylor, Wally Taylor
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Tsjechisch, Noors, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 102 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• BioscooptrailerERROL FLYNN COLLECTION (9-disc)
- Captain Blood ('35)
- The Adventures Of Robin Hood ('38, 2-disc)
- The Private Lives Of Elizabeth & Essex ('39)
- Dodge City ('39)
- The Sea Hawk ('40)
- Dive Bomber ('41)
- They Died With Their Boots On ('41)
- Errol Flynn documentary


Zijn athletische voorkomen en charismatisch knappe trekken maakten van Errol Flynn één van de populairste en best betaalde acteurs uit de jaren '30 en '40. Jack L. Warner, één van de vier oprichters van Warner Brothers,zei over hem dat hij de belichaming was van alle helden in een haast dierlijk aantrekkelijke verpakking. Toen Flynn op de valreep als vervanger van Robert Donat optradt in het piratenepos Captain Blood, werd hij op slag een fenomeen. Vanaf dan betoverde hij in om het even welke rol zijn publiek en stal hij met de meer dan 50 films die zijn carrière rijk is talloze harten. Errol Leslie Thomson Flynn werd geboren in Tasmanië in Australië op 20 juni 1909. Van zijn vader, Theodore Thomson Flynn, een gerespecteerd marinebioloog, erfde hij zijn liefde voor de zee. Zijn moeder was een nakomelinge van Fletcher Christian, de beruchte leider van de muiterij op de HMS Bounty, wiens rol Flynn zou vertolken in één van zijn films. Ook Flynn bleek een rebels kind. Zijn aandacht ging meer uit naar sport dan naar studie, wat hem school na school schorsingen opleverde. Op basis van zijn foto werd hij door een Australische filmproducent voor het eerst gecast in de bescheiden film In The Wake Of The Bounty uit 1933. Na een kort intermezzo in Londen haalde Warner Bros. hem naar Hollywood, waar zijn rol in Captain Blood zijn acteertoekomst verzekerde. Hij werd gezien als de opvolger van Douglas Fairbanks en werd in de meest uiteenlopende genres gecast. Zijn rollen als hartenveroverende actieheld in romantische avonturen werden door het publiek het best gesmaakt. Hij deelde het scherm met namen als Bette Davis, Alexis Smith en niet minder dan 8 maal met Olivia de Havilland, onder meer in de evergreen The Adventures Of Robin Hood. Flynns leven achter de schermen bleef allerminst onbesproken. Zijn losbandige levensstijl bezorgde de tabloids onophoudelijk schrijfvoer en ondanks zijn drie huwelijken, bleef hij een notoir boemelaar en vrouwengek. Hij kreeg drie processen voor aanranding van minderjarigen aan zijn been, waarvan hij weliswaar werd vrijgesproken. Desalniettemin eisten zijn excessen hun tol en op vijftigjarige leeftijd bezweek de hartenbreker zelf aan een hartaanval.

CAPTAIN BLOOD
Avonturen in liefde en oorlog! Dankzij deze piratenfilm werden Errol Flynn en Olivia de Havilland echte sterren. Flynn speelt Peter Blood, een 17de eeuwse dokter die zich tot piraat bekeerde om een onrechtmatige politieke gevangenisstraf te ontlopen. Een rol die Flynn op het lijf geschreven was en die hij invulde als een ware avonturenheld.Deze eerste film waarin Flynn en de Havilland samen van het scherm straalden werd met brio geregisseerd door Michael Curtiz en met flair van een score voorzien door Erich Wolfgang Korngold. Basil Rathbone en Lionel Atwill zijn de memorabele slechteriken.

Technische fiche:
Regie: Michael Curtiz
Cast: Errol Flynn, Olivia de Havilland, Lionel Atwill, Basil Rathbone, Ross Alexander, Guy Kibbee, Henry Stephenson, Robert
Barrat, Hobart Cavanaugh, Donald Meek, Jessie Ralph, Forrester
Harvey, Frank McGlynn sr., Holmes Herbert, David Torrence
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor
slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 114 min.
Releasedatum: 11 januari 2006


Extra's:
• Leonard Maltin Presenteert Warner night at the Movies 1935
met: bioscoopjournaal, komische korte film "All-American Drawback", cartoon "Billboard frolics", trailer ò
• Nieuwe minidocumentaire "Captain Blood: A swashbuckler is Born"

THE ADVENTURES OF ROBIN HOOD S.E.(2 Dvd)
Errol Flynn blijft bekoren als de tijdloze held Robin Hood, kampioen van de armen, in dit meeslepende avontuur voor de hele familie. Flynn brengt een charmante, Peter Panesque interpretatie van deze populaire held en wordt opnieuw bijgestaan door Olivia de Havilland als Marian. Basil Rathbone is de doortrapte raadsheer van prins John. Dit perfect op elkaar inspelende gezelschap leverde een energiek geheel op met een absoluut legendarische zwaardvechtscène als pièce majestique, afgewerkt met een oscarwinnende score die tot op vandaag blijft inspireren.

Technische fiche:
Regie: Michael Curtiz, William Keighley
Cast: Errol Flynn, Olivia de Havilland, Basil Rathbone, Claude Rains, Patric Knowles, Eugene Pallette, Alan Hale, Melville Cooper, Ian Hunter
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans,
Spaans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 98 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Gloednieuwe digitale omzetting vanaf gerestaureerde beeld- en geluidselementen ter gelegenheid van de 65ste verjaardag
• Onthullende documentaires over het maken van de film en over het technicolor procédé
• Audiocommentaar
• Weggelaten scènes
• Audiotrack met muziek
• Leonard Maltin presenteert Warner night at the Movies 1938 met: trailer, bioscoopjournaal, muzikale korte film en cartoon
• Robin Hood through the Ages
• Home movies
• Meer klassieke cartoons, korte films en studiobloopers
• Galerijen met ontwerpen / foto's / publicitaire materialen en Errol Flynn trailers
• Muziektrack: Radioprogramma en opnamesessie voor de soundtrack van Korngold

DODGE CITY
Flynn verdient zijn sporen in zijn westerndebuut. Dorstige en schietgrage cowboys stromen Dodge City binnen. Er zou eigenlijk enige vorm van ordehandhaving moeten zijn in dit corrupte,door kogels geregeerde stadje en van zodra voorman Wade Hatton (Flynn) een badge opspeldt, is dat feit beklonken. Flynn ruilt het zwaard in voor de revolver en biedt het hoofd aan lynchbendes, zet bandieten achter tralies en ontsnapt samen met co-ster Olivia de Havilland uit hachelijke situaties. De spectaculaire vechtpartij in de saloon is een klassieker! Dodge City fungeerde als inspiratiebron voor Mel Brooks cowboyparodie Blazing Saddles.

Technische fiche:
Regie: Michael Curtiz
Cast: Errol Flynn, Olivia de Havilland, Ann Sheridan, Bruce Cabot, Frank McHugh, Alan Hale, John Litel, Henry travers, Henry O'Neill, Victor Jory, William Lundigan, Guinn 'Big Boy' Williams, Bobs Watson, Gloria Holden, Douglas Fowley
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 100 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Leonard Maltin Presenteert Warner night at the Movies 1939 met: bioscoopjournaal, dramatische korte film "Sons of Liberty", bekroond met een oscar, cartoon "Dangerous Dan Mcfoo", trailer
• Nieuwe minidocumentaire "Dodge City: Go West, Errol Flynn"

THE PRIVATE LIVES OF ELIZABETH AND ESSEX
Flynn, Bette Davis en de Havilland in een koninklijke strijd tussen passie en macht. De tweemalige oscarwinnares Davis zet, ondanks haar glamourloze verschijning met weggeschoren wenkbrauwen en haarlijn en witgekalkt gezicht, zo'n intelligente en energieke Elizabeth I neer dat haar romance met de tientallen jaren jongere Graaf van Essex (Flynn op zijn fysieke toppunt) volledig geloofwaardig overkomt. De op Maxwell Andersons toneelstuk "Elizabeth the Queen" gebaseerde film in een regie van Michael Curtiz werd genomineerd voor 5 oscars.

Technische fiche:
Regie: Michael Curtiz
Cast: Bette Davis, Errol Flynn, Olivia de Havilland, Donald Crisp, Alan Hale, Vincent Price, Henry Stephenson, Henry Daniell, James Stephenson, Nanette Fabray, Ralph Forbes, Robert Warwick, Leo G. Carroll
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor
slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 90 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Leonard Maltin Presenteert Warner night at the Movies 1939 met: bioscoopjournaal, muzikale korte film "The Royal Rodeo", cartoon "Old Glory", trailer
• Nieuwe documentaire: "Elizabeth and Essex: Battle Royale"

THE SEA HAWK
En garde! Avonturier Flynn en zijn rebelse vrijbuiters zetten alle zeilen bij.Kanonnen donderen,zwaarden kletteren en Erich Wolfgangs onevenaarbare muziek stuwt de actie voort. Flynn speelt kapitein Geoffrey Thorpe, die de plak zwaait over een galjoenschip met een vuurkracht van 40 stuks. Hij wordt gevangen genomen, maar weet te ontsnappen en Engeland te waarschuwen voor de Spaanse Armada. Michael Curtiz en Flynn bundelden voor de tiende (van in totaal 12) maal hun krachten voor deze naar toenmalige normen peperdure prent. De film behandelde een brandend actueel thema: Queen Elizabeths (Flora Robson) oproep tot paraatheid om tirannie te bestrijden, kwam aan het begin van Hitlers luchtaanvallen op Engeland.

Technische fiche:
Regie: Michael Curtiz
Cast: Errol Flynn, Brenda Marshall, Claude Rains, Donald Crisp, Flora Robson, Alan Hale, Henry Daniell, Una O'Connor, James Stephenson, Gilbert Roland, William Lundigan, Julien Mitchell, Montagu Love, J.M. Kerrigan, David Bruce
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 122 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Leonard Maltin Presenteert Warner Night at the Movies 1940 met: korte film "Alice in Movieland", trailer
• Nieuwe documentaire "The Sea Hawk: Flynn in action"

DIVE BOMBER
Een meeslepende pilotensaga. Luchtmachtpiloten Flynn en MacMurray moeten als medisch onderzoeker en eskadronscommandant hun persoonlijke meningsverschillen overbruggen om de problemen die optreden bij het vliegen op grote hoogte op te kunnen lossen. Hiertoe moeten ze enkele zeer riskante experimenten uitvoeren. Regisseur Michael Curtiz filmde naar een script dat meegeschreven werd door luchtvaartpionier Frank Wead.

THEY DIED WITH THEIR BOOTS ON
Generaal Custer(Flynn) en de roemruchte 7e cavalerie op weg naar "de hel of de overwinning", het is maar hoe je het bekijkt. Flynn
vertolkt de beruchte cavalerist in deze kroniek over diens carrière van West Point groentje over burgeroorlogheld tot onsterfelijke legende na zijn ondergang bij de Slag van Little Big Horn. De Havilland staat voor de laatste maal aan Flynns zijde als diens toegewijde echtgenote Libby. Max Steiners heroïsche score onderstreept de saga over heldenmoed en zelfopoffering.

Technische fiche:
Regie: Michael Curtiz
Cast: Errol Flynn, Fred MacMurray, Ralph Bellamy, Alexis Smith, Robert Armstrong, Regis Toomey, Allen Jenkins, Craig Stevens, Herbert Anderson, Moroni Olsen, Dennie Moore, Louis Jean Heydt, Cliff Nazarro
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 126 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Documentaire "Dive Bomber: Keep'em In The Air"
• Trailer

THE ADVENTURES OF ERROL FLYNN
De nieuwe, definitieve documentaire! De man, de films, de legende! De gevestigde documentairemakers Joan Kramer en David Heeley bieden een blik op de intrigerende man achter de schermen. Op zijn levensweg van deTasmaanse vlakten tot de hoogste regionen in Hollywood delft hij naar goud in New Guinea, zeilt hij de wereldzeeën rond, doet hij aan oorlogsverslaggeving, staat hij terecht, raakt hij geruïneerd en kruist zijn pad dat van ontelbare adembenemende schoonheden. Nieuwe interviews met Olivia de Havilland, met wie hij tot 8 maal de affiche deelde, bieden een onthullend beeld van de man die in de realiteit maar al te vaak de fictie overtrof.

Technische fiche:
Regie: David Heeley
Verteller: Ian Holm
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Speelduur: ca. 90 min.
Releasedatum: 11 januari 2006GRETA GARBO COLLECTION (8-disc)
- Flesh And The Devil ('26)
- The Mysterious Lady ('28)
- Anna Christie ('30)
- Mata Hari ('31)
- Queen Christina ('33)
- Anna Karenina ('35)
- Camille ('36)
- Ninotchka ('39)


Als één van de meest glamoureuze actrices uit de jaren '20 en '30 maakte Greta Garbo voor het eerst indruk op het publiek als de enigmatische schone in een serie stomme films van de MGM-studio's. Haar internationale faam was meteen gevestigd. Toen ze de overstap maakte naar gesproken films, droeg haar suggestieve, melancholische stemgeluid nog bij tot haar aantrekkingskracht. De "sfinx van Hollywood" was bovendien ontzettend publiciteitsschuw, wat haar aura van mysterie nog versterkte. Behalve in het prille begin van haar carrière, gaf ze geen interviews of handtekeningen, woonde ze geen premières bij en beantwoordde ze geen fanmail. Ze heeft meer dan 30 films op haar curriculum, stuk voor stuk zwart-wit, wat haar statische, enigmatische voorkomen accentueerde. Op 36-jarige leeftijd verliet ze Hollywood nadat haar laatste film, Two-Faced Woman flopte en trok ze zich terug in New York, waar ze een kluizenaarsbestaan leidde. In 1954 kreeg ze een special Academy Award voor onvergetelijke prestaties, maar ze daagde niet op om hem in ontvangst te nemen.

FLESH AND THE DEVIL
Flesh And The Devil maakte van Garbo als bij toverslag een filmgodin, een geheimzinnige, ongenaakbare schoonheid die het concept "filmdiva" definieerde. Als onweerstaanbare stoeipoes drijft ze een wig tussen de hartsvrienden John Gilbert en Lars Hanson.

Technische fiche:
Regie: Clarence Brown
Cast: John Gilbert, Greta Garbo, Lars Hanson, Barbara Kent, William Orlamond, George Fawcett, Eugenie Besserer, Marc McDermott, Marcelle Corday
Talen: Stomme film
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans
Speelduur: ca. 116 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• "Settling the Score": achter de schermen van de TCM Young film
Composers competition en het componeren van muziek voor bekende
stomme films
• Commentaar door de schrijver van "Garbo", Barry Paris
• Alternatief einde
• Fotomontage

THE MYSTERIOUS LADY
Garbo als verleidelijke spionne. Gevaar. Verraad. Verleiding. Elegantie. Bravoure. De talenten van The Mysterious Lady zijn onweerstaanbaar.

Technische fiche:
Regie: Fred Niblo
Cast: Greta Garbo, Conrad Nagel, Gustav Von Seyffertitz, Albert Pollet, Edward Connelly, Richard Alexander
Talen: Stomme film
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans
Speelduur: ca. 90 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Commentaar door filmhistorici Tony Maietta en Jeffrey Vance
• "The Divine Woman": bewaard gebleven fragment van 9 minuten uit deze verdwenen stomme film uit 1928
• Fotomontage

ANNA CHRISTIE
Haar beroemde eerste gesproken film, naar Eugene O'Neills met een Pulitzerprijs bekroonde toneelstuk. Garbo speelt een ex-prostituee wiens verleden haar kans op geluk dreigt te fnuiken. De dvd bevat de originele film en de gelijktijdig opgenomen Duitse versie, waarvoor een andere cast en regisseur Garbo onmiddellijk na de opnames van de Engelse versie in dezelfde studiodecors vergezelde. Later noemde Garbo het de betere versie. Deze dvd-release geeft de kijker de kans hierover zijn eigen mening te vormen.

Technische fiche:
Regie: Jacques Feyder
Cast: Greta Garbo, Theo Shall, Hans Junkermann, Salka Viertel
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Italiaans, Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
Speelduur: ca. 86 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• 2 versies: de originele film en de gelijktijdig opgenomen Duitse versie

MATA HARI
Ze zet Parijs in lichterlaaie... en richt mannen ten gronde. Garbo schittert als de danseres die Duitse spionne wordt in een Parijs in oorlogstijd, dat zindert van de geheimen en het verraad. Naast haar zien we Lionel Barrymore als de op Mata Hari verliefde Russische generaal, Lewis Stone als meesterspion en Ramon Navarro als knappe piloot die het hart voor zich wint dat ze dacht niet te bezitten.

Technische fiche:
Regie: George Fitzmaurice
Cast: Greta Garbo, Ramon Novarro, Lionel Barrymore, Lewis Stone, C. Henry Gordon, Karen Morley, Alec B. Francis, Blanche Friderici, Edmund Breese, Helen Jerome Eddy, Frank Reicher
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor
slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 90 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• trailer

QUEEN CHRISTINA
Garbo en John Gilbert herenigd in Rouben Mamoulians meesterwerk. Om aan de dagelijkse beslommeringen van haar koningschap te ontsnappen, vermomt de Zweedse koningin Christina zich als jongen en begeeft zich zo buiten het paleis. Ze ontmoet de knappe Spaanse gezant op zijn weg naar het hof en valt voor zijn charmes, maar eens zijn identiteit bekend, beseft ze dat de bevolking haar huwelijk met een vreemdeling nooit zou aanvaarden. Ze ziet zich geconfronteerd met een hartverscheurende keuze tussen plicht en liefde. Aan de zijde van John Gilber, ooit haar verloofde in het echte leven, schittert Garbo in dit rijkelijke kostuumdrama in een regie van Rouben Mamoulian.

Technische fiche:
Regie: Rouben Mamoulian
Cast: Greta Garbo, John Gilbert, Ian Keith, Lewis Stone, Elisabeth Young, C. Aubrey Smith, Reginald Owen, Georges Renavent, David Torrence, Gustav von Seyffertitz, Ferdinant Munier
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor
slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 97 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• trailer

ANNA KARENINA
Romantiek en drama in keizerlijk Rusland, naar de klassieker van Tolstoy. Een plichtsgetrouwe echtgenote en toegewijde moeder zet haar hele leven op de helling in ruil voor de passie van de ware liefde. In een regie van Clarence Brown wordt Garbo omringd door grote namen: Fredric March, Basil Rathbone, Maureen O'Sullivan en Freddie Bartholomew. Met haar genuanceerde vertolking won ze de New York Critics Award voor BesteActrice.

Technische fiche:
Regie: Clarence Brown
Cast: Greta Garbo, Frederic March, Freddie Bartholomew, Maureen O'Sullivan, May RObson, Basil Rathbone, Reginald Owen, Phoebe Foster, Reginald Denny, Gyles Isham, Joan Marsh, Ethel Griffies, Harry Beresford, Sarah Padden, Cora Sue Collins
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor
slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 89 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• trailer

CAMILLE
Garbo is een hofdame, Robert Taylor haar wanhopige aanbidder in het mondaine Parijs van 1847. In goktenten en op rijkelijke feestjes leggen begoede heren hun wensen op en laten vrouwen zich die welgevallen. Eén van hen is Marguerite Dumas. George Cukor regisseert met bravoure het relaas van een opgeofferde liefde, gebaseerd op het verhaal van Alexandre Dumas. Ook voor deze film sleepte Garbo een New York Critics Award voor Beste Actrice in de wacht.

Technische fiche:
Regie: George Cukor
Cast: Greta Garbo, Robert Taylor, Lionel Barrymore, Elizabeth Allan, Jessie Ralph, Henry Daniell, Lenore Ulric, Laura Hope Crews, Rex O'Malley
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor
slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 70 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• De stomme versie uit 1921 met in de hoofdrollen Alla Nazimova en Rudolph Valentino
• trailer

NINOTCHKA
Garbo in haar allereerste komedie, een speels verhaaltje over een strenge Russische gezante die haar vrouwelijkheid opoffert ten bate van de Sovietkameraadschap tot ze verliefd wordt op een beminnelijke Parijzenaar (Melvyn Douglas). Op basis van een scenario dat gedeeltelijk door Billy Wilder geschreven werd, wist Ernst Lubitsch in deze tijdloze komedie de perfecte ingrediëntenmix te vinden om tot een resultaat van verfijnde humor te komen.

Technische fiche:
Regie: Ernst Lubitsch
Cast: Greta Garbo, Melvyn Douglas, Ina Claire, Bela Lugosi, Sig Ruman, Felix Bressart, Alexander Granach, Gregory Gaye, Rolfe Sedan, Edwin Maxwell, Richard Carle
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor
slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 110 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• trailerTHE THIN MAN COLLECTION (7-disc)
- The Thin Man ('34)
- After The Thin Man ('36)
- Another Thin Man ('39)
- Shadow Of The Thin Man ('41)
- The Thin Man Goes Home ('45)
- Song Of The thing Man ('47)
- Thin Man Bonusdisc


De onweerstaanbare chemie tussen acteurs William Powell en Myrna Loy maakte een immens succes van deze filmreeks over een getrouwd speurdersduo dat met de hulp van hun draadharige terriër Asta moordzaken oplost in de glamoureuze wereld van de hogere klassen in het Manhatten van de jaren '30. De eerste film was gebaseerd op Dashiell Hammetts gelijknamige detectiveroman uit 1934, naar verluidt gebaseerd op diens relatie met toneelschrijfster Lillian Hellman. Hij werd als low budget prent gedraaid in een recordtempo van 14 dagen, maar werd desalniettemin een kaskraker van jewelste, bedacht met 4 oscarsnominaties (Beste Film, Beste Acteur, Beste Regisseur en Beste Scenario). De film zette de standaard voor geestige komedies met doordachte dialogen die altijd net dat stapje voor blijven. The Thin Man kende een afgeleide in een radioshow en in de jaren '50 ook een televisieversie. Talloze latere man-vrouw speurdersduo's werden gebaseerd op Nick en Nora Charles. William Powell vatte zijn acteercarrière in 1912 aan op Broadway. Hij waagde zijn kansen in de stomme film en dankzij zijn theaterervaring maakte hij probleemloos de overstap naar talkies. Zijn rol als detective Philo Vance in The Canary Murder Case uit 1929 bezorgde hem een sterrenstatus en zijn vertolking van Nick Charles 5 jaar later verzekerde zijn positie op dat niveau. Aan zijn oscarnominatie voor The Thin Man voegde hij er nog twee toe met My Man Godfrey ('36) en Life With Father ('47). Myrna Loy begon op 15-jarige leeftijd te acteren in lokale producties, maar kende pas haar grote doorbraak met The Thin Man. Mrs. Rudolph Valentino haalde haar van het theater naar de film nadat ze haar zag in het Hollywood Grauman's Theater. Ook zij rolde zonder problemen het tijdperk van de geluidsfilm in, waar ze aanvankelijk als vamp getypecast werd. Powell en Loy deelden voor het eerst het scherm in Manhattan Melodrama uit 1934. Ze werden één van de populairste duo's op het scherm en buitten het succes van hun samenspel in totaal 14 keer uit.

THE THIN MAN
De film waar het allemaal mee begon: screwball comedy, romantiek en misdaad gaan hand in hand in de zaak van een verdwenen uitvinder. Dit is eigenlijk de enige film waarin het personage van The Thin Man optreedt. Dorothy Wynant doet beroep op amateurspeurder Nick Charles als haar vader, een uitvinder van wie de slanke verschijning in een bepaalde scène uitvergroot wordt door de schaduw die hij werpt, verdacht wordt in een moordzaak. Ondanks aansporing van zijn vrouw Nora, aarzelt Nick om zijn diensten te verlenen. Tot blijkt dat politie-inspecteur Guild op het verkeerde spoor zit.

Technische fiche:
Regie: W.S. Van Dyke
Cast: William Powell, Myrna Loy, Maureen o'Sullivan, Nat Pendleton, Minna Gombell, Porter Hall, Henry Wadsworth, William Henry, Harold Huber, Cesar Romero, Natalie Moorhead, Edward Brophy, Edward Ellis, Cyril Thornton
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor
slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 87 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Thin Man trailergalerij

AFTER THE THIN MAN
Oudejaarsavond en een nieuwe moord! Na een woelige kerstvakantie hoopt het koppel op een rustige oudejaarsavond thuis, maar ziet dit plan in duigen vallen als er hen een heus welkomstcomité blijkt op te wachten. Bovendien blijkt de flirterige echtgenoot van Nora's nicht verdwenen en hoopt de kleinburgerlijke familie dat Nick een schandaal zou kunnen helpen voorkomen. Trommel de ongebruikelijke verdachten op, en vergeet vooral James Stewart niet.

Technische fiche:
Regie: W.S. Van Dyke
Cast: William Powell, Myrna Loy, James Stewart, Elissa Landi, Joseph Calleia, Jessie Ralph, Alan Marshall, Teddy Hart
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor
slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 112 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Komische korte film van Robert Benchley: "How to Be a Detective"
• Klassieke cartoon "The Early Bird and the Worm"
• Trailer

ANOTHER THIN MAN
Drie met baby erbij. Maak kennis met Nick Jr. en beleef een dol verjaardagspartijtje in de derde misdaadkomedie uit de reeks. De Charles familie brengt een weekend door bij een industrieel uit Long Island die vreest dat iemand het op zijn leven gemunt heeft. Zijn vrees blijkt al snel gegrond en tot overmaat van ramp blijkt Nick ditmaal één van de verdachten.

Technische fiche:
Regie: W.S. Van Dyke
Cast: William Powell, Myrna Loy, Virginia Grey, Otto Kruger, C. Aubrey Smith, Ruth Hussey, Nat Pendleton, Patric Knowles, Tom Neal
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor
slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 98 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Muzikale korte film "Love on Tap"
• Klassieke Cartoon "The Bookworm"
• Trailer

SHADOW OF THE THIN MAN
Op naar de renbaan! Nick en Nora plannen een dagje plezier op de renbaan en worden geconfronteerd met de moord op een jockey die op haar beurt tot de dood van een louche journalist leidt. De moord op de jockey en een maaltijd bij Mario's (proef de zeebaars!) vormen de hoogtepunten van de vierde film, die net als alle andere ook voor de bijrollen mocht rekenen op een cast die het neusje van de zalm vertegenwoordigde: Barry Nelson, Sam Levene, een jonge Donna Reed en theateractrice Stella Adler, die zich zelden op scherm liet zien.

Technische fiche:
Regie: Maj. W.S. Van Dyke II
Cast: William Powell, Myrna Loy, Barry Nelson, Donna Reed, Sam Levene, Alan Baxter, Henry O'Neill, Dickie Hall
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor
slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 97 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Korte film uit de Oude Doos "The Tell-Tale Heart"
• Klassieke cartoon "The Goose Goes South"
• Trailer

THE THIN MAN GOES HOME
Oost West, Moord Best. Het koppel zet koers naar Nicks geboortestreek om er wat tijd door te brengen met zijn familie. Vader Charles is teleurgesteld in zijn zoon omdat die niet in zijn voetsporen trad als dokter. Kan Nick met zijn fijne speurneus eindelijk indruk maken op zijn ouders? In dit extra komische luik duiken Lucile Watson en Harry Davenport op als Nicks ouders, Gloria De Haven als een dramaqueen, Leon Armes als een mysterieuze kunstverzamelaar en Anne Revere als de dorpsidiote.

Technische fiche:
Regie: Richard Thorpe
Cast: William Powell, Myrna Loy, Lucile Watson, Gloria De Haven, Anne Revere, Helen Vinson, Harry Davenport, Leon Ames, Donald Meek, Edward Brophy
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 96 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Komische korte film van Robert Benchley "Why Daddy?"
• Klassieke cartoon "Screwball squirrel"
• Trailer

SONG OF THE THIN MAN
Moord aan boord! In de zwanenzang van de reeks onderzoeken Nick en Nora de moord op een jazzbandleider op een drijvend casino. Nick heeft opnieuw zijn toevlucht gezocht tot alcohol nadat hij tijdens zijn laatste zaak aan de fles moest verzaken. Het koppel wordt vergezeld door Nick Jr., gespeeld door de 11-jarige Dean Stockwell. Daarnaast zien we Keenan Wynn, Jayne Meadows en Gloria Grahame

Technische fiche:
Regie: Edward Buzzell
Cast: William Powell, Myrna Loy, Keenan Wynn, Dean Stockwell, Philip Reed, Gloria Grahame, Patricia Morison
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 83 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Passing Parade korte film "A Really important Person"
• Klassieke cartoon "Slap Happy Lion"
• Trailer

BONUSDISC ALIAS NICK AND NORA
Ontdek de bruisende waarheid achter deze twee schitterende sterren met twee onthullende documentaires, "William Powell:A True Gentleman" en "Myrna Loy: So Nice to Come Home to". De eerste belicht de charme en humor die van Powell de ideale man maakten om de romantische hoofdrol voor zijn rekening te nemen en met schijnbaar gemak het hoofd te bieden aan mooie vrouwen en kogels, daarbij schermend met kwinkslagen. In Myrna brengt Richard Schickel hulde aan de oogverblindende Loy. De fragmenten die haar overgang van exotische schermverschijning naar verrukkelijke upperclass speurneus en Hollywood diva illustreren, worden door Kathleen Turner van commentaar voorzien. Haar inzet voor UNESCO wordt daarbij niet over het hoofd gezien.

Technische fiche:
Regie: Richard Schickel
Cast: Verteller: Kathleen Turner
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Speelduur: ca. 77 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• "Darling, I Loathe You": Een aflevering van de tv-bewerking van the thin Man met Peter Lawford en Phyllis kirkDORIS DAY COLLECTION (5 disc)
- Young Man With A Horn ('50)
- Love Me Or Leave Me ('55)
- Please Don't Eat The Daisies ('60)
- Billy Rose's Jumbo ('62)
- The Glass Bottom Boat ('66)


Doris Mary Ann Von Kapplehoff had haar zinnen gezet op een danscarrière, maar zag haar ambities verbrijzeld door een bijna fataal auto-ongeluk. Op aanraden van haar moeder legde ze zich daarna toe op de vocale kunsten en haar engelenstem trok op veertienjarige leeftijd de aandacht van een stemtrainer die haar een optreden bezorgde bij een lokaal radiostation. De jonge zangeres ontmoette kort daarop bandleider Barney Rapp, die haar de raad gaf het pseudoniem aan te nemen waaronder ze bekend zou worden. Na korte tours met achtereenvolgens de bands van Rapp, Bob Crosby en Les Brown, begon ze eind jaren '40 aan haar solocarrière. Na een screentest bij Warner Bros., kwam ook haar filmcarrière van de grond. Haar eerste rol in de succesmusical Romance On The High Seas katapulteerde haar naar instant-sterrendom. In de jaren '50 maakte ze haar verschijning in de meest uiteenlopende films, van musicals over drama's tot komedies. Vooral de romantische komedies waarin ze aan de zijde van sterren als Cary Grant, James Garner, Rod Taylor en Rock Hudson optrad, vielen in de smaak. Pillow Talk uit 1960, waarin ze met Hudson speelde, leverde haar een oscarnominatie op. In april 1968 zorgde de dood van haar derde echtgenoot voor een keerpunt in haar carrière. Diens slechte investeringen lieten haar geruïneerd achter. Ze krabbelde al snel weer overeind dankzij de succesvolle televisie-uitzendingen van the Doris Day Show. Nu zet ze zich als kwieke tachtiger in voor dierenrechten.

YOUNG MAN WITH A HORN
Doris Day, Kirk Douglas, Hoagy Carmichael en Lauren Bacall treffen de juiste toon in dit rokerige levensverhaal van een getalenteerde jazzmuzikant die zich met een tweedehands trompet en onder de liefhebbende begeleiding van een begiftigd bluesspeler opwerkt van rokerige bars tot elite-clubs. Maar zijn koortsachtige zoektocht naar de ongrijpbare hoge noot die hij in zijn hoofd hoort en maar niet kan materialiseren, stort hem in de alcohol. De regie van Michael Curtiz zit perfect op toon en de legendarische Harry James nam het trompetwerk voor zijn rekening.
Technische fiche:
Regie: Michael Curtiz
Cast: Doris Day, Kirk Douglas, Lauren Bacall, Hoagy Carmichael, Juano Hernandez, Jerome Cowan, Mary Beth Hughes, Nestor Paiva, Orley Lindgren, Walter Reed
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 108 min.
Releasedatum: 11 januari 2005

Extra's:
• Trailer

LOVE ME OR LEAVE ME
Day zet een glansrol neer met haar vertolking van jazz-zangeres en gangsterliefje Ruth Etting. Het ware levensverhaal van deze zangeres toont hoe haar carrière een hardhandig zetje kreeg van de man die haar in een obsessieve greep hield. De film mocht rekenen op 6 oscarnominaties, waarvan er eentje te beurt viel aan James Cagney en waarvan deze voor Beste Filmverhaal verzilverd werd. Met deze rol doorbrak Day haar patroon van luchthartige rollen, wat haar lof van de critici en protest van de fans opleverde.

Technische fiche:
Regie: Charles Vidor
Cast: Doris Day, James Cagney, Cameron Mitchell, Robert Keith, Tom Tully, Harry Bellaver, Richard Gaines, Peter Leeds, Claude Stroud, Audrey Young, John Harding
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Mono 1.0: Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 117 min.
Releasedatum: 11 januari 2005

Extra's:
• 3 klassieke korte films, de erste twee met Ruth Etting: "A Modern Cinderella", "Roseland" en "A Salute To The Theater"
• Trailer

PLEASE DON'T EAT THE DAISIES
Day is het oog van een komische storm in een huishouden met vier jongens en manlief David Niven, een toneelrecensent. De rollen van Janis Paige, Spring Byington en Richard Haydn dragen bij tot de algemene hilariteit. De film is gebaseerd op de bestseller van toneelschrijver Jean Kerr.

Technische fiche:
Regie: Charles Walters
Cast: Doris Day, David Niven, Janis Paige, Spring Byingtone, Richard Haydn, Patsy Kelly, Jack Weston, John Harding, Margaret Lindsay, Carmen Phillips, Mary Patton, Charles Herbert, Stanley Livingston, Flip Mark, Baby Gellert
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 106 min.
Releasedatum: 11 januari 2005

Extra's:
• Trailer

BILLY ROSE'S JUMBO
Day, Durante, Raye en de liedjes van Rodgers en Hart zorgen voor volop vertier in de tent. Doris Day deed haar eigen paardrijkunstjes in deze wervelende musical waarvan de circusscènes geregisseerd werden door Busby Berkeley. Het verhaal draait rond een circuseigenaar (Jimmy Durante) die maar twee echte attracties kan aanbieden: zijn dochter (Doris Day) en de populaire dikhuid Jumbo. Het paard zit op de wagen als een knappe rivaal (Stephen Boyd) in het circus infiltreert en de circuseigenaar zich geconfronteerd ziet met het risico om 's werelds topshow te verliezen.

Technische fiche:
Regie: Charles Walters
Cast: Doris Day, Stephen Boyd, Jimmy Durante, Martha Raye, Dean Jagger, Joseph Waring, Lynn Wood, Charles Watts, James Chandler, Robert Burton, Wilson Wood, Norman Leavitt, Grady Sutton, Ron Henon, Billy Barton
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Mono 1.0: Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 119 min.
Releasedatum: 11 januari 2005

Extra's:
• Musical "Yours sincerely" (korte film)
• Tom & Jerry tekenfilm "Jerry And Dumbo"
• Originele ouverture, voor het eerst in 40 jaar weer aan de film toegevoegd
• Trailer

THE GLASS BOTTOM BOAT
Een knotsgekke slapstick waarin Doris Day verdacht wordt van spionage. Frank Tashlin verzamelde komisch talent als Arthur Godfrey, Paul Lynde, Edward Andrews, John McGiver, Dom DeLuise en Dick Martin omheen Doris Day in een film die hij met de feeling van een ware cartoonist regisseerde. Hij grijpt daarbij alle gelegenheden aan om de lachspieren te prikkelen, van de meest hilarische spionage-outfits tot een ware drukknoppenchaos in een futuristische keuken.

Technische fiche:
Regie: Frank Tashlin
Cast: Doris Day, Ron Taylor, Arthur Godfrey, John McGiver, Paul Lynde, Edward Andrews, Eric Fleming, Dom DeLuise, Elisabeth Fraser, Dick Martin, George Tobias, Alice Pearce, Ellen Corby, Dee J. Thompson
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 119 min.
Releasedatum: 11 januari 2005

Extra's:
• 3 klassieke featuretters "Catalina Island", "Every Girl's Dream" en "NASA"
• Met oscar bekroonde tekenfilm "The dot and the line"
• TrailerBETTE DAVIS COLLECTION (4-disc)
- Dark Victory ('39)
- The Letter ('40)
- Now, Voyager ('42)
- Mr. Skeffington ('44)


Davis was één van de meest succesvolle en productieve Hollywoodactrices in de jaren '30 en '40. Ze heeft meer dan 100 films op haar curriculum en mocht 11 oscarnominaties op haar naam schrijven. Twee van de beeldjes vielen haar te beurt. Toch werd ze nog het best bekend vanwege de levenslange rivaliteit met Joan Crawford, naar wie ze levenslang hatelijkheden spuide in de pers. Niemand weet wat er aan de grondslag van de vete lag, maar het leverde pers en publiek wel een constante bron van amusement op. Toen ze het nieuws van Crawfords dood vernam in 1977, zei ze: "You should never say bad things about the dead, you should only say good Joan Crawford is dead, good!" De rivaliteit tussen de actrices werd uitgespeeld bij hun éénmalige samenspel in de thriller Whatever Happened To Baby Jane? uit 1962, waarin ze ruzieënde zussen vertolken. De film was goed voor 6 oscarnominaties en won deze voor Beste Kostuums.

DARK VICTORY
Davis, een verwend nest uit de betere kringen, wordt ongeneeslijk ziek en krijgt nog één kans om haar leven betekenis te geven. Een eerste oscarnominatiemagneetje in de carrière van de diva: Beste Film, Beste Actrice en Beste Score. Voor deze dvd-release kreeg de film een grondige restauratie op basis van het originele negatief.

Technische fiche:
Regie: Edmund Goulding
Cast: Bette Davis, George Brent, Humphrey Bogart, Geraldine Fitzgerald, Cora Witherspoon, Ronald Reagan, Henry Travers
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor
slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 140 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Commentaar door filmhistoricus James Ursini en CNN filmcriticus Paul Clinton
• Nieuwe documentaire "1939: tough competition for Dark Victory" • Bioscooptrailer

THE LETTER
In de zinderende tropenhitte probeert een ontrouwe echtgenote ijskoud een moord te verbloemen. Subliem acteerwerk van Davis en opnieuw oscarnominaties à gogo, 7 in totaal! William Wyler nam de regie op zich van deze klassieke film noir gebaseerd op een toneelstuk van W. Somerset Maugham.

Technische fiche:
Regie: William Wyler
Cast: Bette Davis, Herbert Marshall, James Stephenson, Frieda Inescort, Gale Sondergaard
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor
slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 95 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Recent ontdekt alternatief einde
• Bioscooptrailer

NOW, VOYAGER
Een lelijk eendje, onder de plak bij haar moeder, groeit uit tot zwaan. Ze leert op eigen benen staan en ontdekt de liefde. Deze film is tegelijk een liefdesverhaal, een psychologisch drama en een inspirerend relaas van een fysieke en spirituele zelfrealisatie. Deze rol betekende een zesde oscarnominatie voor deze getalenteerde actrice. Gladys Cooper vertolkte de moederrol en mocht voor haar prestatie meedelen in de oscarnominaties. Ook deze film werd van het originele negatief geplukt voor deze dvd-release.

Technische fiche:
Regie: Irving Rapper
Cast: Bette Davis, Paul Henreid, Claude Reins, Gladys Cooper, Bonita Granville, Ilka Chase
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor
slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 113 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Bioscooptrailer

MR. SKEFFINGTON
Spiegeltje, spiegeltje... Beroemde schoonheid uit New York (Davis) vindt uiterlijk belangrijker dan echtgenoot, wiens rol gespeeld werd door Claude Rains. Fanny Skeffington leverde Davis haar achtste oscarnominatie op. In weelderige kostuums en begeleid door een rijkelijke score van de hand van Franz Waxman, maakt ze van dit vrouwenportret een kunststaaltje. De dvd bevat de originele versie in zijn volle 147 minuten lengte. Een paar weken na release werd deze met 20 minuten ingekort.

Technische fiche:
Regie: Vincent Sherman
Cast: Bette Davis, Claude Rains, Walter Abel, Richard Waring, George Coulouris, Marjorie Riordan
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Grieks, Portugees, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 145 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Commentaar door regisseur Vincent Sherman
• Nieuwe documentaire "Mr. Skeffington: A Picture of Strength"
• BioscooptrailerJOAN CRAWFORD COLLECTION (4-disc)
- Mildred Pierce ('45)
- Humoresque ('46)
- Possessed ('47)
- The Damned Don't Cry ('50)


Crawford, net als Davis, was één van de meest succesvolle en productieve Hollywood actrices in de jaren '30 en '40. Met de net geen 100 films op haar naam, sleepte ze 3 oscarnominaties in de wacht, waarvan ze er eentje won. Naar Bette Davis haalde ze regelmatig venijnig uit in de pers. Niemand weet wat er aan de grondslag lag van de vete, maar het leverde pers en publiek een constante bron van amusement op. Een beroemde hatelijke quote aan het adres van Davis was: "I resent her. She's a phony, but I guess the public really likes that". De rivaliteit tussen de actrices werd uitgespeeld bij hun éénmalige samenspel in de thriller What Ever Happened To Baby Jane? uit 1962, waarin ze ruzieënde zussen vertolken. De film was goed voor 6 oscarnominaties en won deze voor Beste Kostuums.

MILDRED PIERCE
Mysterie, moord, moederliefde... en een Oscar voor Crawford als de ontembare Mildred. Dit moordmysterie gebaseerd op de roman van James M. Cain werd een stijlvolle film noir, verteld vanuit het oogpunt van een vrouw. Hij bleek 5 oscarnominaties waard.

Technische fiche:
Regie: Michael Curtiz
Cast: Joan Crawford, Jack Carson, Zachary Scott, Eve Arden, Ann Blyth, Bruce Bennett
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 87 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Nieuwe digitale transfer vanaf gerestaureerde
beeld- en geluidselementen
• Documentair profiel "Joan Crawford: the Ultimate Movie Star"
• Bioscooptrailer

HUMORESQUE
Als lid van de beau monde krijgt Crawford altijd haar zin... tot ze haar zinnen zet op vioolvirtuoos John Garfield. Jean Negulesco nam de regie voor zijn rekening en de film kreeg een sublieme score van Franz Waxman. Deze kaskraker liet zich in de carrière van Joan Crawford kennen als een waardige opvolger van Mildred Pierce. De film kreeg een grondige restauratie op basis van het originele cameranegatief.

Technische fiche:
Regie: Jean Negulesco
Cast: Joan Crawford, John Garfield, Oscar Levant, J. Carrol Naish
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 120 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Nieuwe documentaire "The Music of Humoresque"
• Bioscooptrailer

POSSESSED
Heb haar lief en ze zweert je eeuwige trouw. Laat haar zitten, en ze maakt je koud. Een magische film noir waarin Crawford aan de zijde van Raymond Massey en Van Heflin acteert. Voor deze film, die net als Mildred Pierce geproduced werd door Jerry Wald, mocht ze opnieuw op een oscarnominatie rekenen. Haar vertolking van de onstabiele Louise trok zelfs de laatste sceptici ten opzichte van haar acteerkwaliteiten over de streep.

Technische fiche:
Regie: Curtis Bernhardt
Cast: Joan Crawford, Van Heflin, Raymond Massey, Geraldine Brooks, Stanley Ridges, John Ridgely, Moroni Olsen, Gerald Perreau
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor
slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 104 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Commentaar van filmhistoricus Drew Casper
•Nieuwe minidocumentaire "Possessed: the Quintessential film Noir"
• Trailer

THE DAMNED DON'T CRY
Van huisvrouw tot gangsterliefje. Crawford beklimt de sociale ladder, man per man. Dit is de eerste in een reeks van drie films waarin Crawford en regisseur Vincent Sherman hun talenten bundelden. De film verscheen nooit eerder in het home video circuit.

Technische fiche:
Regie: Vincent Sherman
Cast: Joan Crawford, David Brian, Steve Cochran, Kent Smith, Selena Royle
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 103 min.
Releasedatum: 11 januari 2006

Extra's:
• Commentaar door regisseur Vincent sherman
• Nieuwe documentaire "The Crawford Formula: Real and Reel"
• TrailerVerwacht in februari...

15 februari 2005:
• The Dukes Of Hazzard (unrated version) - (ook huur)
• Lois And Clark, season 1 (6-disc)
• Best of Friends season 1
• Best of Friends season 2
• The Perils Of Penelope Pitstop (3-disc)
• Dastardly And Muttley (3-disc)
• The Adventures Of Superman, series 1 (5-disc)
• What's New Scooby Doo Vol. 6: Recipe For Disaster
• Batman: Training for power
• Jamie Foxx: Straight From The Foxxhole
• Dirty War
• Cathouse
• Cabin In The Sky

22 februari 2005:
• The Dukes Of Hazzard, season 4 (5-disc)
• The Corner (mini-series) (2-disc)


UIT HET ARCHIEF