:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: LORD OF WAR
PERSBERICHT: LORD OF WAR
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2006-01-03 - Geplaatst door: Werner
LORD OF WAR SCOORT IN BELGIň

De actiethriller Lord Of War is eind 2005 goed geopend in de Belgische bioscopen. De film met Nicolas Cage kwam op 28 december uit op 33 doeken en behaalde in de eerste week de nummer 5 positie in de Belgische Bioscoop Top 10. Ook in het nieuwe jaar bleef Lord Of War aan de top en steeg de box office in enkele dagen naar ruim Ä205.000. Het aantal doeken zal de komende tijd toe nemen, zo zal de film in totaal in 37 zalen in Vlaanderen en WalloniŽ te zien zijn. Lord of War is in BelgiŽ uitgebracht door Vivio.

In Nederland is Lord Of War inmiddels uit de top tien verdwenen, nadat de film daar bijna twee maanden gebivakkeerd heeft. De film heeft in Nederland meer dan honderd duizend bezoekers getrokken, in een periode dat de bioscopen bezet werden door internationale blockbusters als Harry Potter: The Goblet Of Fire, Flightplan, Disney's Chicken Little en The Legend Of Zorro.

Synopsis:
Yuri Orlov (Nicolas Cage) is een exploitant van wapens, die de hele wereld rondreist om zijn handel te verkopen. Hij komt daarbij in de gevaarlijkste oorlogsgebieden. Het beroep van Yuri zorgt ervoor dat hij vele vijanden heeft. Zo moet hij uit de handen blijven van de meedogenloze Interpol-agent Jack Valentine (Ethan Hawke), zijn concurrenten en zelfs sommige van zijn klanten zijn hem niet goed gezind. Yuriís klanten bestaan dan ook vaak uit de meest beruchte dictators ter wereld. Wat volgt is een keiharde confrontatie met zijn vijanden, familie en vrienden..

Lord Of War verschijnt op 7 maart bij Dutch FilmWorks op rental en als Special Steelbook Edition. In april is de film te koop als Filmpakker titel.

UIT HET ARCHIEF