:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> NIEUWSBERICHT: NIEUWSFLASHES
NIEUWSBERICHT: NIEUWSFLASHES
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2006-01-13 - Geplaatst door: Werner
SHAW BROTHERS

Onder het Asian Label wordt in 2006 de Shaw Brothers Collection uitgebracht. De Shaw Brothers, die ook wel de Warner Bros van Azi worden genoemd, zijn de legendarische producers van klassiekers als Come Drink With Me, 36th Chamber Of Shaolin en natuurlijk The Mighty Peking Man, de Aziatische versie van King Kong.

De Shaw Brothers waren d grote inspiratiebronnen voor Quentin Tarantino (Kill Bill), The Wachowski Brothers (The Matrix) en Ang Lee (Crouching Tiger, Hidden Dragon). Alle films zijn fully restored van de originele film en bevatten een beeldformaat van: 16:9 Anamorphic Widescreen (2:35:1) met een geluidstrack van Dolby Digital 2.0 en Dolby Surround 5.1.250 JAAR MOZART

2006 is niet alleen het jaar van Rembrandt, maar ook van Mozart. De componist werd namelijk precies 250 jaar geleden geboren, op 27 januari 1956. Speciaal voor deze gelegenheid brengt Dutch FilmWorks onder het House of Knowledge label de Classical Masterworks uit op DVD, waaronder een aantal schitterende klassieke opera's van Wolfgang Amadeus Mozart, te weten: Le Nozzi Di Figaro, Don Giovanni en Cosi Fan Tutte.

Het artwork van de Classical Masterworks serie richt zich niet specifiek op "de klassiek koper" maar probeert door middel van een lifestyle look & feel een bredere, nieuwe doelgroep (cross-over) aan te spreken. Daarom is er gekozen om niet voor de normale approach te kiezen maar hebben we gekozen voor een serie van zwart wit foto's. Deze aanpak is vorig jaar in Duitsland zeer succesvol gebleken.SAW EN ASSAULT IN SP!TS TOP TIEN

Aan het einde van een jaar is het weer tijd voor de eindejaarlijsten. Opvallend was de top tien filmlijst 2005 lijst van de grootste gratis krant van Nederland, De Sp!ts. Niet alleen omdat de Dutch FilmWorks horrorklassieker Saw op de eerste plaats belande, maar ook om de geweldige motivatie: "Horrorfilms horen niet in dit soort lijsten. Daar heeft Sp!ts lak aan want Saw was eindeloos inventief en meeslepend."

Op de tiende plaats eindigde Assault On Precinct 13, die als waardering kreeg: "Actie zoals dat hoort, snoeihard en slim dus."MERCHANT OF VENICE

Saw was niet de enige film die hoog scoorde in de media. Ook The Merchant Of Venice sinds vorige week in de bioscoop kreeg lovende kritieken. Sp!ts schreef: "Een prachtige film over de krochten van de menselijke ziel... Al Pacino laat weer een zien wat een ongelooflijke acteur hij is." Het Parool vond dat The Merchant Of Venice "meer te bieden had dan Al Pacino" en volgens de Metro laat de film "zien dat Shakespeare nog steeds garant staat voor goed vermaak." Alledrie de kranten gaven de film vier sterren (uit vijf).

Ook de bezoekersaantallen zijn bijzonder goed te noemen. Ondanks dat de film uitging op negen doeken, kwam The Merchant Of Venice binnen op de 14e plaats met een screenaverage van meer dan 4.000.

UIT HET ARCHIEF