:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: THE LONG WEEKEND
PERSBERICHT: THE LONG WEEKEND
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2006-01-13 - Geplaatst door: Werner
THE LONG WEEKEND - SPECIAL 2-DISC EDITION
Two Brothers, One Weekend, No Shame
Vanaf 7 februari 2006 verkrijgbaar op dubbel dvd.

Reclameman Ed Waxman (Brendan Fehr) staat stijf van de stress. Binnen twee dagen moet hij een nieuwe advertentiecampagne klaar hebben, anders wordt hij ontslagen. Zijn broer Cooper (Chris Klein) heeft een beter idee: hij wil Ed zo gauw mogelijk in bed krijgen met een mooie meid. Het beste middel tegen stress! Maar Ed aan de vrouw brengen, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Van alleenstaande moeders tot paaldanseressen en van strippers tot wanhopige oude taarten: elke poging Ed te koppelen mislukt. Maar dan loopt hij de vrouw van zijn dromen tegen het lijf. Zou het Ed dan toch lukken om een mooie meid te versieren en zijn baan te redden? Dat zal blijken tijdens The Long Weekend!

Features:
Regie: Pat Holden
Cast: Brendan Fehr (Final Destination, Biker Boyz, Roswell), Chris Klein (We Were Soldiers, American Pie, Rollerball), Moneca Delain (Battlestar Galactica, Traffic, Agent Cody Banks)

Disc 1:
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: Komedie
Speelduur: 87 Minuten
Leeftijd: 12, seks en grof taalgebruik

Disc 2:
Extra's:
• Liner Notes
• Photo Gallery
• Also Available
• Behind The Scenes: In The Church, Laundry Girl, Throwing Away Porn, Crashing Into Kathy, In The Theatre
• Interviews With Cast: Chris Klein, Brendan Fehr, Cobie Smulders
• Interviews With Director & Writer: Pat Holden, Tad Safran
• Trailers van Lord of War, Man-Thing, New Police Story, Unleashed, A Sound of Thunder

Liner notes
Seks en humor: al tientallen jaren een succesvolle combinatie in de filmwereld. In zekere zin weerspiegelen sekskomedies de tijdgeest. De Europese sekskomedies van de jaren zeventig bijvoorbeeld, waren onder invloed van de seksuele revolutie een stuk explicieter geworden. In de jaren tachtig weerspiegelen de films dan weer een hang naar onschuld en nostalgie. En tegenwoordig? Als we The Long Weekend mogen geloven, bestaat er vandaag de dag geen enkel taboe meer.

De Britten kenden in de populaire filmserie Carry On al een traditie van pikante grappen en seksuele toespelingen. Maar pas bij de Confessions Of- films, beginnend met Confessions Of A Window Cleaner (1974), kunnen we spreken van echte sekskomedies. In Duitsland, waar de seksuele revolutie begin jaren zeventig in de vorm van voorlichtingsfilms de bioscoop bereikte, zagen we een zelfde ontwikkeling. De Tiroler komedies rond Frau Wirtin, tussen 1967 en 1973 geregisseerd door Franz Antel, werden ingehaald door navolgers die een stuk verder gingen. Zoals de Tiroler komedies van de Beier Alois Brummer, die met titels als Geilermanns Töchter: Wenn Mädchen Mündig Werden (1973) en Beim Jodeln Juckt Die Lederhose (1974) grote successen boekte.

In 1982 verscheen Porky's van Bob Clark, misschien wel de populairste van alle sekskomedies. Met als thema 'de eerste keer' van tieners. Porky's liet zich vooral kenmerken door een nostalgische inslag. Het centrale uitgangspunt van de Amerikaanse pikante tienerkomedie is sindsdien nauwelijks veranderd. In American Pie (1999) stond namelijk alweer 'de eerste keer' centraal. In feite was de film weinig meer dan een update van Porky's. American Pie was te braaf voor deze tijd, waarin jongeren steeds eerder en vaker seks hebben en daar bovendien open over durven zijn.

Dat het ook anders kan, bewijst The Long Weekend, waarin de grappen harder en explicieter zijn. Sinds Cameron Diaz in There's Something About Mary een klodder zaad als haargel gebruikte, zijn grappen over lichaamssappen niet meer weg te denken uit de Amerikaanse sekskomedie. The Long Weekend gaat nog een stapje verder: wanneer bij een vrouw een klodder zaad langs haar been naar beneden loopt, haalt ze het weg met haar vinger... en de rest moet u zelf maar gaan zien.