:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2006
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2006
Bron: A-Film - Datum: 2006-02-06 - Geplaatst door: Werner
LEEF!

Anna is een levenslustige vrouw van begin veertig met een druk bestaan. Ze heeft een eigen vroedvrouwenpraktijk, is getrouwd met Paul en heeft twee puberende dochters; Robin en Isabelle. Op aandringen van een goede vriend en collega neemt ze haar oude passie weer op: schrijven. Door middel van autobiografische schetsjes probeert ze in het reine te komen met gebeurtenissen uit haar verleden. Vooral de relatie met haar moeder Sybille, eens een gevierde actrice, heeft er voor gezorgd dat ze nooit voluit durft te leven. Het schrijven, en het feit dat Anna haar verhalen laat lezen aan haar dierbaren, heeft veel meer gevolgen dan Anna kon overzien toen ze ermee begon. Er wordt iets in gang gezet dat niet meer terug te draaien is.

Regisseur: Willem van de Sande Bakhuyzen
Cast: Monic Hendrickx, Peter Blok
Geluid/Taal: Nederlands: Dolby Digital 5.1, DTS 5.1, Dolby Surround Stereo
Ondertiteling: Engels, Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Disc formaat: DVD 9
Releasedatum: 23-03-2006

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Making of (+/- 27 min)
• Behind the Scenes (+/- 22 min)



GOD IS MY DJ

God Is My DJ is een film over de fascinerende wereld van de dance, waarin ID&T eigenaar Duncan Stutterheim zijn dromen waarmaakt. De wereld waarin hij met zijn vrienden leeft wordt bepaald door hedonisme en ambitie enerzijds en de zoektocht naar zingeving en geborgenheid anderzijds- een beklemmende tegenstelling waarbinnen hij zijn weg moet zien te vinden.

Regisseur: Carin Goeijers
Cast: Mental Theo, Armin van Buuren, Duncan Stutterheim, Lisca Stutterheim
Geluid/Taal: Nederlands: Dolby Digital 5.1, DTS 5.1
Ondertiteling: Engels, Duits
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Disc formaat: DVD 9
Releasedatum: 09-03-2006

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Titlesongs by "Dano vs Marzz" (TBC)



BAGDAD CAFE

Rijdend door de Mojave Desert ergens tussen Las Vegas en Disneyland, krijgt een Duits echtpaar het met elkaar aan de stok. De vrouw, Jasmin, gaat haar eigen weg. Sjokkend langs de snelweg en een grote koffer met zich meeslepend, is zij zo’n onwaarschijnlijk schouwspel dat Brenda, de lichtgeraakte eigenaresse van het Bagdad Café waar Jasmin stopt, meteen achterdocht koestert. Aldus begint een hilarische en ontroerende verhouding tussen deze twee vrouwen uit verschillende culturen. De film toont ook een vernieuwend, vertederend en eigenzinnig beeld van de Verenigde Staten als land waar ruimte is voor zelfontdekking en individualiteit.

Regisseur: Percy Adlon
Cast: Jack Palance, Christine Kaufmann, Marianne Sägebrecht, CCH Pounder
Geluid/Taal: Engels: Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Disc formaat: DVD 5
Releasedatum: 09-03-2006

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Commentray Track by Percy Adlon



AZUMI 2: DEATH & LOVE

De huurmoordenaars Azumi en Nagara trekken door het oude Japan, op zoek naar hun laatste doelwit. De vrienden worden achtervolgd door Inoue Kanbei, een wraakzuchtige samoerai wiens voormalige heer door Azumi is vermoord. Na te zijn ontsnapt aan een van Kanbei’s hinderlagen ontmoeten ze de edelman Tenkai-sama. Hij verzoekt hen iemand te doden die de sluimerende burgeroorlog weer wil doen losbarsten, en toevalligerwijs is die bewuste persoon dezelfde als degene waarnaar ze op zoek waren: Masayuki Sanada. Masayuki is niet alleen een oorlogsheer met veel soldaten; hij wordt ook nog bijgestaan door een groep extreem gevaarlijke ninja's. Onverstoorbaar begint Azumi aan haar opdracht, maar dan ontmoet ze een groepje dieven, geleid door ene Ginkaku. Deze vertoont een verbluffende gelijkenis met Nachi, haar vroegere vriend, die ze op bevel heeft moeten vermoorden. Azumi, de beroemde strip van Yu Koyama kent in Japan al sinds 1994 een breed publiek dat zowel geschokt als gefascineerd is door de gedurfde stijl en het extreme geweld.

Regisseur: Shusuke Kaneko
Cast: Kenichi Endo, Aya Ueto, Yuma Ishigaki, Chiaki Kuriyama, Shun Oguri
Label: Asiamania
Geluid/Taal: Japans: Doilby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Disc formaat: DVD 9
Releasedatum: 23-03-2006

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Making of (+/- 32 min)



MATADOR

Uitgerangeerde matador Diego (Nacho Martínez) is vervallen tot acteur in afgrijselijke 'snuff' films. Angel (Antonio Banderas) vereert Diego, terwijl hij geen idee heeft van het huidige dubieuze beroep van zijn idool. Hoewel Angel vervuld is met afgrijzen bij de gedachte aan gewond te raken in de stierenarena, bezoekt hij toch Diego om hulp te vragen bij zijn voorbereidingen om stierenvechter te worden. Om zijn 'mannelijkheid' te bewijzen verkracht Angel Diego's vriendin Eva. Niemand gelooft hem echter als hij de verkrachting bekent, dus besluit hij zijn misdaad interessanter te maken door een reeks moorden te bekennen. (Moorden die eigenlijk door Diego en zijn bende zijn gepleegd) Tijdens zijn rechtszaak wordt Angel verdedigd door feministische advocate María, die zichzelf onbewust -maar niet geheel onwillig- presenteert als Diego's volgende 'project'.

Regisseur: Pedro Almódovar
Cast: Antonio Banderas, Carmen Maura, Eusebio Poncela, Julieta Serrano, Chus Lampreave
Geluid/Taal: Spaans: Dolby Stereo, Frans: Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Disc formaat: DVD 5
Releasedatum: 23-03-2006

Extra's:
• Original Theatrical Trailer

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-FIlm en Cinéart



WERNER HERZOG (BOX)

Aguirre: The Wrath Of God
Een Spaanse expeditie van conquistadores onder Gonzalo Pizarro trekt in 1560 het Zuid-Amerikaanse regenwoud in, op zoek naar het land van goud, El Dorado. Omdat de tocht veel moeizamer verloopt dan verwacht, wordt een kleinere groep onder leiding van Don Pedro de Ursua vooruitgestuurd. Zijn tweede man, Don Lope de Aguirre, slaat echter al snel aan het muiten. Iedereen die hem tegenwerkt, wordt vermoord. Aangevoerd door deze cynische, wrede Spanjaard vervolgt de eenheid z'n tocht door het onherbergzame land. Hitte, honger en vijandige indianen vormen een constant gevaar voor de mannen, maar de machtswellust van Aguirre lijkt nog alarmerender.

Regisseur: Werner Herzog
Geluid/Taal: Engels Mono
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 4:3 (1.33:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's
• Original Theatrical Trailer
• Commentary Track

The Enigma Of Kaspar Hauser
The Enigma Of Kaspar Hauser is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Kaspar Hauser, een jongeman die in 1828 op Pinksterzondag in Nürenberg werd aangetroffen met een anonieme brief in zijn hand. Hij kon op één zinnetje na niet praten, en kon dus niet vertellen waar hij vandaan kwam. De brief vertelde hoe de jongen door zijn moeder als baby bij een arme dagloner werd gebracht, die zelf al tien kinderen had. De jongen is duidelijk verwaarloosd en wordt in eerste instantie in een gevangenis vastgehouden omdat men niet weet wat ze met hem aan moeten. Dan wordt hij op een dag opgevangen door Daumer, die begaan is met zijn lot. Hij leert hem spreken, schrijven en zelfs piano spelen, maar Hausers verleden blijft hem achtervolgen...

Fitzcarraldo
Brian Sweeney Fitzgerald, kortweg 'Fitzcarraldo', is een onsuccesvolle zakenman die aan het begin van de 20ste eeuw in de rubberrijke gebieden van Zuid-Amerika woont. Hij is bezeten van opera, en vooral van de wereldberoemde tenor Enrico Caruso. Zijn streven is om midden in de Peruaanse jungle een operahuis te bouwen, dat dan geopend zal worden door z'n grote idool. Om aan geld te komen verzint hij een gewaagd plan. Hij kan een rubberplantage kopen, omdat deze slecht bereikbaar is. Om de handelsroute te ontsluiten wil hij een grote stoomboot over een heuvel tussen twee rivierarmen slepen. De enige hulp die daarvoor beschikbaar is, zijn de vijandige indianen die in het gebied leven. Het is maar de vraag of hij op deze manier Caruso ooit zal kunnen laten schitteren…

Regisseur: Werner Herzog
Geluid/Taal: Engels Mono
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's
• Original Theatrical Trailer
• Commentary Track

Heart Of Glass
Een klein, negentiende-eeuws dorp in het hart van Beieren staat bekend om de productie van het prachtige 'robijnglas'. Wanneer echter de voorman van de glasfabriek sterft zonder het exacte procédé voor dit verfijnde glas vast te leggen, breken er slechte tijden aan voor het plaatsje. De glasfabrikant raakt totaal door het rode glas geobsedeerd en roept zelfs de hulp in van de plaatselijke helderziende, Mühlhias. Diens openbaringen hebben echter niets te maken met het begeerde fabricageproces, maar des te meer met de onafwendbare verschrikkingen die de wereld staan te wachten.

Regisseur: Werner Herzog
Geluid/Taal: Duits Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)

Extra's
• Original Theatrical Trailer
• Commentary Track

Nosferatu
Jonathan Harker wordt voor zaken naar Transsylvanië gestuurd om daar graaf Dracula te ontmoeten. Zijn vrouw Lucy heeft er om onverklaarbare redenen een slecht gevoel bij, maar Jonathan vertrekt toch. Eenmaal aangekomen in een dorp vlak bij het kasteel van de graaf, wordt Jonathan wederom gewaarschuwd om het kasteel niet te betreden. Dit keer zijn het de dorpelingen die hem vertellen dat van iedereen die erheen is gegaan, nooit meer iets is vernomen. Jonathan doet de verhalen af als bijgeloof en gaat op weg naar het kasteel, waar hij door de graaf zelf wordt opgewacht. Daar komt hij erachter dat er misschien toch een kern van waarheid zat in de waarschuwingen die hij had gekregen...

Regisseur: Werner Herzog
Geluid/Taal: Engels Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)

Extra's
• Original Theatrical Trailer
• Featurette
• Commentary Track

Stroszek
De eigenaardige, in zichzelf gekeerde Bruno Stroszek wordt vrijgelaten uit een Duitse gevangenis. Zijn jeugd heeft hij in allerlei instellingen doorgebracht, wat resulteerde in een kwetsbare man met weinig vaardigheden of verwachtingen. Hij raakt bevriend met de prostituee Eva, die veel last heeft van haar voormalige pooiers. Om daaraan te ontsnappen en een nieuw leven op te bouwen besluiten Eva, Bruno en diens excentrieke buurman Scheitz Duitsland te verruilen voor Wisconsin. Omringd door de koude, troosteloze prairie werkt Bruno als mecanicien, terwijl Eva serveerster is. Maar hun nieuwe bestaan kost ook veel geld, iets wat Bruno steeds meer zorgen baart. Eva schnabbelt er op haar manier nog wat bij, maar de relatie tussen haar en Bruno verslechtert snel en hij begint zich af te vragen of dit nieuwe bestaan wel veel beter is dan het vorige.

Regisseur: Werner Herzog
Geluid/Taal: Duits Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's
• Original Theatrical Trailer
• Commentary Track

Woyzek
In het Duitsland van 1876 is Franz Woyzeck (Klaus Kinski) ondanks zijn 40 jaren nog niet verder gekomen dan de rang van soldaat. Hij is een arme sloeber die wordt gekoeioneerd door z'n onevenwichtige superieuren en die als proefkonijn wordt gebruikt door de onbekwame garnizoensarts. Woyzeck is niet meer dan een speelbal in de boze wereld om hem heen; het enige wat hij heeft is z'n gezinnetje. En zelfs dat staat hij op het punt om te verliezen, wanneer z'n dellerige vrouw hem bedriegt. Hij legt zich in eerste instantie neer bij zijn armzalige bestaan, maar dan begint hij meer en meer weg te zakken in een wereld van waanzin, stemmen en visioenen.

Regisseur: Werner Herzog
Geluid/Taal: Duits Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's
• Original Theatrical Trailer

Cobra Verde
De hoofdpersoon in Werner Herzogs film Cobra Verde is de gekwelde bandiet Francisco Manoel, die het arme, dorre deel van Brazilië doorkruist. Een rijke suikerrietplanter ziet in hem iemand die z'n slaven goed in het gareel zou kunnen houden, maar wanneer de bandiet z’n drie dochters zwanger maakt, wordt er besloten om deze Cobra Verde op een zelfmoordmissie naar Afrika te sturen. Francisco moet vertrekken naar het koninkrijk Dahomey om meer negerslaven te kopen van de sinistere, krankzinnige koning Ahadee. Hij kwijt zich van deze taak, maar stuit op een muur van geweld, waanzin, bedrog en ellende. Meer dan ooit distantieert hij zich van zijn medemensen, terwijl hij doorgaat met zijn verdorven werk als slavenhandelaar.

Regisseur: Werner Herzog
Geluid/Taal: Engels Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Disc formaat: DVD 9

Extra's
• Original Theatrical Trailer
• Commentary Track

Releasedatum: 23-03-2006



REMBRANDT FECIT 1669

De titel duidt op het uitgangspunt van de film: Rembrandts laatste zelfportretten. De film schetst het leven van de grote schilder, tekenaar en etser Rembrandt Harmenszn van Rijn, maar gaat toch vooral over zijn leefwereld en 'het kijken naar'. De film is gemaakt uit liefde en bewondering voor deze Hollandse meester. Uit de Speelfilmencyclopedie: "In Nederland door de critici gekraakt, in het buitenland met ontzag bejegend (en o.a. een maandenlang succes in een Parijse bioscoop) is deze Rembrandtfilm een puntgaaf historisch drama dat naadloos aansluit bij films van grote cineasten als Straub en Duras. Stelling kijkt met verbluffend mooie ensceneringen naar de kijkende Rembrandt om de toeschouwer van de film opnieuw te leren kijken. Frans Stelling als de jonge en Ton de Koff als de oude Rembrandt steken Charles Laughton in $Rembrandt (1936) naar de kroon. Een film met klassieke allures."

Regisseur: Jos Stelling
Cast: Frans Stelling, Ton de Koff, Hanneke van der Velden, Aya Gill, Ed Kolmeijer, Lucie Singeling,
Geluid/Taal: Nederlands: MONO
Ondertiteling: Engels
Beeldformaat: 4:3 (1.33"1)
Disc formaat: DVD 5
Releasedatum: 09-03-2006

Extra's:
• Originele Trailer

UIT HET ARCHIEF