:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> NIEUWSBERICHT: DUTCH FILMWORKS MARKTLEIDER RENTAL
NIEUWSBERICHT: DUTCH FILMWORKS MARKTLEIDER RENTAL
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2006-03-04 - Geplaatst door: Werner
DUTCH FILMWORKS RENTALMARKTLEIDER 2005

Met een marktaandeel van maar liefst 14,2% heeft DFW de eerste plaats in de verhuur-top tien van 2005 veroverd. Hiermee plaatste DFW zich boven majors als Warner Bros, Sony Pictures, Paramount en Universal. DFW stond al een aantal maanden aan de top in de rentalmarkt. In 2004 bezette DFW nog de 5e plaats in de lijst die samengesteld wordt door de Videobizz.

The Grudge, The Aviator, Saw, White Noise en Assault On Precinct 13, het zijn slechts enkele DFW-titels die de rentallijsten de afgelopen maanden domineerden. Maar opmerkelijk is ook dat minder bekende titels als Open Water, The Librarian, Blast en Bang Rajan hoge ogen gooiden in de rentallijsten. In totaal hebben meer dan 35 titels in de verhuur top 50 gestaan, waarvan er negen ook de top vijf haalden.

Het succes van Dutch FilmWorks komt volgens productmanager rental Helmut Ramak doordat DFW blijft geloven in rental: "Het succes zit hem in het feit dat we per product bekijken wat de mogelijkheden zijn. Er zit duidelijk onderscheid tussen bioscoopbezoekers en mensen die gewoon een film willen zien. Artwork, positionering en een gerichte marketingaanpak zijn essentieel. Daarnaast blijven wij investeren in de rentalbranche, onder andere door specifieke marketingcampagnes te starten, uitstekend pos-materiaal te leveren en natuurlijk door de inspanningen die door ons eigen rental sales- en marketingteam geleverd worden."

Ook voor 2006 zet DFW hoog in op de rentalmarkt. Met titels als 16 Blocks (Bruce Willis), Running Scared (Paul Walker), Chaos (Wesley Snipes, Jason Statham), het helden- en liefdesepos Tristan & Isolde en de horrorhit Slither. Maar ook crowd-pleasers als The Deal (Christian Slater) en The Librarian 2 (Noah Wyle) zullen in 2006 weer de nodigde aandacht krijgen.