:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: HELDEN VAN DE TOUR DE FRANCE
PERSBERICHT: HELDEN VAN DE TOUR DE FRANCE
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2006-06-09 - Geplaatst door: Werner
HELDEN VAN DE TOUR DE FRANCE
Het officiŽle Tour-verhaal van 3 van de grootste Tour-renners ooit
Beschikbaar vanaf 27 juni

Van 1 t/m 23 juli vindt opnieuw het grootste wielerevenement ter wereld plaats. De 93ste Tour de France gaat op zaterdag 1 juli van start in Strasbourg om 3 weken later te eindigen op de Champs-Elysťes. Reden genoeg om enkele van de grootste Tour-renners - waaronder onze eigenste Eddy Merckx - in het zonnetje te zetten op 3 afzonderlijke dvd's.

HELDEN VAN DE TOUR DE FRANCE - EDDY MERCKX

Het officiŽle Tour De France verhaal van de vijfvoudige tourwinnaar met de bijnaam "De Kannibaal". Eddy Merckx, 5-voudig Tour de France winnaar tussen 1969 en 1974.

Deze dvd vertelt het volledige Tour verhaal van Eddy Merckx. Nog steeds wordt hij door vele wielerkenners gezien als de allergrootste renner ooit. Zijn ongelooflijke talent en enorme wilskracht zorgden voor een ongeŽvenaarde zegereeks in kampioenschappen, klassiekers en "ronden" en leverden hem de bijnaam "De Kannibaal" op.

Features
Beeld: 4:3 Full Frame
Geluid: Dolby Surround 2.0 Engels & Frans Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Documentaire/Sport
Speelduur: 101 MinutenHELDEN VAN DE TOUR DE FRANCE - JOOP ZOETEMELK
Een unieke dvd voor de echte sportliefhebber, maar liefst 1 1/2 uur met de mooiste Tourmomenten van de overwinning uit 1980 van de grootse Nederlandse wielrenner ooit. Het officiŽle verhaal van de touroverwinning van 1980 van de renner die tot dan toe altijd bestempeld werd als de eeuwige tweede. Joop Zoetemelk, Tour de France winnaar in 1980.

Zestien maal meegedaan, altijd uitgereden. Misschien is dat nog wel de grootste prestatie van Joop Zoetemelk in zijn Tour de France-bestaan. Hij eindigde elf maal bij de eerste vijf en grossierde in tweede plaatsen. Zes maal tweede leverde hem de bijnaam "de eeuwige tweede" op. Deze DVD gaat over de door Joop Zoetemelk gewonnen Ronde van Frankrijk van 1980. Zoetemelk maakte deel uit van de succesvolle TI-Raleigh-ploeg, die in totaal in dat jaar elf etappezeges boekte. Zoetemelk won zelf twee etappes. Nadat geletruidrager Bernard Hinault uit de Tour gestapt was, werd Zoetemelk de leider in het algemeen klassement. Hij wist zijn voorsprong tot in Parijs te behouden. Naast de officiŽle Tour de France beelden, ook studiogesprekken met wielerverslaggever Jean Nelissen, toenmalig ploegleider Peter Post en toenmalig ploeggenoot Johan van der Velde, die verantwoordelijk was voor de val van zijn kopman. Daarnaast interviews met Zoetemelk zelf en met Hinault.

Features
Beeld: 4:3 Full Frame
Geluid: Dolby Surround 2.0 Nederlands Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Documentaire/Sport
Speelduur: 89 MinutenHELDEN VAN DE TOUR DE FRANCE - LANCE ARMSTRONG
Een unieke dvd voor de echte sportliefhebber, maar liefst 150 minuten met de mooiste Tour momenten van de grootste Tour de France renner ooit. Het officiŽle Tour De France verhaal van Lance Armstrongs bovenmenselijke prestatie: zeven touroverwinningen op een rij. Lance Armstrong, Tour de France winnaar in 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 en 2005.

Deze dvd vertelt het sensationele verhaal van ťťn van de allergrootste sportprestaties ooit geleverd - Lance Armstrongs bovenmenselijke prestatie om zeven keer op een rij de Tour de France te winnen. In 1996 werd bij Lance Armstrong kanker geconstateerd en de artsen gaven hem maar heel weinig kans om te overleven. Toch vocht hij terug en overwon hij niet alleen de kanker maar kwam hij zelfs terug als profwielrenner. En hoe�!? Zijn echte comeback kwam in 1999 met zijn eerste Tour de France winst. Dit was het begin van een jarenlange dominantie in de Tour die uiteindelijk zeven jaar zou duren. Naast deze zeven eindoverwinningen won Armstrong maar liefst 22 individuele etappes, 11 tijdritten en 3 ploegentijdritten.

Features
Beeld: 4:3 Full Frame
Geluid: Dolby Surround 2.0 Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Documentaire/Sport
Speelduur: 150 Minuten