:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Strengholt MultiMedia >> PERSBERICHT: VOLVO OCEAN RACE 2005-2006
PERSBERICHT: VOLVO OCEAN RACE 2005-2006
Bron: Strengholt MultiMedia - Datum: 2006-07-05 - Geplaatst door: Werner
VOLVO OCEAN RACE 2005-2006
De officiŽle Nederlandse editie op DVD

Medio juli verschijnt bij Strengholt MultiMedia een vijf en een half uur durende dubbel-DVD van en over de Volvo Ocean Race 2005-2006.

Herbeleef de uitdaging en opwinding van deze zeven maanden durende en 31.250 zeemijlen lange zeilwedstrijd. Met unieke beelden door middel van camera's aan boord die continue de belevenissen op zee filmen en waarmee vanaf het vasteland een unieke observatie van de bemanning en de daarbij behorende gebeurtenissen mogelijk is gemaakt. U kunt meekijken en meebeleven wat de bemanningen van de tien schepen hebben moeten doorstaan.

De Volvo Ocean Race is veel meer dan een race van A naar B: het gaat over 10 mensen die samen leven en werken, persoonlijke verschillen opzij schuivend en daarbij 24 uur per dag opgesloten zitten binnen de beperkte ruimte van een racezeiljacht. Het gaat over de ontwerpers, de bouwers, de trainers, de onderzoekers, de voedseldeskundigen. Deze documentaire laat spannende zeiletappes zien, de overwinningen van Black Betty - de boot van ABN AMRO 1 - maar ook de beelden van de problemen die veel deelnemende schepen ondervonden. Zo ook de reddingsactie van de bemanning van de Movistar en een terugblik op het tragische overlijden van Hans Horrevoets, bemanningslid van de ABN AMRO 2.

De DVD bevat een aantal extra's, zoals boottechnologie en navigatie en tevens een apart boekje dat een naslagwerk is met alle teaminformatie, bemanningen, uitslagen, routekaarten etc.

Productinformatie:
Titel: De Volvo Ocean Race 2005-2006
Uitvoering: 2 DVD
Speelduur: Vijf en een half uur
Verpakking: Luxe Digipack met boekje en twee discs.
Taal: Nederlands en Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgave: Strengholt MultiMedia
Verkoop en distributie: VTCMEDIA

UIT HET ARCHIEF